Wandelen in Andorra

Wandelschoenen op berg, Andorra
Wandelschoenen op berg, Andorra

Andorra is het land van de bergen, meren, vijvers en bronnen. En of je nou een amateur wandelaar of fanatieke wandelaar bent, in Andorra zijn er wandelroutes die voor iedereen begaanbaar zijn. De moeilijkheidsgraden lopen van laag tot hoog. Er zijn vele wandelroutes in Andorra, mijd hierbij wel het hoofddal van Andorra bij de stad Andorra la Vella. Je loopt hier namelijk in de uitlaatgassen van de vele auto's die er rijden.

Heb je weinig kennis van Andorra? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wandelen door de natuur van Andorra

De bergen in Andorra zorgen ervoor dat de wandeltochten schitterend zullen zijn. Hier moet je dan ook wel wat voor doen, je stijgt en daalt veel en bovendien zijn het vaak lange tochten. Onderweg zijn er ook bijna geen voorzieningen als supermarkten, bakkers of terrasjes. Neem dus zelf altijd voldoende eten en drinken mee. De beloning die je uiteindelijk krijgt voor het vele klimmen is fascinerend mooi: verbluffende panorama's, een prachtige ongeschonden bergnatuur en natuurlijk die heerlijke stilte van het hooggebergte. Vanaf hier heb je uitzicht over de prachtige valleien en rivieren en kom je zeker de voorjaarsbloem tegen.

Wandelroutes

Er zijn in Andorra zeven grote wandelroutes die in totaal wel meer dan honderd kilometer lang zijn. Hierbij zijn ze gecategoriseerd van lage moeilijkheidsgraad tot hoge moeilijkheidsgraad.

Wandelroutes: gemakkelijk Vraag gratis een offerte aan

Wandelroute 1: Sant Julià de Lòria

Tijdens je wandeling over deze route kom je talloze boomsoorten tegen. Hierbij horen onder andere de groene eik, de populier, de moseik maar ook minder bekende soorten als de montpelieresdoorn. Ook zul je met deze wandelroute een prachtig uitzicht hebben over een stad in het zuiden van Andorra: Sant Julià de Lòri.

Moeilijkheidsgraad: laag
Duur tocht: 1 uur
Hoogteverschil: 410 meter
Vertrekpunt: Brug van Fontaneda

Wandelroute 2: Escaldes-Engordany

Deze wandelroute is perfect voor gezinnen. Het is een schaduwrijke tocht waarbij je verschillende bezienswaardigheden tegenkomt. Zo kom je als eerst door het veeteelt- en landbouwgebied van Entremesaigües, vervolgens loop je via een oude steenweg richting de weg van La Plana. Hier zul je ook de fonteinen van la Pixadera en Boitgoit tegenkomen die zeker een bezoekje waard zijn.

Moeilijkheidsgraad: laag
Duur tocht: 2 uur
Hoogteverschil: 300 meter
Vertrekpunt: La Plana

Wandelroute 3: Ordino – Estany de Tristaina

Een zeer rustige en mooie wandelroute die zeer geschikt is voor de beginnende wandelaar. Met deze route kom je onder andere langs de beroemde gletsjermeren van Andorra: de Estany de Tristaina.

Moeilijkheidsgraad: laag
Duur tocht: 30 minuten
Hoogteverschil: 100 meter
Vertrekpunt: Arcalís

Wandelroutes: gemiddeld

Wandelroute 4: Encamp – Els Cortals d'Encamp

Voor de recreatieve wandelaar is dit een perfecte route. Hij loopt geheel langs het meer van Ensagents en je hebt een prachtig uitzicht over de bergkammen van la Coma dels Llops en Gargantillar. Tijdens de tocht kun je genieten van de prachtige flora en fauna en niet te vergeten de vele koolmezen.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Duur tocht: 1 uur en 45 minuten
Hoogteverschil: maximum van 547 meter
Vertrekpunt: Encamp

Wandelroute 5: Andorra la Vella – Weg van Costa Seda

De natuurliefhebber zal zeker genieten van deze tocht. Tijdens de wandeling over de helling van Santa Coloma, dat in het gebied van La Margineda ligt, kom je onder andere langs een grot en een Romaanse brug. Sparren en dennen kom je ook in grote aantallen tegen en de eindbestemming ligt aan de weg van Col de Costa Seda, waar veel paddenstoelen staan.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Duur tocht: 2 uur en 30 minuten
Hoogteverschil: 670 meter
Vertrekpunt: Santa Coloma


Wandelroutes: moeilijk

Wandelroute 6: La Massana – Weg van Estanys Forcats

Deze pittige wandelroute voor de fanatieke wandelaar loopt door het natuurpark Valleien van de Coma Pedrosa. Het ongewone en wilde landschap van het hooggebergte zorgen voor een onvergetelijke tocht. De meren in het gebied zijn omgeven door grijze leisteenslag wat een mooi gezicht geeft.

Moeilijkheidsgraad: hoog
Duur tocht: 3 uur en 30 minuten
Hoogteverschil: 1.162 meter
Vertrekpunt: Arinsal

Wandelroute 7: Canillo

De verrassende Canillo-route gaat door het hooggebergte van Andorra, langs een gletsjerkrater en een wilde vallei. Ook bestaat er de mogelijkheid om tijdens de tocht een klim te maken op de oefenklimmuur. Zeker een uitdagende tocht dus.

Moeilijkheidsgraad: hoog
Duur tocht: 4 uur en 30 minuten
Hoogteverschil: 730 meter
Vertrekpunt: Ransol

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

2,5

Gerelateerde artikelen