Mooiste plekken van Andorra

Andorra la Vella, de hoofdstad van Andorra
Andorra la Vella, de hoofdstad van Andorra

Andorra is een klein vorstendom dat volledig ingesloten wordt door Frankrijk en Spanje. Het is de hoogst gelegen staat van Europa en ook een van de kleinste staten. Andorra wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 9 miljoen toeristen die aangetrokken worden door de belastingvrije status van Andorra en het prachtige landschap. De mooiste plekken van Andorra hebben wij voor je uitgezocht.

Heb je weinig kennis van Andorra? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Andorra la Vella

Andorra la Vella is de hoofdstad van Andorra die veel Fransen en Spanjaarden trekt met de vele belastingvrije winkels. Het is echter ook een stad waar veel te zien is. Andorra la Vella ligt namelijk heel mooi in een komvormige vallei, omgeven door de Pyreneeën. De binnenstad van Andorra la Vella staat bekend om de oude steenstraten en huizen. De stad heeft in totaal zes beschermde monumenten, waarvan vier in het centrum. Andorra la Vella is een mooie en iets minder voor de hand liggende stad voor een leuke stedentrip.

Dal van Andorra la Vella
Dal van Andorra la Vella

Pas de la Casa

Pas de la Casa is een gezellig wintersportoord op een geweldige locatie. Pas de la Casa ligt in het oostelijke deel van Andorra net over de Franse grens. Door de hoge ligging van het dorp heb je er mooie bergen met fantastische pistes. In dit wintersportgebied heb je gegarandeerd sneeuw en een fenomenaal uitzicht over de bergen.

Vraag gratis een offerte aan

Tristaina Lakes

Een bezoekje aan de Tristaina Lakes zijn een aanrader als je in Andorra bent en van wandelen houdt. Dit zijn een aantal mooie meren in de hoge bergen in de buurt van Ordino. Er zijn verschillende paden die je af kunt lopen naar de drie meren in een indrukwekkende omgeving. Onderweg zal je veel mooie bloemsoorten tegenkomen die je nergens anders kunt bewonderen.

Een van de de Tristaina meren
Een van de de Tristaina meren

Madriu-Claror-Perafitavallei

De Madriu-Claror-Perafitavallei is een bergachtig gebied met veel klippen en ijzige landschappen. De vallei ligt in het zuidoosten van Andorra en dankt haar naam aan de rivieren Madriu, Claror en Perafita. Het gebied heeft een oppervlakte van 4.247 hectare en beslaat daarmee wel 10% van Andorra. In de vallei kun je zien hoe de bergbewoners van de hoge Pyreneeën sinds eeuwen wonen en werken. De vallei heeft veel gletsjers, bossen, hoge rotsen en een prachtige rivier. Een zeer divers, maar mooi landschap. Er zijn geen wegen die door de Madriu-Claror-Perafitavallei lopen en daardoor is er sinds de middeleeuwen weinig veranderd. Om dit te behouden wordt het gebied beschermd. Deze unieke vallei staat sinds 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker de moeite waard.

Madriu-Claror-Perafitavallei
Madriu-Claror-Perafitavallei

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen