Schrijf een ervaring over Riksja Travel en maak kans op mooie prijzen!

Riksja Travel

Url: https://www.riksjatravel.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: landenspecialist

Logo van Riksja Travel
Riksja Travel won in 2014 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2015 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2016 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2017 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2018 de Reisgraag award

Riksja Travel is een reisorganisatie die reizen organiseert naar maar liefst 48 bestemmingen wereldwijd. Daarbij voorzien ze reizigers persoonlijk van advies en is het mogelijk je reis geheel op maat bij ze samen te laten stellen. Ze hebben drie labels waar ze mee werken: Riksja Travel voor verre reizen, Riksja Kids voor reizen met kinderen en Zomeravonturen voor reizen binnen Europa.

De individuele rondreizen van Riksja gaan naar bestemmingen in Afrika, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Oceanië, Azië en Europa. Je kunt je reis op maat samenstellen aan de hand van bouwstenen, korte reizen van 3-4 dagen met (lokaal) vervoer, knusse slaapplekken en vaak een excursie. Bij het samenstellen van je reis heb je altijd persoonlijk contact met de medewerkers van Riksja.

Riksja Travel noemt zichzelf niet alleen een reisbureau, maar ook een groep enthousiaste reizigers. De 120 medewerkers van Riksja reizen namelijk zelf ook erg veel en delen vervolgens hun passie met de klant. Elke medewerker heeft zijn eigen specialisme in een bepaalde bestemming en kan je dan ook echte kwaliteit leveren. Zo verzorgt de Azië-specialist bijvoorbeeld de reizen naar China en Vietnam en verdiept de Afrika-specialist zich in de reizen naar Tanzania en Zuid-Afrika. De activiteiten en verblijven worden door de specialisten zelf uitgekozen. Alles is namelijk uitgeprobeerd door de medewerkers en zij kunnen spreken uit ervaring. Riksja heeft direct contact met de lokale partners, waardoor kwaliteit en vertrouwen wordt gewaarborgd.

Riksja Travel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo wordt bij de reizen van deze reisorganisatie alle CO2-uitstoot gecompenseerd. Daarnaast wordt er steun geboden aan de lokale bevolking. Zo slaap je bijna altijd in een kleinschalige accommodatie tussen de locals. Verder ondersteunen zij nog allerlei andere initiatieven ter plekke, zoals educatieprojecten voor kinderen en startende ondernemers in derdewereldlanden.

Ben je nog zoekende naar een reisbestemming? Op de website van Riksja vind je ook allerlei interessante reisinspiratie. Zo vind je er de beste reistijd van de bestemmingen, handige reistips en kun je de bestemmingswijzer invullen of een inspiratiemail aanvragen. Om in contact te komen met de reisorganisatie kun je hen bellen, mailen of een bericht sturen via het contactformulier op de website. Riksja heeft geen fysiek reisbureau, maar is online bijna altijd beschikbaar. Om op de hoogte te blijven van de reisorganisatie kun je hen volgen op onder andere Facebook, Twitter en Instagram. Ten slotte verzorgt Riksja een eigen nieuwsbrief.

op 1 februari 2019 bestemming: ArgentiniŽ, reisperiode: december 2018

Corina van Riksja was zeer behulpzaam, zowel bij het plannen van een mogelijke route, het beantwoorden van al onze vragen, het daadwerkelijke boeken en de afronding! We hebben een paar overnachtingen en delen van de reis niet via Riksja geboekt, maar hadden nooit het idee dat dit een probleem was, en werden nog steeds vriendelijk geholpen om alles goed op elkaar aan te laten sluiten. De delen die we via Riksja hebben geboekt waren keurig verzorgd en top-ervaringen! We hadden na terugkomst 2 kleine puntjes waar we minder tevreden over waren en Riksja en de lokale partner hebben dit heel netjes opgelost met de desbetreffende lokale instanties.
Kortom, we hebben mede dankzij Riksja een top vakantie gehad en ik zou ze zeker aanraden aan iedereen die naar ArgenitiniŽ op reis wil! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 17 januari 2019 bestemming: India / Rondreis, reisperiode: oktober 2018

Wij hebben de organisatie van Riksja Travel als voortreffelijk ervaren. Bij iedere afspraak stipt op tijd waardoor wij ons veilig en vrij van zorgen voelden. Een land als India hadden wij niet alleen gemaakt en op deze manier werd het toch een individuele beleving. We nemen alle indrukken van dit bijzondere land mee in ons hart. ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 9 januari 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: december 2018

De reis was fantastisch! Heel gevarieerd. ... Lees meer

  • Algemeen 9

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen