Reisadvies: is Oostenrijk een veilig vakantieland?

Reisadvies Oostenrijk
Reisadvies Oostenrijk

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Oostenrijk is een populaire vakantiebestemming in winter en zomer en is daarnaast ook een veilige vakantiebestemming. Wij geven je meer informatie over het reisadvies voor Oostenrijk en beantwoorden vragen als: waar moet ik als toerist opletten in Oostenrijk? En zijn er onveilige gebieden in Oostenrijk?

Oostenrijk is zowel in de zomer als in de winter een populair vakantieland. Het land leent zich ideaal voor een wintersportvakantie, maar heeft ook in de zomer een prachtige natuur waardoor het zich perfect leent voor wandel- en fietsvakanties. Oostenrijk is een veilig vakantieland en heeft geen bijzondere veiligheidsrisico's. De situatie in het land is vergelijkbaar met Nederland.

Heb je weinig kennis van Oostenrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Oostenrijk

Het reisadvies voor Oostenrijk is groen. Er kan veilig gereisd worden naar deze bestemming. De veiligheidssituatie in Oostenrijk is vergelijkbaar met die in Nederland. Het land kent geen bijzondere veiligheidsrisico's.

Reisadvies Oostenrijk
Reisadvies Oostenrijk

Onveilige gebieden in Oostenrijk

Er zijn geen gebieden in Oostenrijk die als onveilig worden bestempeld. Waar je wel rekening mee moet houden zijn de lawines in de Oostenrijkse wintersportgebieden en dat er bij hevige sneeuwval wegen onbegaanbaar kunnen worden en treinen kunnen uitvallen.  Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Oostenrijk

De veiligheidssituatie in Oostenrijk is vergelijkbaar met Nederland. Oostenrijk is een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico's. De situatie is vergelijkbaar met wat je in Nederland bent gewend. Echter dien je rekening te houden met zakkenrollerij op drukke plekken. Dit geldt ook voor de hoofdstad Wenen en andere toeristische plaatsen. Wenen is een veilige stad maar net zoals in andere Europese steden dien je ook hier rekening te houden met lichte criminaliteit. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of bij toeristische attracties.

Karlskirche in Wenen
Karlskirche in Wenen

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Oostenrijk dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of geldig paspoort.
  • De kosten voor een eventuele evacuatie bij het off-piste skiën of wandelen buiten de wandelpaden zijn voor eigen kosten. Let op: vaak worden deze evacuaties gedaan met een helikopter en lopen de kosten dus hoog op.
  • Voor sommige wegen in Oostenrijk is het hebben van een vignet verplicht. Deze zijn onderweg te verkrijgen bij een tankstation, bij een ANWB winkel of online. Er staan hoge boetes op het rijden zonder vignet en hier wordt regelmatig op gecontroleerd.
  • Het is verboden om drugs mee te nemen naar Oostenrijk. Er kunnen hoge straffen staan op het bezitten van zowel harddrugs als softdrugs.

Link

Voor meer informatie over het actuele reisadvies kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen