strand van Albufeira, Algarve, Portugalstrand van Albufeira, Algarve, Portugal

Albufeira ligt in het zuiden van Portugal. Vanaf 1960 komen er toeristen naar Albufeira, dit heeft ertoe geleidt dat het in 1986 stadsrechten kreeg. Albufeira is de toeristische hoofdstad van de Algarve. Het centrum van de stad is grotendeels verkeersvrij. Op het pleintje in het oude centrum is altijd wel wat te doen. Iedere 1e en 3e dinsdag van de maand wordt er s`ochtends een grote markt gehouden in de wijk Orada. Er is een grote jachthaven met cafes, winkels en restaurants. Bij de jachthaven is iedere dag een vismarkt. De Rua 5 is de belangrijkste winkelstraat. Op de Miradouro do Patio heeft men een mooi uitzicht over de stad. Er is bewust voor gekozen om geen hoogbouw te plaatsen, hierdoor doet het stadje heel sfeervol aan ondanks de vele toeristische faciliteiten. Op de stranden zijn tal van watersportfaciliteiten. Praia da Oura is een gezellige langgerekte badplaats dat direct met Albufeira verbonden is; eigenlijk het nieuwe centrum van Albufeira. De toeristenwijk Praia da Oura is vooral bekend om de welbekende ‘strip’. Een keur aan restaurants, terrasjes en bars en een langgerekt strand. Albufeira ligt in het zuiden aan de Algarve, 40 km van de luchthaven Faro.

Er zijn veel bars, discotheken en pubs die uitnodigen om tot in de kleine uurtjes te gaan stappen, zowel in Albufeira als in Praia da Oura. Er bevinden zich veel eetgelegenheden in de wijk Cerro da Algagoa. Bij het oude centrum van Albufeira ligt het Fishermans Beach. Aan het einde van de 'Strip' ligt het Praia da Oura strand.

Er is een aantal mooie stranden in de omgeving van Albufeira, naar het westen Praia da Baleeira, Praia da Coelha, Praia de São Rafael, Praia do Castelo en Praia da Galé. Naar het oosten Praia da Oura, Praia da Santa Eulália, Praia da Balaia, Praia da Maria Luísa, Olhos-de-Água en Praia da Falésia.

Ook is het een aanrader om eens van het ene strand naar het andere strand te lopen. Je kunt dit het beste bij eb doen en het is gegarandeerd een hele mooie wandeling.

Vervoer

Je kunt in Albufeira gebruik maken van het lokale busvervoer maar om helemaal onafhankelijk te zijn kun je het beste een auto of scooter huren.

Geschiedenis

Over de oorsprong van Albufeira is weinig bekend maar men neemt aan dat op de plaatst waar nu de stad ligt, in prehistorische tijden zich al een nederzetting bevond met een zeehaven. De Romeinen installeerden zich in Albufeira op de 'Cerro da Vila', een rotsformatie die, gelegen tussen de zee en de rivier Albufeira, een bijna onneembaar schiereiland vormde. Ze noemden de plaats Baltum, het was waarschijnlijk een kleine visserijhaven.

Na een korte eerste christelijke bezetting, in 1189 en 1190, wordt Albufeira na de verovering van de stad door Dom Afonso III in 1249 opgenomen in het Portugese koninkrijk.

Bezienswaardigheden

Archeologisch museum

Het Archeologisch Museum van Albufeira (Museu Municipal de Arqueologia de Albufeira) bevindt zich in het oude stadhuis van de stad en ligt in de buurt van de Torre de Relógion (kloktoren). Het museum heeft meerdere zalen met een kleine collectie die loopt vanaf de prehistorie tot aan de 17e eeuw. Zo geeft het museum een volledig historisch beeld van de geschiedenis van Albufeira door de eeuwen heen. Het Archeologisch Museum is van dinsdag tot zondag geopend.

Een foto over Archeologisch museum
Archeologisch museum

Parque Aventura

In Santa Eulalia bevindt zich het Parque Aventura. Dit park is ideaal voor een actieve dag met de kinderen. Parque Aventura is een soort survivalpark dat veel avontuur met zich meebrengt. Je moet hier een parcours in de lucht afleggen, over hindernissen heen, spellen spelen en uitdagingen aangaan. Er zijn verschillende parcoursen die verschillen in moeilijkheidsgraad en die geschikt zijn voor verschillende leeftijden. Het park beschikt ook over een veld waar men kan paintballen. De minimumleeftijd van Parque Aventura is 4 jaar.

Een foto over Parque Aventura
Parque Aventura

Xorino grot

De 'Gruto do Xorino' is een rotsformatie gelegen naast het strand Praia do Tunel in Oud-Albufeira. In de 13e eeuw schuilden hier Moren uit angst voor vervolging tijdens de christelijke Reconquista. De Xorino grot is erg mooi om te bekijken en te bereiken per voet of per boot. Bezoek de grot te voet aan het eind van een mooie stadswandeling, of combineer het per boot met dolfijnen spotten. Er zijn verschillende boottours naar de grot vanaf verschillende vertrekplaatsen. De gids vertelt veel over de omgeving en de grotten en bij enkele tours vaart de boot ook de grotten in.

Een foto over Xorino grot
Xorino grot

Zoomarine Algrave

Op enkele kilometers van Albufeira bevindt zich in Guia Zoomarine Algrave. Dit is een prachtig en gezellig themapark waar je tropische vissen, dolfijnen, zeehonden en -leeuwen, haaien, tropische vogels en roofvogels kunt zien. Het park heeft ook enkele attracties zoals een 4D-bioscoop, zwembad, reuzenrad en een achtbaan. Het hoogtepunt van het park is dat je er ook met dolfijnen kunt zwemmen. Hiervoor zijn twee arrangementen. Als je verblijft in het Zoomarine Algrave hotel, krijg je iedere dag gedurende je verblijf gratis entree tot het park.

Een foto over Zoomarine Algrave
Zoomarine Algrave

Ervaringen

Albufeira heeft gemiddeld een 7,7 uit 10, gekregen in 34 ervaringen.

Schrijf ook een ervaring over Albufeira

bezocht Albufeira in juni 2015

Hallo allemaal, Net terug van 2 weken geweldige vakantie in Portugal (Albufeira) Waar ik op uitnodiging was van vrienden die daar permanent wonen. Ik vind het een geweldig land (voor zover ik dat kan beoordelen.) Wat mij wel enorm is tegengevallen is het belachelijke hondenbeleid. Echt te bizar voor woorden.. hoe streng de bewaking en politie is ten opzichte van een hond (in mijn geval zelfs een hondje van 3,5 kilo.) Je kan niet eens buiten op het terras zitten met je hondje. Dus binnen plaatsnemen is uitgesloten! Gelukkig waren er restauranteigenaren die een oogje dicht knepen en mocht ik aan de buitenkant van het terras plaatsnemen. Ik was even in een winkelcentrum. Hondje in afgesloten (reis tas) en in de buggy (dus afgesloten en van de grond) Er kwam een bewaker en het enige dat hij zei was: OUT NOW! Er is ook geen enkel strand te vinden waar je welkom bent met je hond(je) Ik ben wel gewoon gegaan (hondje in de buggy) want anders kan je dus vrijwel niets ondernemen. Ik begrijp ook wel dat een diender zich aan de wet moet houden en dat een horecagelegenheid in Albufeira geen zin heeft in bekeuringen e.d. Maar we leven nu 2015 en Portugal is sinds 1986 ook een EU land dus ik vind dat je dan wel enigzins dezelfde lijn moet trekken. Ik vind dat het in dat opzicht er erg ouderwets aan toe gaat als je bijv vergelijkt met Spanje, Kroätie of Italie. En nee, de laatst genoemde landen mag je ook niet op stranden met faciliteiten e.d. maar wel op de z.g.n. openbare stranden e.d. En in de horecagelegenheden ben je voor zo'n 80% welkom! Ik vind dat dus erg storend en is voormij dus een reden om niet meer te gaan! Mijn hondje uit logeren is voormij geen optie omdat zij 13.5 jaar oud is. Groetjes, Queenie

bezocht Albufeira in juni 2015

Albufeira is een mooie plaats op zich, buiten Golf weinig andere interessante activiteiten. Prijzig.

bezocht Albufeira in februari 2015

Albufeira is een gezellige badplaats, waar we een aantal jaren regelmatig zijn gewesst

bezocht Albufeira in mei 2015

Albufeira is een leuke stad om een weekje te vertoeven. Wij verbleven in de haven en vanuit daar was het een mooie wandeling naar de oude stad. De nieuwe stad heb ik jaren geleden bezocht en is leuk voor jongeren als stapvakantie.

bezocht Albufeira in april 2015

Albufeira is een heel mooi vakantieoord met voor elk wat wils. Goede busverbinding en ook met de trein goede verbindingen.

bezocht Albufeira in februari 2015

Albufeira is een gezellige stad . aantal winkels en restaurantjes dicht.in de winter Maar genoeg vertier om de tijd (8 dagen ) door te brengen ook excursies en de omgeving lenen zich hiervoor.

bezocht Albufeira in februari 2015

Albufeira is super vet!! Echt een bestemming met veel jongeren, je kunt er ook goed stappen tot laat in de ochtend. we hebben niet zoveel bezienswaardigheden gezien,maar het strand was heel mooi (in oude centrum is groot strand masr in nieuw is ook prima) en mensen vriendelijk.

bezocht Albufeira in december 2014

Alleen maar op het strand gewandeld en in de oude stad.

bezocht Albufeira in december 2014

Prachtige omgeving en afwisselend ruige rotsen met mooie kleine strandjes.

bezocht Albufeira in december 2014

Mooi strand, leuke stad en omgeving en lekker eten en drinken. Aparte artikelen ondekt in de winkels

bezocht Albufeira in december 2014

Heb alleen iets van het dorpje kunnen zien vanuit de reisbus. Veel bars en eettentjes + supermarkt. Algemeen busvervoer is slecht. Taxi €5,=.

bezocht Albufeira in december 2014

Leuke plaats met vele mogelijkheden

bezocht Albufeira in november 2014

Gezellige plaats: mooi strand en gezellige winkels

bezocht Albufeira in december 2014

Omdat we in het laagseizoen waren gegaan kon je een kanon afschieten in Albufeira. Mede daardoor waren ook veel restaurantjes gesloten maar dat mocht de pret niet drukken. Lekker rustig is ook fijn! De mensen waren erg vriendelijk en de meeste Portugezen kunnen redelijk Engels spreken. Vanaf het hotel Auramar was het ongeveer een half uur lopen naar het oude of het nieuwe centrum van Albufeira. Omdat het ook een beetje geaccidenteerd terrein is, was het minder geschikt voor de mensen die minder makkelijk lopen. Gelukkig zijn de taxi's spotgoedkoop dus uiteindelijk kom je overal!

bezocht Albufeira in december 2014

Albufeira zelf hebben we niet als bijzonder ervaren. Het (strand)weer zat ons gelukkig mee.

bezocht Albufeira in december 2014

Albefeira een leuke plaats met voldoende restaurants

bezocht Albufeira in december 2014

Prachtige stranden heeft Albufeira. Oud-Albufeira: leuke winkels en restaurantjes. Gezellige terrassen aan de boulevard. Personeel in winkels zeer correct. Winkels in directe omgeving hotel eenzijdiger. Restaurants en bars minder gezellig.

bezocht Albufeira in oktober 2014

Portugal en met namen staan bekend als vriendelijke mensen, zij leven daar als wij in 1970 rustig en geen stress, fijne terasjes in Albufeira, goed eten zeker lokaal waar de portugees gaat eten met hun gezin. het is mijn tweede vaderland wij zijn thuis als we in albufeira zijn,ik heb al weer geboekt voor april 2015 15 dagen. ook voor mijn gezondheid is portugal een land met geneeskracht, kind regards arend en cisca rog

bezocht Albufeira in september 2014

Albufeira is een mooi oud stadje, met veel winkeltjes en betaalbaar

bezocht Albufeira in oktober 2014

Albufeira is veranderd van vissersplaats naar toeristenmekka echter; in nabijgelegen plaatsen en streken zijn zeer goed bereikbaar (ook openbaar vervoer) en prima geschikt voor dag-uitstapjes.

bezocht Albufeira in juli 2012

Albufeira is een uitstekende plaats om vakantie te vieren als je van het strand houdt. De stranden van Albufeira zijn ontzettend mooi, met overal rotsen om je heen. Ook zijn er een aantal strandjes waar je alleen met een boot kunt komen en die zeker de moeite waard zijn! Via een jeepsafari krijg je een indruk van de natuur. Het is in de zomer erg droog en er valt daarom ook niet zoveel bijzonders te zien. Het enige wat gaaf is, is om door een droge rivier te lopen, dat maak je in Nederland sowieso nooit mee!

bezocht Albufeira in september 2014

Albufeira is zeer gezellig een leuke plaats, niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn. Het is er nogal klimmmerig. Het strand is bereikbaar via roltrappen en ook nog een lift. Er rijdt een leuk treintje en een dubbel dekker bus van waaruit je de omgeving kan verkennen. De bus heeft 18 stops en dan kan je eruit en ook weer erin.Een dag tour kost 15 euro p.p. Het treintje een dag tour is 4 euro p.p.

bezocht Albufeira in september 2014

Mooi dorp, ver van het strand en het oude dorp

bezocht Albufeira in september 2014

- te steile weg naar het strand - te veel TV in de restaurants en alles op de Engelse gasten gericht - cultuur niet te vinden in Albufeira - appt. te ver van het strand - personeel in winkels en restaurants spreken perfect engels en zijn behulpzaam

bezocht Albufeira in mei 2014

Een zeer mooie plaats met oude cultuur, Veel winkels om te shoppen. Prachtige uitzichten met behulp van roltrap. Het weer was prachtig!

bezocht Albufeira in augustus 2011

Leuke plaats om uit te gaan

bezocht Albufeira in oktober 2013

Prachtige omgeving, mooi strand, je moet wel goed ter been zijn. Veel hoogte verschillen in Albufeira, en veel trappen lopen. Gezellig centrum.

bezocht Albufeira in september 2013

Strand: prima. uitgaan: prima. cultuur: leerzaam. restaurants:voor het uitzoeken. bezienswaardigheden: aanrader. ligging: perfect. inwoners: wel gastvrij, niet even vriendelijk.

bezocht Albufeira in juli 2012

Albufeira is gewoon super, het is er heel gezellig, vooral het oude gedeelte vonden we geweldig, het eten was er goed en de mensen daar zijn heel vriendelijk

bezocht Albufeira in juni 2013

Hier is voor elk wat wils. Zonnen aan /op het strand . Ruime hoeveelheid aan restaurants. en zin omte wandelen, er is ruimte genoeg en ieder straatje heeft zijn eigen charme. Albufeira is ook een plaats om hier vandaan diverse uitstapjes te maken. kortom Albufeira is het.

bezocht Albufeira in december 2012

Een kort bezoekje gebracht aan Albufeira. Erg toeristisch ingesteld.Eens rond gelopen, wat indrukken opgedaan om te concluderen, dat ik er niet meer naar toe moet gaan. Winkels,winkeltjes,kraampjes met de gebruikelijke spullen en terrassen voor een hapje en een drankje tegen behoorlijke prijzen.

bezocht Albufeira in juli 2012

Albufeira heeft van alles wat, mooie stranden, het uitgaan is leuk en het eten is er heerlijk! Een aanrader is ook om een keer naar een waterpark te gaan. Wij zijn naar Slide en Splash geweest en ookal ben je geen kind meer, het is er echt heel leuk om dat een keer gezien te hebben en de glijbanen zijn ook heel leuk!

bezocht Albufeira in augustus 2012

Het strand van Albufeira is echt heerlijk. Het water is alleen wel goed koud, maar dan heb je ook gelijk het enige minpuntje gehad. Ook het uitgaan en eten in Albufeira is prima. In het oude gedeelte van Albufeira zit alles dicht op elkaar. Een heel groot plein met allemaal restaurants. Ook de ligging is prima. 2/3 uur vliegen vanaf Amsterdam en 30min. vanaf het vliegveld vanaf Faro. Ik zeg DOEN.

bezocht Albufeira in juli 2006

Erg mooie en gezellige plaats met veel leuke restaurantjes aan en zelfs op het strand! Hebben daar altijd heerlijk gegeten. Ook zijn er veel leuke winkeltjes te vinden waar je souvenirs kunt kopen. Het strand was echt super, het liep langzaam af en het water was heerlijk warm. Je kunt er rondom de rotsen ook goed snorkelen. Uitgaan kun je er ook goed! Zeker een leuke plaats dus om te bezoeken!

Bestemmingen in Portugal