Engeland

Brug over beekje in Engeland
Brug over beekje in Engeland

Engeland is samen met Schotland een eiland in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Engeland is een koninkrijk en vormt met Noord-Ierland, Schotland en Wales één staat: het Verenigd Koninkrijk. In Engeland wonen de meeste mensen wat niet zo verwonderlijk is aangezien Engeland ook de grootste oppervlakte heeft.

Engeland is genoemd naar de Angelen, een van de Germaanse stammen die na het vertrek van de Romeinen vanuit het Europese vasteland het eiland koloniseerden.

De alcoholregels in Engeland:
Als je jonger bent dan 18 jaar mag je in Engeland officieel geen alcohol kopen en in de pubs mogen barkeepers ook geen alcohol verkopen aan mensen jonger dan 18 jaar. Je bent in overtreding als je bewust alcohol koopt of probeert te kopen voor iemand die jonger dan 18 jaar is. Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regels. Het is geen overtreding om bier, wijn, zwaar bier of cider te kopen of verkopen voor persoonlijke consumptie door een persoon van 16 of 17 jaar bij een maaltijd in een drankgelegenheid, mits de maaltijd niet aan de bar wordt genuttigd. Sinds november 2005 zijn de café's van Engeland niet langer gebonden aan de beroemde sluiting om 23.00 uur. Vergunningen worden sindsdien afgegeven door de gemeente. In sommige gevallen gaat het hierbij om een 24-uurs vergunning, maar de meeste pubs hebben bewust gekozen te sluiten tussen 1.00 en 3.00 uur. Kinderen onder de 14 jaar mogen alleen in pubs komen die een kindervergunning hebben. Zij moeten worden vergezeld door een volwassene en mogen alleen in die delen van de pub komen die geschikt zijn bevonden voor jonge kinderen. Pubs met een dergelijke vergunning moeten maaltijden en niet-alcoholische dranken serveren, meestal tot 21.00 uur.

In Engeland wordt links gereden. Let vooral goed op de volgende punten; kijk altijd naar rechts als je vanuit stilstaande positie wegrijdt. Haal rechts in. Geef voorrang aan al het verkeer op rotondes. Het verkeer op hoofdwegen heeft voorrang boven het verkeer op kleinere wegen. Een witte streep, aangebracht over de breedte van de weg betekent; stoppen en voorrang geven aan het verkeer op de hoofdweg voor je. Let goed op verkeersborden en wegmarkeringen en ken hun betekenis.

Vlag Engeland
Officiele naam:
England
ISO:
GB-ENG
Ligging:
west
Hoofdstad:
Londen
Inwoners:
+/- 50300000
Taal:
Engels
Godsdienst:
Anglicaans
Tijdzone:
UTC 0
Munteenheid:
Pond
Klimaat:
zeeklimaat
Oppervlakte:
130400 km²
Beste reistijd:
januari - december
Hoogseizoen:
juni - september

De alcoholregels in Engeland:
Als je jonger bent dan 18 jaar kan je in Engeland officieel geen alcohol kopen. In de pubs mogen barkeepers geen alcohol verkopen aan mensen jonger dan 18 jaar. Het is ook een overtreding wanneer iemand bewust alcohol koopt of probeert te kopen voor consumptie door iemand die jonger dan 18 jaar is. Een persoon jonger dan 18 jaar die alcohol koopt of probeert te kopen of alcohol consumeert in een drankgelegenheid pleegt eveneens een strafbaar feit. Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regels. Het is geen overtreding om bier, wijn, zwaar bier, cider of perencider te kopen of verkopen voor persoonlijke consumptie door een persoon van 16 of 17 jaar bij een maaltijd in een drankgelegenheid, mits de maaltijd niet aan de bar wordt genuttigd, maar in een gedeelte van de gelegenheid die alleen voor het serveren van maaltijden wordt gebruikt. Bovendien mag een persoon van 16 of 17 jaar deze drank kopen voor eigen consumptie bij een maaltijd, of consumptie door iemand anders van 16 of 17 jaar bij een maaltijd. Sinds november 2005 zijn de café's van Engeland niet langer gebonden aan de beroemde sluiting om 23.00 uur. Vergunningen worden sindsdien afgegeven door de gemeente. In sommige gevallen gaat het hierbij om een 24-uurs vergunning, maar de meeste pubs hebben bewust gekozen te sluiten tussen 01.00 en 03.00 uur. Kinderen onder de 14 jaar mogen alleen in pubs komen die een kindervergunning hebben. Zij moeten worden vergezeld door een volwassene en mogen alleen in die delen van de pub komen die geschikt zijn bevonden voor jonge kinderen. Pubs met een dergelijke vergunning moeten maaltijden en niet-alcoholische dranken serveren, meestal tot 21.00 uur.

Ervaringen

* = verplicht veld

Engeland krijgt gemiddeld een 8,4 uit 10 op basis van 690 ervaringen:

8,4 690 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 230 met 690 resultaten

plaats: Newcastle, reisperiode: januari 2017

Een stad om heerlijk te shoppen. De sale in januari is fantastisch. Aardig personeel in de winkels. Wij voelen ons hier erg thuis.

 • Algemeen 8
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
plaats: Newcastle, reisperiode: december 2017

Newcastle was een leuk stadje, leuk muceum gezien. Wat rond gewandeld en lekker wat gegeten. Konden de binnen stad niet goed vinden. Verder leuk plaatsje.

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 6
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 6
 • Ligging 7
plaats: Londen, reisperiode: januari 2017

Mooie stad maar veel te druk en chaotisch.

 • Algemeen 7
 • Cultuur 9
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 7
 • Ligging 8
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Engeland

Royal Shakespeare Theatre
Royal Shakespeare Theatre

Het Royal Shakespeare Theatre ligt in Stratford-upon-Avon bij Waterside en aan de rivier de Avon. Het beroemde theater werd in 2010 weer heropend na een uitgebreide renovatie. Het monumentale pand kent namelijk vele art deco kenmerken omdat het gebouw uit 1932 stamt. Er zijn meer dan 1.040 stoelen beschikbaar en het theater is gewijd aan de Britse toneelschrijver en dichter William Shakespeare. In het theater kan je een heerlijke maaltijd eten op het dakterras restaurant. Verder kan je er een Theater Tour boeken, die je door het theater leidt. Ook zijn er diverse tentoonstellingsruimtes.

Butterfly Farm
Butterfly Farm

Geniet van een uniek dagje tussen de vlinders bij de Butterfly Farm. Hier zie je honderden spectaculaire en kleurrijke vlinders. Al deze beesten zijn te zien in een speciaal gecreëerde tropische omgeving. Naast vlinders zijn er nog meer dieren te bewonderen, als bijvoorbeeld 's werelds grootste spin, schorpioenen en meer bijzondere dieren. Na het bezoek kan je een bezoekje brengen aan de leuke cadeauwinkel.

Anne Hathaway’s Cottage
Anne Hathaway’s Cottage

Anne Hathaway’s Cottage is het voormalige ouderlijk huis van Anne Hathaway. Dit was de echtgenote van de beroemde dichter en toneelschrijver William Shakespeare. Ondanks dat ze het een cottage noemen, is het eigenlijk een enorme boerderij met wel twaalf kamers. Om het huis heen ligt een prachtige grote tuin. Het oude gedeelte van het huis werd al voor de 15e eeuw gebouwd. In 1912 werd het huis overgenomen door de Shakespeare Birthplace trust, die het huis tot oorspronkelijke staat restaureerden. Echter raakte het beschadigd bij een brand. Gelukkig werd het weer gerestaureerd en is het tegenwoordig open als museum.

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in Engeland

Artikelen

Nieuws

Eten en drinken

De Engelse keuken is een keuken vol stevige gerechten. Er wordt veel lamsvlees, vis, aardappels en verschillende groentes gebruikt, die ze in de gerechten vaak als opvulling gebruiken. Ook populair bij de Engelsen zijn de zogenaamde pasty's, pasteitjes met allerlei vullingen.

Fish and chips - heerlijk tussendoortje of take-away maaltijd.
Sheperds Pie - een soort taart van lamsvlees met aardappelpuree.
Sausage and Mash - worstjes met aardappelpuree en een soort van uiensaus, dit is een populaire maaltijd in de pub.

De meest gedronken drank van Engeland in de thee. Maar een biertje lusten ze er ook graag!

Vervoer

Om in Engeland te komen kun je met het vliegtuig, de boot, de auto of de trein. Als je met het vliegtuig gaat land je hoogstwaarschijnlijk op een van de twee grote luchthavens van Londen: Heathrow of Gatwick airport. London Heathrow Airport is het grootste vliegveld van Europa en dus ook van Engeland. Tevens is dit het vliegveld met de beste verbindingen naar andere vliegvelden. Luchthaven Londen Gatwick is de op één na drukste luchthaven van Londen. Het is het drukste vliegveld ter wereld met maar één start- en landingsbaan, het op één na grootste vliegveld in het Verenigd Koninkrijk.

De kanaaltunnel, ook wel Chunnel genoemd, is een spoorwegtunnel onder Het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. De bouw van deze tunnel werd voltooid op 6 mei 1994. Hij loopt van Calais naar Folkestone.

Door het hele land zijn binnenlandse vluchten mogelijk, verzorgd door de volgende luchtvaartmaatschappijen: British Airway, British Midland Airway, Air UK of Aer Lingus.

Als je 21 jaar of ouder bent en in het bezit bent van een geldig rijbewijs, kun je een auto huren bij de diverse verhuurbedrijven. Hou er wel rekening mee dat men links rijdt.

Binnen Engeland is het reizen met de trein een perfecte manier om het land te verkennen. Speciale treinkaarten voor onbeperkt treinreizen zijn beschikbaar voor bepaalde perioden in het jaar. Treinkaartjes moeten worden gekocht voordat je in Engeland aankomt.

Visum

Als je in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort heb je geen visum nodig voor een vakantie in Engeland.

Prijsniveau

Het gemiddelde prijsniveau in Engeland ligt hoger dan in Nederland.

In Engeland betaal je met de Engelse Pond (GBP).

Veiligheid

Bij reizen in en naar Engeland dien je, vanwege een verhoogde terreurdreiging, waakzaamheid te betrachten. De Britse autoriteiten blijven in verband met een verhoogde terreurdreiging alert.

Medische informatie

Het publieke stelsel voor volksgezondheid, de National Health Service (NHS) werd opgericht in 1948. Het stelsel wordt gefinancierd door belastinginkomsten en verleent aan alle inwoners van het Verenigd Koninkrijk - onafhankelijk van het inkomen - een groot deel van de zorg gratis.

Vrij verkrijgbare medicijnen worden verkocht door apotheken en drogisten (een grote speler op dit terrein is Boots, een keten van drogisterijen met apotheek). Ook supermarkten en online verkopen spelen in toenemende mate een rol.

Vaccinaties worden niet geadviseerd. Raadpleeg voor de zekerheid de dichtstbijzijnde GGD, Tropendokter of Travelclinic.

Het kraanwater is drinkbaar in Engeland.

Bevolking

De Britten leggen sociale contacten door zich aan te sluiten bij clubs en verenigingen. Het lokale buurthuis of de pub serveert alcoholische dranken en is een belangrijke verzamelplek, met name voor de arbeidersklasse.

Beleefdheid is een kenmerk van de Britse samenleving, en schreeuwen wordt dan ook gezien als onbeleefd gedrag. De Engelsen zijn over het algemeen gereserveerd en tonen niet graag hun emoties in het openbaar, hoewel ook dit aan het veranderen is.

De taal

De Engelse taal is de invloedrijkste van de wereld.

Het Engels is ontstaan uit vele dialecten (Oudengels), die vanaf de 5e eeuw naar Engeland werden overgebracht door de Angelsaksische kolonisten. Na de Normandische verovering van Engeland in 1066, ontwikkelde Oudengels zich tot Middelengels. Bij Middenengels wordt gebruikt gemaakt van woorden uit de Normandische woordenschat en Normandische spellingsregels. Het Engels van nu ontwikkelde zich daarvandaan, en ging door met het opnemen van buitenlandse woorden, met name uit het Latijn en Grieks.

Flora & Fauna

Het edelhert is het grootste dier in Engeland en er zijn er genoeg te vinden, evenals het damhert en de ree. Vossen zijn er ook genoeg en als je geluk hebt, zie je misschien een das of een stekelvarken.

Geschiedenis

Engeland is een van de oudste koninkrijken van Europa en heeft een bewogen geschiedenis. Beenderen en werktuigen hebben uitgewezen dat er al zo'n 700.000 jaar geleden bewoning was door de Homo erectus. De eerste Homo sapiens arriveerde er ongeveer 32.000 jaar geleden. Zuid-Engeland was in die tijd nog door een brede strook land verbonden met het vasteland. Zo'n 6.500 jaar v.Chr. werd het warmer en de landbrug tussen Engeland en Frankrijk werd weggespoeld. Hierdoor ontstond Het Kanaal.