Bezienswaardigheden MaleisiŽ

Pagina 2 van 4 met 38 resultaten

Khoo Kongsi tempel (George Town)

Khoo Kongsi tempel
Khoo Kongsi tempel

De Chinese Khoo Khongsi tempel ligt in de straag Cannon Square in het hart van de oude stad van George Town. De tempel wordt dan ook omgeven door indrukwekkende na-oorlogse huizen. De tempel zelf kun je herkennen aan de vele schitterende ornamenten. Daarnaast heeft het onder andere een theater en krijgshuizen. Bovendien is het de grootste Chinese tempel in Maleisië. Verder was de bouw ervan in het jaar 1906.

Kapitan Kling Moskee (George Town)

Kapitan Kling Moskee
Kapitan Kling Moskee

De Kapitan Kling Moskee is op het Maleisische eiland Penang een van de oudste moskeeën. Gebouwd op een 8 hectare groot terrein in het jaar 1801 door Indiase handelaren die in Penang woonden. De moskee heeft indrukwekkende torens en koepels die voorzien zijn van sterren en halvemanen. Nog steeds zijn er dagelijks gelovige mensen die aan het bidden zijn in de moskee, want de moskee is nog steeds in gebruik.

Atkinson Clock Tower (Kota Kinabalu)

De door Mary Edith Atkinson ontworpen Atkinson Clock Tower is in 1905 in Kota Kinabulu gebouwd ter nagedachtenis van Francis George Atkinson, haar zoon. Vroeger diende het als navigatie voor schepen, totdat de toren werd overschaduwd door grotere gebouwen. Het is een charmant torentje om te zien en leuk voor een foto.

Sam Poh Tong tempel (Ipoh)

Sam Poh Tong tempel
Sam Poh Tong tempel

De Sam Poh Tong is een grot die 5 kilometer ten zuiden van Ipoh ligt. De Sam Poh tempel is vernoemd naar deze grot. De tempel is erg indrukwekkend door de mooie Boeddhabeelden tussen de stalagmieten en stalactieten. Het is de grootste tempel in een grot van Maleisië. De grot hoort bij een reeks van Chinese tempels in Gunung Rapat. De eerste tempel is de Ling Sen Tong, de tweede en tevens zijn buurman is de Nam Thean Tong. Om bij deze tempel te komen dien je honderden treden te beklimmen die recht door de bergen lopen. De derde in de rij is de Sam Poh Tong. Bij de ingang van de tempel heb je tevens een mooi aangelegde bonsaituin, een visvijver en een schildpadvijver. Ook zijn er op weg naar de tempels diverse kraampjes met pomeloes te vinden, wat een lokale specialiteit is.

Masjid Negeri (Ipoh)

Masjid Negeri
Masjid Negeri

De grootste moskee van het land is de Masjid Negeri en bevindt zich in Ipoh. Tevens is het de tweede grootste moskee van Zuidoost-Azië. De bouw van de moskee begon in 1982 en eindigde in 1988. De moskee staat ook wel bekend als de 'Blauwe Moskee', door de grote blauwe koepel. De Masjid Negeri is gebouwd volgens islamitische architectuur. Ook steken de 4 minaretten hoog boven het landschap uit.

Kellie's Castle (Ipoh)

Kellie's Castle
Kellie's Castle

Op ongeveer 14 kilometer afstand van Ipoh ligt de bizarre verschijning Kellie's Castle. Het is een kasteel dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd door William Kellie Smith. Hij was een Schotse rubbermagnaat die helaas overleed voordat de bouw van het kasteel voltooid was. Sindsdien is het een ruïne en ziet het er wat sprookjesachtig uit, mede door de bomen en struiken die het kasteel overwoekeren. Het kasteel staat op de plek waar ooit een rubberplantage stond.

Masjid Sultan Ahmad Shah (Kuantan)

Masjid Sultan Ahmad Shah
Masjid Sultan Ahmad Shah

Masjid Sultan Ahmad Shah is een moskee gebouwd tussen 1991 en 1993. De naam is afkomstig van de historische Sultan Ahmad Aj Mu Adzam Shah. Hij was de oprichter van Pahang’s huidige koninklijke familie in 1890. De moskee staat in een open groen gebied omgeven door belangrijke koloniale en moderne bezienswaardigheden. De moskee heeft een Ottomaanse en Moorse islamitische stijl, met vier raketvormige minaretten en een halfronde koepel die omgeven wordt door vier smallere koepels. In de moskee passen ongeveer 8.000 mensen.

Charah grotten (Kuantan)

Charah grotten
Charah grotten

De Charah Grotten liggen op ongeveer 25 kilometer afstand ten noordwesten van Kuantan. Het zijn in totaal 8 grotten die liggen in een 93 hectare groot terrein. Zo is de grot Gua Gelap sinds 1972 toegankelijk voor toeristen. De heuvels van deze rots lijken op een stel met een kind, een adelaar en een man met een baard. Op het moment woont er een monnik in de grotten. Als je de grotten wilt verkennen is het een aanrader om een zaklamp mee te nemen.

Sungai Pandan Waterfalls (Kuantan)

Sungai Pandan Waterfalls
Sungai Pandan Waterfalls

De watervallen Sungai Pandan Waterfalls liggen op 25 kilometer afstand van Kuantan. Deze watervallen trekken veel toeristen, want je kunt er goed picknicken. Ook kun je een duik nemen in het meer waarin de watervallen uitkomen. De watervallen lopen verder over rotsen en zijn omgeven door bossen. Daarnaast zijn de watervallen een onderdeel van het mooie natuurreservaat Sungai Pandan Forest Reserve dat maar liefst 25 hectare groot is.

Sarawak Museum (Kuching)

Sarawak Museum
Sarawak Museum

Het Sarawak Museum is open sinds 1891 en daarmee is het het oudste museum in Borneo. De oprichter van het museum was Charles Brooke en hij werd op het idee gebracht door de Brit Alfred Russel Wallace. Deze Brit zocht in die tijd naar lokale specialiteiten. In het museum zie je daarom ook lokale kunstwerken en ambachten en collecties van lokale dieren. Het uiterlijk van het museum is gebaseerd op het ziekenhuis Adelaide Children’s Hospital.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende