Bezienswaardigheden India

Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh National Park
Bandhavgarh National Park
Kaart met locatie Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh National Park in de deelstaat Madhya Pradesh is een fantastisch nationaal park. In dit park werd onder andere de witte tijger ontdekt. Wanneer je een tocht maakt door de jungle op de rug van een olifant, dan is het erg goed mogelijk om een witte tijger te spotten. In het park komen voor de rest ook veel mooie planten en andere dieren voor.

Kanha National Park

Kanha National Park
Kanha National Park
Kaart met locatie Kanha National Park

Ook Kanha National Park ligt in de deelstaat Madhya Pradesh. Er zijn enorm veel tijgerreservaten in India, maar nergens zie je zoveel tijgers als in het Kanha National Park. Het is echt een fantastische ervaring om een tijger in het wild rond te zien lopen. In veel parken moet je maar net geluk hebben als je wilde dieren wilt zien. In het Kanha National Park is dat geen probleem want in het park leven veel wilde dieren. Ook zijn er veel verschillende en ook mooie planten te vinden in het park.

National Zoological Park of New Delhi

National Zoological Park of New Delhi
National Zoological Park of New Delhi
Kaart met locatie National Zoological Park of New Delhi

In New Delhi bevindt zich het National Zoological Park of New Delhi. In dit park vind je de mooiste dieren en er is veel ruimte voor educatie. Het park werkt mee aan een project dat verschillende bedreigde diersoorten in India beschermt. Het park heeft een ruime collectie aan diersoorten. Je kunt er leeuwen en flamingo's bekijken maar ook olifanten en krokodillen. Het park is erg leuk en geschikt voor kinderen.

Kumbh Mela

Kumbh Mela
Kumbh Mela

Kumbh Mela is de grootste bedevaartstocht ter wereld. Eens in de 3 jaar vindt het plaats in de steden Allahabad, Haridwar, Nashik en Uijain. In Haridwar zie je in de Ganges kleurige bloemen drijven en kun je overnachten in een van de ashrams. In het voorjaar (maart/april) 2013 werd de laatste bedevaart gehouden, de eerstvolgende is dus in 2016.

Cricketwedstrijd bezoeken

Cricketwedstrijd bezoeken
Cricketwedstrijd bezoeken

Volkssport nummer 1 in India is cricket. Overal in India wordt deze sport beoefend en het is zeer populair onder de lokale bevolking. India is ook zeer goed vertegenwoordigd op internationaal niveau. Veel parken in de grote steden van India hebben een cricketveld. Het is erg leuk om een keer gezien te hebben.

Tipu's Fort (Bangalore)

Tipu's Fort, ook wel bekend als Palakked Fort, is een fort in het oudste deel van de stad. Het werd waarschijnlijk in 1766 gebouwd door Haider Ali, maar veel over de ontstaansgeschiedenis van het fort is er niet bekend. In het fort vind je de overblijfselen van het paleis van Tipu Sultan en de Ganesha Tempel. De grond die vroeger werd gebruikt voor olifanten en paarden van het leger van Tipu wordt tegenwoordig gebruikt als ondergrond voor cricketwedstrijden, tentoonstellingen en bijeenkomsten.

Vidhana Soudha (Bangalore)

Vidhana Soudha
Vidhana Soudha
Kaart met locatie Vidhana Soudha

De Vidhana Soudha is gebouwd tussen 1952 en 1957. Dit gebouw huisvest het bestuur van de deelstaat. Kengal Hanumathaiah is de ontwerper van dit imposante gebouw. Het verhaal doet de ronde dat hij Europa, de Verenigde Staten, Rusland en andere plaatsen bezocht waar hij inspiratie opdeed voor de bouw van de Vidhana Soudha. Hij combineerde de designs van de gebouwen die hij tijdens zijn reizen had gezien.

Bangalore Palace (Bangalore)

Bangalore Palace
Bangalore Palace
Kaart met locatie Bangalore Palace

In 1887 werd door de maharadja van Mysore het Bangalore Palace gebouwd. Hij raakte tijdens een bezoek aan Engeland onder de indruk van het Windsor Castle. Dit is duidelijk te zien aan de bouwstijl van het Bangalore Palace. De bouw van het paleis begon in 1862 en was voltooid in 1944. Het Bangalore Palace is in het bezit van de Mysore Royal Family en heeft niet lang geleden een renovatie ondergaan.

Venkatappa Art Gallery
Venkatappa Art Gallery
Kaart met locatie Venkatappa Art Gallery

In de Indiase stad Bangalore bevinden zich veel kunstgalerieën. Een beroemde is Venkatappa Art Gallery, dat vernoemd is naar de schilder Venkatappa. Begin vorige eeuw maakte deze kunstenaar zijn meest belangrijke werken. Oorspronkelijk heette dit museum Government Museum en werd opgericht in 1886, hiermee is het een van de oudste musea van India.  De Venkatappa Art Gallery ligt in Kasturba Road en herbergt een zeer unieke collectie van inscripties, beelden, schilderijen, iconen en belangrijker nog, sommige relieken van Mohenjodaro.

Karnataka Chitrakala Parishath (Bangalore)

Karnataka Chitrakala Parishath is een kunstinstelling en culturele organisatie waar traditionele stijlen voorop staan. Het museum bevat o.a. werken uit verschillende deelstaten, zoals leren poppen. Chitra Santhe is een jaarlijks evenement wat wordt georganiseerd door de Parishath. Kunstenaars uit alle delen van India kunnen hun werk laten zien en ook verkopen. Het belangrijkste doel van de organisatie is het bevorderen van kunst en cultuur.

De Charminar (Hyderabad)

De Charminar
De Charminar
Kaart met locatie De Charminar

De Charminar is een monument in het oude gedeelte van Hyderabad. Dit gebouw met vier torens werd in 1591 gebouwd, omdat de pest was overwonnen. Een andere versie van het verhaal beweert dat dit monument gebouwd is ter ere van de vrouw van Qutb Shahi. De Charminar is 20 bij 20 meter groot en op elke hoek staat een minaret van bijna 50 meter hoog. Je kunt de torens beklimmen vanuit de overdekte binnenplaats.

Salar Jung Museum (Hyderabad)

Salar Jung Museum herbergt een kunstverzameling van Salar Jung III. Het museum bevindt zich in Darushifa, aan de zuidkant van de rivier Musi. Het is een van de drie nationale musea van India. Wanneer je door het museum loopt zie je onder andere schilderijen, kleding, manuscripten, keramiek, kleden en klokken. Ook vind je er meubelen uit Japan, China, Birma, Egypte, Europa, India, Nepal en Noord-Amerika. Het is een van de grootste musea van het land.

Fort van Golconda (Hyderabad)

Fort van Golconda
Fort van Golconda
Kaart met locatie Fort van Golconda

Het Fort van Golconda ligt op 8 km afstand van Hyderabad. Deze oude ruïnestad ligt op een 120 meter hoge heuvel en bestaat uit graniet. Het fort werd in de 11e eeuw gebouwd en werd in het begin van de 16e eeuw de hoofdplaats van de Qutb Shahi. Het bestaat uit vier forten die samen omringd worden door een lange muur. Er wordt gezegd dat de naam Golconda afgeleid is van het woord Golla Konda, dit betekent herder in het Telugu.

De prehistorische grotten van Bhimbetka (Bhopal)

De prehistorische grotten van Bhimbetka
De prehistorische grotten van Bhimbetka
Kaart met locatie De prehistorische grotten van Bhimbetka

De stad is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de prehistorische grotten van Bhimbetka. Deze archeologische vindplaats toont vroege sporen van menselijk leven in India en dus uit het begin van de Zuid-Aziatische steentijd. Waarschijnlijk werden een aantal schuilplaatsen bewoond door de Homo erectus. Zij leefden meer dan 100.000 jaar geleden. Er zijn rotsschilderingen in de schuilplaatsen gevonden die ongeveer 300.000 jaar oud zijn.


Taj-ul Masjid (Bhopal)

De Taj-ul Masjid betekent letterlijk 'Kroon van de Moskeeën' en is een van de grootste moskeeën van Azië. Dit huis van Allah ligt verspreid over een grote campus en is roze met wit gekleurd. De constructie is bedacht door Sultan Shah Jahan, maar pas lang na zijn dood werd de bouw voltooid, in 1971. De moskee heeft prachtige ornamenten die meteen in het oog springen.

Bharat Bhavan (Bhopal)

Bharat Bhavan is een cultureel centrum en museum, gebouwd door Charles Correa. In dit gebouw bevindt zich een topmusea met moderne kunst en kunst van de Adivadi's. De regering van Madhya Pradesh subsidieert dit project. Bharat Bhavan opende in 1982 met een kunstgalerij, een amfitheater een studio, een auditorium, een museum voor cultuur en kunst, verzamelingen van Indiaanse poëzie, klassieke muziek en volksmuziek.

Victoria Memorial (Calcutta (Kolkata))

Victoria Memorial
Victoria Memorial
Kaart met locatie Victoria Memorial

Ter nagedachtenis aan koningin Victoria is in Calcutta het Victoria Memorial gebouwd. Disraeli nam het initiatief om de koningin zelfs te laten uitroepen tot 'keizerin van India'. Het Victoria Memorial ligt aan de zuidkant van Maidan Park en ’s avonds wordt het prachtig verlicht. Dit memorial is gebouwd tussen 1906 en 1921 en functioneert tegenwoordig als een museum en toeristentrekpleister onder het toeziend oog van het Ministerie van Cultuur.

Maidan Park (Calcutta (Kolkata))

Maidan Park
Maidan Park
Kaart met locatie Maidan Park

Het grootste park van Calcutta is het Maidan Park. Hier maken veel sportclubs gebruik van, zo vind je er onder andere het cricketveld Eden Gardens. Het stadion bij dit cricketveld wordt vaak gezien als een van de mooiste ter wereld. De tuinen waaraan het stadion de naam te danken heeft liggen er rondom. Verschillende gebouwen uit de koloniale tijd zijn te bewonderen in de omgeving van het park.

Indian Museum (Calcutta (Kolkata))

Indian Museum
Indian Museum
Kaart met locatie Indian Museum

Het Indian Museum is het oudste museum van Azië en een van de oudste musea ter wereld. Het museum valt onder de Indiase minister van cultuur en bevat de grootste verzameling Indiase kunst ter wereld. Een zeldzame verzameling van antiek, ornamenten, harnassen, fossielen en schilderijen zijn onderdeel van het museum. Ook de ontwikkeling en geschiedenis van de flora, fauna en bevolking van India komen uitgebreid aan bod in de zes afdelingen van het Indian Museum.

Maidan (Calcutta (Kolkata))

Het grootste park van Calcutta is Maidan, dat de basis is voor vele sportclubs. In dit park vind je onder andere het bekende cricketveld Eden Gardens. Dit veld wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Het park ligt in het stadscentrum van Calcutta en is een ideale locatie voor wanneer je het drukke stadsleven even wilt ontvluchten. Het is er lekker rustig en het biedt goede wandelmogelijkheden.

New Market Kolkata (Calcutta (Kolkata))

New Market Kolkata
New Market Kolkata
Kaart met locatie New Market Kolkata

New Market in Calcutta (Kolkata) is een grote markt. Het is er erg druk want ook de lokale bevolking doet er boodschappen. Op de markt kun je echt van alles kopen, vaak zijn er ook mensen die dieren bij zich hebben waar toeristen mee op de foto kunnen. Het wordt aangeraden om dit niet te doen omdat de dieren vaak uit de natuur zijn weggehaald.

Qutub Minar (Delhi)

Qutub Minar
Qutub Minar
Kaart met locatie Qutub Minar

De Qutub Minar, Qut Minar of Qutab Minar is gebouwd in de zevende eeuw. Door de Mogols werd de toren verbouwd tot minaret en nog steeds is dit gebouw een voorbeeld van de islamitische cultuur in India. De stenen toren is vijf verdiepingen (72,5 meter) hoog en is daarmee de hoogste toren van India. Sinds 1993 staat de Qutub Minar op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Jama Masjid Moskee (Delhi)

Jama Masjid Moskee
Jama Masjid Moskee
Kaart met locatie Jama Masjid Moskee

De Jama Masjid Moskee is de grootste moskee van India. De spectaculaire moskee heeft een gebedszaal met 260 pilaren die bedekt zijn met Hindoe-gravures. Tijdens het vrijdagmiddaggebed is het in de Jama Masjid Moskee erg druk: duizenden mensen komen hier samen om te bidden. Het gebouw is gemaakt van zandsteen, wanneer het zonlicht naar binnen valt zorgt dit voor prachtige kleuren. De rode lopers worden gebruikt om op te mediteren.

Het Rode Fort van Lal Qila (Delhi)

Het Rode Fort van Lal Qila
Het Rode Fort van Lal Qila
Kaart met locatie Het Rode Fort van Lal Qila

Het Rode Fort van Lal Qila is een prachtig paleis aan de rivier Yamuna in Delhi. Het is 33 meter hoog en 2 kilometer lang en je kunt het herkennen aan de rode zandstenen muren. Als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van India maakt het fort deel uit van UNESCO's Werelderfgoedlijst. Oorspronkelijk werd het fort gebouwd door de Mogolse keizer Shah Jahan. Elk jaar wordt hier door de minister-president van India herdacht dat het land onafhankelijk werd van Groot-Brittannië.

Gateway of India (Bombay (Mombai))

Gateway of India
Gateway of India
Kaart met locatie Gateway of India

De Poort van India is een triomfboog uit 1911 en wordt ook wel de Gateway of India genoemd. Deze poort staat aan zee en is gebouwd als monument ter ere van het bezoek van de Britse koningin Mary en koning George V. Dit bezoek vond plaats in 1911 en pas dertien jaar later was de triomfboog met zijn 26 meter hoogte voltooid. De laatste Britse soldaten die in 1948 India verlieten liepen symbolisch onder de poort door.


Chhatrapati Shivaji Terminus (Bombay (Mombai))

Chhatrapati Shivaji Terminus
Chhatrapati Shivaji Terminus
Kaart met locatie Chhatrapati Shivaji Terminus

Het voormalige Victoria Station werd gebouwd door de Engelsen. De huidige naam van dit spoorwegstation in Bombay is Chhatrapati Shivaji Terminus. Dit is een van de drukste treinstations ter wereld. Het gebouw dient niet alleen als station, maar ook als hoofdkwartier voor de Indiase Central Railway. Vanaf dit station vertrok in 1853 de eerste trein in Azië. Tegenwoordig sluit het aan op het netwerk van de Mumbai Suburban Railway.

Prince of Wales Museum (Bombay (Mombai))

Prince of Wales Museum
Prince of Wales Museum
Kaart met locatie Prince of Wales Museum

Het Prince of Wales Museum staat tegenwoordig beter bekend als 'Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya'. In dit museum vind je een verzameling Indiase kunst en archeologische vondsten. Het museum is gebouwd in de vroege 20e eeuw en is beroemd vanwege de architectuur. Een mengeling van Britse en islamitische bouwstijlen zorgt voor een verrassend gebouw, met een koepel als herkenningspunt. Oorspronkelijk was het gebouw een militair ziekenhuis.

Crawford Market (Bombay (Mombai))

Crawford Market
Crawford Market
Kaart met locatie Crawford Market

In Crawford Market vind je de grootste markthallen van Bombay. Alles wat India aan fruit, specerijen en groente te bieden heeft ligt hier uitgestald op de marktkramen. Het resultaat vormt een geur- en kleurrijk geheel. Andere spullen (die je dus niet kunt eten) zijn te koop in de Chor Bazar. Hier vind je ontzettend veel souvenirs: leuk om mee naar huis te nemen, of gewoon om even in rond te snuffelen.

Elephanta Island (Bombay (Mombai))

Elephanta Island
Elephanta Island
Kaart met locatie Elephanta Island

Elephanta Island is te vinden voor de kust van Bombay. Vanaf de Gateway of India vertrekken veel boten richting dit eiland, je bent er zo binnen een uur. Uitgehouwen in de rotsen vind je op het eiland veel hindoetempels die gewijd zijn aan de god Shiva. De lingam is het vruchtbaarheidssymbool van deze god, dit symbool wordt in de hoofdgrot bewaakt door twee enorme stenen reuzen.


Mylopore (Madras (Chennai))

Mylopore
Mylopore
Kaart met locatie Mylopore

De wijk Mylopore vormt het oudste gedeelte van de stad. Hier vind je de Shiva-tempel van Kapalishwara en ook vind je in Mylopore de San Thome Basilica. Dit gebouw werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. De Britten besloten in 1893 dat het gebouw toe was aan vernieuwing en herbouwden het in gotische stijl. Het verhaal doet de ronde dat de kerk op het graf van apostel Thomas staat, die in Madras werd vermoord.


Government Museum (Madras (Chennai))

Government Museum
Government Museum
Kaart met locatie Government Museum

In 1851 werd het Government Museum gesticht in Madras. Dit museum bevat een combinatie van antropologie, archeologie en zoölogie. Met verschillende tentoonstellingen en bezichtigingen maakt het Government Museum duidelijk hoe er door verschillende volkeren in het gebied werd geleefd tijdens het stenen tijdperk. Het laat de geschiedenis vanaf dit tijdperk zien tot nu en is zeker de moeite waard voor iedereen die zich interesseert voor geschiedenis.


Queens Land Madras (Madras (Chennai))

Queens Land in Madras is een leuk pretpark om met familie of vrienden naartoe te gaan. In het park vind je veel verschillende leuke attracties. Het park heeft ook de hoogste vrije val van heel Azië, namelijk 150 meter hoog. Het park is enorm populair bij de lokale bevolking en dat maakt het extra leuk voor de toerist. Je zult bij een bezoek aan Queens Land rekening moeten houden met een grote drukte en lange wachttijden, maar het is zeker de moeite waard voor een bezoek.

Hawa Mahal (Jaipur)

Hawa Mahal
Hawa Mahal
Kaart met locatie Hawa Mahal

In 1799 werd Hawa Mahal gebouwd. Dit gebouw krijgt ook vaak de naam 'Paleis der Winden'. Het paleis werd ontworpen door Maharaja Sawai Pratap Singh. Het smalle gebouw bestaat aan de voorkant vooral uit ramen. Er wordt gezegd dat Hawa Mahal gebouwd is om prinsessen de kans te geven om naar het straatbeeld te kijken. Ook de processies zouden een geliefd zicht zijn onder de prinsessen.

Jaigarh Fort (Jaipur)

Jaigarh Fort
Jaigarh Fort
Kaart met locatie Jaigarh Fort

Jaigarh Fort is door Jah Sing in 1726 gebouwd om het Amber Fort en het paleis te beschermen. Hier heeft het fort dus ook zijn naam aan te danken. Het fort is ook wel bekend als het Victory Fort. Met een lengte van 3 kilometer en 1 kilometer breed is het een indrukwekkend geheel om te zien. Binnen in het fort kun je het grootste kanon op wielen ter wereld bewonderen.

Jantar Mantar (Jaipur)

Jantar Mantar
Jantar Mantar
Kaart met locatie Jantar Mantar

In Jaipur vind je het grootste stenen observatorium ter wereld: Jantar Mantar. Dit observatorium stamt uit de tijd van Sawai Jai Singh. Hij was geïnteresseerd in technologie en wetenschap en dan met name in astronomie. Je vindt Jantar Mantar in de buurt van de ingang van het City Palace. Meer dan de helft van de 18 aanwezige instrumenten werken nog steeds. Zo krijg je een goede indruk van hoe het er vroeger aan toeging in de astronomie.

Laxminarayan Tempel (Jaipur)

Laxminarayan Tempel
Laxminarayan Tempel
Kaart met locatie Laxminarayan Tempel

Laxminarayan Tempel is een van mooiste tempels om te bezoeken. Een andere naam voor de tempel is de Birla Mandir Tempel. Waarschijnlijk is de tempel gebouwd tussen 1933 en 1939. In de tempel zelf vind je vooral beelden van hindoeïstische goden, zoals Shiva, Krishna en Buddha. De tempel is ’s avonds mooi verlicht en ook overdag staan de fonteinen, tuinen en huizen rondom de tempel er prachtig bij.

Stranden (Goa)

Stranden
Stranden
Kaart met locatie Stranden

Een strandvakantie in India is moeilijk te verwezenlijken, maar in Noord-Goa is het mogelijk! Er wordt ook wel gezegd dat Goa de mooiste stranden ter wereld bezit. Vaak worden Sinquerim (Aguada Beach), Baga en Calangute beoordeeld als de mooiste stranden. De stillere stranden vind je verder naar het noorden: Vagator en Chapora. Mooi weer, een helderblauwe zee en super witte stranden: je vindt het hier allemaal.

Panaji (Goa)

Panaji
Panaji
Kaart met locatie Panaji

Panaji, de hoofdstad van de deelstaat Goa bevat erg veel oude gebouwen en kerken die de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Kleine straatjes, oude huisjes met balkonnetjes en barretjes wisselen elkaar af. The Immaculate Conception Church en het Idalco paleis zijn echte bezienswaardigheden in deze stad. De kerk was het eerste wat de Portugezen zagen toen ze een barre zeiltocht vanuit India overleefd hadden.

Fontainhas (Panaji)

Fontainhas
Fontainhas
Kaart met locatie Fontainhas

In de oude wijk Fontainhas vind je nog steeds Portugese woningen. Fontainhas is een oude Latijnse wijk in Panaji. De invloed van Portugal is nog steeds merkbaar aan de architectuur van de huizen die in deze wijk staan. Smalle en mooie straatjes die je in veel Europese steden vindt kleuren het straatbeeld: oude villa's en gebouwen met prachtig gekleurde balkons in de traditionele kleuren lichtgeel, groen en blauw. De daken zijn voornamelijk bedekt met rode dakpannen.

San Sebastiankapel (Panaji)

In de wijk Fontainhas vind je de mooie San Sebastiankapel. Deze kapel is gebouwd in 1818. Wanneer je dit bouwwerk wilt bezoeken moet je zoeken naar een smalle, witte kerk aan het eind van een prachtige laan. De kerk herbergt een aantal relieken, waaronder een vurige crucifix, die origineel in het Paleis van de Inquisitie te vinden was. Het bijzondere van deze crucifix is dat Christus zijn ogen open heeft.

Casino Goa (Panaji)

Casino Goa
Casino Goa
Kaart met locatie Casino Goa

Het Casino Goa is een casino op een jacht: de M.V. Caravela. Dit casino vaart over de rivier Mandovi en de waarde van het schip wordt geschat op 110 miljoen rupees. Het Casino Goa heeft ongeveer elf speeltafels met het Amerikaanse Roulette, Blackjack en Rummy en een aantal elektronische gokmachines. Goa is de enige deelstaat in India die zowel casino's op het vasteland als op het water toestaat.

Het centrum van Velha Goa (Velha Goa)

Het centrum van Velha Goa
Het centrum van Velha Goa
Kaart met locatie Het centrum van Velha Goa

Velha Goa is een groot openluchtmuseum met als belangrijkste bezienswaardigheid de Basilca van Bom Jesus (Basiliek van de Goede Jezus). In deze basiliek bevindt zich een zilveren sarcofaag met de stoffelijke resten van Francis Xavier. De grootste kerk is de Se Cathedral, gewijd aan Sint Catherine. Het meest opvallende is de Sint Catejan, dit moest een verkleinde uitvoering worden van de Sint Pieter in Rome.

Vijayanagar (Hampi)

Vijayanagar
Vijayanagar
Kaart met locatie Vijayanagar

De ruïnes van de oude stad Vijayanagar zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Een groot aantal monumenten is nog in goede staat. Over het hele terrein staan paleizen, tempels en andere gebouwen. Bij het kleine Archeologische Museum kun je een boekje kopen met een plattegrond. Dit is tevens een prima startpunt voor de bezichtiging. Er worden nog steeds opgravingen gedaan door de Archeological Survey of India en o.a. UNESCO. Een van de mooiste monumenten om te bezoeken is de Virupaksha Tempel.

St. Francis Church (Cochin (Kochi))

St. Francis Church
St. Francis Church
Kaart met locatie St. Francis Church

De kerk van St. Francis is gebouwd in 1503 en is de oudste christelijke kerk in India. In dit gebouw werd Vasco da Gama in 1524 begraven toen hij tijdens zijn derde bezoek aan India plotseling overleed. Na veertien jaar zijn zijn stoffelijke resten overgebracht naar Portugal (Lissabon), maar nog steeds staat zijn grafsteen op de plaats waar hij ooit begraven is in de kerk van St. Francis.

Matancherry Palaca (Cochin (Kochi))

Matancherry Palaca
Matancherry Palaca
Kaart met locatie Matancherry Palaca

In 1557 werd het Dutch Palace/Paleis van Matancherry gebouwd door de Portugezen. Het paleis werd gebouwd als gift voor de Raja van Cochin. De Hollanders hebben het paleis in 1663 gerenoveerd, waarna het vaak het Nederlandse Paleis werd genoemd (Dutch Palace). Vandaag de dag is er een galerij waar je de Rajas van Chocin kunt bewonderen, net zoals een aantal mythologische schatten uit heel India.

Paradesi Synagoge (Cochin (Kochi))

De Paradesi Synagoge is de oudste en nog steeds actieve synagoge van India, gebouwd in 1568. Het is een van de zeven synagoges van het Malabar Yehudan volk, de joodse gemeenschap van Cochin. Paradesi betekent letterlijk 'vreemdelingen'. Deze naam is waarschijnlijk te danken aan het feit dat de synagoge was gebouwd door Sephardische of Spaanssprekende joden. In de Paradesi Synagoge worden rondleidingen gegeven met tekst en uitleg over de joodse gemeenschap in Cochin.

Fort Junagarh (Bikaner)

Fort Junagarh
Fort Junagarh
Kaart met locatie Fort Junagarh

Het Fort Junagarh werd tussen 1588 en 1593 gebouwd door Raja Rai Singh en zijn prime minister. Oorspronkelijk werd het fort Chintamani genoemd, maar dit werd omgedoopt tot Junagargh of 'oud fort' aan het begin van de 20e eeuw. Het is een van de weinige forten in Rajasthan dat niet gebouwd is op een heuvel. Het moderne deel van de stad Bikaner is om het fort heen gebouwd.

Festivals (Bikaner)

Festivals
Festivals
Kaart met locatie Festivals

In Bikaner worden jaarlijks verschillende festivals gehouden. Zo is er het Aksaye Tritya festival, waarop de oprichting van de stad wordt herdacht met muziek, dans en verschillende activiteiten. Ook wordt er elk jaar in januari een kamelenfestival georganiseerd. Naast de kamelen zijn er dan diverse culturele activiteiten te zien en te doen. De dansvoorstelling is er bijvoorbeeld een van het soort dat je eigenlijk niet mag missen.

Lalgarh Paleis (Bikaner)

Lalgarh Paleis
Lalgarh Paleis
Kaart met locatie Lalgarh Paleis

Lalgarh Paleis ligt ten noorden van de stad Bikaner en wordt vanwege de rode kleur van het zandsteen ook wel het Rode Fort genoemd. Het paleis is in 1902 gebouwd in opdracht van Maharaja Ganga Singh. Behalve het gebouw zelf zijn ook de tuinen een echte bezienswaardigheid. In de achtertuin van het paleis staat een van de treinwagons van de Maharaja. Zij is zelf overleden, maar haar kinderen wonen nog wel in een deel van het paleis.

Kameelsafari (Jaisalmer)

Kameelsafari
Kameelsafari
Kaart met locatie Kameelsafari

Jaisalmer leent zich bij uitstek voor de kameelsafari. Je kunt op ontdekkingstocht langs de prachtige zandduinen, de schitterende tempeltjes en de kleine dorpjes. Het is even wennen wanneer je de kameel opstapt: het waggelende lichaam brengt mensen vaak uit evenwicht. Wanneer je er echter een beetje aan gewend bent kun je ontspannen genieten van de omgeving, terwijl een gids jou de weg wijst.

Binnenstad van Jaisalmer (Jaisalmer)

Binnenstad van Jaisalmer
Binnenstad van Jaisalmer
Kaart met locatie Binnenstad van Jaisalmer

De binnenstad van Jaisalmer is zeker de moeite waard om te bezoeken en dan vooral de zogenaamde haveli's. Dit zijn statige herenhuizen die ooit gebouwd zijn door de rijke kooplieden van Jaisalmer. Dit zal rond de 18e en 19e eeuw geweest zijn, toen de handel op gang kwam in deze stad. Een van de mooiste haveli's is het Patwon ki Haveli. Dit herenhuis telt vijf verdiepingen.

Mehrangarh Fort (Jodhpur)

Mehrangarh Fort
Mehrangarh Fort
Kaart met locatie Mehrangarh Fort

Op een heuvel ergens aan de rand van het oude gedeelte van de stad ligt het Mehrangarh Fort. Dit fort is een van de grootste en bekendste vestigingswerken van India. Onder Rao Jodha, de stichter van Jodhpur, begon de bouw van het fort in 1459. Het grootste deel van wat je tegenwoordig kunt bezichtigen stamt echter uit de tijd van Maharadja Jaswant Singh, die leefde van 1638-1678. De muren van het Mehrangarh Fort zijn 21 meter breed en 36 meter hoog.

Tempel van Osiyan (Jodhpur)

Tempel van Osiyan
Tempel van Osiyan
Kaart met locatie Tempel van Osiyan

Het dorpje Osiyan ligt ongeveer 60 kilometer buiten Jodhpur. Hier staat de tempel van Osiyan, dit is een oude Jaintampel. De tempel is zo bijzonder door de verschillende bouwstijlen die erin verwerkt zijn. De verschillende delen van de tempel zijn allemaal in andere periodes gebouwd. Deze periodes brachten verschillende en karakteristieke bouwstijlen met zich mee, waardoor de tempel van Osiyan een divers en interessant geheel vormt.

Umaid Bhavan Paleis (Jodhpur)

Umaid Bhavan Paleis
Umaid Bhavan Paleis
Kaart met locatie Umaid Bhavan Paleis

Ondanks dat het nog niet erg oud is is het Umaid Bhavan Paleis een van India's bekendste paleizen. Dit paleis werd in 1929 gebouwd voor Maharadja Umaid Singh. In dit jaar was het erg droog in India, de bouw van het paleis werd dan ook gezien als een project om mensen tijdens deze periode aan het werk te helpen. Het gebouw bevat ontzettend veel marmer, naast lokaal zandsteen. Om deze reden heeft het gebouw de bijnaam 'Chitra paleis' gekregen. Tegenwoordig functioneert het paleis als museum, hotel en woonruimte van de koninklijke familie van Jodhpur.

De Britse residentie (Lucknow)

De Britse residentie
De Britse residentie
Kaart met locatie De Britse residentie

Tussen 1780 en 1800 werd de Britse residentie gebouwd in Lucknow. In 1857 kwam dit gebouw onder vuur te liggen tijdens een rebellie van Indiase soldaten (Sepoys) tegen de British East India Companie. Nog steeds zijn er kogelgaten in de muren te zien, die terug doen denken aan deze zogenaamde Sepoy-opstand, die de naam te danken heeft aan de Indiase soldaten. Ook is er op het terrein een begraafplaats aanwezig.

Bara Imambara (Lucknow)

Bara Imambara
Bara Imambara
Kaart met locatie Bara Imambara

In 1784 heerste er hongersnood in India. Asaf-ud-Daula zag dat zijn onderdanen werk nodig hadden en besloot hierom de Bara Imambara (Grote Tombe) op te richten. De bouw van de Bara Imambara begon in 1785 en er wordt zelfs gezegd dat alles wat die dag opgebouwd was 's nachts weer afgebroken werd, om de mensen bezig te houden. Op dit complex staat ook een grote moskee, een labyrint en twee enorme poorten die naar de hal leiden.

Taj Mahal (Agra)

Taj Mahal
Taj Mahal
Kaart met locatie Taj Mahal

De Taj Mahal is een witmarmeren tempel die in de 17e eeuw is gebouwd door Shah Jahan. Deze Mogolkeizer bouwde de Taj Mahal tussen 1632 en 1648 als mausoleum voor zijn overleden vrouw. Na de dood van Shah Jahan werd ook hij in de tombe bijgezet. De tempel is tevens een van de moderne zeven wereldwonderen. Het is het meest gefotografeerde bouwwerk van India.

De graftombe van Mirzah Ghiyas Beg (Agra)

Aan de andere kant van de Yamunarivier, ten noorden van het Fort van Agra, staat de graftombe van Mirzah Ghiyas Beg. Mirzah Ghiyas was de eerste minister van de Mogolkeizer Jahangir, de Itimad-ud-Daulah. Hij kwam oorspronkelijk uit een rijke Perzische familie en maakte onder Akbar een snelle carrière als bestuurder. Toen hij zelfs de schatkist mocht bewaken groeide hij uit tot een van de machtigste mannen van het land.

Baby Taj (Agra)

Baby Taj
Baby Taj
Kaart met locatie Baby Taj

Voor de dochter van Mirzah Ghiyas werd een speciale tempel gebouwd: Baby Taj. De dochter van Mirzah Ghiyas trouwde later met de keizer en werd Licht van de Wereld genoemd. Vier jaar voor het begin van de bouw van de Taj Mahal werd de tombe van de Baby Taj gebouwd: ze lijken precies op elkaar, maar die van de Baby Taj is kleiner. De Baby Taj was de eerste Mogolconstructie in marmer. Het uitzicht vanaf de Baby Taj op de Taj Mahal is prachtig.

Fort van Agra (Agra)

Fort van Agra
Fort van Agra
Kaart met locatie Fort van Agra

De militaire constructie Agra Fort is gebouwd in 1565 door de Mogolkeizer Akbar. Het fort diende om de stad te beschermen en staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het fort is te herkennen aan een lange vestingmuur van 2,5 kilometer. De rode kleur van het fort zorgt ervoor dat het ook wel het Rode Fort genoemd wordt. Tot aan de tijd dat de schoonzoon van Akbar ging regeren werd er geregeld bijgebouwd.

Fatehpur Sikri (Agra)

Fatehpur Sikri
Fatehpur Sikri
Kaart met locatie Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri is een verlaten "spookstad" in de woestijn. Ooit (1571 tot 1585) was dit de hoofdstad van het Mogolrijk. Fatehpur Sikri werd gebouwd door de Mogolheerser Akbar de Grote. Het was een ceremoniële hoofdstad, waardoor de stad nooit werd versterkt. Vooral de kunst en de architectuur was belangrijk in de stad, er wordt aangenomen dat de stad de principes en persoonlijkheid van Akbar uitdrukt.

Taj Mahal (Agra)

Taj Mahal
Taj Mahal
Kaart met locatie Taj Mahal

Taj Mahal is wereldberoemd en te bewonderen in Agra. Het is een niet te missen item tijdens een reis naar India. Het beeld is gemaakt voor de vrouw van Sjah Jahan en is van zuiver marmer. Volgens de legende was het de bedoeling om een kopie van de Taj Mahal te bouwen aan de overzijde van de rivier, maar dan in het zwart. Tegenwoordig loopt het storm bij dit gebouw en worden er vele foto's gemaakt.

Ghats (Varanasi (Benares))

Ghats
Ghats
Kaart met locatie Ghats

De Ghats zijn de bekendste bezienswaardigheid van Varanasi. Dit zijn trappen die naar de rivier de Ganges leiden. De stad heeft ongeveer honderd van deze trappen, de meeste dienen als badplaats of ceremoniële plaats. De meeste gaths zijn gebouwd na 1700, toen de stad onderdeel uitmaakte van het Maratha Rijk. Elke gath heeft zijn eigen betekenis, vaak staat dit in relatie tot een mythe of legende.

Fort Ramnager (Varanasi (Benares))

Het Fort Ramnager ligt aan de oostkant van de rivier de Ganges. Het fort is gemaakt van zandsteen en is gebouwd in de Mughal-stijl in 1750. Dit gebeurde in opdracht van Kashi Naresh Raja Balwant Singh. Tegenwoordig is het fort niet meer helemaal in goede staat. Sinds de achttiende eeuw heeft Kashi Naresh in het fort gewoond. Tijdens de moesson is het fort alleen bereikbaar via een ferry over het water.

De theeplantages (Darjeeling)

De theeplantages
De theeplantages
Kaart met locatie De theeplantages

De grootste attracties van Darjeeling zijn toch wel de theeplantages. Er liggen ongeveer zeventig theeplantages rondom de stad, dus er is keuze genoeg. Wanneer je twijfelt welke theeplantage je het beste kunt bezoeken kun je deelnemen aan een dagtrip. Er worden verschillende tours georganiseerd waarbij je door de theeplantages loopt en prachtige uitkijkpunten hebt over de stad en andere plantages. Bij veel theeplantages kun je thee proeven en kopen.

Tiger Hill (Darjeeling)

Tiger Hill
Tiger Hill
Kaart met locatie Tiger Hill

Tiger Hill is een berg die op een afstand van 11 kilometer van Darjeeling ligt. Het wordt aangeraden om rond 3 of 4 uur 's ochtends naar de berg toe te gaan. De zonsopgangen zijn er namelijk prachtig en vormen een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Vanaf de berg heb je ook een mooi uitzicht op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld.

Shrubbery Nightingale Park (Darjeeling)

Shrubbery Nightingale Park
Shrubbery Nightingale Park
Kaart met locatie Shrubbery Nightingale Park

Het Shrubbery Nightingale Park ligt ongeveer 2,5 kilometer van het treinstation van Darjeeling af. Het is een mooi park waarin verschillende culturele optredens worden gegeven. Zo kun je er onder andere genieten van verschillende dans- en zangvoorstellingen. Het park is van vier uur 's middags tot acht uur 's avonds geopend. In het park vind je een groot standbeeld van Shiva, een tempel en verschillende mooie watervallen.

Toy Train (Darjeeling)

Toy Train
Toy Train
Kaart met locatie Toy Train

Een andere bekende attractie van Darjeeling is de Toy Train. Dit is een spoorweg van 88 kilometer lang, die loopt van New Jalpaiguri tot Darjeeling. De trein wordt voortgetrokken door de oude, originele stoomlocomotief. Deze locomotief neemt je zigzaggend mee door het prachtige landschap dat je tegenkomt. Je kunt het hele traject van Darjeeling naar New Jalpaiguri afreizen, maar je kunt ook in Ghoom uitstappen. De stoomtrein staat op werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bengal Natural History Museum (Darjeeling)

Bengal Natural History Museum
Bengal Natural History Museum
Kaart met locatie Bengal Natural History Museum

In het Bengal Natural History Museum van Darjeeling vind je allerlei dingen die te maken hebben met het gebied waarin je je bevindt. Zo zijn er bijvoorbeeld 4.300 opgezette dieren die de fauna van het gebied representeren. De collectie bestaat voornamelijk uit vogels, reptielen, vogeleieren, insecten, vissen, vlinders en gedroogde planten. Ook vind je er een zeldzame krokodil. Het museum is behalve dinsdag elke dag geopend van 10 uur 's ochtends tot 4 uur 's middags.

Het Enchey Klooster (Gangtok)

Het Enchey Klooster
Het Enchey Klooster
Kaart met locatie Het Enchey Klooster

Het Enchey Klooster is het oudste, nog bestaande klooster van Gangtok. Het klooster is ongeveer 200 jaar oud en staat bekend om zijn eenvoud. Letterlijk betekent Enchey 'hoge vredige plek'. Deze naam is toepasselijk: wanneer je langs de oprijlaan met de vele wapperende gebedsvlaggen naar het Enchey Klooster toeloopt straalt de rust je tegemoet. Het klooster behoort tot de Nyingma-orde, de oudste traditie binnen het Tibetaans boeddhisme.

Het Rumtekklooster (Gangtok)

Het Rumtekklooster
Het Rumtekklooster
Kaart met locatie Het Rumtekklooster

Het Rumtekklooster werd in 1960 gebouwd, als replica van de Kagyüpa in Tsurpu, niet ver van Lhasa. Dit Tibetaanse klooster ligt op 24 kilometer van Gangtok en is het belangrijkste en grootste klooster in Sikkim. Voor de gevluchte karmapa (het hoofd van een van de vier belangrijkste scholen binnen het Tibetaans boeddhisme) die op dit moment in India leeft is het Rumtekklooster het hoofdverblijf. In afwachting van zijn komst staat er een grote troon in de tempel.

Do-drul Chorten (Gangtok)

Do-drul Chorten
Do-drul Chorten
Kaart met locatie Do-drul Chorten

Do-drul Chorten is een stoepa die in 1945 werd gebouwd. Een stoepa bevat de relieken van een boeddhistische heilige en wordt vaak gebruikt als meditatieplaats. De Do-drul Chorten is in 1945 gebouwd door het hoofd van de Nyingma (school van het Tibetaans boeddhisme). Deze stoepa bevat heilige boeken en andere religieuze objecten en wordt omringd door 108 gebedsmolens. In de omgeving van de stoepa vind je Chorten Lakahang en Guru Lakhang, waar twee standbeelden van Guru Rinpoche te bewonderen zijn.

Sri Meenakshi-tempel (Madurai)

Sri Meenakshi-tempel
Sri Meenakshi-tempel
Kaart met locatie Sri Meenakshi-tempel

De enorme Sri Meenakshi-tempel is met zijn elf torens een van de indrukwekkendste gebouwen van India. De tempel is waarschijnlijk gebouwd in de 13e eeuw en trekt nog steeds bezoekers van over de hele wereld. Volgens de legende was het koningspaar dat ongeveer 2000 jaar geleden Madurai regeerde kinderloos. Shiva zond hierop een meisje naar het koningspaar: Meenakshi. Zij voedden dit meisje op als hun eigen kind, maar schrokken toen ze erachter kwamen dat ze drie borsten had. Shiva zei dat deze borst vanzelf weg zou gaan als ze haar ware liefde tegen zou komen. Dit gebeurde toen Meenakshi Shiva ontmoette. Het bleek dat Meenakshi een reïncarnatie was van Parvati (de echtgenote van Shiva). Op de plaats waar zij trouwden staat nu de Sri Meenakshi-tempel.

Thirumalai Nayak Mahal (Madurai)

Thirumalai Nayak Mahal
Thirumalai Nayak Mahal
Kaart met locatie Thirumalai Nayak Mahal

Thirumalai Nayak Mahal is een paleis uit de zeventiende eeuw. Het werd gebouwd door koning Thirumalai Nayak. Hij was koning van Madurai van 1623 tot 1659. Het gebouw dat je nu nog kunt bezoeken was het hoofdpaleis: de woonplaats van de koning. Het originele complex van het paleis was ongeveer vier keer zo groot dan de huidige omvang. In zijn hoogtijdagen werd het paleis ook wel beschouwd als een van de Oosterse wonderen.


Kallazhagar Tempel (Madurai)

Net iets buiten de stad, in het dorpje Alagarkoil staat de Kallazhagar Tempel. Deze tempel is gewijd aan de Hindoestaanse god Vishnu. Rondom de tempel staat een granieten muur. In en rondom de tempel worden per dag zes rituelen gehouden en elk jaar zijn er ook verschillende festivals. De tempel staat onder toezicht van de Hindu Religious and Endowment Board van de regering van Tamil Nadu.

Gandhi Memorial Museum (Madurai)

Gandhi Memorial Museum
Gandhi Memorial Museum
Kaart met locatie Gandhi Memorial Museum

Het Gandhi Memorial Museum herbergt persoonlijke voorwerpen van Mahatma Gandhi. Het museum is ontstaan in 1959 in het centrum van Madurai. Het museum is een van de vijf Ghandi musea van het land. Het werd gebouwd op kosten van arme en rijke burgers die geld doneerden voor dit project. Het Gandhi Memorial Museum valt onder de wereldwijde vredesmuseums, die geselecteerd zijn door de UNO (United Nations Organisation).


Khandagiri en Udayagiri (Bhubaneshwar)

Khandagiri en Udayagiri
Khandagiri en Udayagiri
Kaart met locatie Khandagiri en Udayagiri

Khandagiri en Udayagiri zijn jaïnistische grotten uit de 1e eeuw. De grotten zijn deels natuurlijk ontstaan en deels bewust uitgehouwen en zijn van archeologisch, historisch en religieus belang voor Bhubaneshwar. De grotten zijn gelegen op twee heuvels: Udayagiri en Khandagiri. De ornamenten van de grotten zijn met precisie aangebracht. Undayagiri heeft 18 grotten, Khandagiri 15. Waarschijnlijk is het grootste deel van de grotten uitgehouwen ten tijde van koning Kharavela.

Orissa State Museum (Bhubaneshwar)

Orissa State Museum
Orissa State Museum
Kaart met locatie Orissa State Museum

Het Orissa State Museum bevat een rijke verzameling beelden, wapens, zeldzame manuscripten op palmblad, munten en gereedschappen uit de steen- en ijzertijd. In zijn originele vorm ontstond dit museum in 1932. Het gebouw zoals het er nu uitziet komt uit 1960. Het museum is opgedeeld in elf onderwerpen, waaronder archeologie, geologie, geschiedenis, antropologie, kunst, manuscripten en meer. De diversiteit van het museum maakt een bezoek erg bijzonder en passend voor iedereen.


Tempels (Bhubaneshwar)

Tempels
Tempels
Kaart met locatie Tempels

In Bhubaneshwar kom je verschillende tempels tegen. Zo is er de Ananta Vasudeva, een Hindoestaanse tempel van Vishnu uit de 8e eeuw. Verder zijn er veel tempels gewijd aan Shiva: Brahmesvara, Raja Ranien Lingaraja uit de 11de eeuw, Mukteswara uit de 10de eeuw, Vaital Deul uit de 8e eeuw en Parasuramesvara uit de zevende eeuw. Shiva is een Hindoestaanse god die zowel staat voor de schepper als voor de vernietiging.


De Jagannath tempel (Puri)

De Jagannath tempel
De Jagannath tempel
Kaart met locatie De Jagannath tempel

De Jagannath tempel is een beroemde, heilige Hindoestaanse tempel. De tempel is een belangrijke bestemming voor pelgrims, dit zijn voornamelijk aanbidders van de god Krishna en de god Vishnu. Deze pelgrimage maakt deel uit van de Char Dham pelgrimages die iedere Hindoe eens in zijn of haar leven moet hebben gedaan. De Jagannath tempel bestaat uit steen, metaal en hout. De houten figuren worden elke twaalf of negentien jaar vervangen door een exacte kopie, gemaakt met het hout van heilige bomen.

check locatie even nadat je bezienswaardigheid hebt opgeslagen. 

Rath Yatra Festival (Puri)

Rath Yatra Festival
Rath Yatra Festival
Kaart met locatie Rath Yatra Festival

Het beroemde Wagenfestival/Rath Yatra Festival wordt elk jaar in juni of juli gehouden in Puri. Dit festival draait om de verschillende godenbeelden die naar hun buitenverblijf worden gebracht. Hier komen honderdduizenden pelgrims naartoe vanuit heel India. Meestal maakt een processie onderdeel uit van het Rath Yatra Festival. In het verleden zijn er regelmatig ongelukken gebeurd waarbij mensen onder de wielen van de wagens zijn geplet.

Raghurajpur (Puri)

Op 15 kilometer afstand van Puri ligt het nijverheidsdorp Raghurajpur. In dit kunstenaarsdorp worden prachtige patachitra-schilderijen gemaakt. Ook de huizen in het dorp zijn met verschillende kleuren en beelden beschilderd. Vaak laten de schilderijen het verhaal zien van lokale tradities en gebruiken. Zo zijn er afbeeldingen van het Indiase huwelijk, andere soorten feesten en de godenwereld. Dit kleurrijke dorp met de vele schilderijen is voor de echte kunstgenieter een lust voor het oog.

Het Paleis van Maharadja (Mysore)

Het Paleis van Maharadja
Het Paleis van Maharadja
Kaart met locatie Het Paleis van Maharadja

Het Paleis van Maharadja is één van de vele paleizen in Mysore. Een bezoek aan een paleis mag natuurlijk niet ontbreken als je in de stad bent. Aan het einde van de 19e eeuw werd het Paleis van Maharadja gebouwd. Het is een van de grootste paleizen in India en is gebouwd in een Indo-Saraceense stijl. Het interieur is prachtig en er zijn diverse muurschilderingen waar jaren aan is gewerkt. In 1897 is het paleis herbouwd nadat het was afgebrand. Dagelijks worden er rondleidingen gehouden in het indrukwekkende gebouw.

Het Dussehra festival (Mysore)

Het Dussehra festival
Het Dussehra festival
Kaart met locatie Het Dussehra festival

Het Dussehra festival wordt altijd uitbundig gevierd in de stad. Het feest duurt 10 dagen en is een grote attractie met veel muziek, dans en vuurwerk. Meestal vindt het festival plaats in de maanden september of oktober. Het festival wordt gehouden om onder andere de godin Chamundeshwari te eren. Tijdens het festival is de stad prachtig verlicht en zijn er optochten met olifanten. Ook is het Paleis van Maharadja dan zeer sprookjesachtig versierd.

Chamundi Hill (Mysore)

Chamundi Hill
Chamundi Hill
Kaart met locatie Chamundi Hill

Net buiten de stad ligt de Chamundi Hill. Dit is een prachtige berg waar een tempel op staat waarin de Nandi stier te vinden is. De berg heeft een hoogte van 3.489 meter boven de zeespiegel en is gewijd aan Chamundeshwari. Het is mogelijk om de tempel te bezoeken door de trap te nemen, die van onderaan de heuvel tot aan de top loopt. Deze trap is zo’n duizend treden lang, het is echter ook mogelijk om de bus te pakken. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het landschap.

De Manjunatha tempel (Mangalore)

De Manjunatha tempel is ondertussen al 800 jaar oud. De tempel is gewijd aan Shiva en is o.a. beroemd om zijn bronzen beeld van Lokeshvara. De tempel is een uniek gebouw en behoort tot de zogenaamde Shaiva secte uit het Hindoeïsme. De priesters zijn 'Shivalli Brahmins' en de administratie wordt gedaan door een Jain Bunt familie, die de 'Pergades' worden genoemd. In Mangalore is deze tempel de beroemdste bezienswaardigheid.

Raj Gath (New Delhi)

In de hoofdstad van India bevindt zich langs de oever van de Yamuna-rivier het park Raj Gath. Dit park bevat een grote, zwarte marmeren plaat op de plek waar ooit Gandhi is gecremeerd. De as van Gandhi heeft een grote reis door het land gemaakt. In het marmeren gedeelte is de inscriptie "He Ram" gemaakt, dat "Oh god" betekent. Het park is zeer mooi en erg geschikt voor een goede wandeltocht.

National Gandhi Museum (New Delhi)

De hoofdstad van India is New Delhi. In deze levendige stad is het National Gandhi Museum gevestigd. Hier wordt het leven van de beroemde Gandhi weerspiegeld waarbij expliciet naar voren komt wat hij voor het volk heeft betekend. Nog steeds wordt Gandhi door de bevolking als erg belangrijk beschouwd. Het museum laat een reeks schilderijen zien die door Gandhi zijn gemaakt. Het is bijna onmogelijk om deze man niet indrukwekkend te vinden. Op een van de bekendste schilderijen van Gandhi, omarmd hij alle bestaande godsdiensten.

Dilli Haat (New Delhi)

Dilli Haat
Dilli Haat
Kaart met locatie Dilli Haat

De markt Dilli Haat in New Delhi is een zeer geschikte markt voor gezinnen. De volwassenen moeten er entree betalen en de kinderen mogen er gratis rondlopen. Op deze markt kun je werkelijk van alles kopen, maar er wordt vooral veel fruit, groenten en kruiden aangeboden. Op de markt is het altijd druk waardoor je ten alle tijden extra alert moet zijn op zakkenrollers.

Jama Mashid (New Delhi)

Jama Mashid
Jama Mashid
Kaart met locatie Jama Mashid

In New Delhi bevinden zich vele grote moskeeën, waaronder de grootste van India genaamd Jama Mashid. Deze moskee is gemaakt van rode zandsteen en bevat wit marmeren koepels, wat een prachtig effect geeft. Jama Mashid is een van de bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben bij een bezoek aan de Indiase hoofdstad. In de moskeeën geldt een cameraverbod en schoenen moeten er worden uitgetrokken.