Schrijf een ervaring over Better Places en maak kans op mooie prijzen!

Ervaringen Better Places

Pagina 1 van 16 met 789 resultaten

op 17 april 2020 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: februari 2020

We hebben een hele mooie diverse reis gemaakt. Veel locaties aangedaan, de meeste erg fijn, sommige net niet helemaal wat we hadden gehoopt. We zijn drie volle weken geweest met een kleine uitstap naar Panama voor drie dagen. Denk dat het niet iets te lang was. Wel was alles verder strak geregeld vanuit Better Places, informatie was goed en duidelijk. Het contact en het overleg bij het boeken, het meedenken en ook het contact tijdens de reis wanneer dit nodig was erg fijn. Wij hebben echt veel gehad aan het advies tijdens het boeken, heel persoonlijk en snel. Fijn. Kortom wij zullen zeker een volgende reis bij Better Places boeken. ... Lees meer

  • Algemeen 8
op 3 april 2020 bestemming: Cuba / Rondreis, reisperiode: februari 2019

We maakten zeer goed georganiseerde reis met een betrokken plaatselijke agent!! We hadden overal fijne casaís en daardoor goed contact met de bevolking. Het verkrijgen van brandstof was op Cuba niet altijd gemakkelijk, maar de plaatselijke vertegenwoordiger zorgde altijd voor een oplossing! Casaís en taxivervoer waren perfect geregeld! ... Lees meer

  • Algemeen 9




op 31 maart 2020 bestemming: Marokko / Rondreis Anti Atlas, reisperiode: maart 2020

Een fantastische ervaring in een voor ons onbekend land. Rust, natuur, vriendelijke mensen en leuke excursies. Alles goed geregeld en de maatwerk - rondreis pakte helemaal goed uit. Heerlijke accomodaties! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 24 maart 2020 bestemming: Ecuador / Andes-Amazone-Galapagos, reisperiode: februari 2020

We hebben een fantastische en gevarieerde vakantie gehad in het prachtige Ecuador. Het begon thuis al met de voorbereidingen en het persoonlijk contact met Renť via WhatsApp, erg prettig.
De samenstelling van onze rondreis is geheel zoals we gepland en bedacht hadden verlopen. Hulde aan de vrijheid in het plannen bij Better Places.

Gestart in Quito waar Renť ons heeft bezocht in het hotel en alles doorgesproken. Tijdens de reis nog regelmatig via WhatsApp contact gehad, zo maar :). Goeie kerel.
Vanuit Quito ging de reis naar Cuyabeno diep in Amazone, prachtig. Hierna weer terug naar de Andes naar het kleurrijke Otavalo en vervolgens via een tocht op de Cotopaxi, een trekking van Isinlivi naar Chugchilan, afgedaald naar BaŮos om even bij te komen van de trekkings op grote hoogte. Hier gelijk ook even de aftrap van carnaval meegepikt.
Daarna weer terug naar de imposante Andes en de 5000mtr aangetikt op de Chimborazo vulkaan; magnifiek.
Ook in Guamote weer vol in het carnaval terecht gekomen, werkelijk een hele mooi ervaring. Een grote optocht met heel veel dansgroepen uit omliggende bergdorpen met allemaal eigen folklore.
De laatste stad van ons bezoek in het Andesgebergte en een mooie afsluiter na 3 weken op het vaste land, was het mooie Cuenca.

Tot slot de finale. Vanuit Guayaquil zijn we naar de Galapagos gevlogen. Je leest er veel over, maar in werkelijkheid is het nog veel mooier en ook vaak onwerkelijk. We hebben op 3 eilanden telkens 2 nachten overnacht, en met een speedboot als transport tussen deze eilanden gereisd (heftige ritjes). Wat een natuur. De dieren zijn echt zo dicht te benaderen (en zij benaderen jou ook) en absoluut niet schuw. Alle foto's die je ziet in folders en websites kloppen gewoon.

  • Algemeen 10
op 18 maart 2020 bestemming: Suriname, reisperiode: februari 2020

We hadden twee weken om een indruk van Suriname te krijgen. De opbouw van de reis was voor ons perfect. Van Paramaribo naar de voormalige plantage Frederiksdorp, een mooi aangelegd resort. Vervolgens beleefden we een hoogtepunt in het schitterende Danpaati, ver het binnenland in, per korjaal over de Surinamerivier. We maakten daar kennis met de lokale bevolking, de flora en de fauna. Na een aangenaam rustmoment in Domburg waren we helemaal klaar voor een verblijf van een paar dagen onvergetelijk junglecamp, aan de Maratakkarivier: Back to the basic. Onze reis werd afgesloten met een paar dagen ontspannen in resort Bloemendaal bij Groningen.
Het was een prettige afwisseling van varen, fietsen, rijden in een busje, wandelen ťn....hangmatteren. Tijdens alle verblijven en excursies van de reis werden we begeleid door heel kundige en vriendelijke gidsen en gastvrouwen/-heren. En wat hebben we hťťrlijk gegeten! Onze Surinamereis is een belevenis geworden waar we nog vaak aan terug zullen denken.

  • Algemeen 9
op 16 maart 2020 bestemming: Cuba / midden en West Cuba, reisperiode: februari 2020

Cuba is geweldig . De geuren, kleuren en de muziek maken het tot een onze mooiste reiservaringen. Wij hebben gereisd met de tourbus. Dat was supergoed geregeld. Het kost misschien wat meer tijd, maar het begrip tijd speelt in een land als Cuba niet zo'n grote rol. We hadden van te voren een aantal excursies geboekt. Juist in dit contact met de gidsen kom je veel te weten over het land en de cultuur. Alle gidsen spraken goed Engels . Het slapen in de casa's is een ervaring op zich. De ene keer slaap je in een koloniaal huis met een jaren 70 inrichting, de andere keer in een vervallen paleis met een binnentuin en de altijd aanwezige schommelstoel. Op een vraag van een van onze vrienden :" Wat vond je nu het mooiste in Cuba", was ons beider antwoord: de mensen. Normaal organiseren wij niets van te voren , maar Better Places is zeker een aanrader!

  • Algemeen 10
op 14 maart 2020 bestemming: Suriname, reisperiode: februari 2020

We hebben mede door Better Places een fantastische vakantie in Suriname gehad. Lizet heeft een prima reis voor ons samengesteld en goed rekening gehouden met onze wensen. Veel gezien in dit prachtige land. Mooie natuur, vele vogels, aapjes en prachtige accommodaties, waar we ook heerlijk tot rust konden komen. We hebben genoten.

  • Algemeen 9
op 11 maart 2020 bestemming: Suriname / Diverse, reisperiode: februari 2020

Wij wilden een gevarieerd programma met veel natuur en wat cultuur. Niet zoveel stad en al zeker geen strand, tenminste niet om op te liggen. Hadden gelijk een prettig contact met Lizet van Better Places en na een aantal reisvoorstellen zijn we samen op een gevarieerd programma uitgekomen.

In de drie weken dat wij in Suriname zijn geweest zijn we van west naar oost gereisd en diep en dieper het Amazone woud in. Hebben veel dieren gespot, van de luiaard, piranhas,Flamingo's, Ara's tot leggende zeeschildpadden en nog veel meer dieren. Daarnaast de dorpjes in het binnenland en de boerderij bij Groningen waar we gastvrij werden ontvangen. Parimaribo was onze uitvalsbasis waar we een gedeelte van onze bagage veilig achter konden laten.

Al met al hadden we een vrij druk programma waarbij we veel moesten reizen.

Als minpuntje hebben wij de eentonigheid van het eten ervaren. Na drie weken waren wij de kip/vis met rijst/nasi/bami,kousenband komkommer en tomaat wel een beetje zat.

desalniettemin was dit voor ons een hele fijne reis waar we met vrijwel alle facetten van het land kennis hebben gemaakt.

  • Algemeen 9
op 10 maart 2020 bestemming: Tanzania / Rondreis, reisperiode: februari 2020

Ook van ons complimenten voor Karin ( en Astrid), een aanwinst voor het Better Places team. We hebben al aardig wat ervaring met BP en ook deze reis paste precies bij onze wensen en verwachtingen. Mijn rolstoel vriendin heeft ook genoten . Onze gids/ chauffeur Samuel had hier ervaring mee, dus mooier kon het niet. Een GRAND MERCI van ons vieren.

  • Algemeen 9
op 9 maart 2020 bestemming: PatagoniŽ, reisperiode: februari 2020

We hebben een prachtige rondreis van 14 dagen gemaakt door PatagoniŽ. Omdat we van wandelen houden was de W-trekking opgenomen en een aantal dagen El Chalten.
Better Places heeft het programma verder aangevuld en het was heel goed in balans. Natuurlijk maak je veel reisuren maar er was ook rust ingebouwd door meerdere nachten op dezelfde locatie te slapen. Alles was perfect geregeld en de overnachtingsadresjes waren stuk voor stuk geweldig! Vaak kon je er ook eten, wat niet verplicht was, maar wel een fijne optie.
Het feit dat we volledig "ontzorgd" waren wat betreft "regel dingen" maar wel vrij waren om onze wandeldagen zelf in te delen was voor ons een fijne constructie! Ook het vlotte contact met Gwendeline en de agent ter plaatse was super!
Wij raden Better Places van harte aan!

  • Algemeen 9
op 8 maart 2020 bestemming: Colombia / Punta Gallina, reisperiode: februari 2020

Goed geregeld een fantastische op maat gemaakte reis. Uitstekende gids en chauffeur door La Guaijra. Nu voor de derde keer onze reis via Better Places geregeld en uitsluitend positieve ervaringen.

  • Algemeen 10
op 8 maart 2020 bestemming: Uganda, reisperiode: februari 2020

Al langer overwogen wij een reis naar Oeganda te maken, vooral om de berggorilla's te zien. We hebben bij een paar organisaties om een reisvoorstel gevraagd. Het voorstel van Sander sloot precies aan bij onze wensen, waarbij je merkt dat Sander Oeganda goed kent.

Onze 17 daagse rondreis omvatte vrijwel het gehele safari-circuit van Kidepo in het noorden, naar Murchison, Kibale, Queen Elisabeth, Lake Mburo en natuurlijk Bwindi. Wij boekten premium lodges, die vrijwel allemaal aan de verwachtingen voldeden. Comfort, verzorging en maaltijden uitstekend.

Onze chauffeur en gids bleek een meer dan uitstekende begeleider, die ons, zonder GPS, feilloos door Oeganda loodste. Kleine ongemakken werden direct opgelost, maar vooral zijn relaxte karakter is precies wat je tijdens zo'n reis nodig hebt.

Naast de zeer afwisselende natuurparken, die allen een eigen karakter hebben, hebben de mensen van Oeganda diepe indruk op ons gemaakt. Het land heeft daarom veel potentie verder te groeien.

In tegenstelling tot Kenia en Tanzania is Oeganda nog niet overlopen door toeristen en biedt daardoor een authentieke reiservaring. Zo zagen wij een cheetah-hunt en lion-hunt met ons als enige getuigen....

Wij bevelen Sander en driver Bob van harte aan.

  • Algemeen 10
op 6 maart 2020 bestemming: Costa Rica / Divers, reisperiode: februari 2020

Goed op ons gericht reisplan was zeer snel ter beschikking. Prachtige slaaplokaties op bijzondere plekken. Zeer handige reisapp. Org. Is gericht op duurzaamheid en dat is merkbaar gedurende de reis

  • Algemeen 9
op 5 maart 2020 bestemming: Cambodja, reisperiode: februari 2019

Heel tevreden over de reis naar Cambodja. Alles super goed geregeld. Leuke kleinschalige locaties. Vervoer was keurig op tijd. De activiteiten zijn leuk en goed georganiseerd. Snelle reactie van Jurry op een vraag tijdens de reis.
We zijn nu voor de 2 de x op reis geweest via betterplaces en gaan zeker volgend jaar weer. We hebben onze perfecte reisorganisatie gevonden!

  • Algemeen 9
op 2 maart 2020 bestemming: IndonesiŽ, reisperiode: februari 2020

Zeer persoonlijke begeleiding van ons reisplan. Jullie kunnen goed luisteren, jullie hebben goed begrepen wat onze wensen waren. Perfecte organisatie, zeer plezierige kleinschalige hotels. Alles tot in de puntjes georganiseerd. Betrouwbare fijne chauffeurs en gidsen. Volledige extra informatie over gewoontes van het land. We reizen zeker weer met Better Places.We kregen zelfs nog heel attent geld terug van plaatselijke vertegenwoordiger voor een ruil in goedkopere vliegtuigtickets, zeer attent!

  • Algemeen 10
op 29 februari 2020 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: januari 2020

Goed georganiseerd. Mooie ervaringen, vooral in de nationale parken. Het maakt verschil uit of je 's morgens of 's middags naar een wildpark gaat, omdat je deels andere dieren kunt zien op een ander tijdstip. Overnachtingsplekken waren prima in orde.

  • Algemeen 8
op 28 februari 2020 bestemming: Cuba, reisperiode: februari 2020

Fijne, snelle en klantvriendelijke afstemming voorafgaande aan de vakantie. Resulterend in een perfect op maat gemaakte reis op basis van onze wensen in combinatie met hun uitgebreide kennis van het land. Er werd zelfs meegedacht in het organiseren van mijn huwelijksaanzoek! Kortom, ik beveel Better Places van harte aan!

  • Algemeen 9
op 27 februari 2020 bestemming: Cuba, reisperiode: februari 2019

Better Places krijgt van ons een 9 voor de organisatie van onze Cuba reis! Zowel onderdak bij de Casas Particulares, als het transport met Private Transfers en de verschillende excursies met gidsen waren allemaal perfect geregeld. Ook de communicatie in Cuba en hier in Nederland was adequaat, snel en service gericht!
Alle casas waren verschillend van karakter, de chauffeurs reden veilig en de gidsen spraken allen redelijk engels en wisten interessante verhalen te vertellen. Zeer boeiende reis, mede door Better Places! Heel veel dank, Aernout en Frederike van Citters

  • Algemeen 9
op 27 februari 2020 bestemming: Tanzania / Safari, reisperiode: februari 2020

De reis naar Tanzania was super geregeld! Vooraf was het mogelijk om alle vragen te stellen die je graag wilde. En ook tijdens de vakantie werd er snel geantwoord op het moment dat er een vraag was. De chauffeur tijdens de safari was echt een topper! Mede door hem hebben wij de volledig Big 5 (na 15 jaar) gezien. De tentenkampen en lodges zijn kleinschalig, waardoor een persoonlijke benadering voorop staat. Wat heel erg bij ons past is de wijze waarop Better Places omgaat met respect voor mens, dier en natuur. Een volgende vakantie kijken we zeker weer bij Better Places.

  • Algemeen 10
op 25 februari 2020 bestemming: Guatemala, reisperiode: januari 2020

Ik ben 3 weken alleen op reis gegaan naar Guatemala via Better Places. Ik ben nu alweer 2 weken terug en ben nog steeds zo vreselijk onder de indruk van het land, ik heb Guatemala echt in mijn hart gesloten en zal deze ervaring nooit vergeten. Ik heb veel gezien, ben het hele land doorgereisd met als absolute hoogtepunten het meer van Atitlan, een homestay bij een enorm lieve en warme familie in Xela en de sunsettour in Tikal. Verder veel plezier gehad in hostel Oasis the Traveller in Lanquin midden in de jungle, leuke lokale excursies gedaan (workshop medicinale planten in San Juan la Laguna en in Xela naar een lokale markt geweest) en nog veel meer. Guatemalteken zijn zo vriendelijk en open, doordat ik alleen reisde heb ik veel mensen ontmoet. Superleuk!! Ik heb een topreis gehad. Better Places is een leuke organisatie met veel kennis van het land. Hartstikke goed georganiseerd allemaal. Ik vond sommige hotels wat minder leuk, maar de meesten waren gelukkig wel leuk. Semuc Champey vond ik persoonlijk de lange reistijd niet waard. Ik had drie lange reisdagen waarvan de reistijd echt niet klopte, dit heb ik doorgegeven zodat zij daar hun voordeel mee kunnen doen. Het land geef ik een dikke 10, Better Places een welverdiende 8. Bedankt!

  • Algemeen 8
op 25 februari 2020 bestemming: EthiopiŽ / Zuid-EthiopiŽ, reisperiode: januari 2020

Ik geef 9 op 10 omdat rationeel gezien alles altijd beter kan, maar gevoelsmatig was dit een 10. Onze 2 weken durende trip door Zuid-EthiopiŽ was tot in de puntjes uitgekiend door reisspecialist DaniŽl. Hierbij is hij samen met zijn team er in geslaagd om onze wensen volledig om te zetten in de realiteit. Hier zat ook een 3 daagse trektocht door het land van de Hamer in vervat. Gewoonweg een fantastische beleving. In een land als EthiopiŽ lopen de dingen soms wel eens anders dan vooraf gepland. Op geen enkel ogenblik hebben wij ons daarover zorgen moeten maken, het team van DaniŽl (gidse Nigisti en chauffeur Atse) handelden alles keurig af, vaak zelfs zonder dat wij het zelf merkten. Ook de sfeer zat goed, we hadden echt het gevoel dat alle betrokkenen dag en nacht er alles aan wilden doen om ons een onvergetelijke ervaring te bezorgen. En dat is ook meer dan gelukt! En voor ik het vergeet, EthiopiŽ is een fantastisch land met hele warme kleurrijke mensen. Bedankt Daniel, Nigisti, Atse!

  • Algemeen 9
op 24 februari 2020 bestemming: Suriname / Rondreis, reisperiode: februari 2020

Contacten vooraf, tijdens en na de reis prettig en proffesioneel. Heel gevarieerd programma en alles stipt op tijd. Veel aandacht voor milieu en lokale mensen. Accommondaties en eten geweldig.

  • Algemeen 10
op 24 februari 2020 bestemming: Chili, reisperiode: januari 2020

Van half januari tot half februari maakten we in de Chileense zomer een prachtige reis door Chili. Tevoren hadden we intensief met Better PLaces overlegd over wat wij graag wilden zien en hoe we wilden reizen. Het persoonlijke en directe contact was bijzonder goed. De reis voerde van Santiago, waar we met een historicus als gids een interessante en onderhoudende rondwandeling maakten, naar het noorden, de Atacama Woestijn, wat een fantastische start was van een lange reis. De organisatorische kant van de reis was werkelijk perfect in orde; binnenlandse vluchten, gehuurde autoís, boarding passes en een soort noodtelefoontje voor als we zouden stranden (niet gebuiktÖ) en de accomodaties: alles was tevoren afgesproken en goed geregeld zodat we geen tijd en energie kwijt waren met logistieke kwesties in een land waar je toch niet direct tegen overnachtingsmogelijkheden aanloopt. Verder ging de reis naar het zuiden door het merengebied, PatagoniŽ met het prachtige Torres del Paine, de gletsjers en uiteindelijk Tierra del Fuego. Dit is heel kort samengevat, maar de tijd die we hadden voor alles heeft ons het land goed doen kennen en bovendien vele mooie contacten met Chilenen bezorgd! We hebben mede daardoor ook inzicht in en begrip voor de sociale problematiek gekregen. We waren buitengewoon tevreden met Better Places!

  • Algemeen 10
op 22 februari 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2019

Programma geheel op wens samengesteld, mooie (eco)accommodaties en vooral de bereikbaarheid van Better Places tijdens de reis maakten het tot een mooie en bijzondere ervaring

  • Algemeen 9
op 21 februari 2020 bestemming: Chili, reisperiode: januari 2020

In januari/februari hebben we een fantastische rondreis van 24 dagen gemaakt door ArgentiniŽ en Torres del Paine in Chili. Alles was perfect geregeld, van binnenlandse vluchten, tot autohuur en kleinschalige hotels. Gwendeline van Better Places heeft ons hierin heel goed geadviseerd. De georganiseerde excursies waren uitstekend. We waren onder de indruk van de natuur in Vuurland, nog meer van de Perito Moreno en andere gletsjers, van Torres del Paine en de Iguazķ watervallen. En natuurlijk van de levendige stad Buenos Aires, waar we nog lang niet alles gezien hebben.
We hebben al veel van de wereld gezien, maar deze reis hoort zeker bij onze topervaringen, mede dankzij de deskundigheid van Gwendeline.

  • Algemeen 10
op 20 februari 2020 bestemming: Myanmar, reisperiode: januari 2020

De reis was fantastisch. Heel goed georganiseerd, hele fijne supersnelle service van Nwai, onze lokale reisagent.
We wilden een actieve reis en zoveel mogelijk zien in 2,5 week. Dat is gelukt!!
Toen we besloten om de laatste 2 dagen toch relaxed aan zee door te brengen werd 'ons schema' meteen omgegooid zonder extra kosten. Heel fijn.
Het enige minpuntje vind ik het reizen met 2 personen in een 'luxe auto'. Dat past niet helemaal in de 'sustainable waarden' van Betterplaces. Dus, bijvoorbeeld met de boot van Bagan naar Mandalay, of vaker inzetten op de VIP (nacht)bus. Die was namelijk prima van Yangon naar Bagan.

  • Algemeen 9
op 15 februari 2020 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: januari 2020

Prachtig eiland, fijne hotels en guesthouses. Prima organisatie

  • Algemeen 9
op 14 februari 2020 bestemming: EthiopiŽ / rondreis, reisperiode: januari 2020

We hebben een bijzonder mooie rondreis gemaakt door het noorden van EthiopiŽ. We hadden bijna overal prettige overnachtingen, een prima en leuke chauffeur en overal goede locale gidsen. De reis was erg de moeite waard.

  • Algemeen 9
op 12 februari 2020 bestemming: Tanzania / Rondreis, reisperiode: januari 2020

We wilden al geruime tijd met vrienden naar Tanzania en na veel zoeken kwam ik via Google Better Places tegen. Dit sprak me meteen aan, een reis waarbij ook een deel van de opbrengst bij de locale bevolking kwam. Al snel maakte ik contact met Karin. Zei kwam met een heel mooi reisvoorstel. En eenmaal in Tanzania aangekomen was het nog mooier dan we ons hadden voorgesteld. We zijn 19 dagen door Tanzania getrokken waarvan we de laatste 5 dagen op Zanzibar hebben doorgebracht. De combinatie natuur en cultuur was heel mooi. We waren zeer onder de indruk van de enorm vriendelijke mensen en de manier waarop ze leven. De natuur was ook prachtig. En niet te vergeten de lodges. Heel erg mooi. Helaas raakte mijn man met enorme rugklachten in het ziekenhuis. Maar ook hierbij zijn we zo goed geholpen door Karin en Edward van Better Places! Echt heel fijn om zo gesteund te worden. Ook de gids, Rajabu, leefde zo mee! Hij kwam midden in de nacht om te helpen en bleef in het ziekenhuis constant bij ons. Ik raad iedereen die een mooie rondreis wil maken in Tanzania Better Places aan. Beter geregeld dan door deze organisatie kan echt niet. Karin, Edward, Henry en niet te vergeten Rajabu, heel erg bedankt! Jullie zijn echt een 10 waard!

  • Algemeen 10
op 11 februari 2020 bestemming: Colombia / MedellŪn, reisperiode: januari 2020

We hebben voor de tweede keer met Better Paces een prachtige reis door Colombia gemaakt, prima georganiseerd door Eddy en zijn team. We overwegen volgend jaar opnieuw naar dit prachtige land te gaan.

  • Algemeen 10
op 8 februari 2020 bestemming: Guatemala, reisperiode: januari 2020

Januari een rondreis langs de hoogtepunten van Guatemala gemaakt. We vlogen naar Guatemala City en werden daar opgewacht door een chauffeur die ons naar het hotel in Antigua bracht. Prachtige stad. Ook zijn we naar de markt in Chichicastenango geweest. Heel groot en kleurrijk. Daarna naar Panajachel aan het Lake Atitlan gegaan. Hier hebben we een privťboottocht naar de overkant van het meer gemaakt. Daar de koffieplantage en een weefworkshop gedaan . Dit was heel bijzonder want het was bij locals thuis. De volgende overnachtingen waren in Xela bij een gastgezin. We werden daar zo vriendelijk ontvangen, dit was een geweldige ervaring.
Hierna een lange autorit naar Lanquin gemaakt, waar we de volgende dag naar Semuc Champey gingen. Prachtige poelen die vooral goed te zien zijn vanaf het uitkijkpunt. De volgende stop in Flores en de Maja ruÔnes van Tikal bezocht. De zonsopgang was een geweldige belevenis. Onze laatste tocht ging naar Rio Dulce. De volgende dag een prachtige boottour gemaakt over de rivier naar Livingston.
Alles was perfect geregeld door Petra van BetterPlaces. Mooie hotels en prima vervoer.
Guatemala is een echte aanrader!

  • Algemeen 9
op 7 februari 2020 bestemming: Suriname, reisperiode: januari 2019

De reis was prima, maar de organisatie en prijs kwaliteit was ook prima. Met name de goede inschatting van jouw wensen en het daarop voorgestelde programma door de plaatselijke reisorganisatoren Leonie en Lizet. .

  • Algemeen 9
op 29 januari 2020 bestemming: Guatemala, reisperiode: januari 2020

Ik en mijn reisgezel hebben slechts op het allerlaatste moment beslist om toch de reis om onze maat te laten organiseren in plaats van alles zelf uit te dokteren en te regelen (voornamelijk ingegeven door tijdsgebrek en de beperkte reisduur, 2 weken). We werden op korte tijd en echt amper een twee weken voor vertrek uitermate snel en professioneel geholpen door Petra. Het tijdsverschil indachtig werd op onze vragen haast nagenoeg onmiddellijk geantwoord. De reis zelf was een zaligheid: Geen zorgen of hoe of wat. Accomodatie en transport waren tiptop geregeld en voldeed perfect aan de beloftes en verwachtingen. Er werd een goeie balans aangeboden tussen vrijetijd en geplande dagtrips. Er werd steeds weergegeven wat de opties waren ter plekke indien er een extra activiteit gewenst was. Een prachtig land met lieve mensen en waanzinnige natuur. Zeker een aanrader.

  • Algemeen 9
op 29 januari 2020 bestemming: Chili / Santiago, Atacama, Patagonie, Paaseiland, reisperiode: december 2019

Ondanks onrust naar Chili..
Na onze zomervakantie en verhuizing zijn we gaan plannen voor een reis naar Chili die hoog op de bucketlist stond. De beste periode om Chili te bezoeken is in onze winter en aangezien mijn vrouw in het onderwijs werkt en wij ruim 3 weken weg wilden moest zij onbetaald verlof aanvragen. Via Internet kwam ik bij Better Places en een lokale reisagent Marion uit. Marion wilde ons eerst beter leren kennen voordat ze een voorstel stuurde wat uiteindelijk resulteerde in een op onze wensen/voorkeuren toegespitst reisvoorstel. Na de goedkeuring van het onbetaald verlof was de keuze snel gemaakt om tijdens Kerst en Oud en Nieuw naar Chili/Paaseiland te gaan. Een paar maanden later braken de onrusten uit in Chili maar werden we door Marion gerust gesteld dat we door het werken met lokale gidsen, die de situatie ter plaatse goed kunnen inschatten en altijd zorg dragen voor je veiligheid, nooit in gevaar zouden komen.
Eind december zijn we naar Chili gegaan om onze droom uit te laten komen. Na een lange vlucht met een tussenstop werden we in Santiago keurig opgehaald en gebracht naar het 1e hotel waar Marion ons al opwachtte om het hele programma nogmaals door te nemen. We kregen veel informatie, kaarten en een telefoon met SIM kaart om lokaal te kunnen bellen.
Alle hotels waren pittoreske, kleinschalige boutique hotels op bijzondere plekken.
Onze reis had als uitvalsbasis Santiago maar ging ook naar PatagoniŽ, Atacama dessert en Rapa Nui=Paaseiland. In Santiago waren de gevolgen van de protesten goed te zien, zelfs onze gids was soms geschokt van wat hij zag. Het contact met locals zorgt wel voor meer begrip voor de situatie in Chili waardoor je na terugkomst alles in eigen land weer in perspectief ziet (de protesten van de boeren, onderwijs en ziekenhuispersoneel stellen dan niks voor).
Alle bestemmingen waren prachtig en speciaal op hun eigen wijze: de natuur in PatagoniŽ, de extremen in Atacama kwa temperatuur en hoogte (gelukkig geen hoogteziekte gekregen mede door de volgorde van excursies geboekt door Marion) en de cultuur en mysteries van Paaseiland.
We hebben een geweldige tijd gehad en hebben gisteren (3 weken na terugkomst) nog even nagenoten bij het kijken naar de film Rapa Nui van producen Kevin Costner, heel herkenbaar allemaal.
Gedurende de gehele reis leek het alsof wij een onzichtbare reisagent bij ons hadden die alles voor ons regelde. Van het inchecken bij vluchten tot het herstellen van een eigen stomme fout door te veel te betalen. Zeker gezien de korte tijdsperiode tussen aanvraag en reis was het werken met een locale reisagent onmisbaar. Alle inspanningen van Better Places en met name Marion hebben onze droomreis mogelijk gemaakt, deze manier van werken kan ik iedereen aanbevelen en zou ik in een volgend geval zeker weer doen.
Nogmaals dank voor alles,
Anita en Winfred

  • Algemeen 10
op 29 januari 2020 bestemming: Nepal / rondreis, reisperiode: januari 2019

Omdat ik voor de 7e keer (4e keer via Better Places)in Nepal was en toch weer volkomen nieuwe, mooie ervaringen op heb gedaan! Maaike en Chuda verrassen me iedere keer met een leuk programma dat ik, ondanks mijn leeftijd (70 jaar), prima kan volhouden en dat vind ik een hele prestatie. Ze houden rekening met mijn wensen en doen voorstellen die speciaal voor mij uitgezocht zijn. Daarom een 10!

  • Algemeen 10
op 27 januari 2020 bestemming: Tanzania / Rondreis, reisperiode: januari 2020

Karin, de vertegenwoordiger van Better Places in Tanzania heeft onze reis samengesteld. Haar voorstel maakte ons meteen enthousiast en we hebben geboekt. Daar hebben we zeker geen spijt van. Alles klopte. Het was een fantastische ervaring die we niet gauw zullen vergeten. Echt een aanrader. Eerst een geweldige week Safari onder begeleiding van een zeer ervaren en lieve gids/driver die de hele week deel van ons gezin heeft uitgemaakt. Na een paar dagen Zanzibar zijn we tevreden huiswaarts gekeerd. De combinatie natuur en cultuur was perfect. De contacten met de locale bevolking waren leerzaam. De accommodaties waren meer dan mooi. Bedankt Karin.

  • Algemeen 10
op 22 januari 2020 bestemming: Peru, reisperiode: december 2019

Een fantastische reis !!

  • Algemeen 9
op 22 januari 2020 bestemming: Jamaica / Rondreis, reisperiode: januari 2020

Alles was goed geregeld, goede communicatie en prachtige kleine/sfeervolle accommodaties. De kinderen (8 en 5 jaar) hebben ook enorm genoten.

  • Algemeen 8
op 16 januari 2020 bestemming: MaleisiŽ / Kuching, reisperiode: december 2019

We hadden een week voor een bezoek aan Maleisisch Borneo en Better Places met hun plaatselijke agent Nick hadden een mooi programma op maat voor ons in elkaar gezet dat uitstekend voldeed aan de verwachtingen. Ter plaatse hadden we nog wat hulp en informatie nodig. Dat werd snel en adequaat afgehandeld. Super service ! Heel prettig ook om in het `Nederlands met mensen ter plaatse te kunnen communiceren.

  • Algemeen 9
op 16 januari 2020 bestemming: Chili / Patagonie, reisperiode: december 2019

Eind december/begin januari heb ik een prachtige rondreis door Chileens PatagoniŽ mogen maken.

Met behulp van Marion is een zeer mooie route uitgestippeld. De mix van zeer mooie reisdagen en vrije dagen was goed. Ik heb zo vanaf Balmaceda een zeer mooie reis gemaakt tot het einde van de Carretera Austral. De door Marion geboden service was super.

Van hotels tot autohuur, excursies en transfers naar het hotel alles was tot in de puntjes geregeld.

Gedurende het boekingsproces was Marion zeer responsive en later heeft ze voor vertrek ook nog de nodige tips gegeven.

Zowel bij aankomst als vertrek heeft zij mij nog opgezocht in het hotel om alles door te nemen. De persoonlijke aandacht en ondersteuning tijdens de reis zijn zeer gewaardeerd geweest.

  • Algemeen 9
op 13 januari 2020 bestemming: AlbaniŽ, reisperiode: december 2019

Reisden met treinen en bussen van 26 december 2019 tot 7 januari 2020 naar en door AlbaniŽ. Manjola regelde hotelletjes en Gidsen. In AlbaniŽ is het OV alleen per bus. Wat best "avontuurlijk" is want bussen rijden van moeilijk te vinden Parkeerplaatsen. En als de bus vol is gaat de chauffeur rijden. Iedereen is erg behulpzaam en gastvrij! AlbaniŽ is een mooi land met prachtige onbedorven steden! Dank Manjola, mede dankzij jou hebben wij een onvergetelijke reis gehad!

  • Algemeen 8
op 12 januari 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: december 2019

Supergave reis gehad verzorgd door Simone van Better Places. Zowel in de voorbereiding als tijdens de reis zelf aan alle kanten ondersteund en geadviseerd door haar. Hoe relaxed is dat om iemand in het land zelf te hebben, die je zo kan bellen/appen en gelijk met raad/daad ter zijde staat! Super georganiseerd!
Verder een fantastisch verblijf gehad daar, mooie locaties, verrassende onderkomens, supervriendelijke mensen en een waanzinnig gave natuur.
Keurig verzorgd allemaal, als we weer op reis gaan doen we dat zeker weer in overleg met Better Places!

  • Algemeen 10
op 11 januari 2020 bestemming: Jamaica / divers, reisperiode: december 2019

Ellen en Karin hebben voor ons een prachtige rondreis gemaakt voor Jamaica. In de voorbereiding heb je duidelijk het gevoel dat er door hen goed geluisterd werd om aan onze verwachtingen te voldoen. Door de kleinschalige locale accommodaties en rondrit per auto hebben wij Jamaica gelukkig anders leren kennen als "gewone" bezoekers die kiezen voor all inclusive resort in Montego bay en Negril. Ook de last minute aanpassing in ons programma door vluchtvertraging werd door Ellen prima opgepakt. Complimenten aan het Jamaica team. Better places Jamaica maakt de verwachtingen meer dan waar!

  • Algemeen 9
op 7 januari 2020 bestemming: Colombia, reisperiode: december 2019

We hadden slechts 2 weken (Kerstvakantie) en een aantal wensen. Eddy heeft een mooie reis samengesteld voor ons en voor prachtige accommodaties en vervoer gezorgd. En op alle (!) vragen die we van tevoren hadden werd snel gereageerd. Bedankt Eddy!

  • Algemeen 9
op 5 januari 2020 bestemming: ArgentiniŽ, reisperiode: december 2019

Mede dankzij de perfecte begeleiding en adviezen van Better Places hebben wij een ongelooflijk mooi reis door PatagoniŽ gemaakt. Met goed gevoel voor onze wensen en adviezen en suggesties die daar naadloos bij aansloten. Als het ons weer gegeven is zoín mooie reis te maken gaan we zeker weer in zee met Better Places!

  • Algemeen 9
op 5 januari 2020 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: november 2019

Alweer enkele weken terug van een overweldigende rondreis door Zuid-Afrika, op maat gemaakt door Judith. Prachtige, afwisselende locaties. Mooie en goed geregelde excursies.
Wat handig dat je een persoonlijk contactpersoon hebt, die in principe altijd per mail of telefoon bereikbaar is. Het is het gevoel, want in de praktijk klopte nagenoeg alles.
Logeren bij de mensen thuis? Altijd in het programma opnemen, maar verwacht geen driesterrenlocatie, je ziet wťl het echte Zuid-Afrika. Kortom, weer een ervaring rijker. We zijn alweer bezig met de volgende reis (China. Leena, here we come!)

  • Algemeen 9
op 4 januari 2020 bestemming: Chili, reisperiode: december 2019

Een fantastische reis gemaakt door Chili met als afronding Paaseiland.
Van het oorspronkelijke plan wat we hadden zijn we na vele tips en aanraders van Marion afgeweken en i.p,v. een cruise zijn we over land met auto gaan rijden.
Na aankomst in Santiago de Chile eerst een dag bijgekomen van de lange vlucht uit Nederland. Daarna zijn we doorgevlogen naar Puerto Montt om daar in de huurauto te stappen. We hebben de Carretera Austral helemaal afgereden tot aan Villa O'Higgins. En dat was geweldig om te doen. Onderweg diverse Nationale parken bezocht en bij Coyhaique met gids een condortour gedaan (aanrader). Bij Villa O'Higgins konden we helaas het Zuidelijke ijsveld niet bezoeken omdat de boot niet ging maar Marion had als alternatief een zeer goede gids (Engelstalig) gevonden waarmee we een hele dag op pad zijn geweest.(Varen op het meer en wandeling door bos.) Hoogtepunt voor ons was de excursie naar de San RafaŽl gletsjer. Schitterend.
Daarna terug naar Santiago om een dag later door te vliegen naar Paaseiland. Ook daar weer een hele goede gids die heel veel vertelde over de historie en cultuur van het eiland. Paaseiland is een geweldige bestemming en het voelde onwerkelijk aan om daar te zijn.
Gedurende de reis ook nog regelmatig tips van Marion ontvangen wat erg fijn was. Alles was perfect geregeld en we hebben zelf niets hoeven uitzoeken ter plaatse. Een aanrader om met Better Places te reizen.

  • Algemeen 10
op 3 januari 2020 bestemming: Jamaica / Rondreis, reisperiode: september 2019

We hebben een fantastische reis gehad. Alles was tot in de puntjes voorbereid. Karin van Better Places had voor ons prachtige plekjes uitgekozen. Een rustige plek in Montego Bay om te acclimatiseren, een werkelijk schitterend plantagehuis in de bergen, een luxe boomhut boven de Blue Lagoon, een cabin in the Blue Mountains (hoog boven Kingston Town), de homestay in Speculation en als afsluiting een prachtig luxe kleinschalig hotel in Negril.

We hebben zelf de rondreis per auto gemaakt. Een avontuur, en toch enorm genoten van de reis. We hebben het hele eiland gezien. Vooraf het vervoer en alle plekjes gereserveerd door Better Places. Heel relaxed het eiland geabsorbeerd: een mooie mix van kunst, cultuur, zon, zee, strand, eten, drinken, de bevolking.

Een super vakantie. Enorm veel verhalen, veel foto's en onvergetelijke herinneringen gemaakt.

Don't like Jamaica, we love her....

dankzij het team van Better Places op Jamaica. We zijn erg enthousiast geworden van deze reisorganisatie en zullen hier zeker vaker gebruik van maken. Een echte aanrader!
We zijn alweer bezig met de planning van een nieuwe bestemming samen met Better Places ! Dat belooft ook weer een mooie reis te worden...

  • Algemeen 10
op 1 januari 2020 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: december 2019

Hoe fijn is dit! Wat een luxe om te reizen met Better Places. De luxe van iemand die met je meedenkt in de voorbereiding, van een makkelijk te raadplegen zeer compleet reisschema, van de leuke en lekkere adresjes waar je alleen maar naartoe hoeft te rijden om aan te schuiven en van de snelle hulp via Whatsapp als je het nodig hebt.
En dat in het prachtige Costa Rica met een geweldige natuur, lieve mensen en hun gastvrijheid.
Een ideale combinatie die ik iedereen kan aanraden.

  • Algemeen 9
op 27 december 2019 bestemming: ArgentiniŽ, reisperiode: november 2019

Voor de 3e keer hebben wij een superreis met Better Places gemaakt (hiervoor naar Costa Rica en TanzaniŽ). Zoals wij gewend zijn was alles weer vlekkeloos. Alle transfers en excursies sloten naadloos op elkaar aan. Best een uitdaging in ArgentiniŽ, gezien de hoeveelheid benodigde transfers. Van Iris hebben we een reis plan ontvangen dat goed aansloot op wat wij wilden zien in ArgentiniŽ. We hebben geweldig mooie dingen kunnen zien: van de dieren en natuur op Peninsula Valdes, tot de hectische (maar ook interessante) drukte van Buenos Aires. Van zelf rijden door het desolate landschap in de parken om Salta, tot de overweldigende (maar zeer toeristische) watervallen van Iguazu. Enige minpuntjes aan de reis: de prijs (relatief hoog) en het gegeven dat je veel met het vliegtuig moet reizen. Overall een schitterende reis mogen meemaken, zeer tevreden!

  • Algemeen 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende