Bezienswaardigheden RoemeniŽ

Roemenië is een opkomende reisbestemming. Het land is erg populair om de prachtige nationale parken, vele kerken, kastelen en kloosters en natuurlijk de bruisende hoofdstad Boekarest. In deze stad gaan het heden en het verleden erg nauw samen. Je kunt in Roemenië eindeloze wandelingen maken, veel bezienswaardigheden bekijken, dorpen en steden bezoeken en heerlijk zwemmen in de Zwarte Zee in de zomer. Geniet bijvoorbeeld van de zon op Mamaia Beach of Neptun Beach, vlak bij Constanta. Wat veel mensen niet weten over Roemenië, is dat je er 's winters ook erg goed kunt skiën! Op de bergen in het Oost-Europese land komt in de winter erg veel goede sneeuw te liggen, met name op het Apusenigebergte. Roemenië is daarnaast een erg aantrekkelijk reisbestemming door het lage prijspeil. Maar welke bezienswaardigheden mag je nu echt niet missen tijdens je vakantie in Roemenië? Wij hebben de beste voor je geselecteerd en je vindt ze in de lijst hieronder.

Donau vallei
Donau vallei

Pagina 1 van 3 met 23 resultaten

Kerkburcht van Biertan

De plaats Biertan ligt in het midden van Roemenië en is vooral bekend door zijn kerkburcht. Tussen 1572 en 1867 was de kerk de zetel van een Lutherse bisschop die na deze periode zetelde in Sibiu. De voormalige bisschopskerk is gebouwd op een hoge heuvel in 1400. Om de kerk heen staan drie ringmuren, die nog steeds in goede staat zijn. Bij de beschermingsmuren staan zes verdedigingstorens, die nog maar eens aangeven wat een belangrijke rol de kerk vroeger had. Wanneer je de kerkt bezoekt kun je de torens nog in waarna je uitzicht hebt over de wijnheuvels van het gebied en de ooievaarsnesten op de kerk.

Kathedraal in Timişoara

Kathedraal in Timişoara
Kathedraal in Timişoara
Kaart met locatie Kathedraal in Timişoara

In het westen van het land in Timişoara staat een orthodoxe kathedraal uit de 20e eeuw. De kathedraal is gebouwd als toewijding aan de Heilige Drie Hiërarchieën. De kathedraal heeft elf torens waarvan de hoogste maar liefst 96 meter hoog is. In de kathedraal kun je verschillende religieuze en historische objecten bekijken uit de 17e eeuw. De bouwstijl van de uit 1940 stammende kerk is erg ongebruikelijk voor een orthodoxe kerk, de religieuze traditie van het uiterlijk is namelijk gecombineerd met Byzantijnse bouwstijlen. De schilderingen in de kerk werden gedurende de oorlog stilgelegd en er werd pas na de oorlog verder geschilderd.

Legende van Dracula

Legende van Dracula
Legende van Dracula
Kaart met locatie Legende van Dracula

Tijdens een reis naar Roemenië kun je er bijna niet omheen, graaf Dracula heeft er geleefd. Wanneer je tijdens je reis de legende van Dracula wilt onderzoeken kun je het beste naar Bistrita en haar omgeving gaan. Er zijn verschillende gebouwen en plaatsen in de regio die tot bedevaartsoorden voor Dracula fans behoren. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel Poienari, het geboortehuis van Vlad, de Bargau-pas of het kasteel van Bran. Of overnacht in het Dracula-hotel, dat gebouwd is aan de hand van het 'echte' Dracula-kasteel. In het hotel is ook een crypte te vinden waar je samen met een gids een rondleiding kunt doen.

Winkelen in RoemeniŽ

Niet in ieder dorp in Roemenië vind je supermarkten maar elk zichzelf respecterend dorp heeft wel een winkeltje met de naam Alimentare of ABC. Sigaretten, alcoholische drank en frisdrank is op elke straathoek te koop in kleine stalletjes. In de grotere steden schieten de hypermarches als Carrefour als paddestoelen uit de grond.

Trektochten

Trektochten
Trektochten

Het heuvelachtige Roemenië is perfect voor lange trektochten of een wintersportvakantie. In de bergen zijn verschillende berghutten of andere overnachtingsmogelijkheden te vinden waardoor je een trektocht in de bergen avontuurlijk kunt maken, met overnachtingen. In verschillende bergen zijn ook grotten die je samen met een gids kunt gaan ontdekken. De natuur van Roemenië is op de meeste plekken erg indrukwekkend.

Wintersport in RoemeniŽ

Wintersport in RoemeniŽ
Wintersport in RoemeniŽ

Als je op wintersport wilt in Roemenië zijn er verschillende mogelijkheden, er zijn veel bekende en onbekende skigebieden en wintersportplaatsen. Bijvoorbeeld in Sinaia, Poiana Brasov of Predeal, waar je skiliften en gladde pistes vindt. Maar je hebt ook minder bekende plekken waar meer dan genoeg sneeuw ligt, maar waar geen skiliften of gladgestreken pistes zijn.

Klooster Mănăstirea Voronet (Voronet)

Klooster Mănăstirea Voronet
Klooster Mănăstirea Voronet
Kaart met locatie Klooster Mănăstirea Voronet

In het Roemeens heet het klooster Mănăstirea Voronet, maar door buitenlanders wordt het klooster Voronetklooster genoemd. Het klooster in de noordelijke plaats Voronot, staat bekend om de schilderingen op de muren met een speciale kleur blauw. De kleur blauw heeft zelfs een eigen naam gekregen: Voronet-blauw. De muren die oorspronkelijk om het klooster stonden zijn compleet verdwenen, wel staat er tegenwoordig een nieuwe omheining om het klooster. Het klooster zelf is in 1488 gebouwd door Ştefan cel Mare. Je kunt tijdens je reis in Roemenië ook in het klooster overnachten.

Clock Tower (Sighisoara)

Clock Tower
Clock Tower
Kaart met locatie Clock Tower

Bij een bezoek aan Sighisoara springt meteen de 64 meter hoge klokkentoren, ook wel 'Clock Tower' in het oog. De toren is gebouwd in 1556 en heeft zijn authentieke uitstraling nog. Voor een prachtige ervaring en uitzicht kun je de treden van de Clock Tower beklimmen naar de top van de toren. Eenmaal boven zul je versteld van het uitzicht over de stad. Toentertijd werd de toren gebruikt als hoofdingang van de verdedigingsmuur en de opgeslagen schatten in de stad. 


De Scholieren trap (Sighisoara)

De Scholieren trap
De Scholieren trap
Kaart met locatie De Scholieren trap

Een must-see in Sighisoara is de overdekte houten 'Scholieren trap'. Het verhaal achter deze trap luidt dat verloofde vrouwen hun man op de proef moesten stellen: bij elke trap moet de man zijn aankomende bruid kussen en haar naam hardop zeggen. Wanneer hij één keer een andere naam zei, was dit niet de juiste man voor je. Daarnaast werd de trap in 1652 gebouwd om de kerk en de school ook tijdens het winterseizoen bereikbaar te maken. Officieel waren het 300 treden naar boven, nu zijn er nog maar 175 trappen.


Vlad Dracula house (Sighisoara)

Vlad Dracula house
Vlad Dracula house
Kaart met locatie Vlad Dracula house

In 1431 werd in Sigishoara Vlad Dracula geboren, de achternaam van Vlad betekent 'Zoon van de draak'. Zijn geboortehuis is nog in stand en als toerist zijnde kun je deze vandaag de dag bezichtigen. Het huis is gelegen aan het Citadel Plein, vlakbij de Klokkentoren. Op de begane grond vind je een restaurant, hoewel op de eerste verdieping van het huis het Museum of Weapons is gevestigd. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende