Constanta

Havenstad Constanta aan de Zwarte Zee
Havenstad Constanta aan de Zwarte Zee

Constanta is een stad gelegen aan de Zwarte Zee in Roemenië. Constanta is de belangrijkste havenstad van het land. Het is de oudst bewoonde stad van Roemenië. Door de unieke ligging heeft de stad vele mogelijkheden. Het vormt de verbinding tussen Europa en Centraal-Azië en de stad streeft ernaar om de belangrijkste stad van de Zwarte Zee te worden. De naam van de stad is afgeleid van de zus van de Romeinse keizer Constantijn de Grote, die Constanta heette.

Heb je weinig kennis van RoemeniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Constanta
Plaatsen in de buurt van Constanta (RoemeniŽ) :
 • Boekarest (205 km)
 • Sighisoara (378 km)
 • Sibiu (397 km)
 • Voronet (431 km)
 • Timisoara (610 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Constanta

  Aqua Magi (Constanta)

  Een leuke attractie in de omgeving van Constanta is het Aqua Magic in Mamaia. Het park biedt plaats voor zo'n 2.500 bezoekers en kent geen minimum of maximum leeftijdsgrens. Naast vele glijbanen en zwembaden zijn er ook diverse restaurants, snoepwinkeltjes, toeristenwinkels etc. Ook worden er regelmatig nachtfestivals gehouden, aangezien het waterpark volledig verlicht is. Ook bijzonder is de openluchtdansvloer. Daarnaast is er sinds 2004 een kabelbaan waarmee je over het waterpark kunt roetsjen.    De haven van Constanta (Constanta)

  De haven van Constanta
  De haven van Constanta
  Kaart met locatie De haven van Constanta

  De haven van Constanta is erg belangrijk voor het vervoer van mensen en voor de handel. Vanuit de haven vertrekken er veerboten naar Bulgarije, Georgië en Turkije. De beroemdste vuurtoren van de haven is de Genuaanse toren. De haven van Constanta heeft een van 's werelds grootste zeepoorten. Daarnaast heeft Constanta een centrale ligging wat veel mogelijkheden biedt. De haven is de grootste van de Zwarte Zee en de op acht na grootste van Europa.  Het Nationaal Historisch en Archeologisch Museum (Constanta)

  Het Nationaal Historisch en Archeologisch Museum
  Het Nationaal Historisch en Archeologisch Museum
  Kaart met locatie Het Nationaal Historisch en Archeologisch Museum

  Het Nationaal Historisch en Archeologisch Museum is een belangrijk museum in Roemenië. Het is dan ook een van de weinige musea die de collectie toegankelijk maakt voor buitenstaanders. Binnen vind je stukken van oude neolithische beelden die zijn gevonden tijdens opgravingen. Een echte eyecatcher in het museum is de marmeren Glykon-slang die de kop van een antilope, de staart van een leeuw, het lichaam van een slang en de haren van een mens heeft. Ze denken dat dit een huisgod is geweest van een Griekse familie. 
  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van RoemeniŽ bekijken.

  Vervoer

  In de directe omgeving van de stad bevindt zich de internationale luchthaven Mihail Kogalniceanu Airport. Je kunt ook een auto, motor, scooter of fiets huren om rond te toeren.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van Constanta gaat terug tot de 6e eeuw v. Chr. toen de Griekse kolonisten de stad genaamd Tomis aan de oever van de Zwarte Zee stichtten. Door de splitsing van het Romeinse Rijk viel Tomis onder invloed van de Byzantium. Toen werd de naam Tomis ook veranderd in Constanta, ter ere van prinses Constanta, de zus van Constantijn de Grote. Constanta werd een deel van het Bulgaarse Rijk en daarna een deel van het Roemeense Prinsdom van Walachije. Al deze gebieden werden in de 15e eeuw veroverd door de Ottomanen. In 1878 werden als gevolg van de Roemeense Onafhankelijkheidsoorlog, Constanta en Dobrogea opgenomen in een nieuwe staat van Roemenië. Om de maritieme handel en de ontwikkeling van de haven aan te moedigen, werd de Cernavoda Brug over de Donau gebouwd. De schade door de Tweede Wereldoorlog was enorm groot. Een groot aantal historische gebouwen werden verwoest door bombardementen. Tijdens de communistische periode eiste de overheid om de haven te reconstrueren. Constanta heeft op de dag van vandaag een bloeiende economie dat nog steeds blijft groeien.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Constanta