Balearen

Macarelleta Beach Menorca - Balearen - Spanje
Macarelleta Beach Menorca - Balearen - Spanje

De Balearen zijn een Spaanse eilandengroep gelegen in de Middellandse zee. De groep bestaat uit Ibiza, Formentera, Mallorca, Menorca en een aantal onbewoonde eilandjes. Deze eilanden zijn populair door het aangename klimaat en de mooie stranden. Er zijn hier veel chique vakantieoorden te vinden, waardoor het een zeer populaire vakantiebestemming is. De stad Palma de Mallorca, gelegen op het eiland Mallorca, is de hoofdstad van de eilandengroep. Mallorca is tevens het grootste eiland van de Balearen. De eilanden verschillen onderling veel van elkaar. Ibiza staat vooral bekend als een eiland waar je goed kunt feesten. Mallorca is het meest toeristische eiland, hier zijn het hele jaar door toeristen te vinden. Ook hier zijn, net zoals op Ibiza, veel uitgaansgelegenheden te vinden. Tegenwoordig wordt Mallorca ook steeds populairder voor fietsvakanties. Op Menorca vindt je meer rust en hier zijn ook veel prehistorische overblijfselen te vinden. Dit eiland is dus perfect voor een cultuurreis. Formentera is het kleinste en rustigste eiland van de Balearen. Dit eiland is tot nu toe nog niet echt ontdekt door de toeristen, waardoor je hier goed terecht kunt voor een rustige vakantie. Het eiland heeft prachtige witte stranden en kristalhelder water.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Landkaart Balearen
Plaatsen in de buurt van Balearen (Spanje) :
 • Mallorca (30 km)
 • Ibiza (126 km)
 • Menorca (129 km)
 • Formentera (136 km)
 • Sitges (223 km)
 • PeŮŪscola (229 km)
 • Barcelona (230 km)
 • Tarragona (233 km)
 • Salou (234 km)
 • Calella (250 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Balearen

  Castillo del Bellver (Balearen)

  Castillo del Bellver
  Castillo del Bellver
  Kaart met locatie Castillo del Bellver

  Castillo del Bellver op Mallorca is een kasteel uit de 14e eeuw en heeft verschillende functies gehad in zijn geschiedenis. Koning Jaime II liet in 1309-1311 het Castillo de Bellver bouwen als een soort sanatorium, hij leed namelijk aan tuberculose. In het kasteel vind je een ronde vestingmuur met twee verdiepingen en een binnenplaats. Ook is er een kapel aanwezig. Momenteel is het Geschiedkundig Museum van Palma er gevestigd.

  Dragonera (Balearen)

  Dragonera
  Dragonera
  Kaart met locatie Dragonera

  Dragonera is een eiland van de Balearen, ten westen van Mallorca. Het is een klein eiland van slechts 4.200 meter lang en 900 meter breed. Het hoogste punt ligt op 360 meter. Dit onbewoonde eiland is tevens een natuurpark en heeft zijn naam te danken aan zijn vorm, het zou namelijk op een draak lijken. Vanaf Sant Elm is het nog iedere dag te bezoeken, er gaan diverse boottochten heen. Dit is alleen in de zomer, in de winter zal je moeten genieten van het eiland vanaf het strand bij Sant Elm.

  Grotten van Drach (Balearen)

  Grotten van Drach
  Grotten van Drach
  Kaart met locatie Grotten van Drach

  De meest bekende grotten van Mallorca zijn de Grotten van Drach. Het zijn daarnaast ook de meest spectaculaire en meest bezochte grotten van jet eiland. Gidsen nemen je mee naar binnen van de grotten, waarbij je langs een traject van ongeveer twee kilometer over glibberige paden de mooiste stalactieten zal zien. Aan het einde van de rondleiding wordt er een drijven vioolconcert gegeven op het Meer van Martel. Aan het einde wordt je per boot weer naar de uitgang gebracht.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Vervoer

  Mallorca, Menorca en Ibiza beschikken allen over hun eigen luchthaven. De vliegvelden van Ibiza en Mallorca zijn te bereiken vanaf Schiphol Airport en Eindhoven. Naar Menorca vertrekken er vluchten vanaf Schiphol Airport.  Formentera ligt op 30 minuten varen van Ibiza. Daarnaast is dit eiland ook per boot bereikbaar vanaf Valencia en Barcelona. De beste manier om de eilanden te verkennen is met de auto, behalve op Formentera, hier is de fiets het handigste vervoersmiddel. Daarnaast rijden er op alle eilanden van de Balearen bussen die regelmatig verschillende plaatsen op de eilanden aandoen. Tussen de eilanden worden verschillende veerdiensten onderhouden.

  Geschiedenis

  De Balearen zijn sinds het jaar 4000 v.Chr. bewoond. De eerste bewoners van de eilandengroep hoedden schapen en joegen op berggeiten. De Feniciërs arriveerden rond 1000 v.Chr. op de eilanden en namen de macht over. Zij stichtten een handelskolonie in het noorden van het eiland Menorca. De Carthaagse zeelieden namen in de 7e eeuw de macht over. Tijdens deze periode stichtten zij onder andere de stad Eivissa. De Romeinen heersten vanaf de 2e eeuw v.Chr. meer dan 500 jaar over de Balearen. Tijdens deze periode legden zij wijngaarden en wegen aan op de eilanden. Na deze Romeinse periode behoorden de eilanden tot het Byzantijnse Rijk en tenslotte kwamen de Moren nog aan de macht. In de 13e eeuw veroverden de Catalanen onder de leiding van Koning Jaume I de eilanden stuk voor stuk. Zij legden hoge belastingen op, waardoor de economie van de eilanden in gevaar kwam. De bewoners van de Balearen kwamen hier tegen in opstand, wat enkele bloederige conflicten opleverden. Menorca kwam na deze periode in de handen van de Engelsen en de Fransen, maar in het begin van de 19e eeuw kwam Spanje toch weer aan de macht op het eiland. Aan het einde van de 20e eeuw werd de eilandengroep ontdekt door de hippies, waardoor het plotseling een zeer populaire bestemming werd voor toeristen. Het massatoerisme kwam hierdoor op gang.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Balearen