Mooiste films opgenomen in Oostenrijk

Salzkammergut
Salzkammergut

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Oostenrijk is een land in Midden-Europa dat bekend staat om de bergen en als populaire bestemming voor een wintersportvakantie. Wist je ook al dat er meerdere beroemde films in Oostenrijk zijn opgenomen? Wij hebben er een aantal opgezocht en op de filmlocaties voor je uitgelicht.

Let op! Dit artikel verraadt misschien een aantal belangrijke gebeurtenissen uit de films.

Heb je weinig kennis van Oostenrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

The Sound of Music

We beginnen de lijst met een film die iedereen wel kent. Deze musicalfilm gaat over Maria die gaat werken bij de familie Von Trapp. De familie wilt tijdens de oorlog Oostenrijk verlaten. The Sound of Music is een echte klassieker uit 1965 en wordt elk jaar wel op televisie uitgezonden. Hoewel veel scènes in Hollywood zijn opgenomen is er ook veel op locatie opgenomen. De openingsscènes zijn vanuit de lucht opgenomen in Salzkammergut, een bekend merengebied Salzkammergut. De kastelen die je in de film ziet zijn daar ook te vinden. De welbekende scène waarin Julie Andrews ronddraait is opgenomen op de berg Mehlweg dicht bij het dorp Markt Schellenberg. Het klooster waar Maria zich bij aansluit is Nonnberg Abbey. Dit klooster kun je bezoeken! Wanneer Maria het klooster verlaat en onderweg is naar de Von Trapp familie passeert ze een stadscentrum. Dit is opgenomen in Salzburg. Onder andere het Residenzplatz is terug te zien. De villa van de Von Trapp familie is op twee locaties gefilmd in Salzburg. Dit zijn Schloss Frohnburg en Schloss Leopoldskron. Daarnaast zijn er veel meer scènes opgenomen in en rondom Salzburg. Denk hierbij aan de brug die de Vonn Trappjes passeren aan het begin van My favorite things, wat de bestaande Mozartsteg is. Zo zijn er nog veel meer locaties die je zult herkennen uit de film als je in Salzburg bent.

Residenzplatz
Residenzplatz

The Third Man

Deze oude film uit 1949 speelt zich af in Wenen. Een Amerikaanse schrijver genaamd Holly Madison komt naar Wenen, omdat zijn vriend Harry Lime werk voor hem heeft. Eenmaal aangekomen blijkt dat Harry is verongelukt en dat de begrafenis net bezig is. Holly vindt de omstandigheden van zijn dood verdacht en gaat op onderzoek uit. De stad Wenen komt prominent terug in de film en fans kunnen zelfs een 'The Third Man city tour' doen. Hierbij kom je langs het beroemde reuzenrad in Prater park, de Weense riolen, de pittoreske straten, Josephsplatz, Mölkerbastei en nog veel meer locaties uit de film. Je volgt als het ware de route die Harry Lime ook heeft afgelegd.

Het beroemde reuzenrad
Het beroemde reuzenrad
Vraag gratis een offerte aan

Before Sunrise

Before Sunrise is een film uit 1995 over een Franse student en Amerikaanse toerist. De twee ontmoeten elkaar in de trein van Boedapest naar Wenen en voelen gelijk een klik. Ze besluiten om samen de dag en nacht door te brengen in Wenen. De film is dan ook in de Oostenrijkse hoofdstad opgenomen. Wie de route van de hoofdrolspelers wilt volgen zal merken dat het geen logische route is. Ze beginnen eerst op het centraal station van Wenen. Plekken die de twee aandoen zijn de Zollamtssteg brug, de Votiefkerk, Maria Teresienplatz, Friedho der Namenlosen, het Donaukanaal, Mölkerbastei, Café Sperl, Museum Albertina en het reuzenrad.

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen