Corsica

Cap de Corse in het noorden van Corsica
Cap de Corse in het noorden van Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee, dat als één regio bij Frankrijk hoort. Het eiland heeft een bijzonder bergachtige begroeiing. Er wonen ongeveer 300.000 mensen, waarvan 100.000 in de twee grootste steden, Bastia en Ajaccio, die laatste is tevens de hoofdstad van de regio.

Landkaart Corsica

Ervaringen

Aris op 29 september 2016 plaats: Corsica, reisperiode: september 2016

Peri is een klein dorpje met mooie vergezichten. Geen winkels of andere voorzieningen.

  • Algemeen 5
  • Uitgaan 1
  • Cultuur 3
  • Restaurants 1
  • Inwoners 5
  • Ligging 6

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Corsica

Cucuruzzu
Cucuruzzu

In het zuiden van Corsica ligt de prehistorische nederzetting Cucuruzzu. Vroeger woonde hier de Torreanen. Dit is een beschaving die Corsica had veroverd duizend jaar voor Christus. De Torreanen en de andere beschavingen die in Cucuruzzu hebben gewoond leefden voornamelijk van veeteelt en landbouw. Pas in 1956 zijn de overblijfselen van Cucuruzzu ontdekt en in 1991 werd de nederzetting in zijn geheel gerenoveerd. De nederzetting is 1.200 vierkante meter groot en je kunt er naast de overblijfselen van erg hoge muren, een houten loopbrug en een stenen trap zien. Bovendien is Cucuruzzu voor alle toeristen vrij toegankelijk.

Maison Bonaparte
Maison Bonaparte

Maison Bonaparte is het huis waar vroeger de Bonaparte familie woonde van 1682 tot 1923. Nu kunnen toeristen een kijkje nemen in dit mooie huis, het dient namelijk tegenwoordig als museum. Het huis is gesitueerd in de straat ‘Rue Saint-Charles’ in de plaats Ajaccio. De eerste Bonaparte die hier woonde was Giuseppe, de over-overgrootvader van Napoleon. Een bezoekje brengen aan dit huis kan van dinsdag tot en met zondag.

Stade Armand Cesari
Stade Armand Cesari

Het stadion Stade Armand Cesari is gelegen in de stad Bastia. In Stade Armand Cesari zijn er 16.000 zitplaatsen. Het team dat dit stadion als thuisstadion gebruikt is de voetbalclub SC Bastia, zij spelen in de Franse Ligue 1. In 1932 werd Stade Armand Cesari officieel geopend. PSV heeft ook een wedstrijd tegen SC Bastia gespeeld in dit stadion, dat was in 1978. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Als je het stadion van binnen wil zien, kun je een van de wedstrijden bijwonen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

Vervoer

Met een internationale vlucht vlieg je naar Ajaccio of Bastia, het ligt er maar net aan of je naar het noorden of het zuiden wil. Mocht er geen internationale vlucht beschikbaar zijn, vlieg dan naar Nice of Marseille en stap hier over naar Corsica. Uiteraard kun je Corsica ook met de boot bereiken. Aan te raden is naar Nice te reizen en vanaf hier de boot te pakken. Als je toevallig van de andere kant van Europa kunt, kun je beter opstappen in het Italiaanse Livorno.

Geschiedenis

Het eiland komt met het gedrag van Versailles in 1768 onder controle van Frankrijk. Voor deze tijd was het eigendom van de Republiek Genua, dat nu slechts een stad in het noordwesten van Italië is.

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Corsica