Bezienswaardigheden Ghana

Pagina 1 van 2 met 13 resultaten

Wa Naa's Palace

Wa Naa's Palace ligt in het plaatsje Wa en was de thuisbasis voor de koning van de Wala bevolking. In dit kleine stadje is dit een belangrijke culturele attractie. Het is in de 19e eeuw gebouwd in traditionele Sudanese stijl met zongedroogde modderbakstenen en Y-vormige kolommen. Ook liggen de graven van de vroegere koningen aan de voorkant van het gebouw. Het grootste deel van het paleis, waaronder de binnenplaats en de kamers, verslechterden bij gebrek aan onderhoud. Opmerkelijk is dat de voorgevel wel in goede staat is gebleven.

Nationaal Park Mole

Nationaal Park Mole
Nationaal Park Mole

In het noorden van Ghana ligt het grootste nationaal park van het land, Nationaal Park Mole. Het ligt in Damongo, 170 kilometer ten westen van Tamale. Het grootste deel van het park bestaat uit savanne. Daarnaast is het park bedekt met bos en stromen er diverse rivieren. In Mole zijn ongeveer 100 zoogdieren te vinden. Dit zijn onder andere olifanten, apen, antilopen en nijlpaarden. Wanneer je de meeste van deze dieren wilt bezichtigen, kun je het beste gaan van januari t/m maart. Je kunt dan te voet een safari maken door het park samen met een van de gidsen. Ook is het mogelijk om met een terreinwagen te gaan en 's nachts in het park te verblijven in een tent.

Winkelen in Ghana

Winkelen in Ghana
Winkelen in Ghana

In de souvenirwinkeltjes in Ghana zijn genoeg lokale souvenirs te koop. Zo kan je er muziekinstrumenten, houtsnijwerk, edelstenen, Kente (geweven), inheemse gebruiksvoorwerpen en Adrinka (bestempelde) stoffen kopen. Ook zijn de cd's met muziek uit Afrika overal te koop. Warenhuizen en supermarkten hebben vaste prijzen, op markten ding je af. Alle kantoren van de overheid en de winkels zijn op werkdagen geopend vanaf 8.00 uur tot 17.00 uur. Wel zijn er veel winkels die 's avonds wat langer open blijven.

Cape Coast

Cape Coast
Cape Coast

Cape Coast is een grote studentenstad in Ghana. Ook is het de hoofdstad van de regio Central. Hier ligt de Cape Coast University. Deze universiteit heeft een mooie uitkijk op de Atlantische Oceaan. De stad is naast de vele studenten, ook erg historisch. Vroeger werden de Afrikaanse slaven met de boot naar Westerse landen afgevoerd. Je kunt hier bekijken hoe de omstandigheden van deze slaven zijn geweest.

Kumasi

Kumasi is de op één na grootste stad van het hele land. Er wonen zo'n 1.500.000 inwoners. Verder is de stad belangrijk voor de cacaoteelt, goudwinning en het kappen en verwerken van het lokale hardhout. Doordat er goud wordt gewonnen is dit een van de rijkere steden in Ghana. Ook kom je hier veel Afrikaanse cultuur tegen. Kumasi is namelijk de voormalige hoofdstad van het Ashanti-koninkrijk. Een bezoekje waard is het centrum. Hier vind je elke dag de lokale markt.

Busua & Dixcove

Aan de kust van Ghana zijn vele leuke dorpjes te vinden. Hiervan is Busua & Dixcove waarschijnlijk nog de mooiste. Het ligt ongeveer 30 kilometer van Takoradi af maar is ook makkelijk te bereiken vanaf Accra. Het is een vissersdorp met prachtige zandstranden. Een prima plek om even tot rust te komen na je reis door Ghana. Busua & Dixcove is daarnaast ook zeer geliefd bij surfers.

Gambaga

Gambaga is een vluchtelingenkamp waar alleen maar vrouwen worden opgevangen. De vrouwen die er verblijven zijn verdreven door hun familie, die dachten namelijk dat het heksen waren. In het noorden van Ghana leven wel honderden vrouwen die gebrandmerkt zijn tot heks. De priesters proberen de kwade geest uit de vrouwen te verdrijven om ze zo weer 'normaal' te maken. Dit wordt gedaan door het uitvoeren van een speciaal ritueel. De Presbyterian Church in Gambaga probeert de vrouwen in het kamp op te vangen en te ondersteunen.

Nationaal Museum Ghana in Accra (Accra)

Een van de bekendste musea in Ghana is het Nationaal Museum Ghana in Accra. Op 5 maart 1957 is dit museum geopend, op de dag dat het land onafhankelijk is geworden. Je vindt hier vele opgravingen. Deze opgravingen zijn vanaf het stenen tijdperk tot nu. Ook kan je er een uitgebreide collectie over de slavenhandel in Ghana en het koloniale verleden bekijken. De Ghanese cultuur komt ook voorbij, vooral de traditionele koningen en het Ashantivolk.

Makola Markt (Accra)

Makola Markt
Makola Markt

De Makola Markt is een van de bekendste markten in Ghana. Hier kun je alle dagen naar toe, behalve op de zondag. De markt ligt aan de Kojo Thompson Road in de hoofdstad Accra. Er is erg veel te koop op deze markt en mede daarom enorm populair bij de lokale bevolking. Je kunt er flink wat onderhandelen, maar op een gegeven moment moet je een bod accepteren.

Tongo Hills (Bolgatanga)

De Tongo Hills zijn gelegen is het kleine dorpje Tengzug, op 20 minuten rijden van Bolgatanga. De Tongo Hills bestaan uit grote brokken steen. Het is een raadsel waar deze enorme stenen vandaan komen. Het gebied van de Tongo Hills is slechts 20 km², maar het is een prachtig gebied met een religieuze betekenis. Het gebied van Tengzug is het heilig centrum van de Talensis mensen, een etnische groep in Noord-Ghana.

  • 1
  • 2
  • Volgende