In Teheran is genoeg te beleven

De stad Teheran in Iran
De stad Teheran in Iran

Iran is geen populair vakantieland, maar heeft wel leuke bezienswaardigheden voor de toerist. Vooral in de hoofdstad Teheran is genoeg te beleven. Ga heerlijk rondwandelen in de bergen of breng een bezoekje aan het Nationale Museum waar je veel te weten kunt komen over de geschiedenis van het land. Mocht je nog twijfelen of je wel naar Iran moet gaan? Lees dan onderstaande bezienswaardigheden en laat je inspireren!

Heb je weinig kennis van Iran? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wandelen in de bergen rond Teheran

Een echte aandrader is het wandelen door de bergen van Teheran. De tocht kan beginnen als je de laatste huizen achter je hebt gelaten. Met de stadsbus ga je naar Tajrish sq. Vanuit deze plek kun je met minibussen de bergen inrijden. Je zult versteld staan van al het moois dat je te zien krijgt in de bergen. Als je iets hogerop gaat wandelen zul je uitkomen bij Tochal. De omgeving is er niet erg mooi, want veel is uitgedroogd, maar je hebt wel een prachtig uitzicht over Teheran. Vanuit andere plaatsen zul je niet zo mooi over de stad heen kunnen kijken. Voor een betere omgeving kun je beter naar Darband gaan. Hier kom je smalle groene kloven en riviertjes tegen.

* Tochal

De stad Tochal is schitterend om te zien. De lange kabelbaan kan je van de ene naar de andere plek brengen. Onderweg kun je uitstappen op 3 stations. Op een hoogte van 2400 meter ligt het 1e station met een theehuisje. Vanaf hier kun je heerlijk terug naar beneden wandelen. Station 2 ligt op 2900 meter. In de zomer is het mogelijk om er via Darband vanaf te dalen. Het 3e station ligt op 3700 meter en is geschikt om vanaf te skiën. Naast het wandelen en skiën kun je er ook uitgaan. Vraag gratis een offerte aan

* Darabad

Bedenk voordat je een wandeling gaat maken naar Darabad, dat het enorm druk zal zijn onderaan de berg. Iedereen wil hier wandelen, omdat het volstaat met theehuizen. Hoe meer je naar boven klimt, hoe minder theehuizen en mensen je tegen zult komen. Je zult dan pas echt in aanraking komen met de mooie natuur. Als je 4 uur hebt gewandeld zul je een berghut tegenkomen waar je in kunt slapen. Vanaf hier moet je nog maar 3 uur wandelen naar de top. Daarboven zul je ook een camping vinden, dus overnachten behoort ook tot de opties. Iraanse trekkers gaan met zware rugzakken naar boven terwijl families na een halfuurtje bij een theehuisje zitten.

Down with the USA

Op een van de gebouwen in de Zandstraat ten oosten van de Armeense kerk in Teheran is een prachtige muurschildering gemaakt. Op deze muurschildering staat de tekst “Down with the USA”. Ze hebben de vlag van de Amerikanen aangepast met doodshoofden en bommen. Deze muurschildering is overgebleven uit de revolutie. Vandaag de dag zijn vele Iraniërs pro-Amerikaans en hangen er vele foto's van New York in de winkels.

Nationaal Museum

In het Nationaal Museum van Iran zijn archeologische en historische bezienswaardigheden gepresenteerd. Het museum ligt in het centrum van de hoofdstad Teheran. Je kunt er aardewerk, metalen objecten, boeken en munten bezichtigen. Het museum is onderverdeeld in 2 gebouwen. De eerste is gebaseerd op de pre-islamitische artefacten. In 3 zalen zijn diverse topstukken tentoongesteld uit de Brons- en IJzertijd en uit de tijd van het Perzische rijk en de Sassaniden. De oudste stukken komen uit Gilan en dateren uit de steentijd. Tevens kun je er mens- en dierenfiguren zien die al 9000 jaar oud zijn. Het tweede gebouw is gebaseerd op de post-islamitische collectie en bestaat sinds 1996. Het museum heeft 3 verdiepingen waar 1400 jaar oude stukken tentoongesteld worden. Je vindt hier aardewerk, textiel, astrolabiums en kalligrafie.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

3,0

Gerelateerde artikelen