Malta

Travel Destination Awards

Travel Destination AwardsBezoekers van het land Malta hebben 57 reviews op Reisgraag.nl geplaatst. Het land scoort gemiddeld bij reizigers een 7,9. Met dit zeer hoge cijfer wint Malta de Golden Travel Destination Award! Malta scoort op verschillende vlakken mooie cijfers. Het hoogste cijfer is voor 'restaurants'; daarvoor krijgt het van de bezoekers een 8. Reizigers waarderen ook gastvrijheid (8) en uitgaan (7,9) heel erg.

Categorie Cijfer
Uitgaan 7,9
Cultuur 7,8
Restaurants 8
Bezienswaardigheden 7,6
Ligging 7,9
Gastvrijheid 8

Populairste plaats voor Malta is St. Julians. Deze krijgt een gemiddelde waardering van 7,2. Ook Valletta (7,9) & Sliema (7,7) & Qawra (7,8) krijgen veel reviews op Reisgraag.nl van toeristen die dit land bezocht hebben.

Plaats Cijfer
St. Julians7,2
Valletta7,9
Sliema7,7
Qawra7,8
Gozo8,5
Vissersboten in het water
Vissersboten in het water

Malta ligt in de Middellandse Zee, 93 km ten zuiden van Sicilië. Malta ligt 290 km afstand ten norrden van Afrika. Malta staat bekend om de eeuwenoude cultuur en mooie natuur maar ook om de grote hoeveelheid feesten die er door de lokale bevolking worden georganiseerd. Carnaval, kerkelijke gedenkdagen, alles is hier een aanleiding voor festiviteiten.

Malta hoort tot de Maltese Archipel. De Maltese Archipel bestaat uit 4 grotere en 3 kleinere eilanden: Malta, Gozo en Comino zijn bewoond, Fifla is onbewoond. Cominotto en de 2 eilandjes die bekend staan als Saint Paul’s Islands zijn ook onbewoond. Malta is het grootste eiland.

In het noorden van het land vind je veel akkers en velden. Verder naar het zuiden zijn de dorpen en steden. Rivieren en meren komen op het eiland niet voor.

Heb je weinig kennis van Malta? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlag Malta
Officiele naam:
republiek Malta
ISO:
MT
Ligging:
zuid
Hoofdstad:
Valletta
Inwoners:
+/- 355000
Taal:
Engels
Godsdienst:
Rooms-Katholiek
Tijdzone:
UTC +1
Munteenheid:
Lira
Klimaat:
zeeklimaat
Oppervlakte:
246 km²
Beste reistijd:
januari - december
Hoogseizoen:
juni - september

Maltezer kantwerk - met kant bedekte kleden en kleedjes, stola`s en zakdoeken. De kwaliteit van het kant had al in de 18e eeuw een grote naam.

Maltezer glas - de kunst van het glasblazen is bij de Maltesen al goed bekend. Het met de mond geblazen glas doet denken aan het kleurige Muranoglas uit Venetië.

Er worden op Malta dagelijks straatmarkten gehouden. Vooral op zondagmorgen is het een drukke boel. Je kunt op de markt o.a.textiel, spijkerbroeken, antiek, kleinvee verkrijgen.

Ervaringen

Heb je ooit Malta bezocht? Laat dan hieronder jouw ervaring achter en maak kans op mooie prijzen!

* = verplicht veldOns privacy beleid is van toepassing

Malta krijgt gemiddeld een 7,9 uit 10 op basis van 57 ervaringen:

7,9 57 ervaringen + Ervaring delen

Pagina 1 van 19 met 57 resultaten

plaats: Gozo, reisperiode: oktober 2019

Een mooi en rustig eiland, met enorm veel natuurschoon en cultuur. Schitterende kerken in kleine dorpjes en overal een mooi uitzicht op het strand.

 • Algemeen 10
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 10
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 10
 • Ligging 10
plaats: Gzira, reisperiode: november 2019

Fijne plek om te verblijven zeer gastvrij

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 9
 • Cultuur 8
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 9
 • Ligging 9
plaats: saint pauls bay, reisperiode: november 2018

saint pauls bay is een mooie toffe plaats rustig en toch alles is er.

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Volgende

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Malta

Duiken op Malta

Duiken op Malta
Duiken op Malta

Malta en Gozo zijn vanwege de vele grotten en verschillende scheepswrakken geliefde duikbestemmingen. Het zicht is er werkelijk prachtig, er is nauwelijks sprake van stroming en de duikspots zijn goed te bereiken. Malta is een ideale en gevarieerde duikbestemming voor zowel de beginnende als de gevorderde (wrak)duiker. De temperatuur van het water varieert van 21°C in februari tot 27°C in de zomermaanden.

Winkelen op Malta

Winkelen op Malta
Winkelen op Malta

Shoppen kan prima op Malta en je hoeft zeker niet bang te zijn om zonder een souvenir naar huis te gaan. Souvenirs en andere hebbedingetjes worden hier namelijk in grote mate aangeboden en vooral in de toeristische plaatsen. De winkels zijn over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 12.30 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur. In de toeristenplaatsen blijven winkels langer open, afhankelijk van de drukte en de tijd van het jaar.

Hal Saflieni Hypogeum

Het Hal Saflieni Hypogeum is een ondergronds complex dat dienst heeft gedaan als begraafplaats. Het complex bestaat uit tientallen ruimtes met een verzonken vloer. Men denkt dan dit werd gedaan omdat er aarde op de grond lag. De hypogeum werd per ongeluk ontdekt in 1902 door een steenhouwer. Het complex staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is wel nodig om van tevoren te reserveren omdat er maar een aantal mensen per dag worden toegelaten tot het complex.

Tempels op Malta

Tempels op Malta
Tempels op Malta

Op het eiland Malta zijn veel tempels aan te treffen, maar met name de Megalithische tempels zijn interessant om te bezichtigen. De meeste tempels zijn geopend voor bezoekers. In deze tempels zijn archeologische vondsten te bewonderen die gedaan zijn in het rondomgelegen gebied. Een voorbeeld van een belangrijke vondst is de zogeheten Slapende Dame van Malta, die wordt bewaard in het archeologisch museum van Malta.

Markt op Malta

Markt op Malta
Markt op Malta

Er worden op Malta dagelijks interessante straatmarkten gehouden. Met name op de zondagmorgen is het er een drukke boel. Je kunt op de markt onder andere textiel, spijkerbroeken, antiek en kleinvee verkrijgen. In Valletta vindt in Merchants Street een dagelijkse markt plaats. Deze markt is zeer populair onder lokale inwoners als toeristen. Het is er buitengewoon gezellig en vooral op de zondagochtend is er van alles te beleven en te zien.

Ta' Qali National Park

Ta' Qali National Park
Ta' Qali National Park

Ta' Qali National Park is de perfecte plek om heerlijk te ontspannen en de drukte van de steden te ontvluchten. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen, maar ook picknicken is hier zeker goed mogelijk. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebied nog gebruikt als een landingsbaan voor vliegtuigen, maar tegenwoordig is het een recreatief park. Met name in de lente is het park prachtig, wanneer de planten en bloemen beginnen te bloeien.

Artikelen

Eten en drinken

Over het algemeen bestaat de Maltese keuken uit Britse en Italiaanse invloeden en wordt er erg vet gekookt. Wel maken ze veel gebruik van verse groenten. Het voorgerecht is vaak een stevige soep. In het hoofdgerecht vind je veelal vis, vlees kaas, groenten, rijst of pasta terug. Er wordt vooral veel vis gegeten door de ligging in de Middellandse Zee. Een typisch Maltees gerecht is een stoofpotje van konijn, ook wel Fenkata genoemd. In de straten vind je vaak kraampjes met zoete snacks. De bevolking van Malta ontbijt vaak niet omdat ze het niet zo belangrijk vinden. Ze doen het daarom meestal pas rond de middag.

Malta heeft een aantal goede wijnen. Daarnaast hebben ze een eigen biermerk, genaamd Kinnie. Dit is een alcoholvrij biertje. De sterke drank die gedronken wordt is vaak likeur gemaakt van cactusvijgen.

Vervoer

Air Malta vliegt het gehele jaar door vanuit Amsterdam op Luqa Airport op het hoofdeiland Malta. KLM vliegt 1 keer per week. De vliegtijd van Amsterdam naar Malta is ongeveer 3 uur.

De NS bieden diverse treintickets naar de laars van Italië, naar Napels en Réggio di Calábria. Van hieruit wordt een veerdienst met Malta onderhouden.

Het openbaar vervoer is van redelijke kwaliteit en verbindt steden en dorpen met Valletta. Er is een regelmatige verbinding vanaf Sliema en andere, centraal gelegen stadjes en dorpen.

De beste manier om Malta te verkennen is per huurauto. De tarieven zijn zeer redelijk en zelf rijden geeft geen noemenswaardige problemen. Let er wel op dat er links wordt gereden.

Er is op Malta ook een veerbootverbinding, deze brengt je redelijk snel naar het eilandje Gozo.

Visum

Voor een vakantie in Malta dien je te beschikken over een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs. Blijf je korter dan 3 maanden dan is er geen visum nodig.

Prijsniveau

Het prijsniveau in Malta is ongeveer gelijk met Nederland.

De officiële munteenheid van Malta is de euro.

Veiligheid

Malta is in het algemeen een veilig land, maar je doet er wel goed aan om op te letten in het verkeer.

Medische informatie

In Malta heeft men een uitstekende medische zorg, zowel op Malta als op Gozo is een modern ziekenhuis. Apotheken zijn over het hele eiland gevestigd.

Inentingen zijn niet noodzakelijk voor Malta.

Neem voor actuele adviezen altijd contact op met de GGD, Tropendokter of TravelClinic.

Het kraanwater is van redelijke kwaliteit maar toch niet aanbevolen om te drinken, koop liever flessen mineraalwater.

Bevolking

De Maltezen zijn een vriendelijk, zorgzaam en gastvrij volk. Ze werken hard en hebben veel respect voor de medemens. Ook zijn de Maltezen gek op feesten. Kerkelijke gedenkdagen, carnaval en herdenkingsplechtigheden zijn een aantal redenen om feest te vieren. Elk weekend, van juni tot september, wordt er uitgelaten feest gevierd. De feesten worden met zorg voorbreid, want ze zijn de trots van de parochie.

Maltezer kantwerk - met kant bedekte kleden en kleedjes, stola`s en zakdoeken. De kwaliteit van het kant had al in de 18e eeuw een grote naam.

Maltezer glas - de kunst van het glasblazen is bij de Maltesen al goed bekend. Het met de mond geblazen glas doet denken aan het kleurige Muranoglas uit Venetië.

De taal

Bijna iedereen spreekt Engels maar de Maltezers hebben wel degelijk een eigen taal, het Maltees. Er worden Latijnse letters gebruikt en de woorden klinken Arabisch.

Flora & Fauna

Malta heeft een redelijk groene omgeving die bestaat uit palmen, oleanders en mimosa's. Daarnaast heeft Malta een nationale plant, genaamd Centauria Spatulata. Dit betekent 'oog van de zee'. Dit is een paarsblauwe bloem die altijd is gericht naar de zee. Verder zijn de kliffen, grotten en de blauwe zee de echte publiekstrekkers van Malta.

De meeste dieren op Malta leven in de zee. Malta ligt namelijk in een deel van de Middellandse zee dat het minst vervuild is. Hierdoor leven hier meer vissoorten dan op andere eilanden. In dit deel van de zee leven onder andere zwaardvissen, zeebrasems, lipvissen en rifbaarsen. Verder vind je op malta konijnen, vleermuizen en wezels.

Geschiedenis

Zo`n 4000 jaar voor onze jaartelling begon men op Malta met de bouw van megalithische tempels. Het zijn de oudste bouwwerken ter wereld. Dit waren de eerste tempels waarvan bekend werd dat ze gewijd waren aan een godin/moeder en ze hebben hun raadselachtige schoonheid tot op de dag van vandaag behouden.

De Britse Periode, van 1801 tot 1964, heeft zeker zijn sporen nagelaten. Onder leiding van de Britten zette Malta haar eerste stappen in de moderne industriële wereld en verwierf zij een plaatsje in de wereldwijde gemeenschap van Engelssprekende landen. Vandaag de dag rijdt het verkeer nog links en je vindt er nauwelijks een gerecht zonder chips (frieten).

Sinds 1964 is Malta een onafhankelijke staat. In 1974 is Malta een republiek geworden en koos men voor het eerst een president.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Veelgestelde vragen

Wat is het huidige reisadvies / kleurcode voor Malta?

Op dit moment zijn alle landen 'oranje'; ook Malta. Lees meer over het reisadvies in Malta

Wat zijn de beste hotels van Malta?

Dit zijn enkele zeer goed gewaardeerde hotels in Malta:
 • Grand Excelsior***** (9.0 in 11)
 • Hilton Malta***** (8.9 in 16)
 • Corinthia St. George's Bay***** (8.8 in 21)
 • db Seabank & Spa**** (8.4 in 33)
 • Malta Marriott (v/h Méridien)***** (8.4 in 14)

  Deze hotels hebben een heel hoog service niveau en worden hoog gewaardeerd door klanten.
 • Kan ik een vakantie boeken naar Malta i.v.m. Corona?

  Per 15 mei 2021 is het generieke reisadvies vervangen. Het reisadvies veranderd per dag. Neem contact met ons op voor de huidige status.