Bezienswaardigheden Portugal

Portugal staat bekend als fijne zonbestemming, maar je vakantie naar Portugal is niet compleet zonder de verschillende bezienswaardigheden van het land te hebben bezocht. Het zonnige, Zuid-Europese land heeft geweldige steden, prachtige stranden, groene natuurgebieden en bijzondere eilanden die zeker een bezoek waard zijn. Ontdek bijvoorbeeld de steden Lissabon en Porto, kom tot rust op de stranden van de Algarve, geniet van het bruisende nachtleven in Albufeira, wandel door het landschap van de Douro Vallei of breng de eilanden van de Azoren of Madeira een bezoekje. Ben je benieuwd wat de beste bezienswaardigheden van het land Portugal zijn? Deze vind je in de lijst hieronder.

Het kleurrijke Porto
Het kleurrijke Porto

Pagina 1 van 8 met 78 resultaten

Serra da Estrela

Serra da Estrela
Serra da Estrela
Kaart met locatie Serra da Estrela

Op de Montanhas, een Centraal-Portugese bergstreek ligt Nationaal Park Serra da Estrela, een beschermd natuurgebied. Het gebergte mag met zijn hoogste top van 1.993 meter net niet de naam van hooggebergte dragen. De slimme Portugezen hebben hier echter iets op gevonden, zij hebben op de hoogste bergtop een obelisk gemetseld van zeven meter waardoor het nu wel een hooggebergte is. Het park op de berg is het grootste beschermd natuurgebied van Portugal met ongeveer 1.000 km².

Markten in Portugal

Markten in Portugal
Markten in Portugal

Straatmarkten spelen een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Portugezen. Op de meeste markten vind je een ruim assortiment aan koopwaar. Variërend van etenswaren tot huishoudelijke apparaten en kleding. Sommige markten zijn gespecialiseerd in antiek en plaatselijke kunstnijverheid. Op de grote dagelijkse vlooienmarkt, de Feira da Ladra, in Lissabon kun je je wel een aantal uurtje vermaken. De grootste markt van Portugal vind je in Barcelos. Deze markt is iedere donderdag.

Winkelen in Portugal

Winkelen in Portugal
Winkelen in Portugal

De winkels in Portugal zijn doorgaans geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Sommige kleine winkels zijn tussen de middag gesloten.

In de toeristenstad Faro vind je verschillende winkelstraten en kleine markten. Je kunt hier rustig van genieten doordat er minder toeristen komen dan in Lissabon. De beste winkels vind je rondom Rua Santa Antonio en Rua Francisco Gomes. Als je op vakantie zelf kunt koken is het zeker de moeite waard om je eten op de versmarkt bij Largo do Mercado te halen.

Algarve

Algarve
Algarve
Kaart met locatie Algarve

De Algarve ligt in het uiterste zuiden van Portugal, het gebied staat bekend om zijn lange zandstrand van maar liefst 200 kilometer. Sommige van deze stranden zijn alleen te bezoeken wanneer je via uitgehouwen trappen in de rotsen naar het strand afdaalt. Maar er zijn ook veel stranden die aan een lager stuk land liggen waardoor je geen lange trap hoeft te nemen om op het strand te komen. In het binnenland van de Algarve liggen veel pittoreske dorpjes met een kerkje, witte huisjes en een klein dorpsplein.

Bedevaartsplaats Fátima

Bedevaartsplaats Fátima
Bedevaartsplaats Fátima

In Centraal-Portugal ligt in de gemeente Ourém de bedevaartsplaats Fátima. In oktober 1917 zou de eerste verschijning zijn geweest van Onze-Lieve-Vrouw. Snel hierna werd het dorp een rooms-katholieke bedevaartsplaats. Daarna kwam de verschijning van Onze-Lieve-Vrouw nog 5 keren. Er werd een basiliek gebouwd in 1944 en sinds 1997 heeft Fátima stadsrechten.

Golfen in Portugal

Golfen in Portugal
Golfen in Portugal
Kaart met locatie Golfen in Portugal

De Algarve is een van de populairste golfbestemmingen van Europa. In dit gebied in het zuiden van Portugal liggen maar liefst 34 golfbanen. Een aantal van de banen worden gebruikt voor internationale golfwedstrijden. Je hebt in de Algarve verschillende opties qua golf, je kunt een pakket boeken maar ook individuele tijd en je kunt golfen op een moeilijke baan of een beginnersbaan.

Porto

Porto
Porto
Kaart met locatie Porto

De industrie- en havenstad Porto ligt aan de monding van de Rio Douro. Zoals de inwoners van Porto met redelijk wat afkeer zeggen wordt er in de stad het geld verdiend dat in de hoofdstad Lissabon wordt uitgegeven. Maar in Porto is nog meer te vinden dan de typische haven, zo zijn er een aantal prachtige bruggen uit de 19e eeuw en vind je in de buurt van de stad een van de beroemdste wijngebieden, Vinho do Porto.

Zoomarine Algarve (Albufeira)

Zoomarine Algarve
Zoomarine Algarve
Kaart met locatie Zoomarine Algarve

Op enkele kilometers van Albufeira bevindt zich in Guia Zoomarine Algarve. Dit is een prachtig en gezellig themapark waar je tropische vissen, dolfijnen, zeehonden en -leeuwen, haaien, tropische vogels en roofvogels kunt zien. Het park heeft ook enkele attracties zoals een 4D-bioscoop, zwembad, reuzenrad en een achtbaan. Het hoogtepunt van het park is dat je er ook met dolfijnen kunt zwemmen. Hiervoor zijn twee arrangementen. Als je verblijft in het Zoomarine Algarve hotel, krijg je iedere dag gedurende je verblijf gratis entree tot het park.

Xorino grot (Albufeira)

Xorino grot
Xorino grot
Kaart met locatie Xorino grot

De 'Gruto do Xorino' is een rotsformatie gelegen naast het strand Praia do Tunel in Oud-Albufeira. In de 13e eeuw schuilden hier Moren uit angst voor vervolging tijdens de christelijke Reconquista. De Xorino grot is erg mooi om te bekijken en te bereiken per voet of per boot. Bezoek de grot te voet aan het eind van een mooie stadswandeling, of combineer het per boot met dolfijnen spotten. Er zijn verschillende boottours naar de grot vanaf verschillende vertrekplaatsen. De gids vertelt veel over de omgeving en de grotten en bij enkele tours vaart de boot ook de grotten in.

Parque Aventura (Albufeira)

Parque Aventura
Parque Aventura
Kaart met locatie Parque Aventura

In Santa Eulalia bevindt zich het Parque Aventura. Dit park is ideaal voor een actieve dag met de kinderen. Parque Aventura is een soort survivalpark dat veel avontuur met zich meebrengt. Je moet hier een parcours in de lucht afleggen, over hindernissen heen, spellen spelen en uitdagingen aangaan. Er zijn verschillende parcoursen die verschillen in moeilijkheidsgraad en die geschikt zijn voor verschillende leeftijden. Het park beschikt ook over een veld waar men kan paintballen. De minimumleeftijd van Parque Aventura is 4 jaar.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende