Bezienswaardigheden Spanje

Spanje is een erg populaire vakantiebestemming voor elk type reiziger. Je kunt er geweldige stedentrips maken naar bijvoorbeeld Barcelona, Madrid en Valencia, genieten aan de stranden van de Costa Brava, Costa del Sol, de Canarische Eilanden en de Balearen en de natuur ontdekken van Andalusië, Asturië en het Baskenland. Kortom, Spanje heeft ontzettend veel te bieden. Er zijn daarom ook heel veel mooie bezienswaardigheden te vinden in het land die zeker het bezoeken waard zijn tijdens je vakantie. Wil je weten welke bezienswaardigheden je zeker niet over mag slaan? De beste bezienswaardigheden van Spanje vind je in de lijst hieronder.

Bezienswaardigheid in Barcelona
Bezienswaardigheid in Barcelona

Pagina 1 van 20 met 199 resultaten

Salvador Dalí

Salvador Dalí
Salvador Dalí

De kunstwerken van Salvador Dalí zijn onder andere ondergebracht in drie Spaanse musea die speciaal zijn opgericht voor de kunstenaar. Het gaat om musea in Púbol, Portlligat en Figueres.
- Het Teatro Museo Dalí is te vinden in de geboortestad van de kunstenaar, namelijk Figueres. Hier zijn niet alleen kunstwerken van Dalí te vinden, maar ook wisselende collecties van andere kunstenaars. Het museum werd in 1974 geopend en tegenwoordig staan er in het hoogseizoen lange rijen voor de deur.
- In Púbol vind je het Gala Dalí kasteel dat sinds 1996 geopend is voor publiek. Het kasteel is gebouwd door Salvador Dalí als woning voor zijn vrouw. Hij beloofde haar nooit in het kasteel te komen, waardoor zowel Gala als Dalí hun gang konden gaan met minnaars en minnaressen.
- Het laatste museum over Dalí in Spanje staat in de stad Portlligat. Het museum is gevestigd in de vaste verblijfplaats van de kunstenaar tussen 1930 en 1982. In 1982 ging hij weg uit zijn huis omdat zijn geliefde Gala was overleden, hij ging toen in het Gala Dalí kasteel in Púbol wonen.

Vlooienmarkt in Spanje

Vlooienmarkt in Spanje
Vlooienmarkt in Spanje

Zowel in Madrid als in Barcelona is een grote vlooienmarkt waar je zo nu en dan nog een echt kunstwerk voor een prikje op de kop kunt tikken. Je moet er dan wel vroeg bij zijn en goed kunnen onderhandelen. In Madrid op de 'El Rastro' en in Barcelona op de 'Els Encants'.

Monestir de Santa Maria de Poblet

Monestir de Santa Maria de Poblet
Monestir de Santa Maria de Poblet
Kaart met locatie Monestir de Santa Maria de Poblet

Het klooster in de stad Poblet staat bekend onder de naam Monestir de Santa Maria de Poblet. Je vindt het klooster in de regio Catalonië. Het Monestir de Santa Maria de Poblet is in 1151 door Franse monniken opgericht en staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij de meeste mensen is het klooster bekend geworden door de vele gebruiksdoelen, zo werd het klooster onder andere gebruikt als paleis, militair fort, pantheon en abdij. Tegenwoordig wonen er ongeveer 50 monniken in het klooster dat het gehele jaar door geopend is voor bezoekers.

Winkelen in Spanje

Winkelen in Spanje
Winkelen in Spanje

Zowel de koopjesjagers als de 'fijnproevers' kunnen in Spanje terecht om te winkelen. Er zijn vele elegante boetieks waar je aan de hand van de laatste mode lederwaren, kleding en schoenen kunt scoren. Maar ook zijn in de meeste steden kleine winkeltjes met keramiek, aardewerk en leuke sieraden te vinden. Voor de echte koopjesjagers zijn er in zowel Barcelona als Madrid grote vlooienmarkten waar je voor een prikje leuke producten op de kop kunt tikken. De meeste winkels in Spanje zijn open van 09.00 tot 14.00 uur en vanaf 16.30 tot 20.00 uur. In de echt toeristische steden sluiten de winkels 's avonds vaak later en kun je ook op zondag naar de supermarkt.

Voetbal in Spanje

Voetbal in Spanje
Voetbal in Spanje

Een van de populairste en belangrijkste sporten in Spanje is zonder twijfel voetbal. Je vindt dan ook veel grote voetbalclubs in het land waaronder bijvoorbeeld FC Barcelona, Valencia CF, Real Madrid, Atlético Madrid, Villarreal CF en Sevilla FC. De stadions van deze clubs zijn voor bezoekers geopend en ook wedstrijden zijn voor buitenlanders bij te wonen. Het nationale team van Spanje werd in 2008 en 2012 Europees kampioen en in 2010 Wereldkampioen en beschikt over veel (individueel) talent.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende