Ervaringen Better Places

op 3 oktober 2019 bestemming: Madagaskar, reisperiode: september 2018

Was een heerlijke reis, leuke locatie's, goede accommodaties, fijne chauffeur en goede gidsen op de verschillende plekken

  • Algemeen 9
op 27 augustus 2019 bestemming: Madagaskar / rondreis, reisperiode: juli 2019

We zijn weer thuis na een onvergetelijke rondreis door Madagaskar. Deze langgekoesterde droomreis heeft onze verwachtingen overtroffen. Het was een reis met alleen hoogtepunten: de verscheidenheid van de landschappen, de unieke flora en fauna, de aardige en behulpzame mensen, de fijne accommodaties, de -soms avontuurlijke- activiteiten, het lekkere eten, het kleurrijke straatleven etc etc. Het programma voor de reis zat goed in elkaar en we hebben ook tijdens de lange autoritten genoten van iedere minuut. De gidsen ter plaatse waren stuk voor stuk goed geÔnformeerd, geduldig met onze Sil (geboren met het syndroom van Down) en vriendelijk. Alle gidsen spraken voldoende engels waardoor we over het algemeen goed met elkaar konden communiceren. In het bijzonder herinneren we ons Alain in Parc d'Anja en Tonga, de gids in Tsingy NP.
En wat waren we blij met onze chauffeur Johary! We hadden geen betere chauffeur kunnen treffen; zijn rijstijl was uitstekend (vooral op de gebrekkige wegen of bij inhaalmanoevres) en we hebben ons erg veilig gevoeld onderweg, hij was bescheiden maar als het nodig was stond ie zijn mannetje, hij regelde alles tot in de puntjes, checkte bij ons regelmatig of nog alles naar wens was en informeerde ons over alledaagse dingen. Professioneel en ervaren. Wij hebben hem hartelijk bedankt: hij verdient een grote pluim!
De accommodaties onderweg waren prima en vaak waren we prettig verrast door de ligging of het eten, zoals Isalo Ranch en Tsara camp. Au bois vert was heerlijk om aan te komen na de lange vlucht en als voorbereiding van de terugvlucht. En het management en personeel van Belle Vue, die er mede voor gezorgd hebben dat de 18-jarige verjaardag van onze dochter Pien onvergetelijk was. En speciaal het verblijf en bezoek van project van Stg Madelief: een aanrader voor andere reizigers!
Wij willen jullie erg bedanken voor jullie goede reisprogramma, de dienstverlening en service, inzet en het delen van jullie ervaring. Wij zijn dankbaar dat het voor ons mogelijk was om deze reis te ondernemen met de kinderen -en in het bijzonder met onze gehandicapte zoon Sil-.

  • Algemeen 9




op 21 augustus 2019 bestemming: Madagaskar / Rondreis, reisperiode: augustus 2019

Fantastich land , perfecte reis samengesteld door Jolijn en Frank op basis van onze wensen. Gezin met 2 kinderen van 16 en 19, geen zin om iedere dag vroeg op te staan voor een excursie, maar een combi tussen land, cultuur, (active) sport, goede accommodatie en eten. Perfecte hotels in Diego Suarez Kiteparadise (topspot voor kite- en windsurfers!!!!) en Nosy Be, L'Heure Blue. Madagascar is puur Africa met paradijs aan de kust...

  • Algemeen 9
op 14 augustus 2019 bestemming: Madagaskar / Rondreis, reisperiode: juli 2019

De reis was tot in de puntjes georganiseerd. Alles klopte. En daar waar niet alles volgens plan verliep (je bent nl. in Afrika), werden we meteen accuraat en heel vriendelijk geholpen. En ook goed op de hoogte gehouden. Complimenten.
Ook in het proces vooraf verliep het heel plezierig om de reis samen te stellen. We kregen goede tips en voorstellen. Ter plekke hadden we een fantastische chauffeur/gids, die ons veel kon vertellen. We gaan een volgende keer zeker weer met Better Places, als onze bestemming in jullie aanbod valt. We kijken terug op een onvergetelijke reis.

  • Algemeen 10
op 14 augustus 2019 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2019

Adembenemend, indrukwekkend!! Vanaf dag een heel goed en vriendelijk contact met Marjon. Ze was erg flexibel zeker gezien het feit dat ins gezelschap steeds uitgebreid werd. Voorstel voor de rondreis paste precies bij onze wensen. Eventuele aanpassingen werden in overleg gedaan. Afstanden en reisduur klopte soms niet geheel, maar daar werd ook over nagedacht. Transfers altijd op tijd aanwezig. Zeer vriendelijke en professionele chauffeur tijdens onze rondreis! Een absolute aanrader, ben zeer tevreden!

  • Algemeen 9
op 3 juli 2019 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juni 2019

Better Places heeft voor ons een uitstekende reis georganiseerd naar Madagascar: een mooi programma, fijne hotels/lodges en een erg kundige en gezellige chauffeur. Al met al een erg prettige reis mede dankzij Better Places.

  • Algemeen 9
op 25 oktober 2018 bestemming: Madagaskar, reisperiode: september 2018

Het was een fantastische reis, alles was tot in de puntjes geregeld. Op voorhand was er een goede communicatie: vragen werden snel en uitgebreid beantwoord. Ter plaatse was er goede begeleiding, we moesten ons van niets aantrekken.
Het was allemaal heel persoonlijk en op maat, de reis werd aangepast naar onze wensen.
Prijs-kwaliteit zijn we ook heel tevreden!
Wij overwegen het om volgend jaar terug een reis te boeken via Better Places!

  • Algemeen 10
op 5 augustus 2018 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2018

Wij hebben een fantastische reis gemaakt door Madgascar. Het was een geweldig programma en enorm goed georganiseerd door Frank van Better Places. We hebben veel van dit prachtige land gezien mede dankzij Thierry, onze goede, geduldige en vriendelijke gids/chauffeur!
We sliepen op heel mooie en bijzondere locaties, waar we altijd hartelijk ontvangen werden door vriendelijk personeel. De lokale gidsen lieten ons veel van de flora en fauna van het land zien. Deze onvergetelijke reis was erg indrukwekkend in vele opzichten en onze chauffeur kunnen we iedereen aanbevelen!

  • Algemeen 10
op 1 augustus 2018 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2018

Wij (gezin met 3 kids 20j-20j-18j) zijn net terug van een rondreis van 3 weken door Madagascar.
Als je begint je reis te plannen check je natuurlijk verschillende reisaanbieders - je gaat zelfs naar infosessies- vraag informatie aan...en op een bepaald moment moet je een keuze maken...Wij kozen voor BetterPlaces voor volgende redenen:
- zeer snelle respons op al onze vragen
- contactpersoon woont in Madagascar (Frank en Jolijn)
- reis werd op maat voor ons gezin gemaakt/aangepast
- nuttige tips bij het plannen
- uitgebreide informatie en suggesties
- concurrentiŽle prijzen
- ....
En maakten wij de juiste keuze? Zeker en vast !!!
Ken je het gevoel: 'met je gat in de boter gevallen zijn'? - wel, dat was het gevoel dat we regelmatig hadden...
Onze chauffeur (waar je toch veel uren per dag mee doorbrengt) was 'goud' waard. Hij hielp ons met praktische zaken (waar kopen we een SIM-kaart? Waar vinden we postkaarten?...) maar speelde ook een rol als gids (we bezochten verschillende ateliers: Hoe wordt papier gemaakt? Aluminiumpotten? Zijden sjalen? ....Ook zorgde hij dat de check-in in de hotels en de nationale parken vlekkeloos verliep.
De gidsen in de nationale parken waren allen zeer enthousiast en we vonden dat we altijd als eerste op de beste plaatsen waren om bijvoorbeeld dieren te spotten. De boottocht op de Tsiribihina-rivier was een unieke ervaring en ook daar: de gids en de bemanning kenden hun job. De gids liet ons kennis maken met de bevolking - hij regelde een kampvuurdans door plaatselijke kinderen - hij vertelde veel over het leven en de geschiedenis van Madagascar.
En dan de hotels/accomodaties: niet de grote Westers luxe - maar dat wisten we op voorhand - en dat verwachtten we dus ook niet. Maar wel kleinschalige hotels - proper - soms met zwembad - soms kleine kamers - soms zeer grote kamers -...maar ieder hotel had zijn charme. En waren het niet de kamers, dan was het we de bediening of het eten die eruit sprongen, of de omgeving, de ligging....
3 weken - vele kilometers - 13 verschillende hotels -...en alles is vlekkeloos verlopen. We houden er heel leuke herinneringen en vele foto's aan over en zullen zeker in de toekomst nog reizen met BetterPlaces.

  • Algemeen 9
op 1 augustus 2018 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2018

Onze reis in Madagaskar was een top-ervaring! Heel onze familie, wij met onze 4 jongeren tussen 22 en 26 jaar oud vonden het super, gevarieerd en erg verrijkend. Frank heeft voor ons een heel mooi programma in elkaar gebokst, rekening houdend met onze wensen:
ē De activiteiten waren fijn en erg gevarieerd.
o De 3-daagse trekking was top, al zouden we misschien voor een ander parcours gekozen hebben als we vooraf hadden geweten hoe veel uren we zouden moeten stappen en hoeveel hoogtemeters we zouden moeten doen. Maar eens op pad liep het als een trein, dankzij de goede begeleiding van gids/dragers. Onze gids was Orla, een heel bekwame gast (die bv. onze opmerking over Ďgeen afval in de natuur gooiení meteen ter harte nam). Zelf vond ik de trekking de fijnste activiteit van de hele reis.
Fijn dat Orla nu weet dat afval niet thuis hoort in een natuurpark, maar misschien verdient dit probleem wel aandacht op grotere schaal.
o De wandelingen in de natuurparken waren heel fijn en de gidsen waren steeds erg professioneel. Soms hadden we wel eens behoefte om zonder gids op pad te gaan, maar dat kan blijkbaar niet in Madagaskar.
o De mogelijkheden aan zee waren ook leuk, mee zeilen, snorkelen, mangroven bezoeken...
ē De hotels en lodges waren heel goed en het personeel ook. We hadden wel opmerkingen over ťťn lodge: ratten hebben ons het leven er zuur gemaakt: uitwerpselen op en in bed, geknabbeld aan onze persoonlijke spullen en aan het beddengoed, tot zelfs meenemen van een aantal spulletjes. Onze twee zonen zijn er bovendien ziek geworden (buik/darmen).
ē Onze chauffeur vonden we heel vriendelijk en professioneel, het enige minpuntje: zijn communicatie was niet altijd optimaal.

Madagaskar met Better Places: een echte aanrader!

  • Algemeen 9
op 1 juli 2018 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juni 2018

Het was de eerste keer dat we een reis via Better Places hebben geboekt. Dit is echt super goed bevallen! Vanaf het eerste contact verliep alles heel soepel. Frank en Jolijn luisterden goed naar onze wensen en hebben goede tips gegeven. Het helpt enorm dat je direct contact hebt met personen die wonen in het betreffende land. Ook de reis zelf verliep soepel en helemaal naar wens. We hadden een erg vriendelijke chauffeur, de gidsen waren heel enthousiast en konden veel vertellen en de accommodaties waren stuk voor stuk heel speciaal.

Al met al is het echt een droomreis geworden! We willen zeker nog een keer terug naar Madagaskar maar ook wanneer wij voor onze volgende reis een andere bestemming kiezen, kijken we zeker weer wat Better Places kan bieden.

  • Algemeen 10
op 10 oktober 2017 bestemming: Madagaskar / Rondreis, reisperiode: september 2017

Wij heben een rondreis gemaakt in september 2017. Alles was goed geregeld en we hadden een geweldige chauffeur. Het was een intensieve reis waarbij onze gezondheid helaas niet optimaal was en we het programma een paar keer hebben aangepast. Dit is prima opgepakt en gaf ons wat extra rust. De accommodaties waren goed geregeld. Een reis door een prachtig en divers land. Moet je echt laten regelen door better places.

  • Algemeen 9
op 6 september 2017 bestemming: Madagaskar / rondreis, reisperiode: augustus 2017

Het reisprogramma zat heel goed in elkaar, was goed voorbereid en bood een goede afwisseling tussen reisdagen en dagen met activiteiten. De activiteiten (wandelen, fietsen, varen) waren erg leuk en heel afwisselend. Omdat we steeds wisselende lokale gidsen hadden was elke ervaring weer anders. We hebben elke dag genoten van de mooie natuur en van de vriendelijke mensen in het land!

  • Algemeen 9
op 16 augustus 2017 bestemming: Madagaskar / rondreis, reisperiode: juli 2017

Zeer gevarieerd land, prachtige natuur, aangename locals en goeie reisbegeleiding/planning -> top reis

  • Algemeen 9
op 12 augustus 2017 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2017

Een fantastische reis naar een bestemming die al 29 jaar op mijn wishlist stond! Helemaal op maat georganiseerd door Better Places. Frank, de Better Places-reisagent ter plekke, heeft absoluut bijgedragen aan het vervullen van deze droomreis: snelle respons op vragen, bereid om met alles mee te denken, zeer vlot ondernomen nadat onze vlucht op de heenreis uiteindelijk 24 uur vertraagd was, toch hebben met wat aanpassingen ons hele programma kunnen afwerken en alle highlights die gepland waren gezien. Een absolute aanrader.

  • Algemeen 10
op 3 augustus 2017 bestemming: Madagaskar / Utrecht, reisperiode: juli 2017

Zeer goed georganiseerd, persoonlijke reis samengesteld, betrouwbare lokaties, goede gidsen en chauffeur.

  • Algemeen 10
op 6 juni 2017 bestemming: Madagaskar, reisperiode: mei 2017

Prachtige natuur, elke 2u weer hele andere omgeving, aardige mensen en heel afwisselend

  • Algemeen 9
op 9 mei 2017 bestemming: Madagaskar, reisperiode: april 2017

Tijdend het online zoeken naar een rondreis Madagascar kwamen we terecht bij Better Places. We zochten contact met Frank, de expert van Madagascar en we maakten onze wensen kenbaar. Binnen 2 dagen mailde hij ons een passend reisvoorstel, waarmee we helemaal accoord konden gaan. Het werd een geweldige reis, alles was zeer goed geregeld! We overnachtten in hele verschillende hotels en we reisden door hele verschillende gebieden, het was een erg gevarieerde reis. We hebben 23 dagen genoten en dat was mede te danken aan een uitstekende chauffeur ( Dany ) die elke dag weer alles perfect wist te regelen. Madagascar heeft ons hart gestolen en wij vinden het een absolute aanrader. Bedankt mensen van Better Places voor deze geweldige ervaring !!

  • Algemeen 9
op 5 februari 2017 bestemming: Madagaskar / rondreis, reisperiode: december 2016

Madagascar is een heel gevarieerd en boeiend land. Frank heeft voor ons een prachtige reis samengesteld waarbij we met veel aspecten van dit mooie land en zijn flora, fauna en bevolking kennis konden maken. Al onze e-mails werden zeer snel beantwoord, er werd goed naar onze wensen geluisterd.
Aan het einde van de reis hebben we heerlijk gedoken en uitgerust in Hotel Long Vezo in Anakao. Een fantastische plek om al onze belevenissen te laten bezinken en te genieten van de gastvrijheid van de Franse eigenaren van dit eenvoudige maar relaxte en idyllische plekje.

  • Algemeen 10
op 8 november 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: oktober 2016

De afspraken met de chauffeur werden strikt nagekomen.Alles verliep in allerbeste sfeer.

  • Algemeen 8
op 29 augustus 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: augustus 2016

De individuele reis was weliswaar niet goedkoop maar wel goed georganiseerd naar onze persoonlijke wensen. Onontkoombare problemen ter plaatse werden direct goed opgelost

  • Algemeen 8
op 18 augustus 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2016

Better Places houdt goed rekening met individuele wensen. We hebben een mooie reis door Madagascar gemaakt met drie kinderen. Ik had van te voren regelmatig vragen en daar werd goed en snel op gereageerd. Je kan zelf aangeven of je heel luxe wil overnachten of meer basic. Goed voor elkaar bij Better Places.

  • Algemeen 8
op 20 december 2015 bestemming: Madagaskar, reisperiode: oktober 15

Wij wilden last minute nog een vakantie boeken naar Madagaskar. We besloten pas in juli om eind oktober af te reizen. Via Better Places kwamen we in contact met een reisexpert. Wij wilden perse alles per auto doen vanwege de slechte reputatie van Air Madagascar. Samen met hem hebben we binnen zeer korte tijd een op maat gesneden vakantie gemaakt. Wij waren erg tevreden over de manier en snelheid waarop dit ging. De reis is zeer goed verlopen en alles liep zeer soepel. Onze chauffeur was zeer vriendelijk en behulpzaam en wist veel te vertellen over de plekken die we bezocht hebben. Een prachtige reis, maar vooral ook een bijzondere reis die aanzet tot nadenken. Een land als dit kan inkomsten uit ecotourisme goed gebruiken!

  • Algemeen 8
  • 1