Bezienswaardigheden Jamaica

Jamaica is het land van de rum en de reggae. Veel mensen weten niet dat je er naast tropische stranden ook veel leuke bezienswaardigheden hebt om te bezoeken tijdens je vakantie. Wat dacht je van de prachtige watervallen en de bruisende stad Kingston? Of van een van de vele koloniale huizen die het eiland rijk is? In veel van deze huizen is tegenwoordig een museum gevestigd waar rondleidingen worden gegeven. Sla ook zeker niet een van de vele mooie natuurparken over, zoals het Holywell Park of het National Park Blue Mountains. De beste bezienswaardigheden van Jamaica vind je hieronder. Neem een kijkje en laat je inspireren.

Watervallen
Watervallen

Pagina 1 van 3 met 27 resultaten

Koloniale huizen

Koloniale huizen
Koloniale huizen

In veel koloniale huizen op Jamaica is tegenwoordig een museum gevestigd. Vaak wordt er een rondleiding verzorgd, waarbij je de plantages te zien krijgt. Rose Hall Great House en Greenwood Great House nabij Montego Bay zijn twee voorbeelden van prachtige landhuizen met een museum.

Columbus Park

Columbus Park is het enige openluchtmuseum van Jamaica en ligt op een steile rots boven de Discovery Bay. Hier ging Columbus voor het eerst aan land. Het museum toont kanonnen, oude landbouwwerktuigen en herinneringen aan Jamaica’s verleden.

National Park Blue Mountains

National Park Blue Mountains
National Park Blue Mountains
Kaart met locatie National Park Blue Mountains

Het National Park Blue Mountains is een schitterend gebied voor natuurliefhebbers waar ontelbare zeldzame planten en dieren voorkomen zoals vlinders en vogels. De Blue Mountains vormen de langste bergkeren van Jamaica. De beroemde Jamaican Blue Mountain Coffee wordt verbouwd in het park tussen 2.000 en 5.000 meter boven de zeespiegel.

Holywell Park

Holywell Park in Jamaica ligt 3.500 meter boven de zeespiegel. In dit park ligt ook nog een ander park, het John Crow Mountains National Park. In het park vind je de mooiste planten en bloemen en vanuit het park heb je een prachtig uitzicht over Kingston. Dit park is de laatste van de twee bekende leefgebieden van de grootste vlinder op het westelijk halfrond.

Port Royal

Een bezoek aan Port Royal mag zeker niet overgeslagen worden als je in Jamaica bent. Tegenwoordig is Port Royal een rustig vissersdorp maar vroeger was het een grote stad waar mensen uit alle lagen van de bevolking woonden. In Port Royal liepen piraten gewoon naast mensen van adel. In de bloeiperiode van Port Royal had de stad meer dan 6.000 inwoners. De stad is in 7 juni 1692 getroffen door een grote aardbeving, die ervoor zorgde dat de helft van de stad in zee storten. Direct daarna werd de stad getroffen door een grote tsunami, die ook een groot deel van de stad vernietigde. Port Royal is tegenwoordig een geliefde plek onder archeologen.

Winkelen op Jamaica

Overal op Jamaica zijn mogelijkheden om te winkelen. Veel winkels met een grote keuze aan (soms belastingvrije) artikelen vormen een waar paradijs voor verwoede shoppers. De shopping plazas zijn grote complexen waar alles onder een dak te koop is.

Bob Marley Museum (Kingston)

Bob Marley Museum
Bob Marley Museum

In Kingston ligt het Bob Marley Museum. Dit museum is gewijd aan Bob Marley, 'de legende van de reggea'. Het museum ligt in het oude huis van Bob Marley, waarin hij woonde vanaf 1986. Ieder jaar wordt het museum bezocht door 20.000 bezoekers. Filmen in dit museum is helaas verboden. Vroeger was er ook een opnamestudio.

Jubilee market (Kingston)

Jubilee market
Jubilee market
Kaart met locatie Jubilee market

In de hoofdstad van Jamaica, Kingston, vind je de Jubilee market. Deze is vernoemd naar het jubileum van koningin Victoria. Op de markt staan talloze kraampjes waar van alles verkocht wordt. Exotisch fruit, groenten, cd's, verse vis of de onvermijdelijke marihuana. Je ziet hier vele muziekkraampjes met grote muziekboxen waar Caribische muziek uitkomt die niet alleen concurreren met de andere muziekkraampjes, maar ook de voorbijgangers amuseren. Het is een kleurrijke, levendige en vaak drukke markt.

Devon House (Kingston)

Devon House
Devon House
Kaart met locatie Devon House

Het Devon House is een koloniaal huis in Jamaica, een nationaal monument en een symbool van de culturele diversiteit. Het huis is 127 jaar oud en is hoogstwaarschijnlijk gebouwd door de eerste miljonair van Jamaica. Het Devon House is een van de mooiste koloniale huizen van Jamaica. Tegenwoordig liggen er in het Devon House een bar, restaurant en souvenirwinkel.

National Library of Jamaica (Kingston)

National Library of Jamaica
National Library of Jamaica
Kaart met locatie National Library of Jamaica

De National Library of Jamaica bezit de grootste verzameling boeken, artikelen en drukwerken over het Caribisch gebied. Deze bibliotheek is opgericht in 1979. De collectie is gevormd uit de collectie van de vroegere West India Reference Library. Doordeweeks is de bibliotheek iedere dag geopend. Op maandag tot en met donderdag is er toegang tot de bibliotheek van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende