Bezienswaardigheden Ierland

Pagina 1 van 6 met 56 resultaten

Wicklow Mountains National Park

Wicklow Mountains National Park
Wicklow Mountains National Park
Kaart met locatie Wicklow Mountains National Park

Het Wicklow Mountains National Park is een van de best bezochte parken van heel Ierland met jaarlijks ongeveer 1 miljoen bezoekers. Het park is ook zeer populair bij de inwoners van Ierland, die komen er graag om te wandelen of om van de natuur te genieten. Het park ligt ten zuiden van Dublin.

De toren van Glendalough

De toren van Glendalough
De toren van Glendalough
Kaart met locatie De toren van Glendalough

Glendalough is een plaats in het Ierse graafschap Wicklow en staat bekend om haar grote ronde toren van 33 meter hoog. Deze is waarschijnlijk door enkele monniken gebouwd. Ook het klooster dat door de beroemde Sint Patrick gesticht werd, trekt veel bezoekers, ook al is het nu niet veel meer dan een oude ruïne.

Bunratty Castle

Bunratty Castle
Bunratty Castle
Kaart met locatie Bunratty Castle

In Bunratty is Bunratty Castle gevestigd dat een van de grootste bezienswaardigheden is van Ierland. De O'Briens, ofwel de graven van Thomond, waren omstreeks 1500 de meest belangrijke bewoners. Zij leefden hier tot ongeveer 1640. Op deze plek is een dorp te vinden met allerlei ouderwetse boerderijen. Op deze boerderijen zul je scharrelende schapen, kippen en geiten aantreffen tussen de oude cottages door. In het dorp is tevens een kleine school te vinden waar duidelijk te zien is hoe barbaars de omstandigheden toentertijd waren. Ten slotte bevindt zich er nog een winkeltje waar je ouderwets snoep kunt kopen en in de theeschenkerij kun je leren hoe je sodabread of scones kunt bakken.

Malahide Castle

Malahide Castle
Malahide Castle
Kaart met locatie Malahide Castle

Malahide Castle ligt een klein eindje van Dublin af. Tegenwoordig is het kasteel een toeristische trekpleister maar het werd erg lang bewoond door de familie Talbot. Toen de laatste Lord Talbot stierf kwam het kasteel na 791 jaar weer vrij te staan. In de grote hal is er een zeer indrukwekkende expositie van portretten van de Talbot familie te bewonderen. Er worden ook verschillende rondleidingen geven, in het Engels en in het Nederlands.

Winkelen in Ierland

Winkelen in Ierland
Winkelen in Ierland

Ierland is snel bezig een van Europa’s meest trendy shopbestemmingen te worden met de uiterst modebewuste straten van Belfast en Dublin tot de vriendelijkste kunstnijverheidswinkeltjes in boerendorpjes. Ierland is de ideale plek om iets chiques, stijlvols en volkomen unieks te vinden.

Normaliter zijn de winkels geopend van 09.00 uur 's ochtends tot 17.30 uur 's avonds. Eens per week zijn de winkels om 13.00 uur gesloten, dit verschilt per stad. In Dublin zijn de winkels op donderdag tot 20.00 uur 's avonds geopend. De meest belangrijke winkelstraten van Dublin zijn Grafton Street en Henry Street. In de Grafton Street rijden geen auto's waardoor je rustig kunt winkelen. Je vindt hier onder meer het duurste en belangrijkste warenhuis van de stad, Brown Thomas. Net buiten de straat kun je het mooiste winkelcentrum van de stad aantreffen, de naam hiervan is Powerscourt Centre.

Temple Bar in Dublin kent verschillende winkels met ambachtelijke kunst. Het St. Stephen's Green Shopping Centre is een van de grootste winkelcentra van de stad. Grafton Street is daarnaast de as van de meest stijlvolle winkelbuurt, hier vind je tevens het Powerscourt Townhouse Shopping Centre.

Ierse pub

Ierse pub
Ierse pub

Als je in Ierland bent moet je zeker een bezoek brengen aan de Ierse pub. De Ierse pub staat bekend bekend om de gemoedelijke sfeer. De pubs in de stad hebben vaak een schitterend interieur. De meest bekende dranksoort van Ierland is de Ierse whiskey, wat levenswater betekent. De drievoudig gedestilleerde drank wordt gekenmerkt door de ongekende zachte smaak. De Ierse whiskey kan puur worden gedronken, maar ook met ijs of vermengd in Irish coffee mét Ierse room erbovenop. De echte bierliefhebbers kunnen Ierland niet verlaten zonder het Guinness bier te hebben geproefd.

Nationale Museum Ierland (Dublin)

Het Nationale Museum van Ierland bevindt zich in Dublin. Het werd rond 1880 gebouwd. Op de benedenverdieping vind je een collectie vondsten uit de Bronstijd, met vooral veel sieraden. De afdelingen met meubilair, zilver en wetenschappelijke instrumenten zijn het belangrijkst. Het museum heeft een aantal vestigingen in Dublin. Er is o.a. een vestiging die veel aandacht schenkt aan het dierenleven van vroeger en een vestiging waar je kleding, zilverwerk en meubels kunt bekijken.

Guinness Storehouse Museum (Dublin)

Guinness Storehouse Museum
Guinness Storehouse Museum
Kaart met locatie Guinness Storehouse Museum

In Dublin heb je ook nog het Guinness Storehouse Museum. Dit hele museum is gewijd aan het biermerk Guinness. Het museum is gevestigd in een brouwerij in St. James' Gate. In het museum zijn een aantal interessante tentoonstellingen waaronder een over de blikjes en flesjes die voor het merk zijn gemaakt. Op de bovenste verdieping is een bar waar je van alles van Guinness kunt proeven.

Phoenix Park (Dublin)

Phoenix Park
Phoenix Park
Kaart met locatie Phoenix Park

Phoenix Park in Dublin is het grootste stadspark van heel Europa, het is zelfs groter dan Hyde Park in Londen. In het park liggen een aantal interessante gebouwen, waaronder het gebouw waar de ambassadeur van de Verenigde Staten in woont. In het park bevindt zich tevens een dierentuin, de Dublin Zoo.

Temple Bar (Dublin)

Temple Bar
Temple Bar
Kaart met locatie Temple Bar

Temple Bar is het culturele hart van de stad Dublin en echt de moeite waard om doorheen te struinen. Hier vind je cafés, galeries, boetieks en pubs waar het hele jaar door veel te doen is. Straatmuzikanten en -artiesten, openluchtmarkten en exposities creëren een festivalsfeer. Op zaterdag wordt het plein omgetoverd tot een drukke markt vol kleuren, smaken en geuren. Het is overdekt met enorme luifels waardoor de markt het hele jaar kan plaatsvinden. Je kunt er vers fruit en groenten kopen maar ook kaas en verse vis. Om de hoek bevindt zich de Temple Bar Book Market, waar je prachtige (oude) boeken kunt kopen.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende