Schrijf een ervaring over Local Hero Travel en maak kans op mooie prijzen!

Local Hero Travel

Url: https://www.localherotravel.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: Lokale reisexperts

Logo van Local Hero Travel

De medewerkers van Local Hero Travel werken al jaren in de avontuurlijke reisbranche. Samen hebben ze meeste landen van de wereld inmiddels al bezocht en daarbij enorm veel beleefd. In 2014 zijn zij Local Hero Travel begonnen. Dit is een professioneel platform waar je je rondreis direct in het land waar je heen wil boekt. Het aantal bestemmingen is de laatste tijd flink uitgebreid en bestaat onder andere uit Costa Rica, Zuid-Afrika, Thailand en Vietnam. Bij Local Hero Travel stel je je eigen rondreis samen bij een ervaren reisorganisatie in het land waar je heen wil. Een lokale reisspecialist (Local Hero) helpt je bij het online samenstellen van je reis. Je kunt met diegene in het Engels mailen, bellen of skypen. Ter plaatse reis je kleinschalig en verantwoord. Je draagt bij aan de lokale gemeenschap en maakt echt contact met de lokale bevolking.

De kracht van Local Hero Travel zit hem in de lokale kennis en in het ondersteunen van de lokale community. Op deze manier leer je een land echt van binnenuit kennen. Je ontmoet bijzondere mensen en dit zal je nog lang bijblijven. Deze locals veranderen je blik op de wereld en laten je verbonden voelen.

Local Hero Travel is onderdeel van Askja Reizen. Het hoofdkantoor zit in Arnhem en is per mail of telefonisch te bereiken. Local Hero Travel is aangesloten bij Calamiteitenfonds, SGR en ANVR.

Better Places
9,3
op basis van 789 reviews

4 consumenten awards

Better Places won in 2019 de Reisgraag award
Lees meer
op 6 mei 2019 bestemming: Madagaskar / Rondreis, reisperiode: april 2019

Na onze rondreis door Madagaskar hebben we dit land en de mensen echt in ons hart gesloten. Dit was een onvergetelijke ervaring. Onze gids/chauffeur, Audier, regelde alles tot in de puntjes. Hij had snel door waar onze interesses lagen en paste hier in overleg verschillende stops op aan. Hij legde uit, regelde, vertaalde, vertelde, gidste en begeleidde ons tijdens de hele reis. En toch kreeg hij het voor elkaar om telkens op de achtergrond te zijn. Restaurants en gidsen voor de natuurparken werden van tevoren geregeld en gereserveerd. Gidsen waarvan hij wist dat ze betrouwbaar waren en goed Engels spraken. We hebben genoten van het land, de mensen, de natuur, de dieren, de ontmoetingen en bijzondere plekken die we hebben gezien. De overnachtingsplekken waren top. Kleinschalig, mooi gelegen, stuk voor stuk bijzonder. Er is niks dat we anders hadden willen doen (behalve langer blijven...). Toen uit contact met andere gidsen bleek dat de kans bestond dat onze binnenlandse vlucht gecancelled was (hierover heeft de vliegmaatschappij niet gecommuniceerd), ging Audier er meteen achteraan waardoor we overgeboekt werden op de latere vlucht die wel ging en we dus in plaats van uren op het vliegveld nog heerlijk in het hotel konden blijven. Perfect geregeld dus.

  • Algemeen 10
op 9 april 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: maart 2019

Soms kom je een organisatie tegen en voel je meteen dat het klopt. Dat overkwam mij bij Local Hero Travel. En dus boekte ik samen met mijn moeder en zus een onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika. Geen spijt van gehad! Dat de reis wordt geregeld door een local ter plaatse vind ik erg bijzonder. Zo doe je toch iets terug voor de lokale economie en onze local hero Tanja wist de mooiste plekjes voor ons te vinden. Hele fijne dame: ze weet alles over het land en maakte op basis van onze wensen een mooi reisvoorstel. Wij reisden 22 dagen met een huurauto het land door. Van Johannesburg via de Panoramaroute richting Kruger en via Swaziland en Durban naar Kaapstad en Stellenbosch. Onvergetelijk waren het Timbavati Private Game Reserve waar we tijdens de eerste safari zo ontzettend veel wilde dieren zagen en onze bushlodge in Nelspruit waar de wilde zebra’s in onze tuin liepen. Wauw! Tanja checkte regelmatig hoe het met ons ging en of ze nog iets kon betekenen. We wilden onze moeder verrassen en Tanja regelde een nature drive met aansluitend een private bush dinner bij zonsondergang. Kampvuurtje, wijn, en een geweldig diner bij zonsondergang, helemaal omringd door olielantaarntjes. Super speciaal! Wat een fijne organisatie met het hart op de juiste plek, aanrader!

  • Algemeen 9
op 14 februari 2019 bestemming: Costa Rica / The Hague Area, Netherlands, reisperiode: juli 2018

Supergeregelde familiereis Costa Rica
Op vakantie naar Costa Rica met het hele gezin was een super ervaring. Een eigen stoere 4WD-auto waar we allemaal inpasten, een mooie doebare route en met het hoogtepunt Torteguero National Park waar schildpadden uit de zee kwamen om eieren te leggen. Goed geregeld!

  • Algemeen 10

Meer ervaringen

Nieuws