Bezienswaardigheden India

Pagina 2 van 9 met 90 resultaten

De Charminar (Hyderabad)

De Charminar
De Charminar

De Charminar is een monument in het oude gedeelte van Hyderabad. Dit gebouw met vier torens werd in 1591 gebouwd, omdat de pest was overwonnen. Een andere versie van het verhaal beweert dat dit monument gebouwd is ter ere van de vrouw van Qutb Shahi. De Charminar is 20 bij 20 meter groot en op elke hoek staat een minaret van bijna 50 meter hoog. Je kunt de torens beklimmen vanuit de overdekte binnenplaats.

Salar Jung Museum (Hyderabad)

Salar Jung Museum herbergt een kunstverzameling van Salar Jung III. Het museum bevindt zich in Darushifa, aan de zuidkant van de rivier Musi. Het is een van de drie nationale musea van India. Wanneer je door het museum loopt zie je onder andere schilderijen, kleding, manuscripten, keramiek, kleden en klokken. Ook vind je er meubelen uit Japan, China, Birma, Egypte, Europa, India, Nepal en Noord-Amerika. Het is een van de grootste musea van het land.

Fort van Golconda (Hyderabad)

Fort van Golconda
Fort van Golconda

Het Fort van Golconda ligt op 8 km afstand van Hyderabad. Deze oude ruïnestad ligt op een 120 meter hoge heuvel en bestaat uit graniet. Het fort werd in de 11e eeuw gebouwd en werd in het begin van de 16e eeuw de hoofdplaats van de Qutb Shahi. Het bestaat uit vier forten die samen omringd worden door een lange muur. Er wordt gezegd dat de naam Golconda afgeleid is van het woord Golla Konda, dit betekent herder in het Telugu.

De prehistorische grotten van Bhimbetka (Bhopal)

De prehistorische grotten van Bhimbetka
De prehistorische grotten van Bhimbetka

De stad is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de prehistorische grotten van Bhimbetka. Deze archeologische vindplaats toont vroege sporen van menselijk leven in India en dus uit het begin van de Zuid-Aziatische steentijd. Waarschijnlijk werden een aantal schuilplaatsen bewoond door de Homo erectus. Zij leefden meer dan 100.000 jaar geleden. Er zijn rotsschilderingen in de schuilplaatsen gevonden die ongeveer 300.000 jaar oud zijn.


Taj-ul Masjid (Bhopal)

De Taj-ul Masjid betekent letterlijk 'Kroon van de Moskeeën' en is een van de grootste moskeeën van Azië. Dit huis van Allah ligt verspreid over een grote campus en is roze met wit gekleurd. De constructie is bedacht door Sultan Shah Jahan, maar pas lang na zijn dood werd de bouw voltooid, in 1971. De moskee heeft prachtige ornamenten die meteen in het oog springen.

Bharat Bhavan (Bhopal)

Bharat Bhavan is een cultureel centrum en museum, gebouwd door Charles Correa. In dit gebouw bevindt zich een topmusea met moderne kunst en kunst van de Adivadi's. De regering van Madhya Pradesh subsidieert dit project. Bharat Bhavan opende in 1982 met een kunstgalerij, een amfitheater een studio, een auditorium, een museum voor cultuur en kunst, verzamelingen van Indiaanse poëzie, klassieke muziek en volksmuziek.

Victoria Memorial (Calcutta (Kolkata))

Victoria Memorial
Victoria Memorial

Ter nagedachtenis aan koningin Victoria is in Calcutta het Victoria Memorial gebouwd. Disraeli nam het initiatief om de koningin zelfs te laten uitroepen tot 'keizerin van India'. Het Victoria Memorial ligt aan de zuidkant van Maidan Park en ’s avonds wordt het prachtig verlicht. Dit memorial is gebouwd tussen 1906 en 1921 en functioneert tegenwoordig als een museum en toeristentrekpleister onder het toeziend oog van het Ministerie van Cultuur.

Maidan Park (Calcutta (Kolkata))

Maidan Park
Maidan Park

Het grootste park van Calcutta is het Maidan Park. Hier maken veel sportclubs gebruik van, zo vind je er onder andere het cricketveld Eden Gardens. Het stadion bij dit cricketveld wordt vaak gezien als een van de mooiste ter wereld. De tuinen waaraan het stadion de naam te danken heeft liggen er rondom. Verschillende gebouwen uit de koloniale tijd zijn te bewonderen in de omgeving van het park.

Indian Museum (Calcutta (Kolkata))

Indian Museum
Indian Museum

Het Indian Museum is het oudste museum van Azië en een van de oudste musea ter wereld. Het museum valt onder de Indiase minister van cultuur en bevat de grootste verzameling Indiase kunst ter wereld. Een zeldzame verzameling van antiek, ornamenten, harnassen, fossielen en schilderijen zijn onderdeel van het museum. Ook de ontwikkeling en geschiedenis van de flora, fauna en bevolking van India komen uitgebreid aan bod in de zes afdelingen van het Indian Museum.

Maidan (Calcutta (Kolkata))

Het grootste park van Calcutta is Maidan, dat de basis is voor vele sportclubs. In dit park vind je onder andere het bekende cricketveld Eden Gardens. Dit veld wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Het park ligt in het stadscentrum van Calcutta en is een ideale locatie voor wanneer je het drukke stadsleven even wilt ontvluchten. Het is er lekker rustig en het biedt goede wandelmogelijkheden.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende