Bezienswaardigheden Malta

Malta is een geweldige vakantiebestemming ten zuiden van Italië in de Middellandse Zee. Je kunt er erg goed cultuur met natuur combineren met de historische steden en prachtige kliffen die er te vinden zijn. Bezoek onder andere zeker de hoofdstad Valletta en de andere mooie steden Rabat, Marsaxlokk en Mdina. Daarnaast zijn de Blue Lagoon, Popeye Village en St. Peter's Pool ook zeker de moeite waard om te bezichtigen. Wil je op vakantie naar Malta, maar weet je niet goed welke bezienswaardigheden je moet bezoeken? Neem dan een kijkje in de lijst hieronder en ontdek wat de beste bezienswaardigheden van Malta zijn.

Blue Lagoon
Blue Lagoon

Pagina 2 van 3 met 25 resultaten

Casa Rocca Piccola (Valletta)

Casa Rocca Piccola
Casa Rocca Piccola

Casa Rocca Piccola is een prachtig paleis uit de 16e eeuw. Sinds de bouw door de ridders van St. John is het de thuisbasis van de familie Piro, wat een adelijke familie is. In het jaartal 1900 is het huis opengesteld voor publiek door Nicholas de Piro. Dit mooie paleis bestaat uit wel meer dan 50 kamers. De meeste van deze kamers kun je ook bezichtigen. Casa Rocca Piccola neemt je 400 jaar mee terug in de tijd en laat je onder andere prachtige zilverwerken, schilderijen en oude meubeuls zien. Er zijn dagelijks tours te boeken, maar op zondag is dit paleis gesloten.

Casa Ellul (Valletta)

Casa Ellul
Casa Ellul

Het verhaal van Casa Ellul begon in 1837. Een man van Italiaanse afkomst kocht één van de mooiste herenhuizen van de stad Valletta. Een van zijn dochters trouwde met Fortunato Ellul, een wijn- en gedistilleerde drankenhandelaar. Generaties later hebben de Ellul broers het herenhuis omgetoverd tot een luxe Boutique Hotel. De suites hebben nog de originele Maltese vloertegels en zijn zeer stijlvol ingericht. Dit is de perfecte uitvalsbasis om het openluchtmuseum Valletta te ontdekken.

Palazzo Prince d'Orange (Valletta)

Palazzo Prince d'Orange is een penthouse wat vernoemd is naar onze vroegere koningin Wilhelmina. Ook kun je hier als een prins overnachten in de Alexander Suite. Dit 17e eeuwse barokke Palazzo is gelegen in centrum van Valletta en straalt een historische en romantische sfeer uit. Queen Victoria hield vroeger een persoonlijk dagboek bij waarin zij ook schreef over Koningin Wilhelmina. Ze beschreef daarin hoe beschaafd en charmant ze was en dat ze goed Engels sprak en precies wist hoe ze zich moest gedragen.

Winkelcentrum The Point (Sliema)

Winkelcentrum The Point
Winkelcentrum The Point

The Point is een overdekt winkelcentrum in Sliema. Het winkelcentrum werd aan het begin van 2010 geopend. The Point is verdeeld over drie verdiepingen. Er is een winkelaanbod van ongeveer 100 winkels. De meeste winkels vallen in de categorie schoenen en mode. Het aantal horecagelegenheden is erg beperkt. Rondom het winkelcentra zitten wel veel restaurants en cafés. In het hart van het winkelcentrum vind je een restaurant waar je kunt ontspannen na het shoppen. In het winkelcentrum hebben bekende kledingmerken als Adidas, New Look, Guess en Crocs er een winkel. The Point ligt op loopafstand van het centrale busstation.

De Balluta Buildings (Sliema)

De Balluta Buildings
De Balluta Buildings

Iedereen die langs de kust loopt van Balluta Bay zal de grote gebouwen van Balluta Buildings opmerken. De Balluta Buildings zijn herinneringen aan het interessante verleden van Malta. Het gebouw heeft zeven verdiepingen en staat op de hoek van Manwel Dimech Straat, naast het Meridien hotel. De Balluta Buildings zijn opgericht in het jaar 1920 en werden in 1928 opgeleverd. Het gebouw is gemaakt in Art Nouveau-stijl, dit was de mode van die tijd. Helaas zijn de onderste verdiepingen van het gebouw niet goed verzorgd en sommige delen lijken erg vervallen. Een aantal jaar geleden heeft de lokale politici besloten om het plein tegenover het gebouw te veranderen in een Green Urban Transport Terminal.

Balutta Gardens (Sliema)

Balutta Gardens is de naam van een mooi park in Sliema. Het park bevindt zich pal aan zee en bevat onder andere paviljoens, fonteinen en kinderspeeltuinen. Het is niet alleen een leuk park voor toeristen, maar ook de lokale bevolking is er niet weg te slaan. De omwonenden besteden graag wat tijd om te relaxen in dit park. Het is hier dan ook goed mogelijk om eens een praatje met hen te maken.

Portomaso Tower (St. Julians)

Portomaso Tower
Portomaso Tower

In St. Julians staat een opvallende toren, namelijk de Portomaso Tower. Andere benamingen zijn ook wel de Portomaso Business Tower of de Big Blue. Dit is de enige hoge toren (wolkenkrabber) in Malta. De toren werd in 2001 geopend en is 98 meter hoog. De toren springt meteen in het oog door de bijzondere architectuur, doordat deze totaal niet past bij de omliggende Maltese gebouwen. De toren is gebouwd met verduisterend materiaal, hierdoor zie je de toren 's nachts amper staan. 


Mediterraneo Marine Park (St. Julians)

Mediterraneo Marine Park
Mediterraneo Marine Park

Op een paar kilometer buiten St. Julian's bevindt zich het Mediterraneo Marine Park. Dit marine park is de enige in Malta en is een aanrader voor zowel volwassenen en kinderen. Door het zonnige klimaat op het eiland is het park het gehele jaar geopend. Naast de vele (dolfijnen)shows die je hier kunt bekijken, kun je ook zeeleeuwen, exotische vogels, reptielen en papegaaien bezichtigen. Maar voor de echte ultieme ''once in a lifetime'' ervaring is er het special programma waar je met dolfijnen kunt zwemmen. 


Spinola Palace (St. Julians)

Spinola Palace
Spinola Palace

Op een korte afstand van St. Julians ligt het welbekende Spinola Palace. Deze plek is nog niet ontdekt door het masstoerisme en dat maakt het juist zo mooi. Spinola Palace is een paleis dat werd gebouwd in de 17e eeur door Fra Paolo Rafel Spinola. Deze man was een ridder in de Orde van St. John. Het paleis heeft ook een lange tijd gediend als militair ziekenhuis rond de 20e eeuw. Tevens is de omgeving van het paleis schitterend, je ziet nog een deel van de historische stad St. Julians door de oude huizen en de vissersbootjes. 

Qawra Tower (Qawra)

Qawra Tower
Qawra Tower

Aan de baai van Qawra staat een wachttoren, genaamd Qawra Tower. De lokale bevolking noemt deze toren ook wel: Fra Ben. Deze toren werd gebouwd in de 17e eeuw door de ridders van de Maltezer Orde en werd gebruikt als uitkijktoren over de baai. Het ontwerp van de toren is ongeveer het zelfde als de Lascaris toren. Zo had de Qawra Tower ook twee verdiepingen en een houten ladder naar de bovenste verdieping. Tegenwoordig wordt de toren opengesteld als restaurant.

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende