Bezienswaardigheden Jamaica

Jamaica is het land van de rum en de reggae. Veel mensen weten niet dat je er naast tropische stranden ook veel leuke bezienswaardigheden hebt om te bezoeken tijdens je vakantie. Wat dacht je van de prachtige watervallen en de bruisende stad Kingston? Of van een van de vele koloniale huizen die het eiland rijk is? In veel van deze huizen is tegenwoordig een museum gevestigd waar rondleidingen worden gegeven. Sla ook zeker niet een van de vele mooie natuurparken over, zoals het Holywell Park of het National Park Blue Mountains. De beste bezienswaardigheden van Jamaica vind je hieronder. Neem een kijkje en laat je inspireren.

Watervallen
Watervallen

Pagina 2 van 3 met 27 resultaten

Montego Bay Marine Park (Montego Bay)

Montego Bay Marine Park
Montego Bay Marine Park

Het Montego Bay Marine Park is een groot natuurreservaat met een oppervlakte van 25 km2 in de oceaan. Dit park opende haar deuren in 1991 en is een paradijs voor windsurfers, zeilers, duikers en snorkellaars. Tegenwoordig worden er veel sportieve activiteiten in het park georganiseerd en tijdens deze evenementen staat respect voor de natuur hoog in het vaandel. Tijdens de International Coastal Cleanup wordt bijvoorbeeld ieder jaar de kust van het reservaat schoongemaakt.

The Cage (Montego Bay)

Op het Sam Sharpe plein ligt een beroemde kooi, genaamd The Cage. Dit is een stenen kooi gebouwd in 1806. Destijds werden er weggelopen slaven in opgeborgen, later dronken zeelieden en zwervers. Slaven werden om verschillende redenen in The Cage gevangen gezet. De koperen bel luidde om 15.00 uur, dit was het teken dat alle slaven van de straat moesten zijn. Als je dit niet was, dan werd je in The Cage opgesloten.

St. James Parish Church (Montego Bay)

St. James Parish Church
St. James Parish Church

De St. James Parish Church is een kerk die stamt uit de 18e eeuw. In 1957 werd deze kerk bijna volledig verwoest door een aardbeving. Het is daarna weer opgebouwd en in de oude Griekse bouwstijl teruggebracht. Sommige graven bij deze kerk zijn meer dan tweehonderd jaar oud. Het precieze bouwjaar van de kerk is onbekend, maar de bouw is ergens tussen 1775 en 1782 begonnen.

Vuurtoren van Negril (Negril)

Vuurtoren van Negril
Vuurtoren van Negril

De vuurtoren van Negril is gebouwd in 1894 door het Franse bedrijf Bubbler & Bernard. De toren is een van de eerste vuurtorens van beton. De vuurtoren staat in het zuiden van Point Negril. De toren heeft een wit licht dat om de twee seconden knippert. De toren werd eerst bediend door een gaslamp, in 1956 werd deze lamp vervangen door een acetyleen gaslamp. Deze lamp werd tot 1985 gebruikt, daarna kwam er een lamp in die op zonne-energie werkt.

Great Morass (Negril)

Great Morass
Great Morass

Het Great Morass in Negril is een groot natuurgebied voor dieren. In het moeras leven meer dan driehonderd diersoorten waaronder krokodillen, vogels, reptielen en vlinders. Het Great Morass is een heiligdom waar wilde krokodillen zonnen terwijl de tropische vogels in de lucht vliegen. In het moeras leven ook 114 plantensoorten, waaronder de Royal Palm die uniek is in dit gebied. In de Great Morass ligt het Royal Palm Reserve. Dit is de ideale plek voor wandelingen in de natuur, dagtochten, picknicken, vissen, vogels kijken, wetenschappelijk onderzoek en krokodillen bekijken. Een uitkijktoren op de route geeft een prachtig uitzicht over het gebied. De krokodillen in Jamaica zijn bedreigd en de Great Morass is hun grootste toevluchtsoord.

Negril Dolphin Cove (Negril)

Negril Dolphin Cove
Negril Dolphin Cove

In Negril Dolphin Cove kun je kiezen om of met de dolfijnen te zwemmen of ze alleen te ontmoeten. Dit park is een van de grootste natuurlijke dolfijnlagunes ter wereld. Na een korte uitleg van de trainers mag je het water in om met de dolfijnen te zwemmen. Houd je vast aan de vinnen van de dolfijnen en laat je mee trekken door het water. Behalve dolfijnen kun je ook de mooiste tropische vogels, pijlstaartroggen en andere exotische zeedieren zien. Er is ook nog een prachtige dolfijnenshow, waar je kunt kijken naar alle geweldige kunstjes die de dolfijnen doen. Als je alles wilt leren over het zeeleven van Jamaica ben je hier zeker op de juiste plek.

Fern Gully (Ocho Rios)

Fern Gully
Fern Gully

Fern Gully is de naam van een mooi natuurgebied waar meer dan vijfhonderd soorten varens groeien. Dit gebied ligt in het zuiden van Ocho Rios. Door Fern Gully loopt een weg die zich uitstrekt tot aan Colgate. In totaal strekt Fern Gully zich 3 kilometer uit. Hier groeien veel bijzondere, zeldzame varens en sommige varens komen zelfs nergens anders ter wereld voor.

Dunn's River Falls (Ocho Rios)

Dunn's River Falls
Dunn's River Falls

Dunn's River Falls, ten westen van Ocho Rios, zijn misschien wel de mooiste watervallen ter wereld. Het water komt hier trapsgewijs naar beneden stromen en de waterval mondt direct uit in zee. De schoonheid van deze bijzondere waterval trekt dan ook veel toeristen die hier even komen genieten van het heerlijke verkoelende water.

Coyaba River Garden & Museum (Ocho Rios)

Coyaba River Garden & Museum
Coyaba River Garden & Museum

Op het landgoed Shaw Park, in de heuvels, ligt Coyaba River Garden & Museum. Het museum geeft een overzicht van de tijd van de Arawakken tot nu, met aandacht voor tradities en typische ambachtelijke producten.

Nine Mile (Runaway Bay)

Nine Mile
Nine Mile

In het dorp Nine Mile is de Jamaicaanse legende Bob Marley geboren en het is tevens zijn rustplaats. Het is mogelijk om vanuit Runaway Bay een dagexcursie te maken naar Nine Mile, waarbij je een rondleiding krijgt en alles te weten komt over het leven van Bob Marley. Je wordt dan opgehaald bij je hotel waarna je naar Nine Mile rijdt. Hier vertelt een gids je alles over het leven van Bob Marley en ontdek je waar hij is geboren, hoe hij inspiratie kreeg en bezoek je zijn mausoleum.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende