Bezienswaardigheden IndonesiŽ

Pagina 2 van 7 met 61 resultaten

De Bromo (Java)

De Bromo
De Bromo

De Bromo is de bekendste vulkaan van het Indonesische eiland Java. De ligging van deze 2.392 meter hoge vulkaan is erg bijzonder, hij is namelijk gevestigd in het Nationaal Park Bromo Tengger Semeru in het oosten van Java. Samen met twee andere vulkanen ligt de Bromo in een zandzee.  Een bekende activiteit die je hier kan ondernemen is de zonsopgang bekijken. Dit avontuur begint 's nachts en binnen een paar uur wandel je naar de rand van de krater van de Bromo vulkaan. Borobudur (Java)

Borobudur
Borobudur

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Java is de Borobudur. De Borobudur is het belangrijkste boeddhistische heiligdom van Java. Je vindt dit boeddhistisch heiligdom op 40 kilometer afstand van Jogjakarta, in de provincie Midden-Java. Het boeddhistisch complex is gelegen bij de actiefste vulkaan van Indonesië, genaamd de Merapi. Naast dat het een toeristische trekpleister is, wordt het 's ochtends nog gebruikt als gebedsoord voor de lokale bevolking.

Nationale Museum van IndonesiŽ (Jakarta)

Nationale Museum van IndonesiŽ
Nationale Museum van IndonesiŽ

Het Nationale Museum van Indonesië bevindt zich in Jakarta en is een museum wat niet overgeslagen mag worden als je Java bezoekt. Het museum bestaat uit twee delen, een nieuw en een oud gedeelte. In het oude gedeelte van het museum zijn de leukste en ook de meest interessante dingen te zien. In het hele museum vind je veel schilderijen en sculpturen. In het oude gedeelte is geen airconditioning, ga dus niet naar dit gedeelte op de warmste uren van de dag. In het nieuwe gedeelte vind je hedendaagse kunst.

Maritiem Museum IndonesiŽ (Jakarta)

Het Maritiem Museum Indonesië is gelegen in Sunda Kelapa (de oude haven van de Indonesische hoofdstad Jakarta) en is een zeer indrukwekkend museum. Het museum is gevestigd in een aantal oude gebouwen van de VOC. In dit museum probeert men met behulp van foto's en schaalmodellen het verhaal te vertellen over Jakarta en Indonesië. In het museum vind je veel verschillende kunstwerken en wordt er verteld over het leven van de bevolking voor de VOC zich er vestigde.

Dierenmarkt Pramuka (Jakarta)

Dierenmarkt Pramuka
Dierenmarkt Pramuka

Op de dierenmarkt Pramuka in Jakarta kun je veel verschillende dieren zien zoals slangen en vogels. De markt is aardig om te bezoeken als je van vogels houdt. Op de markt word je vaak verrast door de meest uiteenlopende vogelgeluiden. Er wordt aangeraden om geen dieren te kopen, veel dieren zijn uit het wild gehaald ook al zegt men dat ze gefokt zijn.

Jalan Surabaya (Jakarta)

Jalan Surabaya
Jalan Surabaya

De markt van Jalan Surabaya is gelegen in Jakarta en neemt een hele straat in beslag. Het is dan ook de plek om naartoe te gaan als je de typische Indonesische sfeer wilt proeven. Op de markt worden verschillende dingen verkocht, van antiek, muziekinstrumenten en porselein tot Wayang poppen. Afdingen is hier zeker mogelijk.

Surabaya Zoo (Surabaya)

Surabaya Zoo
Surabaya Zoo

In 1916 werd de dierentuin van Surabaya opgericht onder de naam: Soerabaiasche Planten en Dierentuin. In het instituut worden beschermde diersoorten verzorgd en in stand worden gehouden. Zo zijn ze erin geslaagd een fokprogramma te ontwikkelen voor bedreigde diersoorten als de anoa, Sumatraanse tijger, varaan, komodo etc. Er wonen in totaal ongeveer 200 verschillende diersoorten in de dierentuin.State Mpu Tantular Museum (Surabaya)

Het State Mpu Tantular Museum is gevestigd in een oud koloniaal gebouw in de wijk Buduran. De oorspronkelijke naam van het museum was het Stedelijk Historisch Museum Surabaya. Je kunt in het museum de collectie van Von Faber vinden, de in Surabaya geboren Duitser. Na de dood van Von Faber is het museum slecht onderhouden, een deel van de collectie ontbreekt of is gebroken. In 1964 kreeg het museum financiële steun en is het weer toegankelijk voor toeristen. Het museum werd al in 1933 opgericht maar na verschillende moeilijkheden pas in 1972 officieel geopend.
House of Sampoerna (Surabaya)

House of Sampoerna
House of Sampoerna

In het noorden van Surabaya bevindt zich het museum House of Sampoerna. Het is een oud en prachtig gebouw met Nederlandse karakteristieken, dat zeer goed onderhouden is. Vroeger werd het gebruikt als weeshuis, daarna als een sigarettenfabriek. Het gebouw dient nog steeds als sigarettenfabriek en is toegankelijk voor toeristen. In de fabriek zie je hoe de lokale bevolking sigaretten rolt, maar naast dat is er ook een kunstgalerie. Het museum is dagelijks te bezoeken tussen 9.00 uur en 22.00 uur.

Het Mulawarman Museum (Kalimantan)

Het Mulawarman Museum
Het Mulawarman Museum

Kalimantan bevinden zich diverse musea waar veel kunt leren over de geschiedenis en cultuur van deze regio. Het Mulawarman Museum ligt in Tenggarong, gelegen bij de rivier Mahakam. Dit museum bevindt zich in het voormalige paleis v/h Kutai sultanaat. In het museum bevinden zich historische beelden, antieke meubels en een Balinees poppentheater. Tot aan 1959 was Tenggarong de hoofdstad v/h sultanaat.  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende