Reisadvies: is Oostenrijk een veilig vakantieland?

Reisadvies Oostenrijk
Reisadvies Oostenrijk

Oostenrijk is een populaire vakantiebestemming in winter en zomer en is daarnaast ook een veilige vakantiebestemming. Wij geven je meer informatie over het reisadvies voor Oostenrijk en beantwoorden vragen als: waar moet ik als toerist opletten in Oostenrijk? En zijn er onveilige gebieden in Oostenrijk?

Oostenrijk is zowel in de zomer als in de winter een populair vakantieland. Het land leent zich ideaal voor een wintersportvakantie, maar heeft ook in de zomer een prachtige natuur waardoor het zich perfect leent voor wandel- en fietsvakanties. Oostenrijk is een veilig vakantieland en heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's. De situatie in het land is vergelijkbaar met Nederland.

Gina 'Oostenrijk is zowel voor de winter als de zomer een mooie bestemming. Ik ga er voornamelijk heen voor de wintersport, maar door de prachtige natuur en aangename temperaturen is dit land ook in de zomer een fijne bestemming. Voor mijn wintersportvakanties heb ik de skigebieden Saalbach, Lermoos, Sölden, Ischgl, Serfaus en Schladming al mogen ontdekken, waarvan Saalbach mijn absolute favoriet is. Het maakt niet uit op welke plek je bent en of je er in de zomer of in de winter bent: het uitzicht bovenop de bergen is iedere keer weer adembenemend.', Gina - reisexpert Oostenrijk gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies voor Oostenrijk

Het reisadvies voor Oostenrijk is groen. Er kan veilig gereisd worden naar deze bestemming. De veiligheidssituatie in Oostenrijk is vergelijkbaar met die in Nederland. Het land kent geen bijzondere veiligheidsrisico's.

Reisadvies Oostenrijk
Reisadvies Oostenrijk

Onveilige gebieden in Oostenrijk

Er zijn geen gebieden in Oostenrijk die als onveilig worden bestempeld. Waar je wel rekening mee moet houden zijn de lawines in de Oostenrijkse wintersportgebieden en dat er bij hevige sneeuwval wegen onbegaanbaar kunnen worden en treinen kunnen uitvallen.  Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Oostenrijk

De veiligheidssituatie in Oostenrijk is vergelijkbaar met Nederland. Oostenrijk is een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. De situatie is vergelijkbaar met wat je in Nederland bent gewend. Echter dien je rekening te houden met zakkenrollerij op drukke plekken. Dit geldt ook voor de hoofdstad Wenen en andere toeristische plaatsen. Wenen is een veilige stad maar net zoals in andere Europese steden dien je ook hier rekening te houden met lichte criminaliteit. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of bij toeristische attracties.

Karlskirche in Wenen
Karlskirche in Wenen

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Oostenrijk dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • De kosten voor een eventuele evacuatie bij het off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden zijn voor eigen kosten. Let op: vaak worden deze evacuaties gedaan met een helikopter en lopen de kosten dus hoog op.
  • Voor sommige wegen in Oostenrijk is het hebben van een vignet verplicht. Deze zijn onderweg te verkrijgen bij een tankstation, bij een ANWB winkel of online. Er staan hoge boetes op het rijden zonder vignet en hier wordt regelmatig op gecontroleerd.
  • Het is verboden om drugs mee te nemen naar Oostenrijk. Er kunnen hoge straffen staan op het bezitten van zowel harddrugs als softdrugs.

Link

Voor meer informatie over het actuele reisadvies kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen