Engeland

Brug over beekje in Engeland
Brug over beekje in Engeland

Engeland ligt in het zuidelijke deel van Groot-Brittannië en behoort samen met Noord-Ierland, Wales en Schotland tot het Verenigd Koninkrijk. Het land heeft Londen als hoofdstad en heeft daarnaast nog vele andere bekende steden zoals Manchester, Liverpool en Bristol. Engeland staat bekend om de dubbeldekbussen, de rode telefooncellen en de Engelse pubs. Daarnaast heeft het land een echte sport- en muziekcultuur. Vele sporten die nu wereldwijd beoefend worden, zijn hier ontstaan.

Engeland is zowel geschikt voor natuurliefhebbers als voor stedenliefhebbers. Zo zijn er vele mogelijkheden voor een actieve vakantie, zoals een fiets- of wandelvakantie in de prachtige natuur. De bekende steden van Engeland met vele bezienswaardigheden zijn erg geschikt voor stedentrips.

Heb je weinig kennis van Engeland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Engeland
Officiele naam:
England
ISO:
GB-ENG
Ligging:
west
Hoofdstad:
Londen
Inwoners:
+/- 50300000
Taal:
Engels
Godsdienst:
Anglicaans
Tijdzone:
UTC 0
Munteenheid:
Pond
Klimaat:
zeeklimaat
Oppervlakte:
130400 km²
Beste reistijd:
januari - december
Hoogseizoen:
juni - september

De alcoholregels in Engeland:
Als je jonger bent dan 18 jaar kan je in Engeland officieel geen alcohol kopen. In de pubs mogen barkeepers geen alcohol verkopen aan mensen jonger dan 18 jaar. Het is ook een overtreding wanneer iemand bewust alcohol koopt of probeert te kopen voor consumptie door iemand die jonger dan 18 jaar is. Een persoon jonger dan 18 jaar die alcohol koopt of probeert te kopen of alcohol consumeert in een drankgelegenheid pleegt eveneens een strafbaar feit. Er zijn een aantal uitzonderingen op deze regels. Het is geen overtreding om bier, wijn, zwaar bier, cider of perencider te kopen of verkopen voor persoonlijke consumptie door een persoon van 16 of 17 jaar bij een maaltijd in een drankgelegenheid, mits de maaltijd niet aan de bar wordt genuttigd, maar in een gedeelte van de gelegenheid die alleen voor het serveren van maaltijden wordt gebruikt. Bovendien mag een persoon van 16 of 17 jaar deze drank kopen voor eigen consumptie bij een maaltijd, of consumptie door iemand anders van 16 of 17 jaar bij een maaltijd. Sinds november 2005 zijn de café's van Engeland niet langer gebonden aan de beroemde sluiting om 23.00 uur. Vergunningen worden sindsdien afgegeven door de gemeente. In sommige gevallen gaat het hierbij om een 24-uurs vergunning, maar de meeste pubs hebben bewust gekozen te sluiten tussen 01.00 en 03.00 uur. Kinderen onder de 14 jaar mogen alleen in pubs komen die een kindervergunning hebben. Zij moeten worden vergezeld door een volwassene en mogen alleen in die delen van de pub komen die geschikt zijn bevonden voor jonge kinderen. Pubs met een dergelijke vergunning moeten maaltijden en niet-alcoholische dranken serveren, meestal tot 21.00 uur.

Ervaringen

Heb je ooit Engeland bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Engeland krijgt gemiddeld een 8,5 uit 10 op basis van 768 ervaringen:

8,5 768 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 256 met 768 resultaten

plaats: Portchester, reisperiode: juli 2020

Bestemming oke maar ben daarna naar Brixham geweest wat goed beviel

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 6
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 6
 • Inwoners 8
 • Ligging 7
plaats: Bristol, reisperiode: februari 2020

Middelmatige stadje, niet veel te doen in deze tijd van het jaar. Mistroostig

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 7
 • Restaurants 6
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 8
plaats: Londen, reisperiode: februari 2020

Mooie stad, veel te zien, vriendelijke mensen, perfect openbaar vervoer, goed eten...

 • Algemeen 9
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Engeland

Royal Shakespeare Theatre (Stratford-upon-Avon)

Royal Shakespeare Theatre
Royal Shakespeare Theatre

Het Royal Shakespeare Theatre ligt in Stratford-upon-Avon bij Waterside en aan de rivier de Avon. Het beroemde theater werd in 2010 weer heropend na een uitgebreide renovatie. Het monumentale pand kent namelijk vele art deco kenmerken omdat het gebouw uit 1932 stamt. Er zijn meer dan 1.040 stoelen beschikbaar en het theater is gewijd aan de Britse toneelschrijver en dichter William Shakespeare. In het theater kan je een heerlijke maaltijd eten op het dakterras restaurant. Verder kan je er een Theater Tour boeken, die je door het theater leidt. Ook zijn er diverse tentoonstellingsruimtes.

Butterfly Farm (Stratford-upon-Avon)

Butterfly Farm
Butterfly Farm

Geniet van een uniek dagje tussen de vlinders bij de Butterfly Farm. Hier zie je honderden spectaculaire en kleurrijke vlinders. Al deze beesten zijn te zien in een speciaal gecreëerde tropische omgeving. Naast vlinders zijn er nog meer dieren te bewonderen, als bijvoorbeeld 's werelds grootste spin, schorpioenen en meer bijzondere dieren. Na het bezoek kan je een bezoekje brengen aan de leuke cadeauwinkel.

Anne Hathaway’s Cottage (Stratford-upon-Avon)

Anne Hathaway’s Cottage
Anne Hathaway’s Cottage

Anne Hathaway’s Cottage is het voormalige ouderlijk huis van Anne Hathaway. Dit was de echtgenote van de beroemde dichter en toneelschrijver William Shakespeare. Ondanks dat ze het een cottage noemen, is het eigenlijk een enorme boerderij met wel twaalf kamers. Om het huis heen ligt een prachtige grote tuin. Het oude gedeelte van het huis werd al voor de 15e eeuw gebouwd. In 1912 werd het huis overgenomen door de Shakespeare Birthplace trust, die het huis tot oorspronkelijke staat restaureerden. Echter raakte het beschadigd bij een brand. Gelukkig werd het weer gerestaureerd en is het tegenwoordig open als museum.

Meer bezienswaardigheden

Artikelen

Nieuws

Eten en drinken

De Engelse keuken is een keuken vol stevige gerechten. Er wordt veel lamsvlees, vis, aardappels en verschillende groentes gebruikt, die ze in de gerechten vaak als opvulling gebruiken. Ook populair bij de Engelsen zijn de zogenaamde pasty's, pasteitjes met allerlei vullingen.

Fish and chips - heerlijk tussendoortje of take-away maaltijd.
Sheperds Pie - een soort taart van lamsvlees met aardappelpuree.
Sausage and Mash - worstjes met aardappelpuree en een soort van uiensaus, dit is een populaire maaltijd in de pub.

De meest gedronken drank van Engeland in de thee. Maar een biertje lusten ze er ook graag!

Vervoer

Om Engeland te bereiken kun je gebruikmaken van zowel het vliegtuig als van een boot, een trein of een auto. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport kun je verschillende luchthavens in Engeland bereiken. Het is maar net waar je eindbestemming zich bevindt. Daarnaast zijn er verschillende ferrymaatschappijen die je vanaf verschillende plaatsen in Nederland met een boot naar Engeland brengen. Ook rijden er verschillende treinen vanaf onder andere Brussel naar Engeland.

Vanaf Calais in Frankrijk loopt de Chunnel, een spoorwegtunnel die onder Het Kanaal doorloopt. Deze tunnel eindigt in Folkestone.

Binnen Engeland kun je reizen met onder andere een trein, een vliegtuig en een auto, afhankelijk van de afstand die afgelegd moet worden. British Airways, British Midland Airway, Air UK en Aer Lingus verzorgen binnenlandse vluchten. Wanneer je met de auto reist, is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat er in Engeland links wordt gereden. De trein is ook een ideale manier om Engeland te ontdekken. Er zijn verschillende treintickets beschikbaar waarmee je onbeperkt kunt reizen met de trein binnen een bepaalde periode. Deze schaf je aan voordat je naar Engeland reist.

Visum

Als je in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort heb je geen visum nodig voor een vakantie in Engeland.

Prijsniveau

Het gemiddelde prijsniveau in Engeland ligt hoger dan in Nederland.

In Engeland betaal je met de Engelse Pond (GBP).

Veiligheid

Voor Engeland geldt een positief reisadvies en er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's. Wel is er een verhoogde dreiging op aanslagen in sommige steden. Er zullen daarom verscherpte controles zijn en verhoogde veiligheidsmaatregelen getroffen worden.

Medische informatie

Het publieke stelsel voor volksgezondheid, de National Health Service (NHS) werd opgericht in 1948. Het stelsel wordt gefinancierd door belastinginkomsten en verleent aan alle inwoners van het Verenigd Koninkrijk - onafhankelijk van het inkomen - een groot deel van de zorg gratis.

Vrij verkrijgbare medicijnen worden verkocht door apotheken en drogisten (een grote speler op dit terrein is Boots, een keten van drogisterijen met apotheek). Ook supermarkten en online verkopen spelen in toenemende mate een rol.

Vaccinaties worden niet geadviseerd. Raadpleeg voor de zekerheid de dichtstbijzijnde GGD, Tropendokter of Travelclinic.

Het kraanwater is drinkbaar in Engeland.

Bevolking

De Britten leggen sociale contacten door zich aan te sluiten bij clubs en verenigingen. Het lokale buurthuis of de pub serveert alcoholische dranken en is een belangrijke verzamelplek, met name voor de arbeidersklasse.

Beleefdheid is een kenmerk van de Britse samenleving, en schreeuwen wordt dan ook gezien als onbeleefd gedrag. De Engelsen zijn over het algemeen gereserveerd en tonen niet graag hun emoties in het openbaar, hoewel ook dit aan het veranderen is.

De taal

Het Engels is de meest invloedrijke taal ter wereld. De Engelse taal, het Oud-Engels, is ontstaan door de Angelen en werd gesproken in de 7e en de 8e eeuw. De Angelen was een Romeins volk dat zich had gevestigd in Engeland. Doordat Engeland zoveel kolonies had veroverd, werd de taal verspreid over de hele wereld. Na de slag bij Hastings van de 12e tot de 15e eeuw kreeg het Franse dialect, het Normandisch, invloed op de Engelse taal. Sinds de 16e eeuw wordt er gebruikgemaakt van het Nieuw-Engels, dit taal die tot op heden wordt gesproken.

Flora & Fauna

Het edelhert is het grootste dier in Engeland en er zijn er genoeg te vinden, evenals het damhert en de ree. Vossen zijn er ook genoeg en als je geluk hebt, zie je misschien een das of een stekelvarken.

Geschiedenis

Engeland heeft een bewogen geschiedenis en is een van de oudste koninkrijken van Europa. Uit opgravingen is gebleken dat Engeland 700.000 jaar geleden al bewoond werd. Zo'n 32.000 jaar geleden arriveerde de eerste Homo sapiens. In die periode was Zuid-Engeland nog verbonden met het vaste land. Door de warmte werd de landburg tussen Engeland en Frankrijk rond 6.500 v.Chr. weggespoeld waardoor Het Kanaal ontstond. Het land heeft zijn naam te danken aan de Angelen. Dit was een groep die zich hadden gevestigd op het eiland. Deze groep hoorde bij het Romeinse volk. De eerste inwoners van Engeland maakte een eigen taal. Doordat Engeland in die tijd zijn gang kon gaan, veroverden zij veel kolonies zonder eigenlijk oorlog te hoeven voeren. Door de vele kolonies die Engeland had, werd de Engelse taal verspreid over de hele wereld.

Heeft u interesse in een reis naar Engeland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing