Bezienswaardigheden Malta

Malta is een geweldige vakantiebestemming ten zuiden van Italië in de Middellandse Zee. Je kunt er erg goed cultuur met natuur combineren met de historische steden en prachtige kliffen die er te vinden zijn. Bezoek onder andere zeker de hoofdstad Valletta en de andere mooie steden Rabat, Marsaxlokk en Mdina. Daarnaast zijn de Blue Lagoon, Popeye Village en St. Peter's Pool ook zeker de moeite waard om te bezichtigen. Wil je op vakantie naar Malta, maar weet je niet goed welke bezienswaardigheden je moet bezoeken? Neem dan een kijkje in de lijst hieronder en ontdek wat de beste bezienswaardigheden van Malta zijn.

Blue Lagoon
Blue Lagoon

Pagina 1 van 3 met 25 resultaten

Ta' Qali National Park

Ta' Qali National Park
Ta' Qali National Park

Ta' Qali National Park is de perfecte plek om heerlijk te ontspannen en de drukte van de steden te ontvluchten. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen, maar ook picknicken is hier zeker goed mogelijk. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebied nog gebruikt als een landingsbaan voor vliegtuigen, maar tegenwoordig is het een recreatief park. Met name in de lente is het park prachtig, wanneer de planten en bloemen beginnen te bloeien.

Markt op Malta

Markt op Malta
Markt op Malta

Er worden op Malta dagelijks interessante straatmarkten gehouden. Met name op de zondagmorgen is het er een drukke boel. Je kunt op de markt onder andere textiel, spijkerbroeken, antiek en kleinvee verkrijgen. In Valletta vindt in Merchants Street een dagelijkse markt plaats. Deze markt is zeer populair onder lokale inwoners als toeristen. Het is er buitengewoon gezellig en vooral op de zondagochtend is er van alles te beleven en te zien.

Tempels op Malta

Tempels op Malta
Tempels op Malta

Op het eiland Malta zijn veel tempels aan te treffen, maar met name de Megalithische tempels zijn interessant om te bezichtigen. De meeste tempels zijn geopend voor bezoekers. In deze tempels zijn archeologische vondsten te bewonderen die gedaan zijn in het rondomgelegen gebied. Een voorbeeld van een belangrijke vondst is de zogeheten Slapende Dame van Malta, die wordt bewaard in het archeologisch museum van Malta.

Hal Saflieni Hypogeum

Het Hal Saflieni Hypogeum is een ondergronds complex dat dienst heeft gedaan als begraafplaats. Het complex bestaat uit tientallen ruimtes met een verzonken vloer. Men denkt dan dit werd gedaan omdat er aarde op de grond lag. De hypogeum werd per ongeluk ontdekt in 1902 door een steenhouwer. Het complex staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is wel nodig om van tevoren te reserveren omdat er maar een aantal mensen per dag worden toegelaten tot het complex.

Winkelen op Malta

Winkelen op Malta
Winkelen op Malta

Shoppen kan prima op Malta en je hoeft zeker niet bang te zijn om zonder een souvenir naar huis te gaan. Souvenirs en andere hebbedingetjes worden hier namelijk in grote mate aangeboden en vooral in de toeristische plaatsen. De winkels zijn over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 12.30 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur. In de toeristenplaatsen blijven winkels langer open, afhankelijk van de drukte en de tijd van het jaar.

Duiken op Malta

Duiken op Malta
Duiken op Malta

Malta en Gozo zijn vanwege de vele grotten en verschillende scheepswrakken geliefde duikbestemmingen. Het zicht is er werkelijk prachtig, er is nauwelijks sprake van stroming en de duikspots zijn goed te bereiken. Malta is een ideale en gevarieerde duikbestemming voor zowel de beginnende als de gevorderde (wrak)duiker. De temperatuur van het water varieert van 21°C in februari tot 27°C in de zomermaanden.

Vilhena Palace (Mdina)

Vilhena Palace
Vilhena Palace
Kaart met locatie Vilhena Palace

Het Vilhena Palace is een barokpaleis dat stamt uit 1730. Tegenwoordig wordt het paleis gebruikt als een museum (Museum of Natural History). In dit museum kun je veel leren over Malta, haar natuur en cultuur en de geschiedenis. Het museum heeft negen tentoonstellingen met als thema's insecten, vogels, schelpen, anatomie, vissen, geologie, fossielen, mineralen en dieren. Op het dak van het museum vind je de Cactus Garden en op de begane grond vind je nog een mooi aquarium. Er wordt ook aandacht geschonken aan de menselijke evolutie.

St. Peter's and Paul's Cathedral (Mdina)

St. Peter's and Paul's Cathedral
St. Peter's and Paul's Cathedral
Kaart met locatie St. Peter's and Paul's Cathedral

Een van de mooiste gebouwen in Malta is de St Paul's en St Peter's Cathedral. Je vindt dit mooie gebouw op Pjazza San Pawl (St Paul's place) in Mdina. De kathedraal heeft twee klokkentorens en zowel de binnen- als de buitenkant van de kathedraal zijn mooi versierd. In de kathedraal vind je prachtige schilderingen van de kunstenaar Mattia Preti. De kathedraal is door de Noren in de 12e eeuw in Malta gebouwd. Deze oorspronkelijke kathedraal werd echter in 1693 verwoest door een aardbeving. In 1702 is de huidige kathedraal gebouwd als vervanging. De St Paul's en St Peter's Cathedral is zeker een bezoekje waard.

Mdina Experience (Mdina)

Mdina Experience
Mdina Experience
Kaart met locatie Mdina Experience

Als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Malta en tegelijkertijd spanning wilt ervaren, is de Mdina Experience perfect voor jou om naar toe te gaan. Tijdens deze audiovisuele show leer je in 25 minuten de hele geschiedenis van Mdina kennen. Dit is echter geen saaie oudbollige geschiedenisfilm, maar een spannende film van begin tot eind. Het theater beschikt over de beste video- en geluidsapparatuur. De show is beschikbaar in 13 talen.

Nationaal Archeologisch museum Valleta (Valletta)

Het Nationaal Archeologisch museum in Valletta is de moeite waard. Het museum bezit een aantal interessante en belangrijke artefacten uit een unieke periode van de prehistorie. Het museum is logisch opgebouwd en begint bij de aankomst van de eerste mens op het eiland Malta. Daarna volgt er een zaal die over de tijd van de tempelbouwers gaat met een grote reconstructie van een graftombe. De centrale zaal is gewijd aan tempelgraveringen en de betekenis daarvan.

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende