Bezienswaardigheden India

Pagina 1 van 9 met 90 resultaten

Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh National Park
Bandhavgarh National Park
Kaart met locatie Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh National Park in de deelstaat Madhya Pradesh is een fantastisch nationaal park. In dit park werd onder andere de witte tijger ontdekt. Wanneer je een tocht maakt door de jungle op de rug van een olifant, dan is het erg goed mogelijk om een witte tijger te spotten. In het park komen voor de rest ook veel mooie planten en andere dieren voor.

Kanha National Park

Kanha National Park
Kanha National Park
Kaart met locatie Kanha National Park

Ook Kanha National Park ligt in de deelstaat Madhya Pradesh. Er zijn enorm veel tijgerreservaten in India, maar nergens zie je zoveel tijgers als in het Kanha National Park. Het is echt een fantastische ervaring om een tijger in het wild rond te zien lopen. In veel parken moet je maar net geluk hebben als je wilde dieren wilt zien. In het Kanha National Park is dat geen probleem want in het park leven veel wilde dieren. Ook zijn er veel verschillende en ook mooie planten te vinden in het park.

National Zoological Park of New Delhi

National Zoological Park of New Delhi
National Zoological Park of New Delhi
Kaart met locatie National Zoological Park of New Delhi

In New Delhi bevindt zich het National Zoological Park of New Delhi. In dit park vind je de mooiste dieren en er is veel ruimte voor educatie. Het park werkt mee aan een project dat verschillende bedreigde diersoorten in India beschermt. Het park heeft een ruime collectie aan diersoorten. Je kunt er leeuwen en flamingo's bekijken maar ook olifanten en krokodillen. Het park is erg leuk en geschikt voor kinderen.

Kumbh Mela

Kumbh Mela
Kumbh Mela

Kumbh Mela is de grootste bedevaartstocht ter wereld. Eens in de 3 jaar vindt het plaats in de steden Allahabad, Haridwar, Nashik en Uijain. In Haridwar zie je in de Ganges kleurige bloemen drijven en kun je overnachten in een van de ashrams. In het voorjaar (maart/april) 2013 werd de laatste bedevaart gehouden, de eerstvolgende is dus in 2016.

Cricketwedstrijd bezoeken

Cricketwedstrijd bezoeken
Cricketwedstrijd bezoeken

Volkssport nummer 1 in India is cricket. Overal in India wordt deze sport beoefend en het is zeer populair onder de lokale bevolking. India is ook zeer goed vertegenwoordigd op internationaal niveau. Veel parken in de grote steden van India hebben een cricketveld. Het is erg leuk om een keer gezien te hebben.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende