Rue des Bouchers Brussel restaurants BelgieRue des Bouchers Brussel restaurants Belgie

België staat o.a. bekend om het bier, de chocolade en pralines, mosselen, Belgische frieten, Manneken Pis en Kuifje. In België verveel je je geen moment. Er is altijd wel iets te doen of te bezichtigen. Ook al is België niet zo`n groot land, er zijn wel unieke musea, uitstekende shopmogelijkheden, prachtige gothische kerken en diverse natuurgebieden. Zowel voor de actieve vakantiegangers als voor de cultuurliefhebbers is België een geschikt vakantieland. Maar misschien wel de voornaamste reden om een bezoek te brengen aan België is het bourgondische leven met heerlijk eten en drinken.

België is het zuiderbuurland van Nederland en grenst verder aan Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en de Noordzee.

Je kunt België verdelen in drie geografische zones: Laag-België met een hoogte van minder dan 100 m., Midden-België met een hoogte variërend van 100 tot 200 m. en Hoog-België met een hoogte van 200 tot meer dan 500 m. Botrange in de Ardennen is het hoogste punt met 694 m.

Forum

Er staan 2 onderwerpen in het BelgiŽ forum. Heb je een vraag over BelgiŽ of iets te melden? Schrijf dan een topic in het forum

Ervaringen

Er zijn 39 ervaringen ingevuld; BelgiŽ krijgt een 8 uit 10 .
Hieronder vind je de laatste 10.

bezocht dit land in december 2014

Taal Nederlands!! Alle bezienswaardigheden op loop afstand. Cultuur,eten en drinken volop aanwezig tegen redelijke (lager dan in Nederland) prijzen.

bezocht dit land in december 2014

Zal ongetwijfeld een volgend bezoek opleveren

bezocht dit land in december 2014

Brugge is een bezienswaardige stad vol met authentieke en in goede staat verkerende gebouwen, kerken, en pleinen, voor mensen die van historie houden wat goed bewaard is gebleven is dit een must om te zien en te beleven aan te raden is dit met een rondleiding van een gids te doen.

bezocht dit land in december 2014

Een in aanbouw liggend centrum, alleen de grote markt was enigszins in kerstsfeer voor de rest was er te kort tijd van 11 tot 14.30 uur om dat te zien wat Brussel te bieden heeft, maar ook daar zal je een rondleiding met een gids moeten doen om geen authentieke gebouwen, kerken,paleizen, tuinen en pleinen te missen of over het hoofd te zien.

bezocht dit land in november 2014

Brugge is een zeer mooie stad ,zeker de moeite om naar te gaan .

bezocht dit land in november 2014

Brugge is een fantastische historische stad met vele bezienswaardigheden!

bezocht dit land in november 2014

Brugge heeft een prachtige binnenstad!

bezocht dit land in november 2014

kerstmarkt was goed, veel bezienswaardigheden.

bezocht dit land in november 2014

Prachtige stad om te bekijken is Brussel.

bezocht dit land in oktober 2014

Het was lekker rustig in Blaimont Uitzicht heerlijk Het eten heerlijk met veel keuze En lekker triek biertje

Vervoer

Vervoer naar het land

Vanuit Nederland kun je met de auto of met de trein naar België. De wegen in België zijn redelijk. Er zijn diverse treinverbindingen met de grote steden in België.

Vervoer in het land

België heeft een aantal luchthavens: Antwerpen, Brussel, Charleroi, Luik en Oostende. De bekendste en grootste luchthaven is Brussel. Het is zeker verstandig, als je een vlucht wilt boeken, om eens te kijken of het niet goedkoper is als je vanaf Brussel vliegt i.p.v. Amsterdam/Rotterdam.

Het openbaar vervoer is in België goed geregeld. Er zijn busdiensten die de plaatsen buiten de grote steden met elkaar verbinden, maar ook de treinen hebben een uitstekende dienstregeling. Bij de plaatselijke toeristenbureau's kun je de dienstregelingen opvragen. Mocht je zin hebben om de omgeving met de fiets te gaan verkennen, dan kun je op de meeste stations een fiets huren.

Artikelen

Top 5 B&B Antwerpen
De mooiste kastelen van BelgiŽ
Arrangement: Kuieren en bier proeven in Leuven
Industrieel erfgoed WalloniŽ
De Belgische kust
Weekendje Brussel
Pretparken in BelgiŽ
Feestdagen in BelgiŽ
De leukste uitstapjes in BelgiŽ
Shoppen in Antwerpen
Toeren door BelgiŽ - De Abdijenroute
Kastelen in de Belgische Ardennen
Winkelen in BelgiŽ
Kerstmarkten in BelgiŽ
Bijzondere steden in BelgiŽ
Het koningshuis in BelgiŽ
Bier drinken in BelgiŽ
BelgiŽ van A tot Z
Festivals in BelgiŽ
Activiteiten in de Belgische Ardennen
Vakantieparken in BelgiŽ

Visum

Voor een vakantie in België heb je geen visum nodig.

Prijzen

Het gemiddelde prijsniveau in België is gelijk aan dat van Nederland.

De munteenheid in België de euro.

Veiligheid

In België kun je veilig reizen. Houdt, zoals overal, wel rekening met zakkenrollers.

Bevolking & cultuur

De Belgen brengen veel tijd buiten de deur door. Er gaat geen gelegenheid voorbij zonder feest te vieren. Het hele jaar door zijn er kermissen, katholieke processies, historische optochten, carnavalsoptochten en jaarmarkten. Elk dorp en elke stad heeft zijn eigen tradities. Folklore leeft in België nog volop.

In België kennen ze over het algemeen dezelfde feestdagen als wij in Nederland, al hebben ze natuurlijk ook hun eigen nationale feestdagen. Zo is 21 juli een nationale feestdag en op 11 november wordt de Wapenstilstand gevierd.

België bestaat uit een Nederlands deel (Vlaanderen) en een Frans deel (Wallonië). Er wonen twee grote gemeenschappen: de Vlamingen en de Walen. De Vlamingen wonen in het noorden en spreken Nederlands. De Walen wonen in het zuiden en spreken Frans. Brussel is tweetalig, maar toch hebben de meeste inwoners Frans als moedertaal. In het oosten van het land wonen ook nog Duitstaligen.

De stripheld Kuifje is over de hele wereld bekend. Jaarlijks worden er ongeveer drie miljoen Kuifjesalbums verkocht. De strips zijn in 58 talen vertaald. George Remi (Hergé) tekende op 10 januari 1929 de eerste contouren van Kuifje. De stripheld is gebaseerd op de grote sterverslaggevers van die tijd.

De Belgische vlag dook voor het eerst op in 1792. Na de onafhankelijkheid van de Nederlanden werd het in 1830 de nationale vlag. De kleuren zijn afgeleid van het wapen van Brabant.

Landkaart

Hieronder staat de kaart van BelgiŽ (Koninkrijk BelgiŽ); met als hoofdstad Brussel. Het land ligt in noordwest Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 32545 km≤. Het klimaat wat er heerst is landklimaat. Het merendeel van de 10500000 inwoners heeft als geloofsovertuiging Rooms-Katholiek. De meest gesproken taal in BelgiŽ is Frans en Vlaams. De tijdzone van het land is +1. De munteenheid van BelgiŽ is de Euro.

Plaatsen Bezienswaardigheden

Flora & Fauna

De Ardennen zijn een schitterend natuurgebied. Er zijn o.a. prachtige natuurparken te bewonderen, waar je de flora en fauna kunt bezichtigen die deze streek zo bijzonder maken. Ook kun je er diverse activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, raften en vissen.

Je vindt in België een enorm aantal plantensoorten. Er zijn zo`n 1350 hogere planten, 1300 algen en wieren, 600 mossoorten en 5000 soorten zwammen.

Het konijn, de haas en de eekhoorn kom je op verschillende plekken tegen in België. Ook een aantal soorten muizen en ratten en de hamster komt nog voor. De hamster vindt je vooral in Haspengouw.

Medische informatie

België heeft een uitstekend gezondheidszorgsysteem. Er zijn geen wachtlijsten.

Inentingen

Om een bezoek te brengen aan België heb je geen vaccinaties nodig. Voor actuele adviezen neem contact op met de GGD, Travel Clinic of het Tropencentrum.

De taal

In België wordt Nederlands en Frans gesproken en bij de grens met Duitsland een klein beetje Duits. Het Nederlands Belgisch heeft wel een groot aantal woorden die anders zijn dan in Nederland.

Geschiedenis

Het gebied wat nu België is werd al tijdens het Neolithicum bewoond. In de 7e eeuw v.Chr. vestigden de Kelten er zich. Rond 55 v.Chr. werd het land veroverd door Julius Ceasar. Daarna zorgden de Romeinen 4 eeuwen voor rust en welvaart. Vervolgens heersten de Franken er een aantal eeuwen.

Op 4 november 1830 begon in Londen een diplomatieke conferentie die over de toekomst van België zou beslissen. Hier erkenden men de scheiding van België en Nederland. Leopold van Saksen-Coburg werd in 1831 de eerste Koning der Belgen. In 1865 werd hij opgevolgd door zijn zoon Leopold II.

Bestemmingen in BelgiŽ