Ervaringen Better Places

Pagina 1 van 8 met 789 resultaten

op 17 april 2020 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: februari 2020

We hebben een hele mooie diverse reis gemaakt. Veel locaties aangedaan, de meeste erg fijn, sommige net niet helemaal wat we hadden gehoopt. We zijn drie volle weken geweest met een kleine uitstap naar Panama voor drie dagen. Denk dat het niet iets te lang was. Wel was alles verder strak geregeld vanuit Better Places, informatie was goed en duidelijk. Het contact en het overleg bij het boeken, het meedenken en ook het contact tijdens de reis wanneer dit nodig was erg fijn. Wij hebben echt veel gehad aan het advies tijdens het boeken, heel persoonlijk en snel. Fijn. Kortom wij zullen zeker een volgende reis bij Better Places boeken.

  • Algemeen 8
op 3 april 2020 bestemming: Cuba / Rondreis, reisperiode: februari 2019

We maakten zeer goed georganiseerde reis met een betrokken plaatselijke agent!! We hadden overal fijne casaís en daardoor goed contact met de bevolking. Het verkrijgen van brandstof was op Cuba niet altijd gemakkelijk, maar de plaatselijke vertegenwoordiger zorgde altijd voor een oplossing! Casaís en taxivervoer waren perfect geregeld!

  • Algemeen 9




op 31 maart 2020 bestemming: Marokko / Rondreis Anti Atlas, reisperiode: maart 2020

Een fantastische ervaring in een voor ons onbekend land. Rust, natuur, vriendelijke mensen en leuke excursies. Alles goed geregeld en de maatwerk - rondreis pakte helemaal goed uit. Heerlijke accomodaties!

  • Algemeen 9
op 24 maart 2020 bestemming: Ecuador / Andes-Amazone-Galapagos, reisperiode: februari 2020

We hebben een fantastische en gevarieerde vakantie gehad in het prachtige Ecuador. Het begon thuis al met de voorbereidingen en het persoonlijk contact met Renť via WhatsApp, erg prettig.
De samenstelling van onze rondreis is geheel zoals we gepland en bedacht hadden verlopen. Hulde aan de vrijheid in het plannen bij Better Places.

Gestart in Quito waar Renť ons heeft bezocht in het hotel en alles doorgesproken. Tijdens de reis nog regelmatig via WhatsApp contact gehad, zo maar :). Goeie kerel.
Vanuit Quito ging de reis naar Cuyabeno diep in Amazone, prachtig. Hierna weer terug naar de Andes naar het kleurrijke Otavalo en vervolgens via een tocht op de Cotopaxi, een trekking van Isinlivi naar Chugchilan, afgedaald naar BaŮos om even bij te komen van de trekkings op grote hoogte. Hier gelijk ook even de aftrap van carnaval meegepikt.
Daarna weer terug naar de imposante Andes en de 5000mtr aangetikt op de Chimborazo vulkaan; magnifiek.
Ook in Guamote weer vol in het carnaval terecht gekomen, werkelijk een hele mooi ervaring. Een grote optocht met heel veel dansgroepen uit omliggende bergdorpen met allemaal eigen folklore.
De laatste stad van ons bezoek in het Andesgebergte en een mooie afsluiter na 3 weken op het vaste land, was het mooie Cuenca.

Tot slot de finale. Vanuit Guayaquil zijn we naar de Galapagos gevlogen. Je leest er veel over, maar in werkelijkheid is het nog veel mooier en ook vaak onwerkelijk. We hebben op 3 eilanden telkens 2 nachten overnacht, en met een speedboot als transport tussen deze eilanden gereisd (heftige ritjes). Wat een natuur. De dieren zijn echt zo dicht te benaderen (en zij benaderen jou ook) en absoluut niet schuw. Alle foto's die je ziet in folders en websites kloppen gewoon.

  • Algemeen 10
op 18 maart 2020 bestemming: Suriname, reisperiode: februari 2020

We hadden twee weken om een indruk van Suriname te krijgen. De opbouw van de reis was voor ons perfect. Van Paramaribo naar de voormalige plantage Frederiksdorp, een mooi aangelegd resort. Vervolgens beleefden we een hoogtepunt in het schitterende Danpaati, ver het binnenland in, per korjaal over de Surinamerivier. We maakten daar kennis met de lokale bevolking, de flora en de fauna. Na een aangenaam rustmoment in Domburg waren we helemaal klaar voor een verblijf van een paar dagen onvergetelijk junglecamp, aan de Maratakkarivier: Back to the basic. Onze reis werd afgesloten met een paar dagen ontspannen in resort Bloemendaal bij Groningen.
Het was een prettige afwisseling van varen, fietsen, rijden in een busje, wandelen ťn....hangmatteren. Tijdens alle verblijven en excursies van de reis werden we begeleid door heel kundige en vriendelijke gidsen en gastvrouwen/-heren. En wat hebben we hťťrlijk gegeten! Onze Surinamereis is een belevenis geworden waar we nog vaak aan terug zullen denken.

  • Algemeen 9
op 16 maart 2020 bestemming: Cuba / midden en West Cuba, reisperiode: februari 2020

Cuba is geweldig . De geuren, kleuren en de muziek maken het tot een onze mooiste reiservaringen. Wij hebben gereisd met de tourbus. Dat was supergoed geregeld. Het kost misschien wat meer tijd, maar het begrip tijd speelt in een land als Cuba niet zo'n grote rol. We hadden van te voren een aantal excursies geboekt. Juist in dit contact met de gidsen kom je veel te weten over het land en de cultuur. Alle gidsen spraken goed Engels . Het slapen in de casa's is een ervaring op zich. De ene keer slaap je in een koloniaal huis met een jaren 70 inrichting, de andere keer in een vervallen paleis met een binnentuin en de altijd aanwezige schommelstoel. Op een vraag van een van onze vrienden :" Wat vond je nu het mooiste in Cuba", was ons beider antwoord: de mensen. Normaal organiseren wij niets van te voren , maar Better Places is zeker een aanrader!

  • Algemeen 10
op 14 maart 2020 bestemming: Suriname, reisperiode: februari 2020

We hebben mede door Better Places een fantastische vakantie in Suriname gehad. Lizet heeft een prima reis voor ons samengesteld en goed rekening gehouden met onze wensen. Veel gezien in dit prachtige land. Mooie natuur, vele vogels, aapjes en prachtige accommodaties, waar we ook heerlijk tot rust konden komen. We hebben genoten.

  • Algemeen 9
op 11 maart 2020 bestemming: Suriname / Diverse, reisperiode: februari 2020

Wij wilden een gevarieerd programma met veel natuur en wat cultuur. Niet zoveel stad en al zeker geen strand, tenminste niet om op te liggen. Hadden gelijk een prettig contact met Lizet van Better Places en na een aantal reisvoorstellen zijn we samen op een gevarieerd programma uitgekomen.

In de drie weken dat wij in Suriname zijn geweest zijn we van west naar oost gereisd en diep en dieper het Amazone woud in. Hebben veel dieren gespot, van de luiaard, piranhas,Flamingo's, Ara's tot leggende zeeschildpadden en nog veel meer dieren. Daarnaast de dorpjes in het binnenland en de boerderij bij Groningen waar we gastvrij werden ontvangen. Parimaribo was onze uitvalsbasis waar we een gedeelte van onze bagage veilig achter konden laten.

Al met al hadden we een vrij druk programma waarbij we veel moesten reizen.

Als minpuntje hebben wij de eentonigheid van het eten ervaren. Na drie weken waren wij de kip/vis met rijst/nasi/bami,kousenband komkommer en tomaat wel een beetje zat.

desalniettemin was dit voor ons een hele fijne reis waar we met vrijwel alle facetten van het land kennis hebben gemaakt.

  • Algemeen 9
op 10 maart 2020 bestemming: Tanzania / Rondreis, reisperiode: februari 2020

Ook van ons complimenten voor Karin ( en Astrid), een aanwinst voor het Better Places team. We hebben al aardig wat ervaring met BP en ook deze reis paste precies bij onze wensen en verwachtingen. Mijn rolstoel vriendin heeft ook genoten . Onze gids/ chauffeur Samuel had hier ervaring mee, dus mooier kon het niet. Een GRAND MERCI van ons vieren.

  • Algemeen 9
op 9 maart 2020 bestemming: PatagoniŽ, reisperiode: februari 2020

We hebben een prachtige rondreis van 14 dagen gemaakt door PatagoniŽ. Omdat we van wandelen houden was de W-trekking opgenomen en een aantal dagen El Chalten.
Better Places heeft het programma verder aangevuld en het was heel goed in balans. Natuurlijk maak je veel reisuren maar er was ook rust ingebouwd door meerdere nachten op dezelfde locatie te slapen. Alles was perfect geregeld en de overnachtingsadresjes waren stuk voor stuk geweldig! Vaak kon je er ook eten, wat niet verplicht was, maar wel een fijne optie.
Het feit dat we volledig "ontzorgd" waren wat betreft "regel dingen" maar wel vrij waren om onze wandeldagen zelf in te delen was voor ons een fijne constructie! Ook het vlotte contact met Gwendeline en de agent ter plaatse was super!
Wij raden Better Places van harte aan!

  • Algemeen 9
op 8 maart 2020 bestemming: Colombia / Punta Gallina, reisperiode: februari 2020

Goed geregeld een fantastische op maat gemaakte reis. Uitstekende gids en chauffeur door La Guaijra. Nu voor de derde keer onze reis via Better Places geregeld en uitsluitend positieve ervaringen.

  • Algemeen 10
op 8 maart 2020 bestemming: Uganda, reisperiode: februari 2020

Al langer overwogen wij een reis naar Oeganda te maken, vooral om de berggorilla's te zien. We hebben bij een paar organisaties om een reisvoorstel gevraagd. Het voorstel van Sander sloot precies aan bij onze wensen, waarbij je merkt dat Sander Oeganda goed kent.

Onze 17 daagse rondreis omvatte vrijwel het gehele safari-circuit van Kidepo in het noorden, naar Murchison, Kibale, Queen Elisabeth, Lake Mburo en natuurlijk Bwindi. Wij boekten premium lodges, die vrijwel allemaal aan de verwachtingen voldeden. Comfort, verzorging en maaltijden uitstekend.

Onze chauffeur en gids bleek een meer dan uitstekende begeleider, die ons, zonder GPS, feilloos door Oeganda loodste. Kleine ongemakken werden direct opgelost, maar vooral zijn relaxte karakter is precies wat je tijdens zo'n reis nodig hebt.

Naast de zeer afwisselende natuurparken, die allen een eigen karakter hebben, hebben de mensen van Oeganda diepe indruk op ons gemaakt. Het land heeft daarom veel potentie verder te groeien.

In tegenstelling tot Kenia en Tanzania is Oeganda nog niet overlopen door toeristen en biedt daardoor een authentieke reiservaring. Zo zagen wij een cheetah-hunt en lion-hunt met ons als enige getuigen....

Wij bevelen Sander en driver Bob van harte aan.

  • Algemeen 10
op 6 maart 2020 bestemming: Costa Rica / Divers, reisperiode: februari 2020

Goed op ons gericht reisplan was zeer snel ter beschikking. Prachtige slaaplokaties op bijzondere plekken. Zeer handige reisapp. Org. Is gericht op duurzaamheid en dat is merkbaar gedurende de reis

  • Algemeen 9
op 5 maart 2020 bestemming: Cambodja, reisperiode: februari 2019

Heel tevreden over de reis naar Cambodja. Alles super goed geregeld. Leuke kleinschalige locaties. Vervoer was keurig op tijd. De activiteiten zijn leuk en goed georganiseerd. Snelle reactie van Jurry op een vraag tijdens de reis.
We zijn nu voor de 2 de x op reis geweest via betterplaces en gaan zeker volgend jaar weer. We hebben onze perfecte reisorganisatie gevonden!

  • Algemeen 9
op 2 maart 2020 bestemming: IndonesiŽ, reisperiode: februari 2020

Zeer persoonlijke begeleiding van ons reisplan. Jullie kunnen goed luisteren, jullie hebben goed begrepen wat onze wensen waren. Perfecte organisatie, zeer plezierige kleinschalige hotels. Alles tot in de puntjes georganiseerd. Betrouwbare fijne chauffeurs en gidsen. Volledige extra informatie over gewoontes van het land. We reizen zeker weer met Better Places.We kregen zelfs nog heel attent geld terug van plaatselijke vertegenwoordiger voor een ruil in goedkopere vliegtuigtickets, zeer attent!

  • Algemeen 10
op 29 februari 2020 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: januari 2020

Goed georganiseerd. Mooie ervaringen, vooral in de nationale parken. Het maakt verschil uit of je 's morgens of 's middags naar een wildpark gaat, omdat je deels andere dieren kunt zien op een ander tijdstip. Overnachtingsplekken waren prima in orde.

  • Algemeen 8
op 28 februari 2020 bestemming: Cuba, reisperiode: februari 2020

Fijne, snelle en klantvriendelijke afstemming voorafgaande aan de vakantie. Resulterend in een perfect op maat gemaakte reis op basis van onze wensen in combinatie met hun uitgebreide kennis van het land. Er werd zelfs meegedacht in het organiseren van mijn huwelijksaanzoek! Kortom, ik beveel Better Places van harte aan!

  • Algemeen 9
op 27 februari 2020 bestemming: Cuba, reisperiode: februari 2019

Better Places krijgt van ons een 9 voor de organisatie van onze Cuba reis! Zowel onderdak bij de Casas Particulares, als het transport met Private Transfers en de verschillende excursies met gidsen waren allemaal perfect geregeld. Ook de communicatie in Cuba en hier in Nederland was adequaat, snel en service gericht!
Alle casas waren verschillend van karakter, de chauffeurs reden veilig en de gidsen spraken allen redelijk engels en wisten interessante verhalen te vertellen. Zeer boeiende reis, mede door Better Places! Heel veel dank, Aernout en Frederike van Citters

  • Algemeen 9
op 27 februari 2020 bestemming: Tanzania / Safari, reisperiode: februari 2020

De reis naar Tanzania was super geregeld! Vooraf was het mogelijk om alle vragen te stellen die je graag wilde. En ook tijdens de vakantie werd er snel geantwoord op het moment dat er een vraag was. De chauffeur tijdens de safari was echt een topper! Mede door hem hebben wij de volledig Big 5 (na 15 jaar) gezien. De tentenkampen en lodges zijn kleinschalig, waardoor een persoonlijke benadering voorop staat. Wat heel erg bij ons past is de wijze waarop Better Places omgaat met respect voor mens, dier en natuur. Een volgende vakantie kijken we zeker weer bij Better Places.

  • Algemeen 10
op 25 februari 2020 bestemming: Guatemala, reisperiode: januari 2020

Ik ben 3 weken alleen op reis gegaan naar Guatemala via Better Places. Ik ben nu alweer 2 weken terug en ben nog steeds zo vreselijk onder de indruk van het land, ik heb Guatemala echt in mijn hart gesloten en zal deze ervaring nooit vergeten. Ik heb veel gezien, ben het hele land doorgereisd met als absolute hoogtepunten het meer van Atitlan, een homestay bij een enorm lieve en warme familie in Xela en de sunsettour in Tikal. Verder veel plezier gehad in hostel Oasis the Traveller in Lanquin midden in de jungle, leuke lokale excursies gedaan (workshop medicinale planten in San Juan la Laguna en in Xela naar een lokale markt geweest) en nog veel meer. Guatemalteken zijn zo vriendelijk en open, doordat ik alleen reisde heb ik veel mensen ontmoet. Superleuk!! Ik heb een topreis gehad. Better Places is een leuke organisatie met veel kennis van het land. Hartstikke goed georganiseerd allemaal. Ik vond sommige hotels wat minder leuk, maar de meesten waren gelukkig wel leuk. Semuc Champey vond ik persoonlijk de lange reistijd niet waard. Ik had drie lange reisdagen waarvan de reistijd echt niet klopte, dit heb ik doorgegeven zodat zij daar hun voordeel mee kunnen doen. Het land geef ik een dikke 10, Better Places een welverdiende 8. Bedankt!

  • Algemeen 8
op 25 februari 2020 bestemming: EthiopiŽ / Zuid-EthiopiŽ, reisperiode: januari 2020

Ik geef 9 op 10 omdat rationeel gezien alles altijd beter kan, maar gevoelsmatig was dit een 10. Onze 2 weken durende trip door Zuid-EthiopiŽ was tot in de puntjes uitgekiend door reisspecialist DaniŽl. Hierbij is hij samen met zijn team er in geslaagd om onze wensen volledig om te zetten in de realiteit. Hier zat ook een 3 daagse trektocht door het land van de Hamer in vervat. Gewoonweg een fantastische beleving. In een land als EthiopiŽ lopen de dingen soms wel eens anders dan vooraf gepland. Op geen enkel ogenblik hebben wij ons daarover zorgen moeten maken, het team van DaniŽl (gidse Nigisti en chauffeur Atse) handelden alles keurig af, vaak zelfs zonder dat wij het zelf merkten. Ook de sfeer zat goed, we hadden echt het gevoel dat alle betrokkenen dag en nacht er alles aan wilden doen om ons een onvergetelijke ervaring te bezorgen. En dat is ook meer dan gelukt! En voor ik het vergeet, EthiopiŽ is een fantastisch land met hele warme kleurrijke mensen. Bedankt Daniel, Nigisti, Atse!

  • Algemeen 9
op 24 februari 2020 bestemming: Suriname / Rondreis, reisperiode: februari 2020

Contacten vooraf, tijdens en na de reis prettig en proffesioneel. Heel gevarieerd programma en alles stipt op tijd. Veel aandacht voor milieu en lokale mensen. Accommondaties en eten geweldig.

  • Algemeen 10
op 24 februari 2020 bestemming: Chili, reisperiode: januari 2020

Van half januari tot half februari maakten we in de Chileense zomer een prachtige reis door Chili. Tevoren hadden we intensief met Better PLaces overlegd over wat wij graag wilden zien en hoe we wilden reizen. Het persoonlijke en directe contact was bijzonder goed. De reis voerde van Santiago, waar we met een historicus als gids een interessante en onderhoudende rondwandeling maakten, naar het noorden, de Atacama Woestijn, wat een fantastische start was van een lange reis. De organisatorische kant van de reis was werkelijk perfect in orde; binnenlandse vluchten, gehuurde autoís, boarding passes en een soort noodtelefoontje voor als we zouden stranden (niet gebuiktÖ) en de accomodaties: alles was tevoren afgesproken en goed geregeld zodat we geen tijd en energie kwijt waren met logistieke kwesties in een land waar je toch niet direct tegen overnachtingsmogelijkheden aanloopt. Verder ging de reis naar het zuiden door het merengebied, PatagoniŽ met het prachtige Torres del Paine, de gletsjers en uiteindelijk Tierra del Fuego. Dit is heel kort samengevat, maar de tijd die we hadden voor alles heeft ons het land goed doen kennen en bovendien vele mooie contacten met Chilenen bezorgd! We hebben mede daardoor ook inzicht in en begrip voor de sociale problematiek gekregen. We waren buitengewoon tevreden met Better Places!

  • Algemeen 10
op 22 februari 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2019

Programma geheel op wens samengesteld, mooie (eco)accommodaties en vooral de bereikbaarheid van Better Places tijdens de reis maakten het tot een mooie en bijzondere ervaring

  • Algemeen 9
op 21 februari 2020 bestemming: Chili, reisperiode: januari 2020

In januari/februari hebben we een fantastische rondreis van 24 dagen gemaakt door ArgentiniŽ en Torres del Paine in Chili. Alles was perfect geregeld, van binnenlandse vluchten, tot autohuur en kleinschalige hotels. Gwendeline van Better Places heeft ons hierin heel goed geadviseerd. De georganiseerde excursies waren uitstekend. We waren onder de indruk van de natuur in Vuurland, nog meer van de Perito Moreno en andere gletsjers, van Torres del Paine en de Iguazķ watervallen. En natuurlijk van de levendige stad Buenos Aires, waar we nog lang niet alles gezien hebben.
We hebben al veel van de wereld gezien, maar deze reis hoort zeker bij onze topervaringen, mede dankzij de deskundigheid van Gwendeline.

  • Algemeen 10
op 20 februari 2020 bestemming: Myanmar, reisperiode: januari 2020

De reis was fantastisch. Heel goed georganiseerd, hele fijne supersnelle service van Nwai, onze lokale reisagent.
We wilden een actieve reis en zoveel mogelijk zien in 2,5 week. Dat is gelukt!!
Toen we besloten om de laatste 2 dagen toch relaxed aan zee door te brengen werd 'ons schema' meteen omgegooid zonder extra kosten. Heel fijn.
Het enige minpuntje vind ik het reizen met 2 personen in een 'luxe auto'. Dat past niet helemaal in de 'sustainable waarden' van Betterplaces. Dus, bijvoorbeeld met de boot van Bagan naar Mandalay, of vaker inzetten op de VIP (nacht)bus. Die was namelijk prima van Yangon naar Bagan.

  • Algemeen 9
op 15 februari 2020 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: januari 2020

Prachtig eiland, fijne hotels en guesthouses. Prima organisatie

  • Algemeen 9
op 14 februari 2020 bestemming: EthiopiŽ / rondreis, reisperiode: januari 2020

We hebben een bijzonder mooie rondreis gemaakt door het noorden van EthiopiŽ. We hadden bijna overal prettige overnachtingen, een prima en leuke chauffeur en overal goede locale gidsen. De reis was erg de moeite waard.

  • Algemeen 9
op 12 februari 2020 bestemming: Tanzania / Rondreis, reisperiode: januari 2020

We wilden al geruime tijd met vrienden naar Tanzania en na veel zoeken kwam ik via Google Better Places tegen. Dit sprak me meteen aan, een reis waarbij ook een deel van de opbrengst bij de locale bevolking kwam. Al snel maakte ik contact met Karin. Zei kwam met een heel mooi reisvoorstel. En eenmaal in Tanzania aangekomen was het nog mooier dan we ons hadden voorgesteld. We zijn 19 dagen door Tanzania getrokken waarvan we de laatste 5 dagen op Zanzibar hebben doorgebracht. De combinatie natuur en cultuur was heel mooi. We waren zeer onder de indruk van de enorm vriendelijke mensen en de manier waarop ze leven. De natuur was ook prachtig. En niet te vergeten de lodges. Heel erg mooi. Helaas raakte mijn man met enorme rugklachten in het ziekenhuis. Maar ook hierbij zijn we zo goed geholpen door Karin en Edward van Better Places! Echt heel fijn om zo gesteund te worden. Ook de gids, Rajabu, leefde zo mee! Hij kwam midden in de nacht om te helpen en bleef in het ziekenhuis constant bij ons. Ik raad iedereen die een mooie rondreis wil maken in Tanzania Better Places aan. Beter geregeld dan door deze organisatie kan echt niet. Karin, Edward, Henry en niet te vergeten Rajabu, heel erg bedankt! Jullie zijn echt een 10 waard!

  • Algemeen 10
op 11 februari 2020 bestemming: Colombia / MedellŪn, reisperiode: januari 2020

We hebben voor de tweede keer met Better Paces een prachtige reis door Colombia gemaakt, prima georganiseerd door Eddy en zijn team. We overwegen volgend jaar opnieuw naar dit prachtige land te gaan.

  • Algemeen 10
op 8 februari 2020 bestemming: Guatemala, reisperiode: januari 2020

Januari een rondreis langs de hoogtepunten van Guatemala gemaakt. We vlogen naar Guatemala City en werden daar opgewacht door een chauffeur die ons naar het hotel in Antigua bracht. Prachtige stad. Ook zijn we naar de markt in Chichicastenango geweest. Heel groot en kleurrijk. Daarna naar Panajachel aan het Lake Atitlan gegaan. Hier hebben we een privťboottocht naar de overkant van het meer gemaakt. Daar de koffieplantage en een weefworkshop gedaan . Dit was heel bijzonder want het was bij locals thuis. De volgende overnachtingen waren in Xela bij een gastgezin. We werden daar zo vriendelijk ontvangen, dit was een geweldige ervaring.
Hierna een lange autorit naar Lanquin gemaakt, waar we de volgende dag naar Semuc Champey gingen. Prachtige poelen die vooral goed te zien zijn vanaf het uitkijkpunt. De volgende stop in Flores en de Maja ruÔnes van Tikal bezocht. De zonsopgang was een geweldige belevenis. Onze laatste tocht ging naar Rio Dulce. De volgende dag een prachtige boottour gemaakt over de rivier naar Livingston.
Alles was perfect geregeld door Petra van BetterPlaces. Mooie hotels en prima vervoer.
Guatemala is een echte aanrader!

  • Algemeen 9
op 7 februari 2020 bestemming: Suriname, reisperiode: januari 2019

De reis was prima, maar de organisatie en prijs kwaliteit was ook prima. Met name de goede inschatting van jouw wensen en het daarop voorgestelde programma door de plaatselijke reisorganisatoren Leonie en Lizet. .

  • Algemeen 9
op 29 januari 2020 bestemming: Guatemala, reisperiode: januari 2020

Ik en mijn reisgezel hebben slechts op het allerlaatste moment beslist om toch de reis om onze maat te laten organiseren in plaats van alles zelf uit te dokteren en te regelen (voornamelijk ingegeven door tijdsgebrek en de beperkte reisduur, 2 weken). We werden op korte tijd en echt amper een twee weken voor vertrek uitermate snel en professioneel geholpen door Petra. Het tijdsverschil indachtig werd op onze vragen haast nagenoeg onmiddellijk geantwoord. De reis zelf was een zaligheid: Geen zorgen of hoe of wat. Accomodatie en transport waren tiptop geregeld en voldeed perfect aan de beloftes en verwachtingen. Er werd een goeie balans aangeboden tussen vrijetijd en geplande dagtrips. Er werd steeds weergegeven wat de opties waren ter plekke indien er een extra activiteit gewenst was. Een prachtig land met lieve mensen en waanzinnige natuur. Zeker een aanrader.

  • Algemeen 9
op 29 januari 2020 bestemming: Chili / Santiago, Atacama, Patagonie, Paaseiland, reisperiode: december 2019

Ondanks onrust naar Chili..
Na onze zomervakantie en verhuizing zijn we gaan plannen voor een reis naar Chili die hoog op de bucketlist stond. De beste periode om Chili te bezoeken is in onze winter en aangezien mijn vrouw in het onderwijs werkt en wij ruim 3 weken weg wilden moest zij onbetaald verlof aanvragen. Via Internet kwam ik bij Better Places en een lokale reisagent Marion uit. Marion wilde ons eerst beter leren kennen voordat ze een voorstel stuurde wat uiteindelijk resulteerde in een op onze wensen/voorkeuren toegespitst reisvoorstel. Na de goedkeuring van het onbetaald verlof was de keuze snel gemaakt om tijdens Kerst en Oud en Nieuw naar Chili/Paaseiland te gaan. Een paar maanden later braken de onrusten uit in Chili maar werden we door Marion gerust gesteld dat we door het werken met lokale gidsen, die de situatie ter plaatse goed kunnen inschatten en altijd zorg dragen voor je veiligheid, nooit in gevaar zouden komen.
Eind december zijn we naar Chili gegaan om onze droom uit te laten komen. Na een lange vlucht met een tussenstop werden we in Santiago keurig opgehaald en gebracht naar het 1e hotel waar Marion ons al opwachtte om het hele programma nogmaals door te nemen. We kregen veel informatie, kaarten en een telefoon met SIM kaart om lokaal te kunnen bellen.
Alle hotels waren pittoreske, kleinschalige boutique hotels op bijzondere plekken.
Onze reis had als uitvalsbasis Santiago maar ging ook naar PatagoniŽ, Atacama dessert en Rapa Nui=Paaseiland. In Santiago waren de gevolgen van de protesten goed te zien, zelfs onze gids was soms geschokt van wat hij zag. Het contact met locals zorgt wel voor meer begrip voor de situatie in Chili waardoor je na terugkomst alles in eigen land weer in perspectief ziet (de protesten van de boeren, onderwijs en ziekenhuispersoneel stellen dan niks voor).
Alle bestemmingen waren prachtig en speciaal op hun eigen wijze: de natuur in PatagoniŽ, de extremen in Atacama kwa temperatuur en hoogte (gelukkig geen hoogteziekte gekregen mede door de volgorde van excursies geboekt door Marion) en de cultuur en mysteries van Paaseiland.
We hebben een geweldige tijd gehad en hebben gisteren (3 weken na terugkomst) nog even nagenoten bij het kijken naar de film Rapa Nui van producen Kevin Costner, heel herkenbaar allemaal.
Gedurende de gehele reis leek het alsof wij een onzichtbare reisagent bij ons hadden die alles voor ons regelde. Van het inchecken bij vluchten tot het herstellen van een eigen stomme fout door te veel te betalen. Zeker gezien de korte tijdsperiode tussen aanvraag en reis was het werken met een locale reisagent onmisbaar. Alle inspanningen van Better Places en met name Marion hebben onze droomreis mogelijk gemaakt, deze manier van werken kan ik iedereen aanbevelen en zou ik in een volgend geval zeker weer doen.
Nogmaals dank voor alles,
Anita en Winfred

  • Algemeen 10
op 29 januari 2020 bestemming: Nepal / rondreis, reisperiode: januari 2019

Omdat ik voor de 7e keer (4e keer via Better Places)in Nepal was en toch weer volkomen nieuwe, mooie ervaringen op heb gedaan! Maaike en Chuda verrassen me iedere keer met een leuk programma dat ik, ondanks mijn leeftijd (70 jaar), prima kan volhouden en dat vind ik een hele prestatie. Ze houden rekening met mijn wensen en doen voorstellen die speciaal voor mij uitgezocht zijn. Daarom een 10!

  • Algemeen 10
op 27 januari 2020 bestemming: Tanzania / Rondreis, reisperiode: januari 2020

Karin, de vertegenwoordiger van Better Places in Tanzania heeft onze reis samengesteld. Haar voorstel maakte ons meteen enthousiast en we hebben geboekt. Daar hebben we zeker geen spijt van. Alles klopte. Het was een fantastische ervaring die we niet gauw zullen vergeten. Echt een aanrader. Eerst een geweldige week Safari onder begeleiding van een zeer ervaren en lieve gids/driver die de hele week deel van ons gezin heeft uitgemaakt. Na een paar dagen Zanzibar zijn we tevreden huiswaarts gekeerd. De combinatie natuur en cultuur was perfect. De contacten met de locale bevolking waren leerzaam. De accommodaties waren meer dan mooi. Bedankt Karin.

  • Algemeen 10
op 22 januari 2020 bestemming: Peru, reisperiode: december 2019

Een fantastische reis !!

  • Algemeen 9
op 22 januari 2020 bestemming: Jamaica / Rondreis, reisperiode: januari 2020

Alles was goed geregeld, goede communicatie en prachtige kleine/sfeervolle accommodaties. De kinderen (8 en 5 jaar) hebben ook enorm genoten.

  • Algemeen 8
op 16 januari 2020 bestemming: MaleisiŽ / Kuching, reisperiode: december 2019

We hadden een week voor een bezoek aan Maleisisch Borneo en Better Places met hun plaatselijke agent Nick hadden een mooi programma op maat voor ons in elkaar gezet dat uitstekend voldeed aan de verwachtingen. Ter plaatse hadden we nog wat hulp en informatie nodig. Dat werd snel en adequaat afgehandeld. Super service ! Heel prettig ook om in het `Nederlands met mensen ter plaatse te kunnen communiceren.

  • Algemeen 9
op 16 januari 2020 bestemming: Chili / Patagonie, reisperiode: december 2019

Eind december/begin januari heb ik een prachtige rondreis door Chileens PatagoniŽ mogen maken.

Met behulp van Marion is een zeer mooie route uitgestippeld. De mix van zeer mooie reisdagen en vrije dagen was goed. Ik heb zo vanaf Balmaceda een zeer mooie reis gemaakt tot het einde van de Carretera Austral. De door Marion geboden service was super.

Van hotels tot autohuur, excursies en transfers naar het hotel alles was tot in de puntjes geregeld.

Gedurende het boekingsproces was Marion zeer responsive en later heeft ze voor vertrek ook nog de nodige tips gegeven.

Zowel bij aankomst als vertrek heeft zij mij nog opgezocht in het hotel om alles door te nemen. De persoonlijke aandacht en ondersteuning tijdens de reis zijn zeer gewaardeerd geweest.

  • Algemeen 9
op 13 januari 2020 bestemming: AlbaniŽ, reisperiode: december 2019

Reisden met treinen en bussen van 26 december 2019 tot 7 januari 2020 naar en door AlbaniŽ. Manjola regelde hotelletjes en Gidsen. In AlbaniŽ is het OV alleen per bus. Wat best "avontuurlijk" is want bussen rijden van moeilijk te vinden Parkeerplaatsen. En als de bus vol is gaat de chauffeur rijden. Iedereen is erg behulpzaam en gastvrij! AlbaniŽ is een mooi land met prachtige onbedorven steden! Dank Manjola, mede dankzij jou hebben wij een onvergetelijke reis gehad!

  • Algemeen 8
op 12 januari 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: december 2019

Supergave reis gehad verzorgd door Simone van Better Places. Zowel in de voorbereiding als tijdens de reis zelf aan alle kanten ondersteund en geadviseerd door haar. Hoe relaxed is dat om iemand in het land zelf te hebben, die je zo kan bellen/appen en gelijk met raad/daad ter zijde staat! Super georganiseerd!
Verder een fantastisch verblijf gehad daar, mooie locaties, verrassende onderkomens, supervriendelijke mensen en een waanzinnig gave natuur.
Keurig verzorgd allemaal, als we weer op reis gaan doen we dat zeker weer in overleg met Better Places!

  • Algemeen 10
op 11 januari 2020 bestemming: Jamaica / divers, reisperiode: december 2019

Ellen en Karin hebben voor ons een prachtige rondreis gemaakt voor Jamaica. In de voorbereiding heb je duidelijk het gevoel dat er door hen goed geluisterd werd om aan onze verwachtingen te voldoen. Door de kleinschalige locale accommodaties en rondrit per auto hebben wij Jamaica gelukkig anders leren kennen als "gewone" bezoekers die kiezen voor all inclusive resort in Montego bay en Negril. Ook de last minute aanpassing in ons programma door vluchtvertraging werd door Ellen prima opgepakt. Complimenten aan het Jamaica team. Better places Jamaica maakt de verwachtingen meer dan waar!

  • Algemeen 9
op 7 januari 2020 bestemming: Colombia, reisperiode: december 2019

We hadden slechts 2 weken (Kerstvakantie) en een aantal wensen. Eddy heeft een mooie reis samengesteld voor ons en voor prachtige accommodaties en vervoer gezorgd. En op alle (!) vragen die we van tevoren hadden werd snel gereageerd. Bedankt Eddy!

  • Algemeen 9
op 5 januari 2020 bestemming: ArgentiniŽ, reisperiode: december 2019

Mede dankzij de perfecte begeleiding en adviezen van Better Places hebben wij een ongelooflijk mooi reis door PatagoniŽ gemaakt. Met goed gevoel voor onze wensen en adviezen en suggesties die daar naadloos bij aansloten. Als het ons weer gegeven is zoín mooie reis te maken gaan we zeker weer in zee met Better Places!

  • Algemeen 9
op 5 januari 2020 bestemming: Zuid-Afrika / rondreis, reisperiode: november 2019

Alweer enkele weken terug van een overweldigende rondreis door Zuid-Afrika, op maat gemaakt door Judith. Prachtige, afwisselende locaties. Mooie en goed geregelde excursies.
Wat handig dat je een persoonlijk contactpersoon hebt, die in principe altijd per mail of telefoon bereikbaar is. Het is het gevoel, want in de praktijk klopte nagenoeg alles.
Logeren bij de mensen thuis? Altijd in het programma opnemen, maar verwacht geen driesterrenlocatie, je ziet wťl het echte Zuid-Afrika. Kortom, weer een ervaring rijker. We zijn alweer bezig met de volgende reis (China. Leena, here we come!)

  • Algemeen 9
op 4 januari 2020 bestemming: Chili, reisperiode: december 2019

Een fantastische reis gemaakt door Chili met als afronding Paaseiland.
Van het oorspronkelijke plan wat we hadden zijn we na vele tips en aanraders van Marion afgeweken en i.p,v. een cruise zijn we over land met auto gaan rijden.
Na aankomst in Santiago de Chile eerst een dag bijgekomen van de lange vlucht uit Nederland. Daarna zijn we doorgevlogen naar Puerto Montt om daar in de huurauto te stappen. We hebben de Carretera Austral helemaal afgereden tot aan Villa O'Higgins. En dat was geweldig om te doen. Onderweg diverse Nationale parken bezocht en bij Coyhaique met gids een condortour gedaan (aanrader). Bij Villa O'Higgins konden we helaas het Zuidelijke ijsveld niet bezoeken omdat de boot niet ging maar Marion had als alternatief een zeer goede gids (Engelstalig) gevonden waarmee we een hele dag op pad zijn geweest.(Varen op het meer en wandeling door bos.) Hoogtepunt voor ons was de excursie naar de San RafaŽl gletsjer. Schitterend.
Daarna terug naar Santiago om een dag later door te vliegen naar Paaseiland. Ook daar weer een hele goede gids die heel veel vertelde over de historie en cultuur van het eiland. Paaseiland is een geweldige bestemming en het voelde onwerkelijk aan om daar te zijn.
Gedurende de reis ook nog regelmatig tips van Marion ontvangen wat erg fijn was. Alles was perfect geregeld en we hebben zelf niets hoeven uitzoeken ter plaatse. Een aanrader om met Better Places te reizen.

  • Algemeen 10
op 3 januari 2020 bestemming: Jamaica / Rondreis, reisperiode: september 2019

We hebben een fantastische reis gehad. Alles was tot in de puntjes voorbereid. Karin van Better Places had voor ons prachtige plekjes uitgekozen. Een rustige plek in Montego Bay om te acclimatiseren, een werkelijk schitterend plantagehuis in de bergen, een luxe boomhut boven de Blue Lagoon, een cabin in the Blue Mountains (hoog boven Kingston Town), de homestay in Speculation en als afsluiting een prachtig luxe kleinschalig hotel in Negril.

We hebben zelf de rondreis per auto gemaakt. Een avontuur, en toch enorm genoten van de reis. We hebben het hele eiland gezien. Vooraf het vervoer en alle plekjes gereserveerd door Better Places. Heel relaxed het eiland geabsorbeerd: een mooie mix van kunst, cultuur, zon, zee, strand, eten, drinken, de bevolking.

Een super vakantie. Enorm veel verhalen, veel foto's en onvergetelijke herinneringen gemaakt.

Don't like Jamaica, we love her....

dankzij het team van Better Places op Jamaica. We zijn erg enthousiast geworden van deze reisorganisatie en zullen hier zeker vaker gebruik van maken. Een echte aanrader!
We zijn alweer bezig met de planning van een nieuwe bestemming samen met Better Places ! Dat belooft ook weer een mooie reis te worden...

  • Algemeen 10
op 1 januari 2020 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: december 2019

Hoe fijn is dit! Wat een luxe om te reizen met Better Places. De luxe van iemand die met je meedenkt in de voorbereiding, van een makkelijk te raadplegen zeer compleet reisschema, van de leuke en lekkere adresjes waar je alleen maar naartoe hoeft te rijden om aan te schuiven en van de snelle hulp via Whatsapp als je het nodig hebt.
En dat in het prachtige Costa Rica met een geweldige natuur, lieve mensen en hun gastvrijheid.
Een ideale combinatie die ik iedereen kan aanraden.

  • Algemeen 9
op 27 december 2019 bestemming: ArgentiniŽ, reisperiode: november 2019

Voor de 3e keer hebben wij een superreis met Better Places gemaakt (hiervoor naar Costa Rica en TanzaniŽ). Zoals wij gewend zijn was alles weer vlekkeloos. Alle transfers en excursies sloten naadloos op elkaar aan. Best een uitdaging in ArgentiniŽ, gezien de hoeveelheid benodigde transfers. Van Iris hebben we een reis plan ontvangen dat goed aansloot op wat wij wilden zien in ArgentiniŽ. We hebben geweldig mooie dingen kunnen zien: van de dieren en natuur op Peninsula Valdes, tot de hectische (maar ook interessante) drukte van Buenos Aires. Van zelf rijden door het desolate landschap in de parken om Salta, tot de overweldigende (maar zeer toeristische) watervallen van Iguazu. Enige minpuntjes aan de reis: de prijs (relatief hoog) en het gegeven dat je veel met het vliegtuig moet reizen. Overall een schitterende reis mogen meemaken, zeer tevreden!

  • Algemeen 9
op 24 december 2019 bestemming: Chili, reisperiode: december 2019

Marion heeft voor ons 2 excursies geregeld in Chili. Beiden waren uitstekend georganiseerd. Ze heeft op het allerlaatste moment nog een gids kunnen vinden die met ons een walkingtour door Santiago maakte. Top! Een volgende reis willen we graag in zijn geheel laten verzorgen door een specialist van Better Places.

  • Algemeen 10
op 19 december 2019 bestemming: Colombia, reisperiode: november 2019

Wij hebben samen met Better Places een prachtige en zeer afwisselende reis samen gesteld. Het was zeker geen standaard reis en we hebben dan ook de mogelijkheid gehad de minder toeristische plekken te bezoeken. We hebben genoten en zullen in de toekomst zeker vaker voor deze organisatie kiezen.

  • Algemeen 10
op 17 december 2019 bestemming: , reisperiode: november 2019

We hebben een fantastische reis gehad met Better Places. De reis was goed georganiseerd met zeer goede accommodaties en prima gidsen en chauffeurs. we genieten er nog steeds van.

  • Algemeen 9
op 15 december 2019 bestemming: Costa Rica / Rondreis 16 dagen, reisperiode: november 2019

Samen met mijn man hebben we een fantastische vakantie gehad, de hele organisatie was perfect, ook de keuze van de lodges en hotels, alles sloot prima op elkaar aan. Bij problemen altijd meteen feedback op Whatsapp. Ook het reisprogramma via de app. is ideaal, werkt offline dus altijd alle informatie bij de hand. We gaan zeker nog eens met Better Places

  • Algemeen 10
op 13 december 2019 bestemming: Guatemala, reisperiode: november 2019

9,0
Een geweldige rondreis door Guatemala
Guatemala

Individuele rondreis
13-12-2019
Wij hebben genoten van een prachtige rondreis door Guatemala, een heel veelzijdig land qua natuur, cultuur, bezienswaardigheden en een vriendelijke bevolking. Petra van Betterplaces heeft onze reis heel goed georganiseerd; wij hebben alle hoogtepunten bezocht en heel efficient kunnen reizen. Startend in Antigua zijn wij tot Livingston gereisd.
De door Petra geboekte accomodaties waren stuk voor stuk goed, vaak op een mooie of bijzondere locatie gelegen. Ook hebben wij enkele nachten overnacht bij een lokaal gastgezin. Dit was een van de hoogtepunten van onze reis.
Ons reisschema zat goed in elkaar. Wij hebben totaal geen problemen gehad tijdens onze reis.
Petra heeft oog voor details en luistert goed naar de individuele wensen. Ook wordt er aandacht besteedt aan duurzaam reizen. Betterplaces is zeker aan te bevelen.

  • Algemeen 9
op 10 december 2019 bestemming: Costa Rica / Noord-Holland, reisperiode: november 2019

Costa Rica een van de mooiste reizen die we hebben gemaakt, alles was perfect geregeld. Better Places heeft, in eerste instantie, heel goed geluisterd naar wat wij leuk vinden, wat we graag wilden zien en doen en daarop een reisvoorstel gemaakt. Accommodaties zijn met zorg uitgekozen door Better Places, leuk, goed en kleinschalig. Ze geven goede en leuke tips over tal van activiteiten, wat te ondernemen, leuke restaurantjes, info over de reistijden. Zeer uitgebreid en goed. Ze weten ook net die leuke plekken aan te wijzen die je zelf wellicht niet zo snel vindt. Je ervaart de steun van Better Places gedurende de hele reis. We reisden lekker op ons zelf deels ook met een auto. En we hebben onderweg veel leuke internationale mensen ontmoet. Better Places is een vette aanrader!

  • Algemeen 10
op 8 december 2019 bestemming: Suriname, reisperiode: november 2019

Het contact over het samenstellen en meedenken van onze reis was echt geweldig. Hierdoor werd het een heel gevarieerde reis. Alles was zo goed geregeld en doordat er met plaatselijke bureau's gewerkt wordt hebben alle gidsen die we hadden een enorme kennis over cultuur en natuur. Op binnenlandse tochten werd er gekookt met producten uit de omgeving en overal mogelijkheden om je waterfles bij te vullen. Alle transfers waren supergoed geregeld. Wij hebben echt topvakantie gehad en zouden het een volgende keer zeker weer door Better Places laten organiseren.

  • Algemeen 10
op 6 december 2019 bestemming: Ecuador, reisperiode: oktober 2019

Inmiddels zijn we al weer 4 weken thuis na een fantastische reis naar Ecuador. Het concept van Better Places spreekt ons erg aan. Wij bepalen zelf waar we heen willen en hoe lang, maar de "echte" organisatie laten we graag aan een ander over. Ook deze reis was weer goed georganiseerd. Leuke hotels, interessante excursies, goed reisschema ťn een betrokken reisagent op lokatie. Kortom, prima!

  • Algemeen 9
op 6 december 2019 bestemming: Cambodja / Rondreis, reisperiode: november 2019

De reis was prima georganiseerd. Hotels waren prima, met 1 uitzondering, (kamer zonder ramen)
Excursies met goed engelssprekende gidsen waren van hoge kwaliteit
Verplaatsingen duurden als gevolg van de ronduit slechte wegen en chaotisch verkeer veel langer dan wat we vooraf verwachtten. We waren er wel voor gewaarschuwd.
Laatste verblijf op eiland Kaoh Rong Sanloem Khnong was relaxed, alleen was de bungalow die we hadden wel erg basic. Geen warm water, bak water naast de wc om door te spoelen, geen voorziening om thee/ koffie te zetten. Daarentegen waren de bedden prima en onder de varanda was het goed toeven.

  • Algemeen 9
op 6 december 2019 bestemming: India, reisperiode: november 2019

Geweldige reis (alternatieve Golden Triangle), voor het eerst een georganiseerde reis. De contactpersoon in India, Shalome, werkte snel en toch heel persoonlijk! Gaf goede informatie, passende voorstellen en overtuigend advies. Al onze wensen wist zij te vertalen in een geslaagde reis. We zijn supertevreden!

  • Algemeen 9
op 6 december 2019 bestemming: Suriname, reisperiode: november 2019

De medewerkers van Better Places hebben ons vanaf het begin tot het einde van onze reis heel goed geadviseerd, super goed meegedacht en de service was ongekend. Alle mensen die wij tijdens onze reis hebben gesproken en die bij Better Places hadden geboekt waren allemaal razend enthousiast. Ik raad dan ook iedereen aan als je een georganiseerde reis wil maken om dit via Better Places te doen.

  • Algemeen 10
op 6 december 2019 bestemming: Myanmar, reisperiode: november 2019

Normaal gesproken reizen we helemaal niet georganiseerd. We boeken n vlucht , 2 dagen n hotel en voor de rest zien we, regelen we alles zelf ter plekke... tot deze keer. Nu hebben we samen met Better Places met verschillende bouwstenen onze reis door Myanmar samengesteld. Via whatsapp communiceerden we met de lokale reisorganisatie River Mekong Travel & Tours in Yangon. Dat siert Better Places ook.. het samenwerken met lokale kleine organisaties. Geweldig. Via Nwai, onze contactpersoon in Yangon is een reis samengesteld volledig op onze eigen persoonlijke wensen.... niet teveel tempels maar meer natuur? Geen probleem. Dan regelen we dat. Wilden we onze plannen onderweg aanpassen? Prima... doen we... er is eigenlijk niets wat we als negatief kunnen beschouwen. Alles was perfect geregeld. Fijne bijkomstigheid:de mensen in Myanmar zijn zů verschrikkelijk vriendelijk en empathisch en bescheiden .... zonder verborgen agenda. Heel fijn.
Het is een prachtige reis geworden door een heel relaxed land ( uiteraard zijn we niet naar de delen geweest waar wŤl onrust is) . Er is gebruik gemaakt van kleine lokale zelfstandigen die ons met een auto van A naar B reden. Daardoor hadden we toch nog een gevoel dat ons geld ook dŠŠr terecht kwam waar het het beste op zijn plaats is.
We zijn ontzettend tevreden over Better Places en River Mekong Travel & Tours. Het kon niet beter. Punctueel, vriendelijk, professioneel en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Een aanrader dus. En Myanmar is ook een aanrader.
Groeten van Olga en Lizet

  • Algemeen 10
op 5 december 2019 bestemming: Guatemala / rondreis, reisperiode: oktober 2019

Het was onze eerste kennismaking met de organisatie en we kunnen dit enkel als positief ervaren. Alles was prima geregeld en er werd met onze wensen rekening gehouden. We vonden het positeif dat ze ook met de lokale bevolking werken. We zullen zeker deze organisatie aan raden aan vrienden!

  • Algemeen 9
op 5 december 2019 bestemming: Myanmar, reisperiode: november 2019

Wij hebben een fantastische reis door Myanmar gemaakt. Wat een prachtig, fascinerend en nog ongerept land is dit! Via Better Places kwamen we in contact met Nwai. Nadat we onze wensen bij haar kenbaar hadden gemaakt, heeft ze voor ons een programma opgesteld. Nwai dacht heel erg met ons mee en geen moeite was haar teveel, bovendien was zij heel responsive. Een aantal mailtjes en een Skype gesprek verder, hadden wij ons reisschema rond. Na een heel warm welkom op het vliegveld van Yangon, ging onze reis verder naar Bagan, Mandalay, Kalaw, Inle Lake en Ngapali Beach. Het reisschema voldeed volledig aan onze verwachtingen en zat tip top in elkaar. Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Werkelijk alles klopte: goede chauffeurs en Engels sprekende gidsen, prima hotels, fietsenhuur en binnenlandse vluchten. Een uitnodiging van Nwai, om op onze laatste dag in Yangon bij haar en haar team thee te komen drinken, maakte deze prachtige vakantie helemaal compleet. Heel veel dank Nwai & Better Places!

  • Algemeen 10
op 29 november 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: november 2019

Onze eerste ervaring met Better Places. Een sympathieke reisorganisatie met grote betrokkenheid bij hun klanten. Alles klopte , hulp waar nodig en geweldige reis. Wij gaan er zeker opnieuw voor!

  • Algemeen 9
op 28 november 2019 bestemming: Chili / PatagoniŽ, reisperiode: oktober 2019

Wij reisden met Elly en Jaap (zie ook hun reactie hieronder) gedurende vijf weken met een 4WD door Chili. Marion heeft een prachtige reis samengesteld naar onze wensen met veel waardevolle suggesties en tips. Marion bewees haar waarde door heel snel en adequaat te reageren toen onze reis al na enkele dagen moest worden aangepast als gevolg van de onlusten in Chili. Gedurende de hele reis was zij indien nodig telefonisch beschikbaar en bleef zij meedenken. Een 'briefing' aan het begin van de reis en een evaluatie aan het einde vonden wij heel plezierig. Een aanrader!

  • Algemeen 10
op 28 november 2019 bestemming: Tanzania / verschillende, reisperiode: november 2019

Super georganiseerd door Karin v Better Places! Bij vragen kregen we binnen 1 dag antwoord. Precies op onze wensen ingegaan, goede gids gehad 6 dagen lang en in prima lodges geslapen. In 1 woord: Top!!!

  • Algemeen 10
op 27 november 2019 bestemming: Bhutan / Haa, reisperiode: oktober 2019

Het was onze tweede reis naar Bhutan met Better Places. Dit keer gecombineerd met een trekking in Arunachal Pradesh.
De reisvoorbereiding met Jan (van Better places) verliep weer uitermate prettig. Zo plande hij aan het eind van onze reis nog een bezoek aan een tweede natuurpark (dat wij niet kenden).
Het was in zekere zin een spannende reis: de trekking in Bhutan was er een die onze gids nog nooit gelopen had. De eigenaren van de paarden kenden de route wel. Zij gaven met stukken toiletpapier aan welke kant we uitmoesten!! Gelukkig hadden we geen regen of harde wind.
Ook de trekking in Arunachal Pradesh verliep anders dan gedacht: de Bailey trek die we wilden lopen werd verboden door het leger omdat er wat ongeregeldheden met China speelden. Ter plekke werd besloten een andere route (wat verder weg van de grens met China) te doen. Zo kwamen we - niet gepland - weer even terug in (oost)Bhutan.
Beide trekkingen waren redelijk pittig maar goed te doen. India was primitiever dan Bhutan.
Alle vervoer, onderkomens en permits waren perfect geregeld.
Hierdoor konden wij volop genieten van onze vakantie.
Jan hield tijdens de reis regelmatig kontakt (als we tenminste bereik hadden) om te checken of alles naar wens was.
Wederom een onvergetelijke ervaring!

  • Algemeen 10
op 25 november 2019 bestemming: Chili / Patagonia, reisperiode: oktober 2019

Op 17 oktober begon onze reis in Santiago de Chili en tot onze verbazing kwamen wij rechtstreeks in een volksopstand terecht. Chili stond bij ons bekend als een stabiele en veilige samenleving. De consequentie was dat ons zorgvuldig, in overleg met reisagente Marion opgesteld reisschema, even de prullenbak in kon. Gelukkig werd de reis door Marion hals-over-kop aangepast, maar -helaas- konden we vanwege de onlusten en avondklok niet naar Valparaiso. Daarom de huurauto opgehaald en naar het zuiden, richting Patagonia en de Carretera Austral, gereden. Tip: check bij het ophalen van de huurauto de reserveband en de techniek van het bandenwisselen. Wij ontdekten pas in Patagonia, 50 km. van de bewoonde wereld, dat onze reserveband volledig onbruikbaar was. Met behulp van vriendelijke Chilenen, die onze langzaam leeglopende achterband om de 20 km. van lucht voorzagen, kwamen we terug bij ons hotel. De lokale garage haalde een grote spijker uit de band en repareerde de band. Door Marion werd onmiddellijk geregeld dat op onze volgende bestemming een nieuwe reserveband klaar stond. Belangrijk, want voor het rijden op de onverharde Carretera Austral is een betrouwbare reserveband noodzakelijk. Wij hebben in vijf weken 5000 km. gereden door (waarschijnlijk) het mooiste landschap ter wereld. Maar de pracht en kleuren van het Chileense landschap, de gletsers, vulkanen en meren, met de eeuwige Andes dagelijks op de achtergrond, en de bijzondere variatie in de nationle parken, zijn niet in foto's, beelden of woorden te vangen. Die moet je met eigen ogen zien, en ga dan gerust met Better Places. O ja, de dag voor vertrek hadden we een uitblaasdag in Santiago. Marion regelde dat wij op deze laatste dag toch nog naar Valparaiso konden, incusief een stadswandeling met gids. Want Chili bezoeken en Valparaiso niet zien, dat kan niet! Bedankt hiervoor Marion!

  • Algemeen 10
op 22 november 2019 bestemming: Cuba, reisperiode: november 2019

Net terug met mijn vriendin van een prachtige reis door Cuba! Kan een heel verhaal houden over Better Places maar kort gezegd komt het er gewoon op neer dat ze professioneel, klantgericht, erg vriendelijk, hulpvaardig, flexibel, snel en duidelijk zijn. Ze respecteren je als klant, maar ook de lokale mensen waar ze mee samenwerken. Goed geholpen vooraf de reis en prettig dat je kort na terugkomst gevraagd wordt je ervaringen eerlijk met ze te delen. Wij raden Better Places aan! De volgende reis plannen we stiekem al...

  • Algemeen 9
op 20 november 2019 bestemming: Cuba, reisperiode: november 2019

Ook wij meer dan tevreden over onze reis naar Cuba. Vanaf het boeken en de voorbereiding, tot de organisatie tijdens de reis, alles klopte. Het contact vooraf loopt heel erg plezierig en persoonlijk. Er wordt goed geluisterd wat jouw wensen zijn voor de reis. De informatie is erg goed en informatief en met name de app is superhandig tijdens de reis. Alle afspraken zijn goed nagekomen, er is eigenlijk helemaal niets waar wij over zouden kunnen klagen.
Daarbij is de reis ook fantastisch geweest! Prachtig land, aardige mensen, interessante locaties. Wij hebben ons verbaasd over de professionaliteit en kennis van Better Places en dat gebeurt een verwende westerse reiziger niet vaak. Better Places is absoluut een aanrader!

  • Algemeen 10
op 14 november 2019 bestemming: IndonesiŽ / Sumba & Flores, reisperiode: oktober 2019

We hebben een fantastisch georganiseerde reis gehad. Better Places heeft allereerst onze wensen heel goed in acht genomen, daar een mooi reis voorstel voor gemaakt en vlak voor de reis plaats vond een heel duidelijke en gedetailleerde uitleg gestuurd wat het plan per dag was, waar we op moesten letten en wat er voor additionele opties waren. Tijdens de reis is alles ontzettend goed georganiseerd geweest en is alles precies gegaan zoals afgesproken. We hebben heel veel mooie cultuur leren kennen, prachtige natuur gezien, leuke activiteiten ondernomen en veel lokale mensen ontmoet. Wat ons erg aanspreekt aan Better Places, is dat zij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Er is vooral bij eco lodges geboekt, er wordt gelet op zo min mogelijk plastic verbruiken (dmv refill watertanks, metalen rietjes gebruiken, etc.), de CO2 wordt afgekocht en er wordt met locals gewerkt. Dit geeft een extra glans aan de reis, omdat je hiermee ook nog eens een steentje bijdraagt. Bovenal een fantastische reis gehad, heel goed georganiseerd en het contact met Better Places als zeer persoonlijk ervaren. Ik raad het absoluut aan om bij hen een reis te organiseren!

  • Algemeen 10
op 13 november 2019 bestemming: Nepal, reisperiode: oktober 2019

Onze derde reis met Better places en weer erg tevreden over de interactie bij de voorbereiding, snelle reacties bij vragen ter plekke en wederom fantastische gidsen. Prachtige en onvergeteljke reis!

  • Algemeen 9
op 11 november 2019 bestemming: GeorgiŽ / Tbilisi, reisperiode: oktober 2019

We hebben een fantastische reis gehad in Georgie. Mari heeft een reis samengesteld aan de hand van onze wensen. Het was fijn om een contact te hebben in Georgie, die goed engels spreekt omdat lang niet iederee in Georgie Engels spreekt of begrijpt. Mari reageerde heel snel op onze vragen, zowel vooraf als tijdens de reis. De kans is groot dat we nog een keer naar Georgie gaan, we zijn nog lang noet uitgekeken. Ook dan zullen we weer gebruik maken van Better Places.

  • Algemeen 9
op 11 november 2019 bestemming: ArgentiniŽ / Buenos Aires, Bariloche,El Calafate, Puerto Madryn, reisperiode: oktober 2019

Uitstekende samenwerking met vertegenwoordiger in Argentinie. Prima reisvoorstellen. Heel goede communicatie. Alles was keurig geregeld en gedocumenteerd. TOP

  • Algemeen 10
op 11 november 2019 bestemming: JordaniŽ / rondreis, reisperiode: oktober 2019

We hebben een supervakantie gehad, reis was helemaal op ons gemaakt.
Een goede organisatie, die luistert naar je wensen. Lokale dame van Better Places, Elena en ook de chauffeur een 10!!

  • Algemeen 10
op 10 november 2019 bestemming: Suriname, reisperiode: oktober 2019

Top service en prachtige reis gehad. Alle highligts kunnen bekijken in onze 17-daagse op maat gemaakte rondreis door Better Places.

  • Algemeen 10
op 9 november 2019 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: oktober 2019

We hebben door Elena onze reis in Jordanie laten boeken. Op basis van onze wensen en plannen stelde ze meteen een goed reisprogramma voor, met het soort hotels waar we naar op zoek waren. Door haar nuttige tips konden we onze reis nog wat verder verbeteren (zo bleek je bijvoorbeeld goed zelf te kunnen rijden en was een driver niet nodig, en hadden we wifi in de auto wat handig was voor de navigatie). Tijdens de reis was alles precies zoals afgesproken - hotels, aflevertijd van de auto, contactpersonen, etc. Ook nam ze tijdens ons verblijf nog een paar keer contact op om te kijken of alles naar wens was. Daardoor hadden we een uitstekende vakantie en hoefden we ons over regeldingen geen zorgen te maken - uitstekend gedaan!

  • Algemeen 10
op 8 november 2019 bestemming: Tanzania, reisperiode: oktober 2019

Karin van Better Places heeft onze reis geregeld. Dat heeft ze perfect gedaan. Waarom geen 10; omdat er altijd wel iets is, maar dat stelde niks voor. De reis was perfect, al was het weer soms wat van slag. We zijn begonnen in Arusha en we hebben alle parken in de omgeving gezien. Veel dieren, fantastische mensen en een overweldigende natuur en dieren. En een onvergetelijke ballontocht over de Serengeti. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat!. We hebben de vakantie vervolgd op Zanzibar, wat ook fantastisch was. We zouden de reis morgen weer dan en dan weer boeken bij Karin/Better Places.

  • Algemeen 9
op 6 november 2019 bestemming: JordaniŽ / Rondreis, reisperiode: oktober 2019

Afgelopen maand hebben we een mooie reis door JordaniŽ gemaakt, georganiseerd door Elena van Better Places. Op basis van onze wensen heeft Elena een voorstel gemaakt. Elena werkt snel en luistert goed. Een van onze wensen was om in verschillende nationale parken te wandelen. Hoogtepunten waren de fietstocht van Madaba naar Wadi Mujib aan de Dode Zee en de wandelingen van Dana naar Feynan ecolodge en van Little Petra naar Petra. Dit was prima georganiseerd. De meeste overnachtingsplekken waren goed, iets minder vonden wij de hotels in Amman (wel centraal gelegen, maar nogal oud) en in Madaba. Tijdens de reis hebben we verschillende keren contact gehad met Elena om details te bespreken, bijv. over het tijdstip dat de chauffeur ons op zou halen. Het was fijn dat het zo flexibel was. Het is ons goed bevallen om via Better Places de reis te laten organiseren.

  • Algemeen 9
op 5 november 2019 bestemming: Colombia, reisperiode: oktober 2019

Colombia was onze 2e reis met Better Places en net als de eerste een voltreffer. Voor de reis werden we heel goed begeleid in het opmaken van ons reisschema met advies voor de beste route, hoeveel tijd te spenderen op een bepaalde plaats, ... Verder werd ook heel goed rekening gehouden met onze vragen en wensen om het ideale traject samen te stellen. Ook wordt er in het reisprogramma nuttige info verstrekt over welke activiteiten kunnen worden gedaan op vrije dagen.

De reis is perfect verlopen: de chauffeurs en gidsen waren stuk voor stuk uitermate professioneel, stipt, behulpzaam en vriendelijk. Ook de keuze van de hotels was zeer goed, zowel qua ligging als kwaliteit van de kamers. Verder is de ondersteuning tijdens de reis zeer handig: met zowel een whatsapp nummer voor niet-dringende infoaanvragen als een noodnummer voor dringende zaken, heb je snel informatie indien nodig.
Colombia is als reisbestemming zeker en vast aan te raden, de enorme verscheidenheid met een mix van cultuur en natuur, van het land biedt afwisseling op de route. De vriendelijkheid van de mensen draagt verder bij dat dit land een uitstekende reisbestemming is.

  • Algemeen 9
op 5 november 2019 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: oktober 2019

De reis was fantastisch, alles goed georganiseerd en op onze wensen afgestemd. Ook tijdens de reis was er contact mogelijk met Better places

  • Algemeen 10
op 4 november 2019 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: mei 2019

Tijdens onze rondreis met 3 kleine kinderen fantastisch bij gestaan door de dames van Better Places!! Ook toen we met onze zoon van 3 naar de dokter moesten vanwege een voedselvergiftiging regelde ze alles voor ons en gingen zelfs met ons mee. Ik raad dit zeker aan!

  • Algemeen 10
op 2 november 2019 bestemming: Nederland / Rondreis, reisperiode: september 2019

De reis sloot precies aan bij onze wensen en verwachtingen. Alles was perfect geregeld. Het land is prachtig, de mensen erg vriendelijk en trots op hun flora en fauna. We hebben ons erg veilig en welkom gevoeld. We zouden zo weer terug gaan :)

  • Algemeen 10
op 31 oktober 2019 bestemming: JordaniŽ / rondreis, reisperiode: oktober 2019

Wij hebben een geweldige reis in Jordanie achter de rug. Perfect geregeld door Elena, we zouden het zo weer doen! Het contact voor en tijdens de reis was bijzonder prettig en efficiŽnt, zo ook het contact met alle locale chauffeurs en gidsen, allemaal bijzondere en vriendelijke mensen. Locaties waren ook stuk voor stuk, we raden Betterplaces en Elena van harte aan! Naast dat we Jordanie als land goed hebben leren kennen hebben we ook veel van de inwoners mogen zien, het was een superreis.

  • Algemeen 9
op 29 oktober 2019 bestemming: IndonesiŽ / Java - Bali, reisperiode: oktober 2019

Voor onze huwelijkreis hebben we via BetterPlaces 3 weken gereisd door Java en Bali. De contactpersoon heeft heel goed naar onze wensen geluisterd en deze perfect in de reis verwerkt. Alles was van top tot teen perfect georganiseerd. Alle hotels, transfers, tours en bezichtigingen waren op een prettige manier gepland. Soms bewust op momenten dat het helemaal niet druk was! Ideaal! Dankzij Better Places hebben we de mooiste plekjes kunnen bezichtigen, ook in minder touristisch gebied. We hebben de hele reis per mail- contact samengesteld. We kregen uiteindelijk een zeer uitgebreid draaiboek met niet alleen de planning van de dag, maar ook met beschrijving van opties, tips, weetjes en 101 mogelijkheden. Ook belangrijke zaken zoals geldzaken, telefoonnummers, mileubewust reizen en aandacht voor de lokalve bevolking geeft BetterPlaces voldoende aandacht.
Wij hebben in elk geval een onvergelijke reis gemaakt en we zullen zeker een volgende keer met met Better Places reizen.

  • Algemeen 9
op 25 oktober 2019 bestemming: Tanzania, reisperiode: september 2019

Karin van Better Places heeft voor ons een rondreis door Tanzania en Zanzibar geregeld met heel veel hoogtepunten. We zijn begonnen met een beklimming van de Kilimanjaro, zijn op safari geweest en eindigden op het strand in Zanzibar. Er waren excursies met aandacht voor de lokale gebruiken en alle overnachtingsplekken waren geweldig. Een geweldige ervaring met aandacht voor het milieu en respect voor de lokale cultuur. Karin heeft ons prima geadviseerd over de reis en alles uitstekend georganiseerd. Onze volgende reis naar een ver land laten we zeker weer door Better Places verzorgen, als ze die in het pakket hebben.

  • Algemeen 10
op 24 oktober 2019 bestemming: China / Diversen, reisperiode: oktober 2019

Wij wilden graag op bezoek bij onze zoon in Hong Kong en het leek ons leuk om eerst een rondreis door China te maken. Het aanbod van de grote reisbureau's sprak ons niet zo aan en daarnaast hebben we niet zo'n goede ervaringen met die grote logge reisbureau's. Toen ontdekten we Better Places. Een gouden vondst. We konden de reis helemaal in overleg met Leena (de reisexpert in China) zelf samen stellen. Wat we wilden, welk budget we hadden enzovoort. Wat ons meteen al opviel was dat Leena op al onze vragen vanuit Nederland nagenoeg per omgaande reageerde en dat je al snel het gevoel had dat er een band ging ontstaan. Dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Die zijn helemaal waargemaakt. We hebben een prachtige reis gehad, er was zeer regelmatig via "We chat" contact met Leena (we vertelden aan Leena hoe we genoten maar ook waar we wat onzeker over waren (het is immers een totaal ander land waar je de taal niet spreekt), de organisatie in Nederland handelde het zakelijke gedeelte uitstekend af en we werden en zijn enthousiast over het concept van Better Places. Ook al ging er in China bijna iets mis met een transfer, wat kan gebeuren, reageerde Leena snel, krachtdadig, professioneel en vriendelijk. Geen eindeloos gehang aan de telefoon maar gewoon direct contact en handelen zodat we ons absoluut geen zorgen maakten. We hebben een onvergetelijke reis gehad. Iedereen bedankt.

  • Algemeen 10
op 22 oktober 2019 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: oktober 2019

Prettig contact en in overleg met Elena de reis samengesteld. Ze deed goede voorstellen en suggesties voor verblijf en activiteiten. Ook tijdens ons verblijf hield ze contact, wat prettig was. Normaal gesproken regelen we vervoer en accomodatie zelf en ter plekke, maar in twee weken tijd kun je op deze manier erg veel zien en doen. Goede mix van cultuur, natuur en af en toe een rustmoment. JordaniŽ was voor ons een bijzondere bestemming: een prachtig, historisch rijk en gastvrij land. En alles was prima geregeld, dank daarvoor!

  • Algemeen 9
op 20 oktober 2019 bestemming: Suriname, reisperiode: september 2019

In Augustus / september hebben wij een fantastische rondreis door Suriname gemaakt, samen met onze 15 maanden oude dochter.
Wat een avontuur!
Alles was super geregeld door Lizet en haar team van Better Places. Eerlijk advies en goede tips! Met vragen konden we altijd contact opnemen en we kregen super snel een reactie. Persoonlijk en kundig advies, ook met het oog op onze dochter. Tijdens onze reis was alles goed geregeld, tranfers / taxi's stonden altijd ruim op tijd klaar. Doordat al het praktische voor elkaar was, konden we maximaal genieten van dit mooie en bijzondere land.

  • Algemeen 9
op 17 oktober 2019 bestemming: Peru / Diverse, reisperiode: september 2019

Diverse reis volledig samengesteld naar onze wensen. Veel verschillende activiteiten. Mooie accommodaties. Goed contact de reisadviseur en het team ook tijdens de vakantie.

  • Algemeen 9
op 11 oktober 2019 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: september 2019

Onze reis door JordaniŽ was een geweldige ervaring. Wat een prachtig land met als hoogtepunten waren de Rode Zee, Dana, Wadi Rum en Petra. Samen met Elena hebben we een route door Jordanie uitgezet. Het contact met Elena verliep zeer prettig. Zelfs tijdens ons verblijf in JordaniŽ nam ze een paar keer contact om te informeren hoe het beviel of om een tip voor b.v. een restaurant door te geven. We verbleven in mooie hotels met vaak schitterende uitzichten. We hebben genoten!

  • Algemeen 9
op 10 oktober 2019 bestemming: Suriname, reisperiode: september 2019

Omdat alles perfect was geregeld en je altijd op Better Places kunt rekenen.

  • Algemeen 10
op 7 oktober 2019 bestemming: ArgentiniŽ / noorden, reisperiode: september 2019

Organisatie en opvolging ter plaatse was perfect.
De reis heeft onze verwachtingen zeker overtroffen.

  • Algemeen 10
op 5 oktober 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: september 2019

Alles was door Better Places goed geregeld. Mooie reisroute, rekening houdend met onze voorkeuren. Plaatsen voor overnachtingen : Top!!! Een prachtig land, mooie fauna en flora. Een sterke aanrader!!!

  • Algemeen 9
op 4 oktober 2019 bestemming: India / Noord-India, reisperiode: september 2019

Dit was onze eerste reis met Better Places. Hadden reeds ervaring met groepsreizen, maar dit jaar konden we geen georganiseerde reis vinden naar Noord India met een voor ons gewenste periode en duur. De reis is heel erg meegevallen. Samen met Shalome, de lokale agente in India, stippelden we een traject uit dat volledig aan onze wensen voldeed. Het was een mooie mix tussen grote en must-see steden (Delhi, Jaipur, Agra, Varanasi, ..) en een aantal minder bekende pareltjes (Mandawa, Karauli, ...) Ook het aantal en frequentie van de tours met gids was mooi uitgebalanceerd; er was ruimte om eens een namiddag op jezelf te zijn (niet onbelangrijk met de warmte en vochtigheid in September). Wat de hotels betrof, volgden we de voorstellen Better Places en hebben ons niets beklaagd. Organisatie tijdens de reis zelf liep ook perfect: steeds op tijd opgepikt, afgezet, incl. nodige uitleg, Kortom, super!
Better Places is zeker aan te bevelen indien je bereid bent om alleen rond te trekken, maar wetende dat in er steeds een organisatie achter je staat mochten er problemen zijn (last-minute annulatie van binnenlandse vlucht b.v.b.). Kortom: een aanrader !

  • Algemeen 9
op 3 oktober 2019 bestemming: Madagaskar, reisperiode: september 2018

Was een heerlijke reis, leuke locatie's, goede accommodaties, fijne chauffeur en goede gidsen op de verschillende plekken

  • Algemeen 9
op 2 oktober 2019 bestemming: Tanzania / Rondrit, reisperiode: september 2019

Onze reis was tot in de puntjes verzorgd en uitgewerkt door Karin.
De lodges en tentenkampen waren TOP!
De safari's waren geweldig.Mountainbiken,veel couleur locale,bezoeken aan Rhotia Valley Children's Home,de Hadzabe en Dagota,de Africa Amini Alama projects...allemaal WAUW!!

Een grote pluim voor Karin! Waarschijnlijk volgend jaar terug.

  • Algemeen 10
op 2 oktober 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: september 2019

Onze rondreis van 2,5 week door Costa Rica was in 1 woord fantastisch! Het reisplan paste precies bij ons. We zijn gewend om te reizen zonder organisatie, maar dit is heel goed bevallen. Omdat je precies kan laten vastleggen wat je wilt (en wat je dus ter plekke zelf wilt regelen). De dames reageren super snel op mail en apps (ter plekke), op elke vraag kwam antwoord en het contact is erg persoonlijk. Wat heel erg fijn is. De app waar de reis in staat werkt ook heel erg prettig. Alles staat daar in. De accommodaties waren allemaal heel erg fijn. Elke plek was weer anders, dus ontzettend veel gezien en ervaren. We hadden een week een auto en de rest ging met transfers, die allemaal goed geregeld waren. Je kunt merken dat ze het land goed kennen, dus qua weer hadden we het ook erg getroffen terwijl het regenseizoen was. Ik kan Better Places iedereen aanbevelen en een volgende reis gaan we ook weer zo doen!

  • Algemeen 10
op 2 oktober 2019 bestemming: Zuid-Afrika / Rondreis vanuit Kaapstad, reisperiode: september 2019

Onze reis was fantastisch en alle afspraken klopten. De informatie was helemaal in orde, de accommodaties waarderen we tussen cijfers 7 en 10, de B&B in Hermanus beviel ons iets minder, maar de lodge in Sibuya, Denne Guesthouse in Oudtshoorn en de lodge in Tsitsikamma waren toppers. Teniqua Treetops bij Knysna mocht er ook zijn! Duurzaamheid was hierbij wel een verbindend element.
We hadden een paar geweldige gamedrives met hele close ontmoetingen met dieren. Die drives werden uitgevoerd met groot respect voor de leefwereld van de dieren.
We danken Judith van Abang Africa Travel&Trust, die als lokale agent ons programma samenstelde.

  • Algemeen 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende