Bezienswaardigheden India

Pagina 1 van 9 met 90 resultaten

Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh National Park
Bandhavgarh National Park
Kaart met locatie Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh National Park in de deelstaat Madhya Pradesh is een fantastisch nationaal park. In dit park werd onder andere de witte tijger ontdekt. Wanneer je een tocht maakt door de jungle op de rug van een olifant, dan is het erg goed mogelijk om een witte tijger te spotten. In het park komen voor de rest ook veel mooie planten en andere dieren voor.

Kanha National Park

Kanha National Park
Kanha National Park
Kaart met locatie Kanha National Park

Ook Kanha National Park ligt in de deelstaat Madhya Pradesh. Er zijn enorm veel tijgerreservaten in India, maar nergens zie je zoveel tijgers als in het Kanha National Park. Het is echt een fantastische ervaring om een tijger in het wild rond te zien lopen. In veel parken moet je maar net geluk hebben als je wilde dieren wilt zien. In het Kanha National Park is dat geen probleem want in het park leven veel wilde dieren. Ook zijn er veel verschillende en ook mooie planten te vinden in het park.

National Zoological Park of New Delhi

National Zoological Park of New Delhi
National Zoological Park of New Delhi
Kaart met locatie National Zoological Park of New Delhi

In New Delhi bevindt zich het National Zoological Park of New Delhi. In dit park vind je de mooiste dieren en er is veel ruimte voor educatie. Het park werkt mee aan een project dat verschillende bedreigde diersoorten in India beschermt. Het park heeft een ruime collectie aan diersoorten. Je kunt er leeuwen en flamingo's bekijken maar ook olifanten en krokodillen. Het park is erg leuk en geschikt voor kinderen.

Kumbh Mela

Kumbh Mela
Kumbh Mela

Kumbh Mela is de grootste bedevaartstocht ter wereld. Eens in de 3 jaar vindt het plaats in de steden Allahabad, Haridwar, Nashik en Uijain. In Haridwar zie je in de Ganges kleurige bloemen drijven en kun je overnachten in een van de ashrams. In het voorjaar (maart/april) 2013 werd de laatste bedevaart gehouden, de eerstvolgende is dus in 2016.

Cricketwedstrijd bezoeken

Cricketwedstrijd bezoeken
Cricketwedstrijd bezoeken

Volkssport nummer 1 in India is cricket. Overal in India wordt deze sport beoefend en het is zeer populair onder de lokale bevolking. India is ook zeer goed vertegenwoordigd op internationaal niveau. Veel parken in de grote steden van India hebben een cricketveld. Het is erg leuk om een keer gezien te hebben.

Tipu's Fort (Bangalore)

Tipu's Fort, ook wel bekend als Palakked Fort, is een fort in het oudste deel van de stad. Het werd waarschijnlijk in 1766 gebouwd door Haider Ali, maar veel over de ontstaansgeschiedenis van het fort is er niet bekend. In het fort vind je de overblijfselen van het paleis van Tipu Sultan en de Ganesha Tempel. De grond die vroeger werd gebruikt voor olifanten en paarden van het leger van Tipu wordt tegenwoordig gebruikt als ondergrond voor cricketwedstrijden, tentoonstellingen en bijeenkomsten.

Vidhana Soudha (Bangalore)

Vidhana Soudha
Vidhana Soudha
Kaart met locatie Vidhana Soudha

De Vidhana Soudha is gebouwd tussen 1952 en 1957. Dit gebouw huisvest het bestuur van de deelstaat. Kengal Hanumathaiah is de ontwerper van dit imposante gebouw. Het verhaal doet de ronde dat hij Europa, de Verenigde Staten, Rusland en andere plaatsen bezocht waar hij inspiratie opdeed voor de bouw van de Vidhana Soudha. Hij combineerde de designs van de gebouwen die hij tijdens zijn reizen had gezien.

Bangalore Palace (Bangalore)

Bangalore Palace
Bangalore Palace
Kaart met locatie Bangalore Palace

In 1887 werd door de maharadja van Mysore het Bangalore Palace gebouwd. Hij raakte tijdens een bezoek aan Engeland onder de indruk van het Windsor Castle. Dit is duidelijk te zien aan de bouwstijl van het Bangalore Palace. De bouw van het paleis begon in 1862 en was voltooid in 1944. Het Bangalore Palace is in het bezit van de Mysore Royal Family en heeft niet lang geleden een renovatie ondergaan.

Venkatappa Art Gallery
Venkatappa Art Gallery
Kaart met locatie Venkatappa Art Gallery

In de Indiase stad Bangalore bevinden zich veel kunstgalerieën. Een beroemde is Venkatappa Art Gallery, dat vernoemd is naar de schilder Venkatappa. Begin vorige eeuw maakte deze kunstenaar zijn meest belangrijke werken. Oorspronkelijk heette dit museum Government Museum en werd opgericht in 1886, hiermee is het een van de oudste musea van India.  De Venkatappa Art Gallery ligt in Kasturba Road en herbergt een zeer unieke collectie van inscripties, beelden, schilderijen, iconen en belangrijker nog, sommige relieken van Mohenjodaro.

Karnataka Chitrakala Parishath (Bangalore)

Karnataka Chitrakala Parishath is een kunstinstelling en culturele organisatie waar traditionele stijlen voorop staan. Het museum bevat o.a. werken uit verschillende deelstaten, zoals leren poppen. Chitra Santhe is een jaarlijks evenement wat wordt georganiseerd door de Parishath. Kunstenaars uit alle delen van India kunnen hun werk laten zien en ook verkopen. Het belangrijkste doel van de organisatie is het bevorderen van kunst en cultuur.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende