Local Hero Travel

Url: https://www.localherotravel.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: Lokale reisexperts

Logo van Local Hero Travel

De medewerkers van Local Hero Travel werken al jaren in de avontuurlijke reisbranche. Samen hebben ze meeste landen van de wereld inmiddels al bezocht en daarbij enorm veel beleefd. In 2014 zijn zij Local Hero Travel begonnen. Dit is een professioneel platform waar je je rondreis direct in het land waar je heen wil boekt. Het aantal bestemmingen is de laatste tijd flink uitgebreid en bestaat onder andere uit Costa Rica, Zuid-Afrika, Thailand en Vietnam. Bij Local Hero Travel stel je je eigen rondreis samen bij een ervaren reisorganisatie in het land waar je heen wil. Een lokale reisspecialist (Local Hero) helpt je bij het online samenstellen van je reis. Je kunt met diegene in het Engels mailen, bellen of skypen. Ter plaatse reis je kleinschalig en verantwoord. Je draagt bij aan de lokale gemeenschap en maakt echt contact met de lokale bevolking.

De kracht van Local Hero Travel zit hem in de lokale kennis en in het ondersteunen van de lokale community. Op deze manier leer je een land echt van binnenuit kennen. Je ontmoet bijzondere mensen en dit zal je nog lang bijblijven. Deze locals veranderen je blik op de wereld en laten je verbonden voelen.

Local Hero Travel is onderdeel van Askja Reizen. Het hoofdkantoor zit in Arnhem en is per mail of telefonisch te bereiken. Local Hero Travel is aangesloten bij Calamiteitenfonds, SGR en ANVR.

Better Places
9,3
op basis van 789 reviews

6 consumenten awards

Better Places won in 2021 de Reisgraag award
Lees meer
op 6 mei 2019 bestemming: Madagaskar / Rondreis, reisperiode: april 2019

Na onze rondreis door Madagaskar hebben we dit land en de mensen echt in ons hart gesloten. Dit was een onvergetelijke ervaring. Onze gids/chauffeur, Audier, regelde alles tot in de puntjes. Hij had snel door waar onze interesses lagen en paste hier in overleg verschillende stops op aan. Hij legde uit, regelde, vertaalde, vertelde, gidste en begeleidde ons tijdens de hele reis. En toch kreeg hij het voor elkaar om telkens op de achtergrond te zijn. Restaurants en gidsen voor de natuurparken werden van tevoren geregeld en gereserveerd. Gidsen waarvan hij wist dat ze betrouwbaar waren en goed Engels spraken. We hebben genoten van het land, de mensen, de natuur, de dieren, de ontmoetingen en bijzondere plekken die we hebben gezien. De overnachtingsplekken waren top. Kleinschalig, mooi gelegen, stuk voor stuk bijzonder. Er is niks dat we anders hadden willen doen (behalve langer blijven...). Toen uit contact met andere gidsen bleek dat de kans bestond dat onze binnenlandse vlucht gecancelled was (hierover heeft de vliegmaatschappij niet gecommuniceerd), ging Audier er meteen achteraan waardoor we overgeboekt werden op de latere vlucht die wel ging en we dus in plaats van uren op het vliegveld nog heerlijk in het hotel konden blijven. Perfect geregeld dus.

  • Algemeen 10
op 9 april 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: maart 2019

Soms kom je een organisatie tegen en voel je meteen dat het klopt. Dat overkwam mij bij Local Hero Travel. En dus boekte ik samen met mijn moeder en zus een onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika. Geen spijt van gehad! Dat de reis wordt geregeld door een local ter plaatse vind ik erg bijzonder. Zo doe je toch iets terug voor de lokale economie en onze local hero Tanja wist de mooiste plekjes voor ons te vinden. Hele fijne dame: ze weet alles over het land en maakte op basis van onze wensen een mooi reisvoorstel. Wij reisden 22 dagen met een huurauto het land door. Van Johannesburg via de Panoramaroute richting Kruger en via Swaziland en Durban naar Kaapstad en Stellenbosch. Onvergetelijk waren het Timbavati Private Game Reserve waar we tijdens de eerste safari zo ontzettend veel wilde dieren zagen en onze bushlodge in Nelspruit waar de wilde zebra’s in onze tuin liepen. Wauw! Tanja checkte regelmatig hoe het met ons ging en of ze nog iets kon betekenen. We wilden onze moeder verrassen en Tanja regelde een nature drive met aansluitend een private bush dinner bij zonsondergang. Kampvuurtje, wijn, en een geweldig diner bij zonsondergang, helemaal omringd door olielantaarntjes. Super speciaal! Wat een fijne organisatie met het hart op de juiste plek, aanrader!

  • Algemeen 9
op 14 februari 2019 bestemming: Costa Rica / The Hague Area, Netherlands, reisperiode: juli 2018

Supergeregelde familiereis Costa Rica
Op vakantie naar Costa Rica met het hele gezin was een super ervaring. Een eigen stoere 4WD-auto waar we allemaal inpasten, een mooie doebare route en met het hoogtepunt Torteguero National Park waar schildpadden uit de zee kwamen om eieren te leggen. Goed geregeld!

  • Algemeen 10
op 10 januari 2019 bestemming: Ecuador, reisperiode: december 2018

Het is een ruime voldoende. Alles was top geregeld.

  • Algemeen 8
op 5 januari 2019 bestemming: Cuba / Uden, reisperiode: december 2018

Goede service van Local Hero en vooral de locaties van de hele mooie accommodaties waren top.

  • Algemeen 9
op 13 december 2018 bestemming: , reisperiode: november 2018

Er is werkelijk niets 'mis' gegaan en dat voor een reis met meer dan 30 overnachtingen in 20 hotels, 10 transfers en 8 geplande excursies!

  • Algemeen 10
op 10 december 2018 bestemming: Peru, reisperiode: november 2018

Mijn reis door Peru was echt fantastisch!! Ik wilde veel hiken en een echt gave meerdaagse trip diep de Amazone in maken. Met 'maar' 3 weken vakantie en een dubbel zo lange wensenlijst moet je kiezen en puzzelen. Daarbij heeft mijn Local Hero, Carmen, me super fijn geholpen met goed advies. Naast de geweldige, 6-daagse trip naar de Amazone kon ik mijn wandelenthousiasme kwijt in de trips naar de Colca Canyon, Santa Cruz, Machu Picchu en de gekleurde bergen van Vinicunca.

  • Algemeen 9
op 30 november 2018 bestemming: Marokko / Diverse, reisperiode: oktober 2018

Voor ons was dit de eerste ervaring met Local Hero Travel. Vanaf het eerste moment viel de expert ter plaatse (Brahim) op door z'n vriendelijke en razendsnelle communicatie. Eenmaal in het land zelf was alles perfect geregeld. Hetgeen was afgesproken werd door hem voor de volle 100% nagekomen. Desondanks informeerde Brahim af en toe hoe wij alles ervaarden. Klasse, wát een service en klantvriendelijkheid! Wat ons betreft is Local Hero Travel zeker voor herhaling vatbaar!

  • Algemeen 10
op 31 augustus 2018 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: augustus 2018

Zeer goed contact met Tanja vanaf het begin. We konden de reis aanpassen tot ze helemaal naar onze zin was. Er was een ontmoeting op de luchthaven waar we nog eens het gedetailleerde reisoverzicht kregen en een heleboel informatiefolders. De reis is heel vlot verlopen, alles klopte tot in de puntjes! We zouden Local Hero Travel zeker aanraden als je verre reisplannen hebt!

  • Algemeen 10
op 26 augustus 2018 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: augustus 2018

Een geweldige mix van natuur, cultuur en culinaire verassingen. Werken met een local Hero heeft als voordeel dat je iemand hebt die de omgeving zeer goed kent, je brengt naar plekken die de standaard toeristische organisaties niet kennen en, in ons geval, altijd voor je klaar staat.

  • Algemeen 10

Meer ervaringen

Nieuws