Kingston

Redemption Song Monument in Kingston
Redemption Song Monument in Kingston

Kingston ligt in het zuidoosten van Jamaica. In de hoofdstad Kingston woont meer dan 30% van de bevolking. Kingston is het economische en politieke centrum van het eiland. In Kingston bevinden zich de meeste kantoren en organen van de Jamaicaanse overheid. De Gouverneur-Generaal zetelt in het Kings House, dat oorspronkelijk de residentie van de bisschop van Jamaica was. In de buurt bevinden zich ook Jamaica House, de zetel van de minister-president en de befaamde studio van Bob Marley, Tuff Gong International. In de aangrenzende voorstad Mona liggen de Hope Gardens, nu de campus van de Universiteit van West-Indië, die in 1948 werd opgericht. In Kingston worden diverse jaarlijkse en goedbezochte festivals worden gehouden. Op het gebied van theater, dans en muziek heeft de stad internationale betekenis. Kingston is de bakermat van de reggae.

Heb je weinig kennis van Jamaica? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Kingston
Plaatsen in de buurt van Kingston (Jamaica) :
  • Spanish Town (16 km)
  • Port Antonio (47 km)
  • Ocho Rios (53 km)
  • Runaway Bay (75 km)
  • Montego Bay (129 km)
  • Negril (167 km)
  • Ervaringen

    Bezienswaardigheden

    Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Kingston

    Bob Marley Museum (Kingston)

    Bob Marley Museum
    Bob Marley Museum

    In Kingston ligt het Bob Marley Museum. Dit museum is gewijd aan Bob Marley, 'de legende van de reggea'. Het museum ligt in het oude huis van Bob Marley, waarin hij woonde vanaf 1986. Ieder jaar wordt het museum bezocht door 20.000 bezoekers. Filmen in dit museum is helaas verboden. Vroeger was er ook een opnamestudio.

    Devon House (Kingston)

    Devon House
    Devon House
    Kaart met locatie Devon House

    Het Devon House is een koloniaal huis in Jamaica, een nationaal monument en een symbool van de culturele diversiteit. Het huis is 127 jaar oud en is hoogstwaarschijnlijk gebouwd door de eerste miljonair van Jamaica. Het Devon House is een van de mooiste koloniale huizen van Jamaica. Tegenwoordig liggen er in het Devon House een bar, restaurant en souvenirwinkel.

    Jubilee market (Kingston)

    Jubilee market
    Jubilee market
    Kaart met locatie Jubilee market

    In de hoofdstad van Jamaica, Kingston, vind je de Jubilee market. Deze is vernoemd naar het jubileum van koningin Victoria. Op de markt staan talloze kraampjes waar van alles verkocht wordt. Exotisch fruit, groenten, cd's, verse vis of de onvermijdelijke marihuana. Je ziet hier vele muziekkraampjes met grote muziekboxen waar Caribische muziek uitkomt die niet alleen concurreren met de andere muziekkraampjes, maar ook de voorbijgangers amuseren. Het is een kleurrijke, levendige en vaak drukke markt.

    National Library of Jamaica (Kingston)

    National Library of Jamaica
    National Library of Jamaica
    Kaart met locatie National Library of Jamaica

    De National Library of Jamaica bezit de grootste verzameling boeken, artikelen en drukwerken over het Caribisch gebied. Deze bibliotheek is opgericht in 1979. De collectie is gevormd uit de collectie van de vroegere West India Reference Library. Doordeweeks is de bibliotheek iedere dag geopend. Op maandag tot en met donderdag is er toegang tot de bibliotheek van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

    Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Jamaica bekijken.

    Vervoer

    In de haven ligt de internationale luchthaven Norman Washington Manley. Het openbaar vervoer is niet aan te raden in verband met de onregelmatige dienstregelingen. Taxi’s zijn op Jamaica niet duur en kunnen je overal naar toe brengen. Belangrijk is dat je van te voren duidelijk een prijs afspreekt. De Crafts Market is de standplaats voor taxi`s en minibusjes. Deze brengen je naar alle uithoeken van de stad en andere delen van het eiland.

    Geschiedenis

    Kingston werd gesticht in 1693 door de Britten, na een rampzalige aardbeving die veel van de vorige hoofdstad Port Royal vernietigde. De stad werd de regeringszetel van Jamaica in 1872 en behield deze status toen het eiland onafhankelijk werd in 1962. Op 14 januari 1907 doodde een aardbeving in Kingston meer dan 1000 mensen.

    Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

    Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

     Ontvang gratis een reischeque
     Flexibele voorwaarden
     ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

    Uw gegevens

    * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

    Artikelen

    1Bekijk onze reizen naar Kingston