Bangalore, stad in IndiaBangalore, stad in India

India is een schiereiland en grenst in het westen en zuiden aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het aan Pakistan, China (Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Malediven.

India is tegenwoordig een land met vrijheid van godsdienst en er bestaat een scheiding tussen kerk en staat. De vijf grote wereldgodsdiensten zijn dan ook ruimschoots vertegenwoordigd: hindoeïsme, boeddhisme, islam, christendom en jodendom. Verder kent India nog het sikhisme en het jainisme, twee godsdiensten die alleen in dit land voorkomen. Ook een van de oudste godsdiensten ter wereld is in India te vinden, het mazdeïsme, dit is de godsdienst van de parsi’s. Religie, taal en het kastensysteem vormen een belangrijke basis voor het bepalen van iemands positie in de maatschappij in India.

India wordt gerekend tot een van de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. Veel mensen in de overbevolkte steden en op het platteland zijn extreem arm. Er bestaan grote verschillen in welvaart per staat. De staten rond de Ganges en die ten zuiden daarvan zijn de meest arme gebieden van het land. Het noordoosten en het zuiden kennen de meeste welvaart. Meer dan 60% van de bevolking werkt in de agrarische sector. De belangrijkste gewassen zijn graansoorten als rijst en gierst. Ook bonen en pinda's zijn belangrijk. India heeft meer koeien dan enig ander land ter wereld. Vanwege het Hindoegeloof mogen deze niet gegeten worden en kunnen ze alleen maar gebruikt worden voor hun melk.

Ondanks dat een groot deel van de bevolking arm is, beschikt het land door het beroemde Bollywood over de grootste filmindustrie ter wereld. Al sinds de jaren `50 is Bombay de grootste filmstad ter wereld met zo`n 300 films per jaar. Bioscopen zijn erg populair, volgens velen omdat het een vlucht van de realiteit geeft. De naam Bollywood is afgeleid van het Amerikaanse Hollywood, waarbij de B staat voor Bombay en heeft al jaren enorme bekendheid buiten India. In veel landen is Bollywood zelfs populairder dan Hollywood. De laatste jaren begint de interesse voor Bollywood ook in de Verenigde Staten toe te nemen, wat al resulteerde in enkele grote films zoals 'Bend it like Beckham', en 'Bride & Prejudice'.

India is een parlementaire democratie met een federale bestuursvorm; kenmerkend is de grote macht van de centrale regering. De Indiase grondwet is gedeeltelijk nog een voortzetting van de Brits-koloniale wetgeving en sinds 1950 op uiteenlopende punten al tientallen keren gewijzigd. Het formele staatshoofd van India is de president, die eens in de vijf jaar gekozen wordt door een kiescollege dat samengesteld is uit de nationale volksvertegenwoordiging en de deelstaatparlementen.

India is bestuurlijk ingedeeld in 29 deelstaten en 6 unieterritoria. Verder is er een onderverdeling in districten, talugs of tehsils (bestaande uit enige honderden dorpen), steden en dorpen. Grote steden worden bestuurd door corporaties, geleid door een gekozen burgemeester. De unieterritoria worden rechtstreeks vanuit New Delhi bestuurd en de president benoemt voor elk territorium een administrateur; ook benoemt hij de gouverneurs van de deelstaten. In bepaalde gevallen kan de centrale regering het bestuur van afzonderlijke deelstaten overnemen.

Het onderwijssysteem lijkt veel op het westerse model. Het is opgebouwd uit zeven jaar basisonderwijs, drie jaar middenschool, twee jaar hoger onderwijs en drie jaar universiteit. Het basis- en voortgezet onderwijs is openbaar en verplicht. Maar helaas gaan lang niet alle kinderen naar school.

Ervaringen

Er zijn 26 ervaringen ingevuld; India krijgt een 9 uit 10 .
Hieronder vind je de laatste 10.

bezocht dit land in juli 2015

Erotische tempels in Khajuraho zijn bijzonder mooi om te bezichtigen, een van de mooiste op de hele rondreis

bezocht dit land in juli 2015

Bandhavgarh Nationaal Park is een mooi Nationaal Park. Veel dieren gezien, inclusief de tijgers. Alleen jammer dat de nadruk tijdens de safari's te veel gericht is op de tijgers, andere dieren verdienen meer aandacht.

bezocht dit land in juli 2015

In Agrag zijn heel mooie bezienswaardigheden, Taj Mahal is werkelijk fantastisch!

bezocht dit land in mei 2015

Khana National Park is een geweldig Park, veel dieren gezien. Hier wordt de aandacht goed verdeeld over alle dieren, toch veel tijgers gezien. We verbleven in de Khana Jungle lodge. Eenvoudige maar heel nette en goed verzorgde accommodatie. Met vriendelijk en behulpzaam personeel. Komen hier zeker nog eens terug.

bezocht dit land in mei 2015

Jaipur heeft Veel bezienswaardigheden, Amber fort is helemaal geweldig, maar sla het tochtje op de olifant over

bezocht dit land in mei 2015

Delhi is een drukke stad, maar heel interessant, veel te zien en te beleven.

bezocht dit land in april 2015

Een cultuurschok is een feit in New Delhi.....zeer veel armoede maar ook rijkdom.

bezocht dit land in maart 2015

Taj Mahal is onwaarschijnlijk, ontroerend mooi

bezocht dit land in december 2014

Het gebied van Hampi is erg groot en de monumenten liggen verspreid over een oppervlakte van vijfentwintig vierkante kilometer. Je moet hier minstens een hele dag voor uittrekken om alles te kunnen bezoeken, overal staan tuktuks die je tegen een kleine vergoeding naar al de monumenten toe brengen.

bezocht dit land in december 2014

De heuvels rond Ellora liggen bezaaid met meer dan honderd grotten, Boedistische, HindoeÔstische en Jainistische. ze zijn goed te bezoeken maar je bent er wel een tijd zoet mee.

Vervoer

Vervoer naar het land

Om in India te komen ligt het voor de hand om met het vliegtuig te reizen. De nationale luchtvaartmaatschappij Air India verzorgt de internationale verbindingen, maar is ook in het binnenland actief.

Er zijn vier grote internationale luchthavens: 29 km ten noorden van de stad Bombay, 17 km ten noordoosten van de stad Calcutta, 21 km ten zuidwesten van de stad Delhi (Delhi International) en 16 km ten zuidwesten van de stad Madras.

Vervoer in het land

Binnenlandse vluchten worden verzorgd door de staatsmaatschappij Indian Airlines. Het netwerk omvat 70 steden. Er zijn ook lijnvluchten naar de buurlanden Bangladesh, Malediven, Nepal, Pakistan, Sri Lanka en Thailand.

Een makkelijke manier om India te verkennen is met de taxi. Let er wel op dat de chauffeur de meter aanzet, indien hij dit niet doet, spreek dan van te voren een prijs af.

Een Riksja is een driewieler met twee zitplaatsen, erg toeristisch, maar wel leuk! Spreek van te voren wel een prijs af met de chauffeur.

Vanaf het 'central bus station' gaan bussen naar de verschillende regio's. Maar hou er rekening mee dat de bussen in India overvol zitten!

De treinen op India zijn chaotisch en niet zo snel. Maar toch een comfortabele manier om te reizen door India.

Artikelen

Ontdek India met India online
Strandvakantie India
Top 5 luxe hotels in New Delhi
Typische producten uit India
Ontdek Noord-India
All-inclusive Goa
De bevolking van India
Vrijwilligerswerk in India
India's Gouden Driehoek
Bollywood in India
Rivier de Ganges in India
Geloofsrituelen India
Privť-rondreizen India
Groepsrondreizen India

Visum

Voor een vakantie naar India is een visum vereist. Regel dit van tevoren anders wordt je zo weer terug gestuurd naar Nederland. Het Indiaase visum is 180 dagen geldig vanaf het moment van afhalen. Regel het dus ook weer niet té vroeg.

Prijzen

Het prijsniveau in India is lager dan in Nederland.

De munteenheid in India is de rupee.

Veiligheid

India is in principe een veilig land om te reizen. Je moet wel de normale veiligheidsvoorwaarden in acht nemen.

Bevolking & cultuur

Na China heeft India van alle landen ter wereld de meeste inwoners. De spreiding van de bevolking is zeer ongelijk. Over het algemeen genomen is India dichtbevolkt, maar de regionale verschillen in bevolkingsdichtheid zijn groot. De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay (Mombai). Andere grote steden zijn Calcutta en Madras.

De Indiase cultuur is een mengeling van verscheidene golven van immigraties die voornamelijk het noorden van het land beïnvloed hebben.

De twee belangrijkste klassieke muziektradities zijn de Carnatische muziek uit Zuid-India en de Hindoestaanse muziek uit Noord-India. De Hindoestaanse muziek heeft veel mosliminvloeden ondergaan. Een aantal muziekinstrumenten uit India, zoals de sitar en de tabla, zijn wereldwijd bekend. Niet-traditionele muziek, waaronder vooral de muziek uit de Bollywoodfilms is echter het populairst.

Er bestaan veel traditionele dansvormen in India, onder andere de Bharata Natyam, Kuchipudi, Kathak en Kathakali. De meeste dansen vertellen een verhaal.

India kent vele festivals. De meeste hiervan komen uit het hindoeïsme, zoals het Holi-Phagwa, Diwali, Vijayadasami, Sankranthi en Pongal. India kent ook vele traditionele kostuums zoals de dhoti, kurta, ghangra choli, sari en salwar kameez.

Ongeveer 70 miljoen Indiërs leven nog steeds in stamverband. Al deze groepen samen worden Adivasi’s (oorspronkelijke bewoners) genoemd. In het huidige India leven meer dan 500 stammen die meer dan 40 talen spreken en hun oude gewoonten en religieuze gebruiken in ere houden. De meeste stammen leven in de ontoegankelijke dichtbeboste gebieden van India, zoals in Zuid-Bihar, West-Orissa, gedeelten van Madhya Pradesh, de Andaman-eilanden en de deelstaten in het noordoosten.

De sari is het meest bekende kledingstuk uit India. Het wordt uitsluitend gedragen door vrouwen. Een sari is een lap stof van 5 tot 7 meter lang en 1 meter breed die de vrouwen om zich heen slaan. Onder een sari wordt een onderrok en een kort bloesje in bijbehorende kleuren gedragen. De sari is meestal van katoen, op een feest of bruiloft wordt hij ook wel in het zijde gedragen. De sari’s worden tegenwoordig ook steeds vaker van kunststof gemaakt omdat dat goedkoper is en qua uitstraling veel op zijde lijkt. De meeste sari’s zijn van een mooie stof met verschillende patronen erin geweven. Armere vrouwen hebben een kortere sari van minder mooie stof en gedrukte patronen. De sari’s worden vaak in speciale winkels verkocht.

De populairste sport in India is cricket. Het is de onofficiële nationale sport. Het is zo populair dat het gezien wordt als één van India's snelst groeiende industrieën, het nationale team is dan ook een van de beste teams ter wereld.

Landkaart

Hieronder staat de kaart van India (India); met als hoofdstad New Delhi. Het land ligt in zuidoost AziŽ en heeft een oppervlakte van ongeveer 3287263 km≤. Het klimaat wat er heerst is Diverse. Het merendeel van de 1097000000 inwoners heeft als geloofsovertuiging HindoeÔsme. De meest gesproken taal in India is Hindi. De tijdzone van het land is +5. De munteenheid van India is de Rupee.

Plaatsen Bezienswaardigheden

Flora & Fauna

De uitgestrektheid van India is een pracht voor de natuurliefhebbers, elk type landschap is er zo ongeveer te vinden. Strand, bergen, woestijn of oerwoud: voor ieder wat wils. Er zijn veel natuurparken in India waar je tijgers, luipaarden of het zeldzame Indische moerashert kunt tegenkomen.

Medische informatie

De particuliere ziekenhuizen in India zijn beter dan die van de staat. Universiteits- en christelijke ziekenhuizen zijn meestal redelijk. Apotheken vind je over het algemeen in de grotere steden.

Inentingen

Inentingen voor een vakantie in India zijn niet verplicht, wel aanbevolen.

Neem voor actuele adviezen contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

De taal

In India worden lokaal veel verschillende talen en dialecten gesproken, totaal zo`n 850. De belangrijkste taal is het Hindi dat evenals het oude Sanskriet geschreven wordt in het Devanagari-schrift. Het Hindi is de officiële taal, die ook door de overheid wordt gebruikt. Het Engels wordt door de federale overheid gebruikt om met staten waar het Hindi niet de officiële taal is te communiceren en is populair in het zakenleven, in regeringszaken en in niet-Hindi sprekende staten. 15 talen van de 850 zijn door de Indiase regering officieel erkend.

Geschiedenis

India was de geboorteplaats van een aantal grote religies waaronder het hindoeïsme, boeddhisme en het sikhisme.

Vanaf 1772 tot 1911 was Calcutta de hoofdstad van Brits-Indië. In de jaren '80 veranderde het stadsbestuur de naam naar het oorspronkelijke dorpje dat daar ooit lag: Kolkata (Calcutta). Sinds 2001 is dat de officiële naam.

Bestemmingen in India