Schrijf een ervaring over Riksja Travel en maak kans op mooie prijzen!

Riksja Travel

Url: https://www.riksjatravel.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: landenspecialist

Logo van Riksja Travel
Riksja Travel won in 2014 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2015 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2016 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2017 de Reisgraag award Riksja Travel won in 2018 de Reisgraag award

Riksja Travel is een reisorganisatie die reizen organiseert naar maar liefst 48 bestemmingen wereldwijd. Daarbij voorzien ze reizigers persoonlijk van advies en is het mogelijk je reis geheel op maat bij ze samen te laten stellen. Ze hebben drie labels waar ze mee werken: Riksja Travel voor verre reizen, Riksja Kids voor reizen met kinderen en Zomeravonturen voor reizen binnen Europa.

De individuele rondreizen van Riksja gaan naar bestemmingen in Afrika, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Oceanië, Azië en Europa. Je kunt je reis op maat samenstellen aan de hand van bouwstenen, korte reizen van 3-4 dagen met (lokaal) vervoer, knusse slaapplekken en vaak een excursie. Bij het samenstellen van je reis heb je altijd persoonlijk contact met de medewerkers van Riksja.

Riksja Travel noemt zichzelf niet alleen een reisbureau, maar ook een groep enthousiaste reizigers. De 120 medewerkers van Riksja reizen namelijk zelf ook erg veel en delen vervolgens hun passie met de klant. Elke medewerker heeft zijn eigen specialisme in een bepaalde bestemming en kan je dan ook echte kwaliteit leveren. Zo verzorgt de Azië-specialist bijvoorbeeld de reizen naar China en Vietnam en verdiept de Afrika-specialist zich in de reizen naar Tanzania en Zuid-Afrika. De activiteiten en verblijven worden door de specialisten zelf uitgekozen. Alles is namelijk uitgeprobeerd door de medewerkers en zij kunnen spreken uit ervaring. Riksja heeft direct contact met de lokale partners, waardoor kwaliteit en vertrouwen wordt gewaarborgd.

Riksja Travel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo wordt bij de reizen van deze reisorganisatie alle CO2-uitstoot gecompenseerd. Daarnaast wordt er steun geboden aan de lokale bevolking. Zo slaap je bijna altijd in een kleinschalige accommodatie tussen de locals. Verder ondersteunen zij nog allerlei andere initiatieven ter plekke, zoals educatieprojecten voor kinderen en startende ondernemers in derdewereldlanden.

Ben je nog zoekende naar een reisbestemming? Op de website van Riksja vind je ook allerlei interessante reisinspiratie. Zo vind je er de beste reistijd van de bestemmingen, handige reistips en kun je de bestemmingswijzer invullen of een inspiratiemail aanvragen. Om in contact te komen met de reisorganisatie kun je hen bellen, mailen of een bericht sturen via het contactformulier op de website. Riksja heeft geen fysiek reisbureau, maar is online bijna altijd beschikbaar. Om op de hoogte te blijven van de reisorganisatie kun je hen volgen op onder andere Facebook, Twitter en Instagram. Ten slotte verzorgt Riksja een eigen nieuwsbrief.

op 29 augustus 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: juli 2018

Wij hebben met onze drie kinderen (13, 16 en 17) een fantastische rondreis van ruim 2 weken door Midden- en Zuid-Thailand gemaakt met Riksje Travel. De bouwstenenformule vonden wij super. De informatie was duidelijk, alles klopte en het was erg goed geregeld. Wij vinden het erg leuk aan dit concept dat je met je eigen gezin/gezelschap reist, soms met gids (zelfs ook voor meerdere dagen) maar dat er ook gelegenheid is om je dagen zelf in te vullen. De afwisseling in overnachtingslocaties (van primitief tot luxe) vonden wij ook erg leuk. Aanrader! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 24 augustus 2018 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: juli 2018

Fantastische reis gehad in Costa Rica. Voor vertrek kregen we een informatiepakket over de bestemming opgestuurd. Ook via de mail werden we snel en goed geholpen.

Tijdens de reis verliep alles redelijk volgens plan. Het weer zorgde wel voor wat problemen in ons reisplan. Hier ging de lokale partner van Riksja travel uiteindelijk goed mee om. Op alle andere bestemmingen was alles prima geregeld. Goede accomodaties en leuke bouwstenen.

Bij elkaar een erg goede ervaring gehad. ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 23 augustus 2018 bestemming: Ecuador, reisperiode: juli 2018

Een gelweldige reis mt mooie elementen! We kijken terug op een fantastische reis en een goede service van Riksja. Helaas hebben we wel de zaterdagochtend markt in Otavalo gemist ondanks dat we onze bouwstenen hebben omgedraaid op advies van Riksja om zo alsnog de markt te kunnen bezoeken. Dit was wel erg jammer. Verder prima! ... Lees meer

  • Algemeen 8

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen