Fontvieille

Uitzicht op Fontvieille Vorstendom Monaco
Uitzicht op Fontvieille Vorstendom Monaco

Fontvieille is één van de tien wijken van Monaco. In Fontvieille bevindt zich een helihaven, een jachthaven, het Stade Louis II en een aantal grote appartementencomplexen. De wijk is ongeveer 22 hectare groot en opgespoten in zee. Monaco is in zijn geheel maar 195 ha.

Aanbieders van vakanties naar Monaco
Captain Cruise (cruise) Klik
Sunny Cars (autohuur) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Hotelopia (hotel) Klik

Landkaart Fontvieille
Plaatsen in de buurt van Fontvieille (Monaco) :
 • Monaco Ville (1 km)
 • Monte Carlo (1 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Fontvieille

  Jardin Exotique de Monaco (Fontvieille)

  Jardin Exotique de Monaco
  Jardin Exotique de Monaco
  Kaart met locatie Jardin Exotique de Monaco

  In Fontvieille ligt de beroemde Jardin Exotique de Monaco. In deze tuin groeien meer dan 700 soorten cactussen. De tuin bevindt zich in het stadsdeel Moneghetti, hoog boven de zee en in de rotswand. Jardin Exotique de Monaco is ontstaan in het jaar 1933 en bevat kijkplatforms die een prachtig uitzicht bieden. Tegenwoordig zijn er ook grotten te vinden waar een grote collectie fossielen, sieraden en munten te bewonderen is.

  Markt van Condamine (Fontvieille)

  Markt van Condamine
  Markt van Condamine
  Kaart met locatie Markt van Condamine

  Op de markt van Condamine op de Place des Armes kun je bloemen, fruit, groenten en kruiden kopen. Deze markt bestaat al sinds het jaar 1880 en wordt altijd druk bezocht. Je kunt er ook leuke souvenirs kopen. De markt begint om 07.30 uur en op zaterdagen is er van 09.30 uur tot 17.30 uur een vlooienmarkt. Deze vlooienmarkt draagt de naam ‘Les Puces de Fontvieille’ en bevindt zich vlakbij de haven, op de Quai Jean-Charles Rey.

  Monaco Automuseum (Fontvieille)

  Monaco Automuseum
  Monaco Automuseum
  Kaart met locatie Monaco Automuseum

  Voor de echte autoliefhebbers is er een museum speciaal gericht op verschillende soorten auto’s. Het Monaco Automuseum bevindt zich in Fontvieille. Er zijn ontzettend veel antieke auto’s aan te treffen die ooit het bezit waren van de Koninklijke familie. Zo is er bijvoorbeeld de Rolls, waar Grace samen met haar vader in reed tijdens haar huwelijk met prins Rainier. In het museum heerst een relaxte sfeer waardoor het heerlijk is om er een dagje rond te kijken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Monaco bekijken.

  Vervoer

  Monaco heeft zelf geen luchthaven maar vanuit Nederland gaan er dagelijks vluchten naar Nice in Frankrijk. Van daaruit rijden er iedere dag treinen naar het station in het stadsdeel La Condamine. De beste manier om deze wijk te ontdekken is te voet. Omdat het prinsdom zo klein is loop je er snel doorheen. Er rijden wel verschillende buslijnen door de stad zoals lijn 4, die naar de stranden rijdt. Er is ook een treinverbinding met Nice en Menton.

  Geschiedenis

  Monaco begon als kolonie van Genua in 1228. François Grimaldi veroverde, vermomd als een Franciscaner monnik (monaco in het Italiaans) het fort, dat de beroemde steen van Monaco beschermde in 1297. Sindsdien is de familie Grimaldi door erfopvolging steeds aan het bewind geweest in dit kleine vorstendom aan de Middellandse Zee. De wijk Fontvieille is in de jaren `80 aangelegd in opdracht van Reinier III van Monaco. Het is een op zee gewonnen gebied van 22 hectare.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Fontvieille