Rondreizen in Qatar

Promenade Qatar Doha rondreizen
Promenade Qatar Doha rondreizen

Qatar ligt in het Midden-Oosten aan de Perzische Golf en grenst aan Bahrein en Saoedi-Arabië. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 11.000 km² en er wonen bijna 2 miljoen mensen. Qatar heeft een vrij kaal woestijnlandschap met een aantal kalkgebieden. Hier zijn verschillende karstverschijnselen te vinden, zoals stalagmieten en druipsteengrotten. De hoofdstad van Qatar is Doha, waar een groot deel van de bevolking woont.

Heb je weinig kennis van Qatar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Ben je van plan te gaan rondreizen in Qatar? Er zijn een aantal praktische zaken waar je rekening mee kunt houden. Heb je bijvoorbeeld een visum nodig en zijn inentingen verplicht? En wat is de beste reistijd qua klimaat?

Visum
Als je wilt gaan reizen in Qatar heb je een visum nodig. Deze kun je aanvragen in Nederland en bij aankomst in Qatar wordt hij afgegeven. Dit visum is een maand geldig en je kunt hem 1 keer verlengen. Naast een visum heb je een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is.

Inentingen
Er zijn geen inentingen verplicht bij een bezoek aan Qatar. Wel worden er een aantal vaccinaties aanbevolen. Het is verstandig om je tegen DTP en Hepatitis A in te laten enten. Als je langer dan 2 weken in het land blijft, kun je je beter ook tegen buiktyfus laten vaccineren. Daarnaast kun je bij de huisarts langs gaan om je te laten adviseren over eventuele andere inentingen.

Vervoer
Bij een reis naar Qatar wordt er meestal gekozen voor het vliegtuig. De nationale luchtvaartmaatschappij is Qatar Airways en je landt meestal in de hoofdstad Doha. Eenmaal in Qatar kun je met de bus of officiële taxi reizen. Deze rijden het hele land door en bij de taxi's is een teller aanwezig.

Klimaat
Qatar heeft een woestijnklimaat, waarbij de winters warm zijn en de zomers heet. Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 40 graden. De luchtvochtigheid is dan vrij hoog dus het kan benauwd aanvoelen. In de wintermaanden is het ongeveer 25 graden. Tijdens de maanden november tot april kan er een kleine hoeveelheid regen vallen. De rest van de maanden is het vrijwel droog.

Bevolking
Bijna de helft van de inwoners van Qatar komt uit het land zelf of zijn van Perzische afkomst. De overige inwoners komen uit Iran, Jemen, Egypte, India en Pakistan. Daarnaast komt er een klein deel uit het westen van Europa. Zo'n 26% van de bevolking is tussen de 0 en 14 jaar oud en slechts 2,5% is ouder dan 65 jaar.

Wat je niet mag missen

Als je in Qatar bent, is een bezoek aan de hoofdstad Doha zeker aan te raden. Er is van alles te ontdekken en je leert de cultuur van het land kennen. Je vindt je er bijvoorbeeld het Nationaal Museum, waar veel te zien is over de geschiedenis van Qatar. Ook het oude Al Koot Fort en het Al Zubara Fort zijn tegenwoordig interessante musea. Daarnaast kun je de Grote Moskee, het paleis van de emir en de klokkentoren bezoeken, die allemaal in de hoofdstad te vinden zijn. Vind je het leuk om een attractiepark te bezoeken? Ga dan eens naar Aladdins Kingdom, waar je spannende achtbanen en leuke attracties vindt.

We kunnen Qatar combineren met Abu Dhabi en Dubai. Vraag hiervoor een gratis offerte bij ons aan. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen