Culinair Salzburgerland

Soep uit Oostenrijk, culinair
Soep uit Oostenrijk, culinair

Onder de naam Via Culinaria zijn zeven culinaire routes uitgestippeld in Salzburgerland. Of je nu van vlees houdt, een zoetekauw of een kaasfreak bent voor iedereen is er wel een culinaire route te vinden. Wanneer je één van de zeven routes gaat uitproberen kom je heerlijke streekproducten tegen in traditionele herbergen. De routes zijn bedacht met vier kernwoorden in het achterhoofd; orginaliteit, authenticiteit, kwaliteit en uit de regio Salzburgerland.

Aanbieders van vakanties naar Oostenrijk
Bolderman Excursiereizen Klik
NoSun Groepsreizen Klik
Oad Klik
Pin High Golftravel Klik

Overstappen

Voor grote groepen, maar ook voor kleine groepen die op zoek zijn naar afwisseling is er de mogelijkheid om van route over te stappen. Op verschillende punten in de route overlappen routes elkaar, zo kun je van de visliefhebbers-route overstappen op de kaasfreaks-route. Je kunt het ook helemaal zelf bepalen en je eigen route uitstippelen langs jouw favoriete restaurants.

Tip: Lees HIER

alles over een stedentrip Salzburg, en de 5 leukste excursies in Salzburg!

De culinaire route voor fijnproevers

De regio Salzburgerland is al verscheidene jaren bekend als de regio met de meeste gastronomische restaurants in Oostenrijk. De route voor de fijnproevers gaat dan ook langs een aantal van de beste restaurants uit de regio met de lekkerste traditionele streekproducten. Zo kom je bij het restaurant Hubertus en het gourmetrestaurant Mayer´s, beide bekroond met twee Michelinsterren.

De culinaire route voor visliefhebbers

De vissen die leven in de heldere wateren van de rivieren en meren in de regio Salzburger kun je ook proeven op de route voor visliefhebbers. Bij het zien van de menukaarten van de restaurants aan de route loopt je spreekwoordelijk ´het water in de mond´. De route wordt gedomineerd door de forel en de meerval, maar je komt op de route ook Alpenzalm en vissoep tegen.

De culinaire route voor biervrienden

Zonder water is er geen leven en geen bier. Het is dan ook niet gek dat water het belangrijkste ingrediënt is van de Salzburger bieren. Tijdens de route ga je langs bij een aantal van de bekendste brouwerijen van Oostenrijk die creatieve gerechten serveren met als hoofdingrediënt bier. Bij deze route en ook voor een los bezoek aan de brouwerijen is het verstandig van tevoren te reserveren het kan namelijk zijn dat er geen plaats meer is voor je als je geen reservering hebt gemaakt.

De culinaire route voor zoetekauwen

Ook voor de echte zoetekauwen is er een route te vinden in de zeven routes van de Via Culinaria. Op de route vind je zeventien verschillende adresjes voor zoetekauwen, het varieert van chocolaterieën tot koffiehuizen. Je kunt op de route onder andere bonbons, melkchocolade en gebakjes uit de regio proberen.

De culinaire route voor kaasfreaks

Ongeveer de helft van alle inwoners van Salzburgerland is bioboer, hierdoor kunnen kaasfreaks in de regio ook genoeg kaasjes meenemen naar huis. Op de route zijn restaurants waar je een hartige snack of een hartig tussendoortje kunt eten, maar je kunt ook een heel menu proberen met als hoofdingrediënt kaas. Erg leuk op de route is de Schleedorf kaasmakerij te bezoeken, hier kun je proberen om je eigen kaas te maken.

De culinaire route voor vleeseters

In heel Oostenrijk serveren restaurants vooral grote porties, wanneer je een schnitzel besteld krijg je soms wel drie grote lappen. Dit zal ook geen uitzondering zijn op de route voor vleeseters; behalve schnitzels zul je dan ook wild zwijn, tafelspitz en lamsrug tegenkomen. Er zijn veel regionale vleesgerechten uit Salzburgerland, deze gerechten komen bijna allemaal voorbij tijdens de vleeseters route.

De culinaire route voor gezelligheidsdieren

Op de zevende route kom je de meeste toeristen tegen in de winter, het is namelijk een route langs zestien skihutten. De troeven van de skihutten zijn de regionale delicatessen en de gezellige omgeving. Al is de route vooral gericht op de hongerige wintersporter zijn de meeste restaurants ook in de zomer geopend.

Meer informatie

Over de zeven routes is nog veel meer informatie verzameld in de speciale brochure van 'Via Culinaria'. In de brochure, die je gratis kunt bestellen op de site salzburgerland.com, zit ook een kaart waarop alle routes te vinden zijn. En naast de routes staan er op de kaart ook de belangrijkste bezienswaardigheden op de routes.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen