Schrijf een ervaring over Evaneos en maak kans op mooie prijzen!

Interview Evaneos

Interview met Moniek Krijn van Evaneos

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde


Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
Begin oktober 2016 ben ik aan de slag gegaan bij Evaneos als Marketing Manager Nederland. Mijn eerste missie was het klaarstomen van de Nederlandse website voor de lancering in februari 2017. Naast veel vertaalwerk was ik vooral bezig met het opzetten van de online marketing campagnes en met het zoeken van geschikte partners. De lancering was een heel spannend moment, maar gelukkig blijkt ons concept ook in Nederland goed aan te slaan. Nu de website online is en de eerste aanvragen binnenstromen, begint het pas echt. Naast de marketing werkzaamheden houd ik me ook bezig met de klantenservice en zorg ik ervoor dat de communicatie tussen de klanten en reisagenten soepel verloopt. Ik heb een drukke baan, maar ik heb veel vrijheid, verantwoordelijkheid en uitdaging, wat het ontzettend leuk maakt!


Vragen over de organisatie


Hoe is het bedrijf ontstaan?
Evaneos is van origine een Frans bedrijf, opgericht in 2009 door Eric en Yvan; twee enthousiaste reisliefhebbers. Na een grote wereldreis te hebben gemaakt, voelden zij de behoefte om hun visie over reizen met de wereld te delen. Samen hebben ze hun visie uitgewerkt in Evaneos, wat het eerste online reisplatform werd dat de bezoeker in rechtstreeks contact brengt met een lokale reisagent. Vanwege het succes op de Franse markt is Evaneos inmiddels uitgegroeid tot een internationale speler met een online platform in Spanje, Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en sinds kort ook in Nederland, Zweden en Denemarken.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
De naam “Evaneos” bestaat uit de twee woorden: “Eva”, van “uitstap” of “uitvlucht” en “Neo” wat “nieuw” betekent. Deze twee woorden weerspiegelen onze ambitie; we willen de manier waarop reizigers de wereld ontdekken innoveren.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
Eigenlijk heeft Evaneos drie missies. 1) We willen elke reiziger de mogelijkheid bieden om zijn of haar droomreis te realiseren. 2) We willen de reiswereld, ons vakgebied en dat van lokale reisagenten innoveren 3) We willen duurzaam toerisme stimuleren, waarbij het behoud van de natuur, cultuur en welvaart van de lokale bevolking centraal staat.

Wie is de doelgroep?
Ons concept spreekt reizigers aan die graag een goed georganiseerde reis willen, maar die niet die standaard pakketreis willen maken zoals ieder ander. Zij zijn bij ons aan het juiste adres. Alle lokale reisagenten op ons platform zijn namelijk gespecialiseerd in maatwerk. Ze werken zonder catalogus, waardoor de mogelijkheden onbeperkt zijn. De reis kan volledig worden afgestemd op de wensen van de klant, wat voor een unieke reiservaring zorgt.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Bij Evaneos boek je direct bij een lokale reisagent, waardoor je traditionele tussen partijen overslaat. Zo krijg je lokale expertise tegen een directe prijs. We hebben onze agenten geselecteerd aan de hand van strenge selectiecriteria. Er wordt onder meer geselecteerd op: professionalisme, expertise, prijs/kwaliteit, taalvaardigheid, dienstbaarheid en hun bijdrage aan duurzaam toerisme. Doordat al onze reisagenten al jaren ter plaatse werkzaam en woonachtig zijn, kennen ze hun bestemming door en door. Hierdoor kunnen ze de reiziger als de beste informeren en adviseren.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
Op dit moment ontvangen we de meeste aanvragen voor Sri Lanka, Japan, Colombia en IJsland.

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
De lokale reisagenten staan bij ons centraal. Zij zijn degene die de bestemming op hun duimpje kennen en de reiziger kunnen voorzien van de leukste en meest originele tips. Evaneos biedt hen het platform en de middelen om maatwerkreizen te ontwerpen en aan te bieden aan Nederlandse klanten. Bij Evaneos betaalt de reiziger gemakkelijk en veilig via het Evaneos platform in de gewenste valuta, zonder extra toeslagen.

Inmiddels kun je bij Evaneos reizen boeken op meer dan 150 bestemmingen en is ons netwerk van lokale reisagenten uitgegroeid tot meer dan 1.000 leden wereldwijd. Op onze websites vind je ruim 4.900 voorbeeldreizen en we hebben een community van meer dan 160.000 trouwe reizigers!

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
We zouden graag omschreven worden als betrouwbare partner van de klant. Een partner die hen helpt bij het vinden van een ervaren reisspecialist ter plaatse en bij het realiseren van zijn of haar droomreis. Als betrouwbare partner garandeert Evaneos beveiligde betalingen via onze website, diverse garanties in het geval van wanprestatie van de lokale reisagent en verschillende aanvullende diensten zodat de reis zo soepel mogelijk verloopt.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet?
Evaneos biedt zelf al diverse garanties maar om onze reizigers nog meer vertrouwen te geven, zijn wij op dit moment bezig met het verkrijgen van de ANVR/SGR/Calamiteitenfonds labels.