Bezienswaardigheden Frankrijk

Frankrijk is een populaire bestemming voor Nederlanders en Belgen. Het is redelijk dicht bij huis en het land heeft prachtige natuurgebieden en steden. Een voorbeeld van een stad met prachtige bezienswaardigheden is natuurlijk Parijs. Hier vind je onder andere het paleis van Versailles, maar ook Disneyland Parijs. Een indrukwekkende bezienswaardigheid in Frankrijk zijn tevens de landingsstranden van Normandië die een grote rol speelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. En wat dacht je van het veelzijdige eiland Corsica? Ook hier vind je prachtige natuur en leuke strandjes. Je vakantie in Frankrijk is niet compleet zonder de mooiste bezienswaardigheden van de omgeving bezocht te hebben. De beste bezienswaardigheden van Frankrijk vind je hier.

Het Louvre
Het Louvre

Pagina 1 van 13 met 127 resultaten

Pic du Midi de Bigorre

Pic du Midi de Bigorre
Pic du Midi de Bigorre
Kaart met locatie Pic du Midi de Bigorre

Wil je iets bijzonders zien dan moet je eens naar de Pic du Midi de Bigorre gaan. Deze bergtop is een van de meest beroemde van de Pyreneeën. Hij is dan ook beschermd. Op de bergtop vind je een belangrijk astronomisch centrum. Sinds de komst van een lift er naartoe kun je het gemakkelijk bereiken. Bij het astronomisch centrum vind je een museum die de ontdekkingen van de wetenschappers belicht. Ook is er een restaurant met een subliem uitzicht. Ga je voor de ultieme ervaring, dan kun je een nacht blijven slapen op de top, in een van de kamers die ook wel eens gebruikt worden door de wetenschappers zelf. Alle kamers hebben een prachtig uitzicht op de Pyreneeën en 's avonds kun je zelfs meekijken door de telescoop.

Monaco

Monaco
Monaco
Kaart met locatie Monaco

Bijzonder aan Monaco is dat het een Prinsdom is, dat wil zeggen dat het een eigen land is gelegen in Frankrijk. Monaco maakt geen deel uit van Europa, zo kan zij onder andere bekend blijven als populaire badplaats waar veel rijke mensen wonen. Naast de toeristen die afkomen op het mooie weer, zijn de casino's ook echten toeristen trekkers. Ook vindt er ieder jaar de Formule 1-autorace Grand Prix plaats.

Nice

Nice
Nice
Kaart met locatie Nice

Nice heeft een gezellige boulevard, hier kun je een kijkje nemen in een van de winkeltjes en je kunt proeven van de Franse keuken in een van de restaurantjes. Wat zeker ook een aanrader is, is om de kathedraal Sainte Reparate te bezoeken. Deze kathedraal is zowel van binnen als van buiten gebouwd in de stijl van de Barok. Bij deze stijl zie je onder andere veel gedetailleerde beelden over goden.

Nationaal Park Mercantour

Nationaal Park Mercantour
Nationaal Park Mercantour
Kaart met locatie Nationaal Park Mercantour

Het Nationaal Park Mercantour ligt tegen de grens met Italië. Het park is opgericht in 1979 en is 685 km² groot. Het park beslaat 7 groten dalen en wordt omgeven door 28 dorpjes. In het park leven veel verschillende diersoorten zoals adelaar, buizerds, steenbokken en moeflons. Erg bijzonder is dat er in het park ook wolven leven.

Markt in Frankrijk

Markt in Frankrijk
Markt in Frankrijk

Overal in Frankrijk vind je markten, iedere stad en dorp heeft zijn eigen markten. Vaak zijn de markten alleen s'ochtends (tot 12.00 uur) geopend.

De Marché aux Puces de St-Ouen is een vlooienmarkt in Parijs. Deze markt is opgedeeld in 13 kleinere markten en er staan ruim 2.000 kramen. Rond de kerstperiode is deze markt een aanrader. De markt is 7 dagen in de week, maar vooral in het weekend is het drukbezocht.

In Amiens is twee keer per jaar de grootste brocante markt van Noord-Frankrijk. Je vindt er dan maar liefst 50 straten vol met mensen die hun spullen willen verkopen.

Paleis van Versailles

Paleis van Versailles
Paleis van Versailles
Kaart met locatie Paleis van Versailles

Het Paleis van Versailles is een prachtige bezienswaardigheid. Het paleis diende eerst als jachtslot later werd het een residentie. In 1919 werd hier het Verdrag van Versailles getekend en dit maakte een einde aan Eerste Wereldoorlog. Je kunt o.a. de koninklijke vertrekken en de kapel bewonderen. Verder zijn de tuinen die bij het paleis horen zeker de moeite waard om doorheen te wandelen. Sinds 1792 is er ook een nationaal museum gevestigd.

Winkelen in Frankrijk

Winkelen in Frankrijk
Winkelen in Frankrijk

De winkels zijn in Frankrijk doorgaans geopend van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 19.00 uur, vaak wordt er nog één middag in de week gesloten, maar daar staat tegenover dat veel winkels op zondagochtend open zijn. Bij de grotere steden vind je in de buitenwijken supermarchés en hypermarchés. Die sluiten tussen de middag niet en zijn open van 9.00 tot 19.00 uur (soms zelfs tot 21.30 uur).

Tour de France

Tour de France
Tour de France

De Tour de France is een meerdaagse wielerwedstrijd en wordt ook wel de Ronde van Frankrijk genoemd. De Ronde werd voor het eerst gereden in 1903. Elke zomer houdt deze tour de Fransen en vele andere Europeanen drie weken in de greep.

De renner met de meeste eindoverwinningen is de Amerikaan Lance Armstrong, hij won de ronde 7x achtereen (1999-2005), gevolgd door de Fransen Jacques Anquetil en Bernard Hinault, de Belg Eddy Merckx en de Spanjaard Miguel Indurain, die elk 5x de Tour wonnen.

Guédelon

Guédelon
Guédelon
Kaart met locatie Guédelon

In de Bourgogne wordt op de Middeleeuwse bouwplaats Guédelon een fort gebouwd met de technieken en materialen uit de 13e eeuw. Op een plek midden in de natuur waar alle grondstoffen aanwezig zijn wordt dagelijks aan de burcht gewerkt onder het toezicht van duizenden bezoekers. Tijdens een bezoek aan Guédelon maak je een reis door de tijd en wordt er op een ludieke manier verteld over de geschiedenis, architectuur, meetkunde en andere wetenschappen en wordt dit uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden. Omdat de bouw steeds verder vordert krijg je bij elk bezoek weer iets anders te zien.

Louvre (Parijs)

Louvre
Louvre
Kaart met locatie Louvre

Het Louvre is een groot museum in de Franse hoofdstad Parijs. Het bestaat uit drie vleugels, de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci wordt vaak beschouwd als het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre. In het Louvre werd in 2006 de film 'The Da Vinci Code' opgenomen. De meeste bezoekers die in het museum komen volgen de route die langs de ruimtes gaat waar de film is opgenomen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende