Monaco Ville

Typisch gebouw Monaco-Ville, Monaco
Typisch gebouw Monaco-Ville, Monaco

Monaco-Ville is één van de tien wijken van Monaco. Het staat ook wel bekend als 'le Rocher' oftewel 'de Rots'. Dit komt door het feit dat Monaco-Ville op een 65 m hoge rotsformatie ligt die de Middellandse Zee insteekt. Monaco-Ville is de oude vestingstad van Monaco. De oude naam voor Monaco-Ville is Monoecus.

Heb je weinig kennis van Monaco? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Monaco Ville
Plaatsen in de buurt van Monaco Ville:
 • Fontvieille (1 km)
 • Monte Carlo (1 km)
 • Ervaringen

  Wvdinteren op 19 september 2012 plaats: Monaco Ville, reisperiode: september 2012

  Monaco is schitterend met zijn paleizen wisseling van de wacht echt een bezienswaardigheid. Portofino is zeker ook een bezoek waard.

  • Algemeen 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Monaco Ville

  Fort Antoine (Monaco Ville)

  In het stadsgedeelte Monaco Ville bevindt zich het eeuwenoude fort genaamd Fort Antoine. Het bijzondere voormalige verdedigingswerk is gebouwd in het jaar 1709. Tegenwoordig is het een interessante bezienswaardigheid voor onder andere toeristen. Daarnaast is er ook de Fulco di Castello, die dateert uit het jaar 1215. Tegenwoordig zijn alleen nog maar de Tour de Serravalle en een deel van de oostgevel te bewonderen.

  Kathedraal van Monaco (Monaco Ville)

  De kathedraal van Monaco is gevestigd in de stad genaamd Monaco Ville en is gebouwd op de fundamenten van een andere kerk die in 1874 instortte. In de kerk kun je de grote kerkorgel en het fantastische altaar wat gemaakt is van Carrara-marmer bekijken. In de crypte onder de kerk liggen een aantal leden van de familie Grimaldi begraven.

  Musée Océanographique de Monaco (Monaco Ville)

  Musée Océanographique de Monaco
  Musée Océanographique de Monaco

  In Monaco Ville bevindt zich het beroemde oceanografische museum, officieel Musée Océanographique de Monaco genaamd. Het museum bestaat sinds 1910 en werd gesticht door prins Albert. Tegenwoordig bevat het museum 90 aquaria en zijn er veel verschillende soorten koraal en vissen te bewonderen. Je kunt er zeesterren, kwallen, zeepaardjes, haaien, inktvissen en kreeften bekijken. Ook vind je er veel scheepsmodellen en een aantal skeletten van zeedieren.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Monaco bekijken.

  Vervoer

  Monaco heeft zelf geen luchthaven maar vanuit Nederland gaan er dagelijks vluchten naar Nice in Frankrijk. Van daaruit rijden er iedere dag treinen naar het station in het stadsdeel La Condamine. De beste manier om deze wijk te ontdekken is te voet. Omdat het prinsdom zo klein is loop je er snel doorheen. Er rijden wel verschillende buslijnen door de stad zoals lijn 4, die naar de stranden rijdt. Er is ook een treinverbinding met Nice en Menton. In Monaco-Ville zelf is geen gemotoriseerd verkeer toegestaan.

  Geschiedenis

  Monaco begon als kolonie van Genua in 1228. François Grimaldi veroverde, vermomd als een Franciscaner monnik (monaco in het Italiaans) het fort, dat de beroemde steen van Monaco beschermde in 1297. Sindsdien is de familie Grimaldi door erfopvolging steeds aan het bewind geweest in dit kleine vorstendom aan de Middellandse Zee.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Heb je interesse in een reis naar Monaco Ville? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Monaco Ville, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Monaco? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen