Boek skilessen voor kinderen niet ter plaatse

Skilessen met kinderen in Saalbach
Skilessen met kinderen in Saalbach

Dit artikel is ingezonden door Krystle Theunissen, skilerares Skischule Fuerstauer, Saalbach. Afgelopen winter zag ze voor veel ouders de wintersportvakantie in duigen vallen omdat hun kinderen geen skiles meer konden krijgen. Haar verhaal:

Daar gaan jullie dan, eindelijk weer op wintersport! Want tja, zodra er kinderen op komst zijn is een wintersport niet meer zo vanzelfsprekend. Nu de kinderen wat groter zijn verheugen jullie je om weer op wintersport te gaan. Jullie lekker skiën en de kinderen krijgen skiles bij een ervaren skischool. Het hele jaar hebben jullie ervoor gespaard en nu is het zover. De kinderen zijn helemaal enthousiast gemaakt en vinden het reuze spannend. Zijn we er bijna? Hoor je honderd keer aan, maar dat kan de pret niet bederven. Eindelijk zijn jullie er. Eerst even inchecken in het hotel en dan direct naar de skischool de kinderen aanmelden en daar valt je hele vakantie in duigen... Want alle skischolen zitten vol...

Gina 'Oostenrijk is zowel voor de winter als de zomer een mooie bestemming. Ik ga er voornamelijk heen voor de wintersport, maar door de prachtige natuur en aangename temperaturen is dit land ook in de zomer een fijne bestemming. Voor mijn wintersportvakanties heb ik de skigebieden Saalbach, Lermoos, Sölden, Ischgl, Serfaus en Schladming al mogen ontdekken, waarvan Saalbach mijn absolute favoriet is. Het maakt niet uit op welke plek je bent en of je er in de zomer of in de winter bent: het uitzicht bovenop de bergen is iedere keer weer adembenemend.', Gina - reisexpert Oostenrijk gratis reisvoorstel >>

Topdrukte bij de skischolen

De bedroefde gezichtjes van kind en ouder zag ik helaas veel deze afgelopen krokusvakantie. Ik ben al jaren skilerares en help bij de organisatie van de skischool. En oh wat heb ik dit jaar veel teleurgestelde ouders en kinderen gezien. Door topdrukte tijdens de krokus zaten alle skischolen gewoon vol. Wij hebben in Saalbach twee weken voor de krokusvakantie al moeten stoppen met het aannemen van boekingen. We zaten gewoon helemaal vol. En zo ook andere skischolen in de regio. Twee weken lang stond de telefoon roodgloeiend, waarom ons online boekingssysteem het niet meer deed. Maar nog erger was het dus voor de mensen die hier geen idee van hadden. Wat een teleurstelling zo aan het begin van je vakantie. Als je je nu afvraagt of de skischolen gewoon klein zijn? Nee helemaal niet. Wij hadden 26 kindergroepen en hebben wel 100 kinderen nee moeten verkopen. En de ouders elke dag maar weer kijken of er bij een groepje misschien nog een plekje vrij kwam, zodat dat ene kindje toch nog mee kon. We hebben nog een paar ouders en kinderen erg blij kunnen maken, maar helaas veel ook niet.

En zo zag ik jullie daar, elke dag, onderaan de piste, zelf maar proberen je kindjes les te geven. Want ja wat moet je anders? Als ik toch net op mijn groepen stond te wachten hielp ik even 5 minuutjes. Zodat je kon zien hoe je ze leert remmen. Want ja, skiën kan je wel, maar hoe leer je dat die kinderen? En waar halen de juffen en meesters dat geduld en die energie vandaan? En lekker samen met je partner skiën, nou dat zit er dus ook niet in. Vervolgens komen daar die klasjes aan, die klasjes waar jouw kindjes bij zouden moeten zitten, na een week al skiënd van de berg.

Skilessen bij Skischule Fuerstauer
Skilessen bij Skischule Fuerstauer


Ik had het zo te doen met al deze ouders, die hun eerste skivakantie toch echt anders hadden voorgesteld. Vandaar dat ik dit nu schrijf. Zodat dit volgend jaar, hoop ik, niet weer gebeurt. Het is namelijk niet erg bekend dat het zo druk is, dat je vooruit moet boeken, maar dat moet dus echt! Vooral de goede skischolen zitten snel vol. Dus zo gauw jullie het hotel boeken, boek dan ook meteen de skischool. Zodat jullie volgend jaar weer heerlijk de hele dag samen kunnen skiën en jullie kinderen eind van de week helemaal alleen de berg af komen!

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen