Bezienswaardigheden Zwitserland

Pagina 1 van 8 met 71 resultaten

Musea in Zwitserland

De 10 topmusea van Zwitserland trekken jaarlijks 3 miljoen bezoekers. Op nummer 1 staat het Verkehrshaus in Luzern met meer dan een half miljoen bezoekers. In oude en nieuwe gebouwen organiseren musea vaak prachtige tentoonstellingen. De Zwitserse museumpas geeft gratis toegang tot meer dan 400 musea, kastelen en andere culturele bezienswaardigheden.

Zwitsers Nationaal Park

Zwitsers Nationaal Park
Zwitsers Nationaal Park
Kaart met locatie Zwitsers Nationaal Park

Het enige nationale park van Zwitserland ligt in het zuidoosten, in Engadin. Dieren en planten kunnen in het park natuurlijk en vrij leven. Hierdoor komen veel vogelsoorten naar het park om te broeden. Verder kun je in het Schweizerischer National Park steenbokken, gemzen, reeën en murmeldieren spotten. Het park is 172 km² en ligt verspreid over bergen tussen de 1.400 tot 3.200 meter.

Markt in Bellinzona

Markt in Bellinzona
Markt in Bellinzona
Kaart met locatie Markt in Bellinzona

De wekelijkse markt in Bellinzona trekt zowel de lokale bevolking als toeristen uit Zwitserland en het buitenland naar de stad. Elke zaterdag zetten de koopmannen de markt op om daar die dag kleding, antiek, souvenirs, tweedehands goederen en verse levensmiddelen te verkopen. Het plein Piazza Nosetto is de thuisbasis van deze markt.

Kasteel Chillon

Kasteel Chillon
Kasteel Chillon
Kaart met locatie Kasteel Chillon

Een van de best bewaarde kastelen van Europa uit de middeleeuwen is het kasteel van Chillon. De burcht ligt iets ten oosten van Montreux aan het meer van Genève. Het kasteel staat op een rotspunt met als reden dat het een goede strategische positie is. Vanuit het meer van Genève kunnen vijanden het kasteel moeilijk betreden omdat de rots waarop het kasteel staat 300 meter hoog is. Het kasteel Chillon aan het Meer van Genève is tot ver over de grenzen bekend en als foto-onderwerp zeer geliefd.

Abdijkerk Romainmôtier

Tussen 990 en 1030 werd de abdijkerk in het plaatsje Romainmôtier gebouwd. Het voorbeeld van de architect was de kerk van Cluny. De abdijkerk is boven op ruïnes van een klooster uit de 5e en de 6e eeuw gebouwd. Tegenwoordig is het een van de oudste Romaanse gebouwen van Zwitserland. In het kasteel kunnen bezoekers fresco's uit de late 14e eeuw bewonderen, maar ook een koorgestoelte uit de 15e eeuw.

Winkelen in Zwitserland

In de meeste grote steden van Zwitserland kun je uitstekend winkelen, houdt er wel rekening mee dat de meeste luxe producten duurder zijn dan in Nederland.

Filmfestival Locarno

In de Zwitserse stad Locarno wordt jaarlijks een van de kleinste internationale filmfestivallen gehouden. Het Internationaal Filmfestival van Locarno wordt sinds 1946 in de maand augustus gehouden en tijdens het festival wordt het Gouden Luipaard en 90.000 Zwitserse frank gewonnen door de beste film. In het buitenland staat het festival vooral bekend om de films waarin de regisseur en de schrijver dezelfde persoon zijn. Dit zijn dan ook vaak films die niet bedoeld zijn om kaskrakers te worden.

Graubünden

Graubünden
Graubünden
Kaart met locatie Graubünden

Een groot kanton is het zuidoosten van Zwitserland is Graubünden. De regio grenst aan Oostenrijk, Italië en Liechtenstein. De meeste toeristen die kiezen voor Oostenrijk als bestemming kiezen in de eerste plaats niet voor Graubünden, maar voor Berner Oberland of Matterhorn. Toch doet de regio niets onder aan deze populairdere regio's. De ruige natuur, prachtige cultuur en de meertalige bevolking zijn zeker de redenen om voor Graubünden te kiezen.

IJsduiken

In Les Mosses kun je ijsduiken op 1.900 meter, daar ligt namelijk het Lac Lioson. Voor deze duikervaring moet je wel beschikken over een duikbrevet. Het meer is compleet bevroren het hele jaar door, maar er zijn drie gaten ingehakt die een driehoek vormen. Deze drie gaten worden het gehele jaar opengehouden waardoor je het hele jaar door de ijsduik kunt maken. De deelname aan het ijsduiken is geheel op eigen risico, waar je van tevoren ook je handtekening voor moet zetten.

Golfen in Zwitserland

Golfen in Zwitserland
Golfen in Zwitserland

In totaal heeft Zwitserland de beschikking over iets meer dan 90 golfbanen. Je kunt in Zwitserland genieten van het prachtige berglandschap terwijl je een heerlijk potje aan het golfen bent. Naast golfbanen kent Zwitserland 42 gespecialiseerde golfhotels, die in de directe omgeving van de golfbanen liggen. Bij deze hotels zijn vaak arrangementen met toegang tot verschillende golfbanen te boeken. De oudste golfbaan van Zwitserland ligt bij het plaatsje St. Moritz en bestaat al sinds 1889.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende