Ordino

Uitzicht op de stad Ordino Andorra
Uitzicht op de stad Ordino Andorra

Ordino ligt helemaal in het noorden van Andorra aan de voet van de Pic de Casamanya. Er wonen ongeveer 3.700 inwoners in de plaats. Ordino kenmerkt zich door de vele typische huisjes met smeedijzeren balkonnetjes. Voor veel toeristen is Ordino een goede uitvalsbasis om wandelingen te maken door de prachtige natuur van Andorra. Ook voor de cultuurliefhebbers zijn er musea in het stadje te vinden.

Heb je weinig kennis van Andorra? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Ordino
Plaatsen in de buurt van Ordino:
 • Andorra la Vella (6 km)
 • Canillo (6 km)
 • Encamp (5 km)
 • Pal (5 km)
 • Pas de la Casa (17 km)
 • Soldeu (11 km)
 • Ervaringen

  Carmen Suters op 20 oktober 2014 plaats: Ordino, reisperiode: oktober 2014

  Ordino heeft een mooie natuur, mooi omgeving.

  • Algemeen 8
  • Ligging 8
  Simon de Boer op 24 oktober 2014 plaats: Ordino, reisperiode: juli 2014

  Ordino is een hele leuke plaats met gezellige winkelstraat en uitstekende eetgelegenheden. Een plaats waar het goed toeven is.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Ordino

  Het Postmuseum (Ordino)

  Het Postmuseum
  Het Postmuseum

  Het postmuseum van Ordino heeft een enorme postzegelcollectie (50.000 stuks) die vroeger op de vliering van Casa de la Vall werden tentoongesteld. Ook wordt er in het museum dieper ingegaan op het ontwerpen van postzegels en de productie ervan. Door middel van beeld en geluid kan je de evolutie van de postdienst in Andorra aanschouwen en hoe, dankzij de postbode in Canillo, de eerste ski's het vorstendom bereikten.

  Iconografisch museum (Ordino)

  In Ordino ligt het Iconografisch museum. Hier worden tentoonstellingen gehouden met orthodoxe en christelijke iconen van de belangrijkste Oekraïense en Russische scholen, uit de 16e tot en met de 19e eeuw. Zo zijn er meer dan 70 gebeeldhouwde Christusafbeeldingen te zien in polychroom hout. Dit is afkomstig uit de Spaanse scholen, van de 11e tot de 19e eeuw. Het is een van de drie iconografische musea die er op het moment in de Westerse wereld zijn.

  Miniatuurmuseum in Ordino (Ordino)

  Andorra heeft een aantal bijzondere musea maar het miniatuurmuseum in Ordino is zeker een aanrader. Er is een grote verzameling aan miniaturen, gemaakt door de grootste miniatuurschilders ter wereld. Er zijn veel miniaturen op schaal te bekijken, waarvan sommige op een schaal van 1:300 zijn gemaakt. In het museum worden alle moeilijkheden en problemen van miniatuurschilderkunst ontleed. Ook wordt er precies uitgelegd hoe ingewikkeld het eigenlijk is om zo'n kunstwerk te maken.

  Parochiekerk van Sant Corneli en Sant Cebria (Ordino)

  Parochiekerk van Sant Corneli en Sant Cebria
  Parochiekerk van Sant Corneli en Sant Cebria

  De kerk Sant Corneli en Sant Cebria bevat een van de kleinste houten Romaanse maagden van Andorra (44 cm). Het beeldje van de Romaanse maagd stamt uit de late 11e eeuw en de vroege 12e eeuw. In de kerk staan ook vijf barokke altaars die uit de 17e en de 18e eeuw stammen. Op het plein voor de kerk is een een kleine veranda die werd gebruikt voor ceremonies.

  Pont d'Ordino (Ordino)

  Pont d'Ordino
  Pont d'Ordino

  Pont d'Ordino is een kleine en smalle Romaanse brug met een enkele boog die gemaakt is van steen. De brug legt een verbinding met het plaatsje Llorts. De oorspronkelijke plaats van de brug was verder naar het zuiden, op een oude weg die de Andorrese dorpjes Ordino en Serrat verbond. In 1980 werd de brug echter verplaatst naar zijn huidige locatie als gevolg van een wegrenovatie.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Andorra bekijken.

  Vervoer

  Ordino is vanaf Utrecht 1.330 kilometer reizen. Je kunt er voor kiezen om met de auto, het vliegtuig, per bus of met de trein naar Ordino te reizen. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Lleida–Alguaire Airport in Spanje en ligt ongeveer 120 kilometer van Ordino af. Eenmaal in Ordino is het prima reizen met de auto.

  Geschiedenis

  Ordino heeft een opvallende geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het land. Ook was het de geboorteplaats van Don Guillem Areny de Plandolit.

  Heb je interesse in een reis naar Ordino? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Ordino, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Andorra? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Ordino