Bezienswaardigheden Portugal

Portugal staat bekend als fijne zonbestemming, maar je vakantie naar Portugal is niet compleet zonder de verschillende bezienswaardigheden van het land te hebben bezocht. Het zonnige, Zuid-Europese land heeft geweldige steden, prachtige stranden, groene natuurgebieden en bijzondere eilanden die zeker een bezoek waard zijn. Ontdek bijvoorbeeld de steden Lissabon en Porto, kom tot rust op de stranden van de Algarve, geniet van het bruisende nachtleven in Albufeira, wandel door het landschap van de Douro Vallei of breng de eilanden van de Azoren of Madeira een bezoekje. Ben je benieuwd wat de beste bezienswaardigheden van het land Portugal zijn? Deze vind je in de lijst hieronder.

Het kleurrijke Porto
Het kleurrijke Porto

Pagina 2 van 8 met 78 resultaten

Archeologisch museum (Albufeira)

Archeologisch museum
Archeologisch museum

Het Archeologisch Museum van Albufeira (Museu Municipal de Arqueologia de Albufeira) bevindt zich in het oude stadhuis van de stad en ligt in de buurt van de Torre de Relógion (kloktoren). Het museum heeft meerdere zalen met een kleine collectie die loopt vanaf de prehistorie tot aan de 17e eeuw. Zo geeft het museum een volledig historisch beeld van de geschiedenis van Albufeira door de eeuwen heen. Het Archeologisch Museum is van dinsdag tot zondag geopend.

De bronnen van Furnas (São Miguel) (Azoren)

De bronnen van Furnas (São Miguel)
De bronnen van Furnas (São Miguel)

In de Furnas-vallei is de vulkanische oorsprong van de Azoren nog steeds te voelen. Deze vallei op São Miguel, het grootste eiland van de Azoren, heeft namelijk honderden actieve geisers en warmwaterbronnen. De waterdampen die uit de rotsgaten opstijgen, vormen samen met de weelderige natuur en pittoreske huisjes een unieke omgeving. Het dorp Furnas heeft ook een aantal kuuroorden, waar je heerlijk kunt ontspannen in de natuurlijke bronnen. De bronnen worden ook gebruikt voor een traditionele stoofpot, cozido, die zeker het proberen waard is. Bij Furnas ligt het kratermeer Lagoa das Furnas, waar je naast een lekkere duik of een kanotocht ook zeker een bezoekje moet brengen aan de Igreja da Nossa Senhora das Vitórias. Dit is een prachtige Neogotische kapel uit de 19e eeuw.

Angra do Heroísmo (Terceira) (Azoren)

Angra do Heroísmo (Terceira)
Angra do Heroísmo (Terceira)

De oudste stad van de Azoren, Angra do Heroísmo, ligt op het eiland Terceira. De binnenstad staat sinds 1983 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De karakteristieke witte gevels met rode dakpannen zijn een lust voor het oog. Deze stad heeft veel te bieden: slenter door de nauwe straatjes, geniet van de geur van verse groente en fruit op de plaatselijke markt en vergeet ook niet het mooie zandstrand te bezoeken. Daarnaast zijn er ook veel bezienswaardigheden. Enkele bezienswaardigheden in Angra zijn het monumentale fort, gebouwd om de goudschatten uit Amerika te beschermen, het Palacio dos Capitaes Generais en de bijbehorende kerk en het klooster Convento e Ingreja de São Gonçalo, dat bekend staat om zijn kleurrijke azulejo tegels.

Ponta do Pico (Pico) (Azoren)

Ponta do Pico (Pico)
Ponta do Pico (Pico)

Het kleine eilandje Pico wordt gedomineerd door de enorme Ponta do Pico. Dit is een 2.531 meter hoge slapende stratovulkaan. De vulkaan is niet alleen de hoogste berg van de Azoren, maar ook van heel Portugal. Het is een fikse tocht naar de top, maar eenmaal boven aangekomen heb je wel het beste uitzicht van de hele archipel. Als je geluk hebt, is er geen wolkje aan de lucht en kun je uitkijken op Pico zelf en de andere eilanden.

Haven van Horta (Faial) (Azoren)

Haven van Horta (Faial)
Haven van Horta (Faial)

In de hoofdstad van Faial, Horta, is een zeer mooie haven gebouwd. De haven van Horta is al eeuwen een belangrijke tussenstop voor de scheepvaart tussen Europa en Amerika. Hier zijn dan ook schepen en jachten uit de hele wereld te vinden. De haven staat vooral bekend om haar mooie schilderingen. Zeelieden, zeilers en bemanningsleden laten hier hun kunstwerk achter. Toeristen laten hier als bedankje voor de bemanning soms ook een mooie schildering achter. Van de originele kademuren is niks meer te zien, deze vormen nu een groot kunstwerk. Er wordt gezegd dat de muurschilderingen geluk brengen voor een volgende reis.

Furna do Enxofre en Caldeira (Graciosa) (Azoren)

Furna do Enxofre en Caldeira (Graciosa)
Furna do Enxofre en Caldeira (Graciosa)

De zwavelgrot Furna do Enxofre ligt bij de vulkaan Caldeira. Op 100 meter diepte vind je hier het zwavelmeer van de vulkaan. Deze grot is te bereiken via een wenteltrap met maar liefst 184 treden. Na het aftreden van de trap bereik je een tunnel die leidt naar de grot van 220 meter lang en 120 meter diep. In deze grot ligt een diep borrelend, indrukwekkend zwavelmeer. De vulkaan Caldeira zelf is ook een bezoekje waard. Met 1.043 meter hoogte domineert deze vulkaan het eiland.

Madeira-archipel (Madeira)

Madeira-archipel
Madeira-archipel

Ongeveer 700 kilometer van de westkust van Afrika ligt in de Atlantische Oceaan de Madeira-archipel. Het landschap is erg variërend en daardoor erg speciaal. Door het subtropische klimaat is het ook nog het hele jaar door lekker weer. De hoofdstad en meteen grootste stad is Funchal. Wanneer je op zoek bent naar een combinatie van zon, natuur en rust is Madeira zeker een aanrader.

Wandelen langs de levadas (Madeira)

Wandelen langs de levadas
Wandelen langs de levadas

Op Madeira vind je de voor het eiland typische levadas. Dit zijn irrigatiekanalen die het water transporteren van a naar b. De levadas van Madeira zijn in totaal ruim 2.000 kilometer lang. Langs deze kronkelende kanaaltjes zijn smalle paden aangelegd waarover je tegenwoordig mooi kunt wandelen. Oorspronkelijk dienden deze paden voor het transport naar de afgelegen dorpen en voor het onderhoud van de levadas.

Kathedraal van Funchal (Madeira)

Kathedraal van Funchal
Kathedraal van Funchal

In Funchal vind je een van de oudste nog bestaande gebouwen van Madeira, namelijk de kathedraal van Funchal ofwel Sé do Funchal. De kathedraal is in 1517 opgeleverd nadat de toenmalige koning Emanuel I hiervoor opdracht had gegeven. De architectuur van de kathedraal is een mix van de zuid-europese gotische stijl, de Moorse stijl en de manuelstijl (de Portugese laatgotisch stijl).

Museu de Arte Sacra do Funchal (Madeira)

Museu de Arte Sacra do Funchal
Museu de Arte Sacra do Funchal

Museu de Arte Sacra do Funchal is het museum van de heilige kunst van Funchal. In het museum vind je een grote collectie aan allerlei kunstvormen. Zo exposeert het museum beelden en sculpturen, schilderijen, kledij, meubilair en diverse goudwaren. Het museum vindt zijn oorsprong in 1934 toen Dr. Manuel Cayola Zagallo aan een onderzoek begon. Dit resulteerde in een zodanig grote inventaris aan kunstwerken dat er verschillende exposities volgde. In 1955 opende het museum voor het eerst zijn deuren. 

  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende