Doha

Skyline hoofdstad Qatar Doha
Skyline hoofdstad Qatar Doha

De hoofdstad van Qatar is het sterk groeiende Doha. Het is een zeer moderne stad waar veel gebouwd word. Hiervoor wordt veel geld apart gehouden. Doha wordt een van de belangrijkste steden in de Golf. De stad heeft een inwonersaantal van 400.000. Meer dan 80% van de bevolking woont in of rondom Doha. In Doha ligt ook het internationaal vliegveld, Doha International Airport. In 2015 zal er nog een vliegveld bijkomen. In 2016 was Qatar kandidaat voor het organiseren van de Olympische Zomerspelen. Dit mogen zij niet organiseren, maar in 2022 komt wel het WK naar het land.

Heb je weinig kennis van Qatar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Doha
Plaatsen in de buurt van Doha (Qatar) :
 • Wakra (17 km)
 • Al Khor (43 km)
 • Ervaringen

  Maria Akkerman op 17 november 2019 plaats: Doha, reisperiode: november 2019

  Prachtige stad. Vriendelijke mensen. Heerlijk eten. Goed betaalbaar.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Doha

  Al Bida Park (Doha)

  Vanuit het Al Bida Park in de hoofdstad van Qatar, Doha, kijk je uit over de prachtige zee. De toegang tot het park is gratis en je kunt er de hele dag terecht. In het park hebben ze van alles om werkelijk iedereen te vermaken. Er zijn tal van eettentjes en winkeltjes, daarnaast zijn er zo nu en dan kunsttentoonstellingen te zien. Voor de kinderen is er een treintje dat door het park rijdt, ook die is helemaal gratis.

  Al Koot Fort (Doha)

  In het hart van Doha staat het Al Koot fort, een militair fort gebouwd in 1927. De opdracht voor de bouw van het fort kwam van sjeik Abdullah bin Al-Qassim Thani die tussen 1913 en 1949 de macht had over Qatar. Het meest opvallende van het fort is dat de moskee op de binnenplaats geen muren en een dak heeft. Je kunt het fort iedere dag bewonderen alleen op vrijdag en zaterdag kan je er alleen 's ochtends terecht.

  Al Muntazah Park (Doha)

  In de hoofdstad van Qatar ligt aan het einde van de C-Ring Road het Al Muntazah Park. Het park is een van de oudste parken van Qatar. Het park heeft een speciaal toegangsbeleid, het park is namelijk alleen toegankelijk voor vrouwen en meisjes en jongens onder de 12 jaar. Dat maakt het voor vrouwelijke toeristen een perfecte plek om even te ontspannen. Vooral in de weekenden en vakanties wordt het park druk bezocht.

  Al Zubara Fort (Doha)

  Al Zubara Fort
  Al Zubara Fort
  Kaart met locatie Al Zubara Fort

  Het Al Zubara Fort ligt 105 km van de hoofdstad Doha af. Dit fort is de hele week open, behalve op zaterdag. Op vrijdag is het fort alleen open in de ochtend. Je hoeft geen entree te betalen om het te kunnen zien. Hoewel er in de omgeving van het fort nog een aantal andere nederzettingen en ruïnes zijn is het Al Zubara Fort het meest bekende.

  Etnografisch museum (Doha)

  Het oudste museum van Qatar is het Etnografisch museum, die als enige nog de bouwstijl van vroeger heeft weten te bewaren. Het museum ligt in de stad Doha en je kunt er van zondag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 15.00 uur en 18.00 uur terecht. Op vrijdag is het museum geopend voor de middagopening en op zaterdag is het museum altijd gesloten.

  Museum of Islamic Art (Doha)

  Museum of Islamic Art
  Museum of Islamic Art
  Kaart met locatie Museum of Islamic Art

  Het Museum of Islamic Art ofwel Museum van Islamitische Kunst is gewijd aan de islamitische wereld. Het museum herbergt en collectie van wereldklasse met meesterwerken die van drie continenten komen, waaronder landen in het Midden-Oosten. Het is een centrum voor informatie, onderzoek en creativiteit en dient als een platform voor dialoog en culturele uitwisseling.

  Het is het op één na grootste museum in Qatar en wordt ook wel het Nationaal Museum van Qatar genoemd. Het museum laat de geschiedenis van het land zien aan de hand van Islamitische relikwieën en artefacten. Het gebouw waarin het museum gevestigd is werd in 1901 gebouwd onder Sjeik bin Jassim Abdullah Al-Thani en in 1970 werd het gebouw ingericht als museum. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Qatar bekijken.

  Vervoer

  Om naar Doha te komen, kun je het beste met het vliegtuig reizen. Er ligt namelijk een groot vliegveld in deze hoofdstad. In 2015 zelfs 2. Om rond te reizen in Doha zelf, kun je gebruik maken van de bus. Dit is een zeer goedkoop vervoersmiddel. Daarnaast is het afhuren van een limousine er heel gewoon en kun je bij een taxi ook terecht. Wel zijn dit duurdere vervoersmiddelen, dus je zult er wel wat geld voor over moeten hebben.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Doha