KaapverdiŽ

Bootjes op het strand van Boa Vista, KaapverdiŽ
Bootjes op het strand van Boa Vista, KaapverdiŽ

Kaapverdië is een land (eilandengroep) voor de westkust van het continent Afrika. Officieel heet het land República de Cabo Verde. Het landschap van Kaapverdië heeft over het algemeen een bergachtig karakter. De nog actieve vulkaan Pico de Fogo (2.829 m) is het hoogste punt van de eilandengroep.

Kaapverdië (Kaapverdische Eilanden) is een archipel, bestaande uit 10 grote eilanden waarvan er 9 bewoond worden. Het ligt in de Atlantische Oceaan op 450 km van de kust van West-Afrika. Kaapverdië is een zeer originele bestemming vol contrasten en wordt vaak gezien als het Atlantische paradijs.

Aanbieders van vakanties naar KaapverdiŽ
Sunweb (strandvakantie) Klik
TUI (allround) Klik
TUIfly (luchtvaartmaatschappij) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
Kras (allround) Klik
Hotelopia (hotel) Klik

Vlag KaapverdiŽ
Officiele naam:
Repķblica de Cabo Verde
ISO:
CV
Ligging:
west
Hoofdstad:
Praia
Inwoners:
+/- 470000
Taal:
Portugees
Godsdienst:
Katholiek
Tijdzone:
UTC -1
Munteenheid:
Escudo
Klimaat:
Tropisch
Oppervlakte:
4033 km≤
Beste reistijd:
april - juni
Hoogseizoen:
oktober - december

KaapverdiŽ kent verschillende muziekstijlen. De bekendste zijn de funanŠ en de morna. De funanŠ is swingende dansmuziek terwijl de morna een stuk langzamer en melancholieker is.

Ervaringen

* = verplicht veld

KaapverdiŽ krijgt gemiddeld een 7,9 uit 10 op basis van 41 ervaringen:

7,9 41 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 14 met 41 resultaten

plaats: Boa Vista, reisperiode: maart 2017

We hebben geen excursies gedaan omdat we daar nog geweest waren.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 5
 • Cultuur 6
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 5
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
plaats: , reisperiode: februari 2017

op verschillende eilanden geweest, hier door geen vaste plaats beoordeeld, wel een totaalbeeld

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 5
 • Cultuur 7
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 8
 • Ligging 7
plaats: , reisperiode: februari 2017

Pracht ig land met vriendelijke inwoners en goedkope levensstanddaard voor ons.

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • `
 • Volgende

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van KaapverdiŽ

Vismarkt
Vismarkt

Als je houdt van verse vis ben je bij deze havenstad aan het juiste adres. Er wordt veel gevist en de vangsten worden op de markt van Mindelo verkocht. De kleurrijke vismarkt (Mercado de Peixe) ligt tegenover de Torre de Belém en direct achter de markt is een pier, waar de vissers hun verse vangsten kunnen lossen. De vis die je op deze markt koopt is dus écht vers.

Mardi Gras
Mardi Gras

Net als in het Amerikaanse New Orleans, heet Carnaval in Mindelo "Mardi Gras". Doordat Mindelo lange tijd in het bezit van Portugal is geweest, zijn de Portugese tradities ook overgenomen. Hierdoor is het carnaval naar Kaapverdië gekomen. Elk jaar in februari vieren ze in Mindelo Mardi Gras. Een paar dagen lang wordt er gefeest, gezongen en gedanst in optochten met kleurrijke kostuums, net als in Rio de Janeiro.

Porto Grande (haven)
Porto Grande (haven)

Er gaat een interessante geschiedenis vooraf aan Porto Grande, de haven van Mindelo. De haven is een belangrijke tussenstop geweest bij het vervoeren van steenkool en daardoor ontmoetten veel verschillende nationaliteiten elkaar hier. Mindelo bloeide op tot de culturele hoofdstad van Kaapverdië. De haven van Mindelo is dus zeker een belangrijke bezienswaardigheid van het eiland São Vicente.

Meer bezienswaardigheden

Vakantiebestemmingen in KaapverdiŽ

Artikelen

Nieuws

Eten en drinken

Over het algemeen is de Kaapverdische keuken Portugees georiënteerd.

Pastel com diablo dentro

- (taart met duivel erin). Dit is een pannenkoek van aardappel en maïsbloem waarin verse tonijn, tomaat en uien zijn gerold. Dit geheel wordt gefrituurd en heet geserveerd.

Caldo de peixe

- is een zeer populaire visstoofpot.

Het nationale gerecht is Caçhupa, een maïsgerecht met verschillende soorten bonen.

Vervoer

De vlucht van Nederland naar Kaapverdië duurt ongeveer 6 uur.

Er zijn 4 internationale luchthavens:
- Sal / Espargos: Aeroporto Internacional "Amílcar Cabral" (SID)
- S. Vicente / São Pedro: Aeroporto internacional "Ceséria évora" (VXE) geopend in 2009. Op 8 maart 2012 werd deze luchthaven vernoemd naar (de in december 2011 overleden) Cesária Évora
- Santiago / Praia: Aeroporto internacional "Nelson Mandela" (RAI) geopend in 2005
- Boa Vista / Rabil: Aeroporto Internacional "Aristides Pereira" (BVC) geopend in 2007.

Tevens zijn er 3 nationale vliegvelden: Maio, Fogo en S. Nicolau. De nationale luchtvaartmaatschappij is Transportes Aéreos de Cabo Verde.

Het rijden met bussen, trucks en taxi`s is over het algemeen erg duur, want de vervoermiddelen zijn schaars. Er zijn beperkte veerdiensten tussen de eilanden, en deze vertrekken afhankelijk van het weer. Voor vervoer tussen de redelijk ver uit elkaar liggende eilanden zijn vliegtuigjes het snelst en betrouwbaarst.

De enige bussen op de Kaapverdische Eilanden rijden in de steden Praia op het eiland Santiago, en Mindelo op São Vicente. Verder is de ´Aluguer´ het transportmiddel. Deze gedeelde taxi´s vertrekken alleen als er voldoende passagiers zijn.

Visum

Naast dat het paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn bij thuiskomst dien je in het bezit te zijn van een visum als je op vakantie gaat naar Kaapverdië. Dit visum is meestal te regelen bij de reisorganisatie waar je de reis hebt geboekt en anders kun je het aanvragen bij het het consulaat van Kaapverdië in Nederland.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Kaapverdië is lager dan in Nederland.

De munteenheid van Kaapverdië is de Kaapverdische escudo.

Veiligheid

Criminaliteit komt in Kaapverdië niet meer voor dan in andere landen. Maar zoals overal ter wereld heb je ook hier last van kleinschalige criminaliteit, zoals zakkenrollers. Neem de normale voorzorgsmaatregelen in acht.

Medische informatie

De medische voorzieningen op Kaapverdië zijn beperkt. Het stelsel van gezondheidszorg heeft in de afgelopen 20 jaar wel een grote vooruitgang geboekt, onder meer door investeringen van de overheid. Er zijn ziekenhuizen, verschillende gezondheidscentra en consultatiebureaus.

Op Kaapverdië komt malaria voor. Ook worden vaccinaties tegen difterie/tetanus/polio en hepatitis A aanbevolen. Pas ook op voor cholera. Deze infectie kun je krijgen door een bacterie die in besmet water of voedsel voorkomt. Wees dus voorzichtig met wat je eet en drinkt.

Neem contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic voor actuele adviezen.

Het kraanwater is niet drinkbaar.

Bevolking

De Kaapverdische eilanden zijn lange tijd onbewoond geweest. De Portugese overheersers brachten slaven uit Portugees Guinee en Senegal aan land om ze te laten werken op de plantages. De bevolking bestaat voor ongeveer 70% uit mulatten (mensen met Portugese en Afrikaanse voorouders), voor 28% uit zwarten en 2% is blank.

Kaapverdië behoort tot de armste landen ter wereld. De werkloosheid onder de beroepsbevolking bedraagt ongeveer 25% en een even groot deel van de bevolking heeft te weinig werk. Door de grote droogtes van de laatste jaren gingen vele oogsten verloren.

Kaapverdië kent verschillende muziekstijlen. De bekendste zijn de funaná en de morna. De funaná is swingende dansmuziek terwijl de morna een stuk langzamer en melancholieker is.

De taal

Portugees is de officiële taal op Kaapverdië maar er wordt vooral Crioulo gesproken, een mengtaal van Portugees en Afrikaanse talen. Daarnaast komt er nog een aantal andere creoolse dialecten voor.

Flora & Fauna

Er leven tropische vogels en reptielen op de eilanden, waaronder de hagedisachtige Kaapverdische gekko. De plantenwereld is vrij arm aan soorten; bomen zijn erg zeldzaam, veel planten zijn cactussen. De kusten zijn belangrijk als broedplaatsen van zeevogels en zeeschildpadden. Soorten zoogdieren blijven beperkt tot knaagdieren en wilde geiten. Kaapverdië worden wel omringd door visrijke wateren.

Geschiedenis

In de 15e eeuw werd Kaapverdië ontdekt door de Portugezen. Hiervoor waren de eilanden onbewoond. De Portugezen vestigden zich in 1462 in São Tiago en in 1587 werd de eilandengroep een Portugese kolonie. De eilanden vormden een belangrijke locatie voor de slavenhandel. De bevolking van Kaapverdië is ontstaan uit een mix van Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven.

Op 5 juli 1975 werd Kaapverdië onafhankelijk van Portugal. De socialist Aristides Pereira werd de eerste president. Hij werd nog tweemaal herkozen voordat het land in 1990 een meerpartijenstelsel kreeg.

Ambassade in Dakar
Video Cabo Verde