Schrijf een ervaring over Riksja Travel en maak kans op mooie prijzen!

Riksja Travel

Url: https://www.riksjatravel.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: landenspecialist

Logo van Riksja Travel
Riksja Travel won in 2014 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2015 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2016 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2017 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2018 de Reisgraag award

De reisorganisatie Riksja Travel is in 2000 gestart met de ambitie dat je de reis maakt die je dichterbij brengt. Dichter bij je bestemming én dichter bij jezelf. Inmiddels biedt de reisorganisatie ruim 40 bestemmingen wereldwijd aan, van Indonesië tot Zuid-Afrika en van Amerika tot Australië. Bovendien is er het Riksja Kids-label voor reizen met kinderen en het Zomerzin-label voor avontuurlijke reizen binnen Europa. Elk label heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten, maar ze ademen wel allemaal het Riksja-DNA: je wordt meegenomen op een reis naar het hart van de bestemming, waardoor je het land en de mensen echt leert kennen.

Je kunt je individuele reis samenstellen met zogeheten ‘bouwstenen’. Dit zijn korte reizen van 3-4 dagen met (lokaal) vervoer, knusse slaapplekken en vaak een excursie. Slaap in drijvende huisjes, relax op een tropisch eilandje en ontmoet traditionele stammen. Kies jouw favoriete bouwstenen, de bestemmingsexperts puzzelen ze voor je aan elkaar. Die experts kennen hun eigen bestemming door en door. De China-gek verkoopt China, de Peru-fan weet je alles over ‘zijn’ Peru te vertellen. En ook tijdens de reis staan Riksja-collega’s ter plaatse 24/7 voor je klaar. Zo reis je individueel en avontuurlijk, maar wel met een ingebouwd vangnet.

Heb je liever al een kant-en-klare reis, dan kan dat ook. Riksja Travel heeft op elke bestemming een aantal kant-en-klare rondreizen staan, waarmee je nog sneller op weg bent. De rondreizen zijn wel flexibel: wil je ergens een dagje langer blijven, een extra excursie bijboeken of liever een luxere slaapplek, dan is dat allemaal mogelijk.

Riksja Travel heeft begin 2017 voor de vierde keer op rij de Reisgraag award voor de beste reisorganisatie in de categorie Landenspecialist in de wacht gesleept. En het cijfer liegt er niet om: reizigers beoordeelden de reisorganisatie met maar liefst een 8,9.

op 16 juli 2018 bestemming: Verenigde Staten / West, reisperiode: juni 2018

Goed georganiseerde reis van drie weken, maandenlang voorbereid, steeds vlotte reacties van Riksja medewerkers. Mooi reisvoorstel hoofdzakelijk door Riksja samengesteld. Vonden we heerlijk. Hier en daar wat rustmomenten ingebouwd. Alle afspraken/boekingen bleken te kloppen. Alle hotels goed, sommige zelfs mooi Amerikaans. Overal in die hotels was ontbijt te krijgen, bijna altijd was er de mogelijkheid om te dineren. Goede routebeschrijvingen. Leuke tips om te bezoeken voor onderweg. Leuke restaurants geadviseerd. Diverse trips meegemaakt. JeepTour Monument Valley prachtig; bijzonder indrukwekkende Navajogids. Rafting op Colorado was goed en veilig georganiseerd. Voor ons een topvakantie die zijn geld waard was.

  • Algemeen 10
op 10 juli 2018 bestemming: Ecuador, reisperiode: juni 2018

De rondreis in Ecuador was tot in de puntjes geregeld! Voorafgaand hebben we goed contact gehad met de vertegenwoordigster van de reisorganisatie en ze dacht ontzettend goed mee. De accomodaties en excursies waren leuk en afwisselend. Bovendien heeft Riskja goed oog voor wat wel en niet passend is in het land dat bezocht wordt. Zo bieden ze het liefst excursies aan waar de lokale bevolking optimaal van profiteert.
Groot pluspunt aan Riksja (in ieder geval de vertegenwoordigster die ons heeft geholpen) is de persoonlijke benadering. Daags voor vertrek werden we nog opgebeld om te informeren of we nog vragen hadden. En bij thuiskomst troffen we een kaartje aan om ons nogmaals te feliciteren met ons huwelijk! Een onvergetelijke huwelijksreis, mede dankzij Riksja!

  • Algemeen 10
op 22 juni 2018 bestemming: NamibiŽ, reisperiode: mei 2018

Geweldige reis door Namibie en Botswana. Duinen, delta en donderende watervallen. Samen met Riksja Travel een mooie kampeerreis met 4 wheeldrive uitgestippeld. Elke dag genoten van het wisselende landschap, de dieren en de mensen. Prachtig groot land en ook Botswana was heel mooi, vooral langs de rivier de Chobe. Uitstapje naar Zimbabwe gemaakt voor de Victoria watervallen. Ongekend mooi natuurgeweld. Intensieve reis maar zoveel mooie dingen gezien en zo totaal anders. Campings waren over het algemeen goed en soms totaal zelfvoorzienend, maar dat maakte de reis tot een echt avontuur!
Schitterende herinneringen die altijd bij zullen blijven!

  • Algemeen 9

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen