Bezienswaardigheden Jamaica

Jamaica is het land van de rum en de reggae. Veel mensen weten niet dat je er naast tropische stranden ook veel leuke bezienswaardigheden hebt om te bezoeken tijdens je vakantie. Wat dacht je van de prachtige watervallen en de bruisende stad Kingston? Of van een van de vele koloniale huizen die het eiland rijk is? In veel van deze huizen is tegenwoordig een museum gevestigd waar rondleidingen worden gegeven. Sla ook zeker niet een van de vele mooie natuurparken over, zoals het Holywell Park of het National Park Blue Mountains. De beste bezienswaardigheden van Jamaica vind je hieronder. Neem een kijkje en laat je inspireren.

Watervallen
Watervallen

Pagina 1 van 3 met 27 resultaten

Koloniale huizen

Koloniale huizen
Koloniale huizen

In veel koloniale huizen op Jamaica is tegenwoordig een museum gevestigd. Vaak wordt er een rondleiding verzorgd, waarbij je de plantages te zien krijgt. Rose Hall Great House en Greenwood Great House nabij Montego Bay zijn twee voorbeelden van prachtige landhuizen met een museum.

Columbus Park

Columbus Park is het enige openluchtmuseum van Jamaica en ligt op een steile rots boven de Discovery Bay. Hier ging Columbus voor het eerst aan land. Het museum toont kanonnen, oude landbouwwerktuigen en herinneringen aan Jamaica’s verleden.

National Park Blue Mountains

National Park Blue Mountains
National Park Blue Mountains
Kaart met locatie National Park Blue Mountains

Het National Park Blue Mountains is een schitterend gebied voor natuurliefhebbers waar ontelbare zeldzame planten en dieren voorkomen zoals vlinders en vogels. De Blue Mountains vormen de langste bergkeren van Jamaica. De beroemde Jamaican Blue Mountain Coffee wordt verbouwd in het park tussen 2.000 en 5.000 meter boven de zeespiegel.

Holywell Park

Holywell Park in Jamaica ligt 3.500 meter boven de zeespiegel. In dit park ligt ook nog een ander park, het John Crow Mountains National Park. In het park vind je de mooiste planten en bloemen en vanuit het park heb je een prachtig uitzicht over Kingston. Dit park is de laatste van de twee bekende leefgebieden van de grootste vlinder op het westelijk halfrond.

Port Royal

Een bezoek aan Port Royal mag zeker niet overgeslagen worden als je in Jamaica bent. Tegenwoordig is Port Royal een rustig vissersdorp maar vroeger was het een grote stad waar mensen uit alle lagen van de bevolking woonden. In Port Royal liepen piraten gewoon naast mensen van adel. In de bloeiperiode van Port Royal had de stad meer dan 6.000 inwoners. De stad is in 7 juni 1692 getroffen door een grote aardbeving, die ervoor zorgde dat de helft van de stad in zee storten. Direct daarna werd de stad getroffen door een grote tsunami, die ook een groot deel van de stad vernietigde. Port Royal is tegenwoordig een geliefde plek onder archeologen.

Winkelen op Jamaica

Overal op Jamaica zijn mogelijkheden om te winkelen. Veel winkels met een grote keuze aan (soms belastingvrije) artikelen vormen een waar paradijs voor verwoede shoppers. De shopping plazas zijn grote complexen waar alles onder een dak te koop is.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende