Qatar van A tot Z

Koffiepotten Watar
Koffiepotten Watar

A van As Salam al Amiri

As Salam al Amiri is het volkslied van Qatar. Sheikh Mubarak bin Saif Al Thani heeft het lied geschreven.

Heb je weinig kennis van Qatar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

B van bevolking

Qatar begon in de 20e eeuw met ongeveer 10.000 inwoners maar de bevolking bleef groeien. Door immigratie uit Arabische landen staat het aantal inwoner nu op ongeveer 850.000.

C van cultuur

Een groot deel van Qatar is Moslim, namelijk 77,5%. Daarnaast is er een klein percentage Christen. Dit is 8,5%. De overige 14% heeft een ander geloof zoals Hindoeïsme.

D van Doha

Doha is de hoofdstad van Qatar en heeft bijna 400.000 inwoners. De stad heeft een oppervlakte van 132 km² en hier woont ongeveer de helft van alle inwoners van Qatar.

E van economische producten

Aardgas en aardolie zijn exportproducten die belangrijk zijn voor de economie van Qatar. Daarvoor werden de visserij, landbouw en nomadische veeteelt gebruikt om inkomsten te vergaren.

F van flora en fauna

In Qatar zijn erg weinig planten en dieren te vinden. Door de droogte vind je er alleen een aantal soorten vogels en kamelen. In plaats van planten en bomen, kun je genieten van de mooie stranden.

G van geografie

Qatar is een woestijnland in het Midden-Oosten. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 11.000 km². Qatar is bijna 160 kilometer in de lengte en tussen de 50 en 80 kilometer in de breedte.

H van Hamad bin Khalifa Al Thani

Hamad bin Khalifa Al Thani is de sjeik, dictator en emir van Qatar op dit moment. Hij hoort bij de bekende Al-Thani familie.

I van inentingen

Er wordt aangeraden om jezelf in te laten enten als je naar Qatar gaat. Een aantal ziektes die je anders zou kunnen oplopen zijn Hepatitis A en B, DTP, Buiktyfus, Tuberculose, Rabies en Malaria.

J van ?

K van klimaat

Qatar heeft een warm klimaat met droge, hete zomers. Temperaturen kunnen oplopen tot 45 graden. Het is vrij mild in de winter en de temperatuur schommelt tussen de 10 en 20 graden. Augustus is de droogste maand van het jaar en december is de natste. Gemiddeld valt er ongeveer 39 millimeter aan regen per jaar.

L van Liga

De Arabische Liga is een organisatie waarin 22 Arabische landen samenwerken om de gemeenschappelijke belangen behartigen.

M van Museum of Islamic Art

In het Museum van de Islamitische kunst in de hoofdstad Doha vind je Arabische en Aziatische kunst. Dit wordt tentoongesteld op ongeveer 45.000 m². Naast de genoemde kunsten vind je ook veel Oriëntaalse kunst.

N van naastgelegen landen

De naastgelegen landen van Qatar zijn Saoedi-Arabië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten.

O van ontwikkelingen in toerisme

Het toerisme van Qatar is nog niet erg groot. Meer mensen kiezen ervoor om naar de buurlanden te gaan. Qatar heeft wel de potentie om een toeristische plek te worden. Het aantal bezoekers is van 2004 tot 2006 gestegen met ongeveer 560.000 bezoekers. 90% van deze bezoekers kwamen voor zaken.

P van paardenfokkerij

Arabische volbloed paarden zijn dieren waar Qatar bekend om staat. Er zijn dan ook veel fokkerijen, die vaak in de middag geopen zijn als toeristische bezienswaardigheid.

Q van Qatarese rial

De Qatarese rial is de munteenheid van Qatar. Daarnaast heb je ook nog dirham, wat eigenlijk 'centen' zijn.

R van reisdocumenten

Als je naar Qatar wilt, heb je een visum nodig. Ook heb je een paspoort nodig die bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is.

S van souqs

Een Arabische markt wordt ook wel souq genoemd. Hiervan zijn er veel te vinden in de stad Doha waar je van alles kunt kopen.

T van taal

Qatar is een Arabisch emiraat en de hoofdtaal is Arabisch. Naast klassiek Arabisch wordt er ook modern Arabisch gesproken. Verder wordt er ook veel Engels gesproken in het land.

U van uurverschil

In Qatar is het 2 uur later dan bij ons in Nederland. Tijdens de zomertijd is dit verschil nog maar 1 uur.

V van vervoer

In Qatar vind je 3 zeehavens en er zijn ook luchthavens in het land te vinden. Daarnaast rijden er bussen, taxi's en auto's op de wegen.

W van WK voetval

In 2022 komt het WK voetbal naar het land. Qatar is daarmee het eerste Arabische land, in het Midden-Oosten, dat een wereldsportevenement organiseert.

X van ?

Y van ?

Z van zand

Het grootste deel van het landschap bestaat uit zand. Qatar bestaat uit vrij veel woestijngebieden en er valt bijna geen regen.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen