Mindelo

Mindelo in KaapverdiŽ
Mindelo in KaapverdiŽ

Mindelo is de hoofdstad van het Kaapverdische eiland São Vicente. Maar liefst 93% van de bevolking van het eiland woont in deze stad. Met meer dan 70.000 inwoners is het de tweede stad van Kaapverdië, na Santiago. Het wordt gezien als de culturele hoofdstad van Kaapverdië en heeft daarnaast de grootste en belangrijkste haven van het land. Het landschap van het eiland is bergachtig, waardoor Mindelo hobbelige straatjes heeft en de huizen verspreid liggen in de baai.

Mindelo is een levendige stad dankzij de talrijke barretjes, restaurantjes en pleintjes waar live-muziek wordt gemaakt en de inwoners graag samen een drankje drinken. De pastelkleurige koloniale huizen en het prachtige weer geven dit alles een ontspannen sfeertje dat ideaal is voor een vakantie. De levendigheid komt tot een hoogtepunt tijdens de carnavalsfeesten. Deze feesten zijn sterk beïnvloedt door Portugese en Braziliaanse tradities. Tijdens de kleurrijke Mardi Gras festiviteiten worden de stad en de mensen uitgedost voor de optochten met kleurrijke kostuums en verentooien.

Kaapverdië staat natuurlijk bekend om de geweldige bounty-stranden. Ook daaraan is er geen tekort op São Vicente. Op ongeveer 18 kilometer afstand van Mindelo liggen de beste stranden van São Vicente, bij Calhau. Dit is bovendien een van de beste plekken ter wereld om te surfen.

Ben jij op zoek naar een vakantie in KaapverdiŽ? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Landkaart Mindelo

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mindelo

Mardi Gras (Mindelo)

Mardi Gras
Mardi Gras

Net als in het Amerikaanse New Orleans, heet Carnaval in Mindelo "Mardi Gras". Doordat Mindelo lange tijd in het bezit van Portugal is geweest, zijn de Portugese tradities ook overgenomen. Hierdoor is het carnaval naar Kaapverdië gekomen. Elk jaar in februari vieren ze in Mindelo Mardi Gras. Een paar dagen lang wordt er gefeest, gezongen en gedanst in optochten met kleurrijke kostuums, net als in Rio de Janeiro.

Porto Grande (haven) (Mindelo)

Porto Grande (haven)
Porto Grande (haven)

Er gaat een interessante geschiedenis vooraf aan Porto Grande, de haven van Mindelo. De haven is een belangrijke tussenstop geweest bij het vervoeren van steenkool en daardoor ontmoetten veel verschillende nationaliteiten elkaar hier. Mindelo bloeide op tot de culturele hoofdstad van Kaapverdië. De haven van Mindelo is dus zeker een belangrijke bezienswaardigheid van het eiland São Vicente.

Vismarkt (Mindelo)

Vismarkt
Vismarkt

Als je houdt van verse vis ben je bij deze havenstad aan het juiste adres. Er wordt veel gevist en de vangsten worden op de markt van Mindelo verkocht. De kleurrijke vismarkt (Mercado de Peixe) ligt tegenover de Torre de Belém en direct achter de markt is een pier, waar de vissers hun verse vangsten kunnen lossen. De vis die je op deze markt koopt is dus écht vers.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van KaapverdiŽ bekijken.

Vervoer

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar de luchthaven São Pedro vliegen, dat op een kwartiertje rijden van Mindelo af ligt. Op het eiland zijn verder vier geasfalteerde hoofdwegen en er komen er steeds meer bij, waardoor je er steeds beter kunt rijden én fietsen. De fiets is een populair vervoersmiddel in Mindelo.

Geschiedenis

Mindelo werd gesticht in 1795 door de Portugezen. Het werd een belangrijke tussenstop bij het vervoeren van steenkool. Veel verschillende nationaliteiten ontmoetten elkaar in de haven. Toen schepen na 1900 overgingen op olie in plaats van steenkool, ging het bergafwaarts met Mindelo. Er volgde werkeloosheid, armoede, honger en een economische crisis. Veel bewoners van Mindelo emigreerden. Sinds de onafhankelijkheid in 1975 gaat het weer beter. Mindelo wordt gezien als de culturele hoofdstad van Kaapverdië, door de vele verschillende nationaliteiten die er voet aan land hebben gezet.

Weer

Mindelo kent een tropisch savanneklimaat. Dit houdt in dat de temperaturen het hele jaar ongeveer gelijk blijven en het alleen tijdens de regenperiode regent. Het regenseizoen in Mindelo duurt van augustus tot en met oktober. Tijdens deze periode is het iets warmer en gaat de luchtvochtigheidsgraad omhoog. De ligging aan de oceaan zorgt wel voor een constante wind die zowel verkoelend als verwarmend kan werken, afhankelijk van de richting waar de wind vandaan komt.

Heb je interesse in een reis naar Mindelo? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mindelo, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar KaapverdiŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Mindelo