Bezienswaardigheden KaapverdiŽ

Als je aan Kaapverdië denkt, denk je waarschijnlijk aan de mooie stranden en het warme, zonnige klimaat. Toch is je vakantie op Kaapverdië niet compleet zonder enkele bezienswaardigheden te hebben bezocht. Populair zijn de kleurrijke markten, duikspots en wandelgebieden op de eilanden. En wat dacht je van de culturele havenstad Mindelo op São Vicente? Kortom, genoeg te beleven. Hieronder lees je welke bezienswaardigheden zeker de moeite waard zijn bij je vakantie op Kaapverdië.

De havenstad Mindelo
De havenstad Mindelo

Pagina 1 van 6 met 52 resultaten

Markt in KaapverdiŽ

Markt in KaapverdiŽ
Markt in KaapverdiŽ

In Kaapverdië vind je veel kleurrijke markten. In de hoofdstad Praia zijn de markten meer op toeristen gericht dan elders. Op alle markten kan je van alles kopen, voornamelijk souvenirs, vis, fruit en vlees. Ook worden er veel traditionele lekkernijen verkocht. Op de lokale markten kan je de sfeer van Kaapverdië goed proeven, hier is het namelijk nog niet zo toeristisch. In de grote steden zijn in de buurt van de markt ook vaak souvenirwinkels te vinden.

Winkelen KaapverdiŽ

Echte winkelgebieden zal je op Kaapverdië niet vinden. Normale supermarkten vind je alleen in grote steden, in de dorpjes en andere steden vind je alleen kleine winkeltjes. Op het eiland Sal hebben ze alleen maar kleine winkels terwijl op Santiago nog wel wat grotere winkels zijn. Hier heb je dan ook veel meer keus in bijvoorbeeld groenten. Betalen in de winkels kan met de Kaapverdische Escudo én met de euro. Deze twee munten hebben bijna dezelfde waarde waardoor ze vaak door elkaar terug worden gegeven.

Wandelen

Wandelen
Wandelen

Kaapverdië is een uitstekende bestemming voor een wandelvakantie. Steile hellingen, imposante bergen, zwarte lavastranden en een aangenaam klimaat zorgen ervoor dat Kaapverdië een perfect wandelparadijs is. Je hebt hier veel afwisseling in landschappen, de zee en de bergen. Je kunt kennis maken met de aardige lokale bevolking in de kleine dorpjes. Bovendien is elk eiland op Kaapverdië weer anders. Op alle eilanden zijn wandelpaden, deze zijn echter vaak niet bewegwijzerd. Ook kunnen er hier en daar steile stukken zijn. De Pico de Fogo bijvoorbeeld, deze kun je beklimmen samen met een gids. Eilanden die het meest interessant zijn voor wandelaars zijn Santo Antão, São Vicente, São Nicolau en Fogo.

Duiken

Duiken
Duiken

Op de eilanden van Kaapverdië kan je fantastisch duiken. De wateren zijn geschikt voor ervaren en niet-ervaren duikers. In het water rond Santiago komt o.a. de vijlvis voor, deze speciale vis kan zowel horizontaal als verticaal zwemmen. Verder is het koraal erg kleurrijk en zeker het bekijken waard. Ook zijn er grotten en gezonken schepen te vinden onderwater, die erg leuk en spannend zijn om te bezoeken.

Festivals

Op de eilanden van Kaapverdië worden regelmatig festivals gehouden. Het grootste culturele festival wordt gehouden op Fogo: het festival van 'Bandeira de Sao Filipe'. Er worden paardenraces gehouden waar veel bezoek op afkomt, maar ook de kerkdienst en processie zijn druk bezocht. Uiteraard wordt er ook gedanst door de lokale bevolking. In de laatste week van april begint het festival en het eindigt op 1 mei.

Op São Vicente wordt ook een festival gehouden: het festival van Baia das Gatas. Dit wordt gehouden tijdens volle maan in augustus.

Vogels spotten (Barlavento)

Vogels spotten
Vogels spotten
Kaart met locatie Vogels spotten

Barlavento is de perfecte plek voor het spotten van vogels. Op diverse eilanden, en dan vooral op Sal, zijn diverse vogelsoorten te vinden. Op Sal heb je de zoutpannen, waar vele soorten vogels voorkomen. Er worden regelmatig visarenden, reigers, strandplevieren, steltlopers, torenvalken, grijskopijsvogels en de roodsnavelkeerkringvogel gespot. Er zijn ook boeken uitgebracht waarin de vogels van de Kaapverdische eilanden worden besproken.

Fietsen en paardrijden (Barlavento)

Fietsen en paardrijden
Fietsen en paardrijden
Kaart met locatie Fietsen en paardrijden

Fietsen en paardrijden zijn populaire bezigheden die je op het eiland São Vicente kunt doen. Het aantal fietsers neemt ook steeds meer toe op het eiland, doordat er meer geasfalteerde wegen komen. In de mourada, het historische centrum,  is het zelfs de gewoonste zaak van de wereld om de fiets te pakken. Hier worden veel fietsen verhuurd. Paardrijden is een goede manier op de rest van het eiland te ontdekken. Hier zal je het vulkanische landschap tegenkomen, maar ook de mooie stranden van São Vicente zijn een goede plek om op paard te rijden. 

Boottochten (Barlavento)

Boottochten
Boottochten
Kaart met locatie Boottochten

Op de wateren van Barlavento worden diverse boottochten georganiseerd. Je kan ervoor kiezen een boottocht te maken met een zeilboot, catamaran of een authentieke houten boot. Naast dat het uitzicht vanaf de boten adembenemend is, heb je ook de mogelijkheid om te genieten van de zon en de onderwaterwereld van Barlavento te ontdekken. Het is zelfs mogelijk om walvissen te spotten, omdat deze dieren rondzwemmen in de wateren van Barlavento. Je kan ook een boottocht van het ene naar het andere eiland te maken.

Wandelen op Santo Ant„o (Santo Ant„o)

Wandelen op Santo Ant„o
Wandelen op Santo Ant„o
Kaart met locatie Wandelen op Santo Ant„o

Het eiland Santo Antão is uitermate geschikt voor wandelaars, mits je een goede voorbereiding hebt getroffen. Zo is het aan te raden van te voren wandelroutes uit te stippelen die je wilt gaan volgen. Ook kan je van te voren al de overnachtingen regelen. Het bergachtige gebied is populair onder wandelaars. Zo zijn er diverse mooie wandeltochten te maken door de vallei van Paúl. Ook het plaatsje Ponto do Sol is een goed uitgangspunt voor diverse wandeltochten.

Fontainhas (Santo Ant„o)

Fontainhas
Fontainhas
Kaart met locatie Fontainhas

Fontainhas is een klein dorpje in het noorden van Santo Antão en gelegen boven een diepe vallei. Hierdoor heeft het een adembenemend uitzicht over de regio en de oceaan. Het ligt op 19 kilometer afstand van de havenstad Porto Novo. Het is door de ligging en de oude huisjes een sprookjesachtig dorpje en leuk om te bezoeken door middel van een wandeling, dwars door het ruige en rotsachtige landschap van Santo Antão.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende