Interview Local Hero Travel

Interview met Veerle
Interview met Veerle van Local Hero Travel

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde


Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?

Mijn naam is Veerle, wat gelijk lastig is met mijn werk want mijn buitenlandse collega’s kunnen het niet goed uitspreken ;). Ik ben sinds mei dit jaar werkzaam bij Local Hero Travel, als Office Manager a.k.a. “spin in ’t web”. Niet zo lang dus, maar we bestaan ook nog niet zo lang. Pas in september 2015 gestart en de website is in februari dit jaar live gegaan. Ik vind mijn functie geweldig, want ik doe alles! Verkoop coaching, inkoop en product ontwikkeling, maar ook marketing en Social Media. Dagelijks heb ik contact met onze “local Hero’s” in het buitenland, verspreid over de hele wereld. Wat ik niet leuk vind aan mijn functie? Dat ik niet zelf alle reisjes kan maken!

Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?
Local Hero Travel is opgericht door Wilkin en Stef, beide oud-eigenaren van Riksja Travel. Samen met Eppo en Sander, eigenaren van Askja Reizen, hebben ze de handen ineengeslagen en zijn ze gestart met dit nieuwe reisinitiatief. Het is ontstaan door twee zaken. Ten eerste vanuit het geloof dat de echte expertise in het land zelf zit. Niet bij een verkoper in Nederland maar bij de lokale reisspecialist die zijn/haar land door en door kent. Zij moeten op een voetstuk staan en heten daarom ook onze “local Hero”.

Ten tweede willen we de reiziger helpen. Wanneer je zelf je hele reis via internet wilt regelen, ben je (uuu)uren bezig met zoeken. De eerste uurtjes zijn nog leuk, maar wanneer het bijna een werkweek aan uren kost is de lol er af. Ideaal is het dan om iemand te hebben in het land zelf die je begrijpt en je reis ook nog eens kan regelen.

Veel reizigers zoeken die lokale pareltjes en willen niet de meute volgen, dat bieden wij: die leuke plekjes waar nog niet iedereen komt. Maar dat zeggende bieden we ook de bekende highlights aan, want die wil je ook niet missen natuurlijk. We zorgen voor een goed mix. Samen met je local Hero ontwerp je jouw reis. Je boekt het bij ons, waardoor je wel de zekerheid hebt van de garanties zoals ANVR en SGR.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
Hoe noem je iemand die een kei is in wat hij doet? Een held! En om te benadrukken dat onze helden lokale mensen zijn in het land van bestemming zijn we op de naam Local Hero Travel gekomen.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
Ons motto is: “Travel the real world, regel je reis lokaal”. Een van de leukste momenten tijdens je reis, zijn de ontmoetingen met de locals. Wij willen hiervoor zorgen om je gelijk al in contact te brengen met je eigen local Hero. We geloven in de kracht van lokale kennis en het ondersteunen van de lokale community. Pas dan leer je een land van binnenuit kennen.

Wie is de doelgroep?
Onze reizen zijn voor iedereen, maar met name voor de doe-het-zelf reizigers, bewuste reizigers en voor gezinnen. We hebben daarom ook drie voorbeeldreizen ontwikkeld die alle drie iets anders bieden: de betaalbare reis, de meest geboekte reis en familie avontuur. Maar we hebben ook alvast een top 5 “must do’s” op een rijtje gezet, deze zijn los te boeken, of in een rondreis te stoppen.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Door onze persoonlijke aanpak, je wordt echt bevriend met jouw “local Hero” en staat direct in contact met deze lokale reisspecialist. Je mag onze voorbeeldreis kiezen, maar ook je eigen reis samenstellen, zodat je echt de touwtjes zelf in handen hebt. Maatwerk kunnen we niet makkelijker maken.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
Op dit moment zijn de populairste landen: Vietnam, Thailand, Cuba en Peru. Maar dit komt omdat we nog niet veel landen “live” hebben staan, er volgen nog meer landen voor het einde van het jaar. Dan zal dit lijstje volgend jaar wel anders worden.

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
Een trend is zeker: Cuba “Nu gaan voordat Amerika het heeft verpest!” Het lijkt wel alsof Cuba opeens op iedereen zijn to-do lijst staat. Leuk, maar helaas heeft Cuba een maximaal aantal huurauto’s en hotelkamers. Dit maakt het voor onze local Hero dus erg lastig, gelukkig is hij heel creatief en zijn er ook bussen en privé-transfers én komen er steeds meer “casas particulares” (soort B&B) bij.

Maar Colombia is ook populair bijvoorbeeld. Nu is het er rustiger en durven mensen daar ook heen te reizen. Wij zijn van plan dit land ook snel aan te bieden, zodra we onze local Hero gevonden hebben.

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Wij gaan echt voor de verbinding van mensen. De reis begint al met persoonlijk contact met jouw eigen local Hero. Ontmoet de lokale bevolking en beleef de bestemming hierdoor intens. We zijn een kleine organisatie, maar met jaren ervaring in de reiswereld. Onze kennis en expertise gebruiken we om onze local Hero’s steeds beter te laten worden en ons aanbod uniek te houden.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
We willen graag gezien worden als de lokale expert. Een reisorganisatie die niet de massa volgt, maar waar je als reiziger je eigen reis samenstelt met je eigen local Hero. Maatwerk met persoonlijke aanpak. Uiteindelijk zien we onze klanten graag elk jaar terugkomen voor een volgende local Hero bestemming.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet?
Ja! Omdat we onderdeel zijn van Askja Reizen. Dit is gelijk ook een extra reden om niet je reis bij zomaar iemand in het buitenland via internet te boeken, want dan ben je niet zeker van je geld. Wanneer je via Local Hero Travel boekt ben je gegarandeerd dat je geld veilig staat en je reis geregeld wordt zoals afgesproken.

Heb je nog iets toe te voegen?
Bezoek vooral onze website en like onze Facebook pagina. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes, want er komen nog een hoop leuke bestemmingen bij. Wil je onze local Hero’s ontmoeten? Bekijk dan onze YouTube filmpjes, zij stellen zich graag aan je voor.