Valencia
Valencia ligt aan de oostkust van Spanje, aan de Middellandse Zee en aan de rivier Turia. Valencia staat bekend om het festival Las Fallas en het nieuwe wetenschapsmuseum Ciudad de las Artes y Ciencias. Valencia is de geboorteplaats van de paella. De stad ligt in de Huerta, een vruchtbare vlakte met sinaasappelboomgaarden en groentekwekerijen. Valencia heeft net als andere Spaanse steden een omvangrijk nachtleven wat zich afspeelt in drie zones: Barrio del Carmen, Cánovas en Woody. Valencia heeft haar eigen voetbalclub: Valencia C.F. dat de Spaanse Liga won in 2002 en 2004. De club was ook finalist in de UEFA Champions League in 2000 en 2001, en in 2004 won het de UEFA Cup.
Plaatsen in de buurt van Valencia (Spanje) :
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Valencia
Ciudad de las Artes y Ciencias (Valencia)
Ciudad de las Artes y Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap) is een culturele centrum bestaande uit een wetenschapsmuseum, een IMAX-theater, het grootste aquarium van Europa, vele exposities, sportvoorzieningen en parken. De gebouwen zijn ontworpen door de Valenciaan Santiago Calatrava en Félix Candela. Het complex bestaat nu uit zes onderdelen en is erg futuristisch opgezet.
La Tomatina (Valencia)
Het nabijgelegen dorpje Buñol (Bunyol) trekt elk jaar duizenden bezoekers voor 'La Tomatina', een groot tomatengevecht. La Tomatina Festival begon in 1945 als een boze uitbarsting van een groep tieners die een plaatselijke optocht probeerde te verstoren. Het jaar erna besloot dezelfde groep de tomatenstrijd voort te zetten. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waar mensen van over de hele wereld naartoe komen.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.
Vervoer
Het vliegveld van Valencia verbindt de stad met vrijwel alle grote Spaanse steden en een groot aantal Europese steden.
Geschiedenis
Valencia werd gesticht in het jaar 138 v. Chr. onder de naam Valentia Edetanorum, door de Romeinse leider Decimus Junius Brutus Callaicus. In het jaar 75 v. Chr. werd de stad verwoest door de strijd tussen Pompeius en Quintus Sertorius. De stad werd daarna deels hersteld, rondom het jaar 50 van de 1e eeuw kreeg de stad een eigen Romeins circus, een forum en de beroemde torens 'Torres de Serranos'. In de 4e eeuw, na de vervolging en marteling van Vincentius van Zaragoza, ontstond de eerste katholieke samenleving van de stad en begon de transformatie van Romeinse tempels in christelijke gebedshuizen. Deze periode van religieuze verandering valt samen met de komst van de Germaanse Visigothen. Vervolgens werd het zuidoosten van het Iberisch Schiereiland veroverd door de Byzantijnen, zij werden in het jaar 625 het land uitgezet. In het jaar 711 wordt Valencia veroverd door de Moren, en begint de stad voor het eerst sinds jaren weer te groeien. In 1101 werd de stad uiteindelijk veroverd door de Almoraviden. Op 28 september 1238 werd Valencia wederom uit Arabische handen afgepakt, ditmaal door Jaime de Veroveraar en zijn leger dat bestond uit o.a. Italiaanse en Duitse soldaten. Meer dan 50.000 almoraviden ontvluchtten de stad en op 9 oktober werd Valencia de hoofdstad van het nieuwe Rijk van Valencia, onderdeel van het Koninkrijk van Aragón. Rondom het jaar 1400 braken stabielere tijden aan voor Valencia, de 15e eeuw staat dan ook wel bekend als de 'Gouden Eeuw van Valencia'. In die periode groeide de stad zowel economisch als cultureel als nooit te voren, en was in 1483 de grootste stad van het Koninkrijk Aragón met ongeveer 75.000 inwoners.
Weer
Valencia heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers en zeer milde winters.