Reviews over Better Places

Pagina 3 van 8 met 790 resultaten

op 18 juni 2019 bestemming: Georgië, reisperiode: mei 2019

Nadat Better Places voor ons een uitstekende rondreis door Cuba had georganiseerd, lag het voor de hand om, toen we besloten hadden naar Georgie te gaan, ons als eerste ons tot Better Places te wenden. Het reisvoorstel langs de hoogtepunten van Georgie op de website zag er al prima uit, en na wat aanpassingen aan onze wensen, wat via een vlot e-mail contact met de lokale reisagent George snel gerealiseerd was, was de boeking snel gedaan. We hebben ervoor gekozen om met een chauffeur/gids rond te reizen, wat ons prima bevallen is. Niet allen was Kakha Phashurishvili een uitstekend chauffeur in het soms hectische stadsverkeer en op de soms uitdagende bergweggetjes, maar hij was ook een prima gids die ons ook voorstelde om extra's buiten het programma te bezoeken.
Georgie is een prachtig land, met Tblisi als aangename stad om te bezoeken, de prachtige natuur in de Kaukasus en de heerlijke wijnproeverijen. Better Places heeft ons opnieuw een onvergetelijke vakantie bezorgd, omdat alles wat afgesproken was, als ook alle transfers, prima nakomen is.

  • Algemeen 9
op 18 juni 2019 bestemming: Peru / Inca trail, reisperiode: juni 2018

We zijn geland in Lima, daar zijn we 2 nachten gebleven in een super mooi en goed hotel. Better places zorgde er zelfs voor dat onze boarding passen voor ons klaar lagen. Toen zijn we doorgevlogen naar Cusco en gelijk doorgereden naar Ollantaytambo. Hier hadden we weer een super mooi Hotel en erg vriendelijk personeel. Wat een mooi plaatsje! Toen was het tijd voor de Inca trail, dit was het absolute hoogtepunt. Wat een reis. Kortom, we zijn zeer tevreden over Better Places en hebben geen verbeterpunten.

  • Algemeen 10




op 13 juni 2019 bestemming: Ecuador / Galápagos Eilanden, reisperiode: mei 2019

Na het slagen voor mijn opleiding heb ik samen met mijn moeder een reis naar Ecuador en de Galapagos eilanden gemaakt. Voorafgaand aan deze reis hebben we ons goed verdiept en veel verschillende reisorganisaties overwogen. Voorafgaand kwamen we zo al uit bij Better Places omdat ze met de beste ideeën kwamen, open stonden voor onze eigen ideeën, en op een zeer prettige en persoonlijke manier communiceerden. Achteraf had deze keuze niet beter kunnen uitpakken. We hebben een fantastische reis gehad die niet beter georganiseerd had kunnen worden. Alle activiteiten die ons aangeraden zijn waren ook echt de moeite waard. Daarnaast sloot alles perfect op elkaar aan. Als we op een nieuwe plek kwamen stond er altijd iemand klaar die ons begeleidde en uitleg gaf over de nieuwe omgeving. Daardoor verliep de reis heel ontspannen en konden we overal genieten zonder ons zorgen te maken. Vandaar dat Better Places absoluut een 10 verdient voor deze reis. Tevens zijn de Galapagos eilanden een enorme aanrader. Het is een prachtige omgeving waarin de mens op een natuurlijke wijze samenleeft met de dieren. De grote verscheidenheid van de verschillende eilanden is daarom prachtig om te ervaren.

  • Algemeen 10
op 12 juni 2019 bestemming: Georgië / Rondreis, reisperiode: mei 2019

Geweldige reisbestemming met nog niet te veel toerisme. Mari van Better Places, was een enthousiaste jonge reisleidster in Georgie. Vanaf onze eerste reisplannen thuis, mails die steeds snel werden geantwoord en snel werden omgezet in een mooie reistrip, tot het ter plaatste opvolgen en begeleidden van onze selfdrive trip door Georgia, ging alles uitstekend. Daar wij meestal individueel reizen, is Better Places een geweldige ontdekking. Wij gaan nog zeker nieuwe bestemmingen met hen doen.

  • Algemeen 10
op 11 juni 2019 bestemming: Tanzania / Rondreis, reisperiode: juni 2019

We hebben een fantastische safari rondreis gehad in Noord Tanzania. Op basis van het voorstel van Better Places hebben we verschillende natuurparken bezocht en verbleven we in tented lodges. Geweldig. We hebben heel veel dieren gezien en de chauffeur/gids was uitstekend. Ook de contacten met de lokale bevolking waren erg leuk. Een deel van de inkomsten van de lodges kwam in veel gevallen ten goede van de lokale bevolking. Een mooi concept. Het verblijf bij de Maasai was indrukwekkend. Ook de reisperiode was ideaal: net buiten het regenseizoen en niet te druk. Al hetgeen beloofd was in het reisvoorstel heeft Better Places waargemaakt.

  • Algemeen 10
op 7 juni 2019 bestemming: Marokko, reisperiode: mei 2019

Ik wilde al heel lang een bijzondere reis maken met mijn twee tieners. Die moest van alles in zich hebben van cultuur, natuur, authenticiteit, activiteiten, rust, diversiteit. Geen enkele reisorganisatie voldeed aan mijn verwachtingen, tot ik over Better Places las in de media. Een jonge reisorganisatie met oog voor de leefomgeving en de lokale bevolking en persoonlijk, professioneel contact. Better Places stelde voor ons een rondreis door Marokko samen die helemaal op onze wensen was afgestemd. We zijn op prachtige plaatsen geweest en hebben bijzondere en trotse mensen ontmoet, die ons van alles hebben geleerd over hun land. We hebben een goede indruk gekregen van de diversiteit van het land en de leefwijze. Wendy en haar collega's hebben mij tijdens de voorbereiding en ook gedurende de reis heel goed ondersteund. Ik kon dag en nacht op hen rekenen. Dat gaf me een veilig en zeker gevoel. Want vooraf vond ik het best spannend om als vrouw samen met twee kinderen deze reis te maken. Marokko is een prachtig land op maar een paar uur vliegen van Nederland. Het ene moment waan je je in een middeleeuwse stad, het andere moment staar je naar duizenden sterren op een bedje in de woestijn of dwaal je door eindeloos hooggebergte met duizelingwekkend uitzicht. En dan die intense kleuren en geuren, zo anders dan bij ons. Een reis als deze had ik zelf niet kunnen samenstellen. Jammer dat we maar elf dagen hadden. Ik had graag ook nog de zeelucht bij Essaouira willen opsnuiven en me willen vergapen aan het noorden met zijn Spaanse invloeden. Reden om nog eens terug te gaan. Met Better Places, dat staat vast!

  • Algemeen 10
op 7 juni 2019 bestemming: Iran, reisperiode: april 2019

Goede georganiseerde reis doorheen het mooie Iran. De gids had alles onder de knie en vond voor elk probleem een oplossing.

  • Algemeen 9
op 29 mei 2019 bestemming: Nepal / Kathmandu, reisperiode: mei 2019

Mijn individuele rondreis, gefaciliteerd door Maaike en Chuda van BetterPlaces, was er een om nooit te vergeten. Nepal is een geweldig divers land. Mooie natuur met indrukwekkende wildlife (ik zag wilde neushoorns van heel dichtbij!!) Oneindige mogelijkheden om te trekken door de valleien van de Himalaya. Cultuur en religie zijn met elkaar verworven en aan de orde van de dag en de mensen zijn onwijs vriendelijk. Men is bekend met toerisme, wat prettig is, maar voor mijn gevoel is er nog geen sprake van het massa toerisme zoals in sommige andere Aziatische landen. Dit heb ik als een charmerend pluspunt ervaren. Mijn wens om de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya te zien ging tijdens mijn reis in vervulling! Ik reisde 3 weken door het land en verbleef tevens in verschillende homestays. Ik deed een trekking van 3 dagen. Graag zou ik nog een keer terugkomen voor een langere trekking! Een verblijf op een kloosterdomein is een enorme aanrader wanneer je geïnteresseerd bent in boeddhisme.

Over Maaike en Chuda kan ik alleen met heel veel lof spreken. De service was boven verwachting goed en persoonlijk doch professioneel. Door hen kwam ik letterlijk terecht op “Better Places”! Alles was perfect geregeld en de opbouw van mijn reisprogramma was ronduit geweldig. Het was me zelf niet gelukt een reis van deze kwaliteit samen te stellen. Het stukje extra zekerheid en veiligheid wat ik ervaren heb met hen als achterban, was erg prettig.

Kers op de taart is het feit dat BetterPlaces ontzettend milieubewust is en de lokale bevolking ondersteunt!

Zoals uit mijn review blijkt, Nepal via BetterPlaces is een echte aanrader!!

  • Algemeen 10
op 28 mei 2019 bestemming: Peru / IJsselstein, reisperiode: mei 2019

Perfecte en efficiente organisatie van de reis, goede adviezen, fijne contacten. We hebben 5,5 week rond gereisd en alles klopte met veel aandacht voor mens, natuur en milieu. We hebben nog nooit zo'n super vakantie gehad.

  • Algemeen 10
op 27 mei 2019 bestemming: Marokko / Marrakech, reisperiode: april 2019

Ik vond Marokko boven verwachting mooi, interessant en de mensen vriendelijk! Met name de Atlas en het rijden daardoor heeft ons zeer verrast! Ook Essaouira heeft ons hart gestolen! Wellicht dankzij de toeristenbrigade, hebben wij in de steden Marrakech en Fes, geen last gehad van opdringende verkopers of ongevraagde gidsen. Iets waar we vooraf wel bang voor waren. De overnachtingen in Riad/hotel/Dar waren allen sfeervol, overal werden we zeer vriendelijk ontvangen!
De organisatie door Barrio-life bleek niet overal goed geregeld te zijn. Communicatieproblemen met plaatselijke organisaties? Contact daarover werd wel goed opgepakt. Overleg vooraf was oké. Wel goed meegedacht en geadviseerd. Antwoorden per mail kwamen soms wel wat laat.

  • Algemeen 9
op 24 mei 2019 bestemming: Costa Rica / Verschillende plaatsen, reisperiode: mei 2019

De reis die jullie hebben samengesteld heeft ons meer gegeven dan dat wij hadden kunnen indenken. De accomodaties die voor ons zijn uitgezocht waren zeer bijzonder. Bedankt.

  • Algemeen 10
op 24 mei 2019 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: mei 2019

We hebben, samen met Better Places, een mooie rondreis samengesteld, voor 5 personen, inclusief een peuter. Ze hebben geluisterd naar onze wensen en zelf mooie aanvullingen gedaan. Het contact was makkelijk, prettig en informeel. Eenmaal daar was alles perfect geregeld, en een aanpassing tijdens de reis was geen enkel probleem.
Kortom; meedenkend, flexibel en perfect geregeld! Chapeau!!

  • Algemeen 10
op 22 mei 2019 bestemming: Thailand / Bangkok, reisperiode: mei 2018

De gehele reis was perfect geregeld en op onze persoonlijke wensen aangepast. Zowel de contacten met Seb ten aanzien van het reisvoorstel als Eric in Thailand zelf waren fijn. We starten op het kantoor van Better Places in Bangkok om de reis nog eens goed door te praten. Alle accommodaties en het vervoer waren top geregeld en alles verliep daardoor heel soepel. Een volgende keer gaan we weer met Better Places!

  • Algemeen 9
op 21 mei 2019 bestemming: Jordanië, reisperiode: april 2019

De reis voldeed aan al onze verwachtingen. Jordanië is een schitterend land met een gastvrije bevolking. Onze reis was in nauw overleg met Elena samengesteld. Vanaf dat wij uit het vliegtuig stapten hoefden wij nergens aan te denken. Alles was geregeld en op elkaar afgestemd. De tips van Elena, de locaties die zij geregeld heeft waren fantastisch. Hoogtepunten waren de wandeling van Little Petra naar Petra en de sprookjesachtige overnachting in de ecolodge in Feynan.
Ook de fietstocht vanaf mount Nebo en de kookworkshop waren zeer geslaagd.
Tijdens de reis hield Elena contact om te checken of zij nog iets kon beteken. Zij tipte en reserveerde nog een fijn restaurant.
Wij kijken met veel plezier terug op deze geweldige rondreis!

  • Algemeen 9
op 20 mei 2019 bestemming: Suriname, reisperiode: april 2018

Fantastisch geregeld alles door Better Places, ik hoefde nergens over na te denken en had daardoor ook echt vakantie. Hotels, vervoer, guids, uitstapjes echt heel fijn. Ik was met 2 puberdochters in Suriname maar had maar 8 dagen. Echt goede indruk van Suriname door Better Places,

  • Algemeen 10
op 14 mei 2019 bestemming: Marokko, reisperiode: april 2019

Leuke, avontuurlijke reis, samengesteld op basis van onze wensen en prima adviezen. Mooie kleinschalige locaties en bijzondere gastheren en gidsen.

  • Algemeen 10
op 13 mei 2019 bestemming: Colombia / Rondreis, reisperiode: april 2019

Na een inspirerende lezing van Eddy op de vakantiebeurs van Berlage hebben wij voor Better Places en Colombia gekozen. Eddy heeft onze reis helemaal samengesteld naar onze wensen. We hebben hier regelmatig over gemaild. De route, de overnachtingsplekken en de lokale gidsen lagen vast en het avontuur kon beginnen. De uitgestippelde route was:Bogota-Tatacoa woestijn-San Agustin, Tierradentro, Popayán, Salento, Medellin, Rio Claro, Honda, Bogota. Vanaf de aankomst in Bogota verliep alles perfect. De lokale gidsen waren stuk voor stuk aardig, kundig en wisten super veel te vertellen. De plekken waar we sliepen waren superfijn en schoon. De activiteiten (o.a. paardrijden, raften, fietstour Bogota, verschillende bezoeken aan bijzondere plekken) waren indrukwekkend en leuk. Een van de hoogtepunten was de dag waarop we met Eddy in Medellin hebben doorgebracht. Naast een goede reisadviseur blijkt hij ook eigenaar te zijn van een prachtig project voor de straatkinderen in Medellin. Vol enthousiasme vertelde hij hierover, terwijl hij ons meenam naar de highlights van de stad van de eeuwige lente. Een mooi mens!
Net weer een week thuis moeten alle indrukken nog steeds een plekje krijgen. Better Places (in dit geval Eddy) heeft ervoor gezorgd dat wij een onvergetelijke reis hebben gemaakt waar geen enkel minpuntje te ontdekken is. Kortom: voor ons reden om voor onze volgende reis weer deze organisatie in te schakelen. Ons advies aan de lezers van dit verhaal: bezoek in januari de alternatieve vakantiebeurs in Berlage (Amsterdam) en laat je inspireren tijdens de presentaties van Better Places.

  • Algemeen 10
op 11 mei 2019 bestemming: Ecuador / Galápagos Eilanden, reisperiode: april 2019

We wilden samen als twee vriendinnen de Galapagoseilanden bezoeken . We hebben daarvoor regelmatig met René mailcontact gehad.Hij gaf goede tips en verwerkte in het reisadvies al onze wensen.
Het contact verliep erg prettig. En ook tijdens onze reis was er regelmatig contact via de app.Complimenten voor de zorgzaamheid en de toewijding van René en ook de medewerkers ter plekke.
Iedereen deed erg zijn best om het ons goed naar de zin te maken . We hebben ervan genoten . Alles klopte ....daarom een dikke tien.

  • Algemeen 10
op 11 mei 2019 bestemming: Suriname / Divers, reisperiode: april 2019

Suriname is een prachtig land. Prachtige vrolijke mensen en een wonderschone natuur. De organisatie door Better Places was super. Alles klopte. Ze zijn makkelijk met een app ter plekke te bereiken en denken mee. Prima, de volgende keer weer!

  • Algemeen 9
op 10 mei 2019 bestemming: Iran / Rondreis Iran, reisperiode: mei 2019

We hebben al heel wat reizen gemaakt en dit keer voor het eerst gekozen voor een organisatie en privé gids. Het contact met Nasim van Better Places was goed, persoonlijk, snelle reactie, steeds in overleg, flexibel t.a.v. de samenstelling van de route en een goede prijs/kwaliteit verhouding. We hebben zoveel prachtige dingen gezien en op de meest leuke plaatsen geslapen. Onze privé gids, Reza, was in het begin even wennen omdat je altijd gewend bent om alles zelf uit te zoeken en te regelen.
Maar wat een luxe, ontspanning, genieten dat er iemand is die alles voor je regelt en je overal naar toe brengt. Reza is zeer deskundig, spreekt goed Engels, is rustig, voelt feilloos aan wanneer we nog even willen rondkijken en weet ‘hoe het werkt’ in Iran. Daarnaast heeft hij ons kennis laten maken met allerlei soorten gebruiken, eten en drinken. Hij weet waar je het lekkerste eten kan krijgen, waar je moet zijn voor het beste theehuis en welke dingen je moet zien in Iran.
Ga je naar Iran, neem in ieder geval contact op met Better Places. En wil je Iran ontdekken met een gids (wat wij van harte aanbevelen) vraag dan naar Reza!

  • Algemeen 9
op 9 mei 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: april 2019

Omdat we hebben genoten van het begin tot het eind

  • Algemeen 10
op 9 mei 2019 bestemming: Jordanië / Rondreis, reisperiode: april 2019

Vanwege de meer dan perfecte organisatie door Elena, de landen coördinator. Ze heeft een prachtig programma samengesteld geheel aan onze wensen - authentiek en sportief - aangepast. Geslapen in ecolodges en uitdagende wandelingen gemaakt. Tijdens onze reis veelvuldig telefonisch contact met Elena gehad, zoveel betrokkenheid en zorgvuldigheid hebben wij niet eerder meegemaakt!
Een geweldig land met hele vriendelijke mensen en indrukwekkende cultuur maar ook natuur! Een aanrader!

  • Algemeen 10
op 8 mei 2019 bestemming: Suriname, reisperiode: maart 2019

We waren op zoek naar een persoonlijk samengestelde reis, waarbij veel aandacht was voor duurzaamheid; het in stand houden van de natuur en het profiteren van het toerisme door de lokale bevolking. Better Places heeft voor ons een persoonlijke reis samengesteld waarin we alle hoogtepunten van Suriname hebben gezien op een duurzame manier met verschillende prettige lokale gidsen. We konden altijd laagdrempelig contact opnemen als iets niet helemaal duidelijk was of we ons programma wilden wijzigen. We hebben enorm genoten van de reis en herinneringen opgedaan die we niet gauw vergeten!

  • Algemeen 9
op 8 mei 2019 bestemming: Suriname / Rondreis, reisperiode: april 2019

Vooraf volledig naar onze wensen een individuele rondreis gepland. We kregen ideale tips van de locale (Nederlandse) agent. Dat voelde gelijk heel vertrouwd. Zeker omdat we onze trip wilde afstemmen op het tempo van onze 2 (relatief jongere) kinderen. De reis was ter plekke precies als van tevoren doorgesproken/afgesproken. Correcte gidsen/ chauffeurs; alles perfect geregeld. Én indien gewenst een continue hulplijn met de lokale reisagent en regelmatig extra tips. Ook onze 2 kinderen van 7 en 9 hebben genoten van dit Suriname avontuur!!

  • Algemeen 9
op 8 mei 2019 bestemming: Jordanië, reisperiode: april 2019

Alles was prima verzorgd, we konden uitgaan van een "standaard" reis die we naar eigen idee konden aanpassen. Zodoende was het een onvergetelijke ervaring met een mooie mix van cultuur, oudheid, avontuur, luxe en fijn met zijn 2-en op pad. De naam Elena opende letterlijk en figuurlijk deuren voor ons in Jordanie en Israel.

  • Algemeen 9
op 8 mei 2019 bestemming: Jordanië, reisperiode: april 2019

In overleg met Elena van Better Places deze reis samengesteld. Het contact met Elena was uitstekend. Ze reageerde snel en adquaat op onze voorstellen en vulde die aan met haar lokale tips en ideeën. Ook tijdens de reis was haar zorg en aandacht héél betrokken, vlot en ondersteunend . Zoiets zelden meegemaakt. Haar kennis van de lokale situatie was daarin echt een voordeel. Hierdoor hebben we een fantastisch vakantie gehad. Jordanie is makkelijk te bereizen en de mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Kortom doen!!

  • Algemeen 10
op 7 mei 2019 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: april 2019

Na de sprookjesachtige bruiloft van onze dochter op Bali vertrokken wij op een doorBetter Places samengestelde rondreis door Bali en Java. Het contact met Emile tijdens het samenstellen van de reis was bijzonder prettig verlopen, onze verwachtingen hoog! Het werd een fantastische, onvergetelijke reis waarin alles klopte:
de chauffeurs waarmee we rondreisden waren geweldig, hun zorg voor ons hartverwarmend, daarbij gaven ze ons ook een uitgebreide kijk op hun leven, hun cultuur en was niets te veel voor ze,
Tickets, vouchers, uitgebreide handleiding, tips voor bezienswaardigheden, het was allemaal tot in de puntjes verzorgd ;
De hotels waren goed, het ene luxe, het andere wat eenvoudiger, kleinschalig, met het meest vriendelijke personeel;
De mogelijkheid om via Whatsapp vragen te stellen was heel handig, de enkele vraag die we hadden werd meteen beantwoord, ook hier was de begeleiding heel erg goed.
Wat een prachtig land, Indonesië! De mooiste natuur, de liefste mensen en het lekkerste eten! We hebben van begin tot eind genoten en willen absoluut terug om meer van het land te zien. We zullen zeker volgende reizen laten samenstellen door Better Places vanwege hun concept, kennis, professionaliteit, punctualiteit.

  • Algemeen 10
op 6 mei 2019 bestemming: Indonesië / Java, reisperiode: april 2019

Er zijn geen negatieve punten te noemen, die afbreuk zouden doen aan onze onvergetelijke rondreis over Java (en Bali). Alles wat nodig was voor deze reis, was prima geregeld. Beginnend bij de informatie vanuit Nederland en daarna een vlotte offerte vanuit Indonesië zelf (Emile / Nettert). Zowel de accommodaties als ook onze vriendelijke en goede chauffeur Tofik, die ons veilig Java heeft laten zien op een manier, die bij ons veel indruk heeft achtergelaten.
Tofik kent Java heel goed en wist ons regelmatig te verrassen om plekken te bezoeken.
Al met al een score van 100 %.

  • Algemeen 10
op 3 mei 2019 bestemming: Bolivia / chili, reisperiode: april 2019

Tijdens de voorbereiding werd heel sterk rekening gehouden met onze wensen. De contacten verliepen snel en professioneel. Ons reisprogramma werd op maat uitgewerkt. Better places draagt het principe 'klant is koning' hoog in het vaandel. Tegelijk denken ze ook met je mee en geven nuttig advies. De prijzen zijn duidelijk waardoor je heel goed weet wat de verschillende onderdelen kosten zodat je zelf ook kan wijzigen of schrappen. Ze geven duidelijke opties vb prijzen voor openbaar vervoer of met privé vervoer. Alles was tot in de puntjes geregeld en onze reis verliep vlekkeloos. De chauffeurs en gidsen waren allemaal zeer professioneel en voelden ons zeer goed aan zodat we een prachtige reis hadden. Timingen werden tot in de puntjes gevolgd. Een pluspunt van better places is dat de lokale reisexperts hun land zeer goed kennen en zeer beschikbaar zijn. Ze ondersteunen en helpen waar nodig en werken ter plaatse samen met zeer betrouwbare lokale agenten. We verbleven in prima hotels. Voor ons was het ook fijn dat we bij de voorbereiding 1 contactpersoon hadden (Suzanne in Bolivië) die zelf de afspraken maakte met haar collega in Chili (Marion). De wisselwerking tussen hen beide liep perfect waardoor ook onze reis in de twee landen vlot in elkaar overliep; Wij bevelen better places zeker aan.

  • Algemeen 10
op 2 mei 2019 bestemming: Indonesië / Medan, reisperiode: april 2019

In overleg met better places deze reis samengesteld. op een minpuntje na voldeed alles aan onze verwachtingen : verblijf - de bezienswaardigheden en ook met onze chauffeur(Ruslan) en plaatselijke gidsen hadden wij het goed getroffen. een reis waar we altijd met plezier aan zullen terugdenken.

  • Algemeen 9
op 1 mei 2019 bestemming: Suriname, reisperiode: april 2019

Via Better places de reis naar Suriname geboekt, alles was prima op elkaar afgestemd en kon naar eigen inbreng ingevuld worden. Mochten we tijdens de reis nog vragen hebben, dan was er altijd iemand bij Better places bereikbaar voor vragen of om iets te regelen. We hebben veel facetten van Suriname gezien en zijn tevreden over de inbreng van Better places in het regelen van het programma.

  • Algemeen 9
op 30 april 2019 bestemming: India, reisperiode: april 2019

Dit was de tweede keer dat we een reis geboekt hebben via Better Places. Na Egypte hebben we deze keer een rondreis door het noorden van India gemaakt en de plaatselijke reisexperte heeft er echt alles aan gedaan opdat we de reis van ons leven zouden hebben. Ze heeft rekening gehouden met al onze wensen en verzoeken en had ook alles tot in de puntjes geregeld: de hotels, de gidsen, de chauffeurs, de nachttrein, tickets voor 'Taj Mahal by night' en de binnenlandse vlucht. Zelfs verzoeken op het laatste moment kon ze nog probleemloos in onze planning inlassen. Onze eerste ervaring met Better Places heeft ons overgehaald om het nog eens te proberen en we zijn opnieuw uitermate tevreden. We kijken al uit naar onze derde reis via Better Places.

  • Algemeen 10
op 29 april 2019 bestemming: Suriname / rondreis, reisperiode: april 2019

Door Better Places is in samenwerking met ons een mooi programma samengesteld, we hebben genoten van Suriname! Er werd goed gereageerd op onze wensen zowel voor de reis als tijdens de reis.

  • Algemeen 9
op 25 april 2019 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: februari 2019

Wij hebben een rondreis gemaakt door Sri Lanka. We zouden worden opgehaald door "a guide". We werden ontvangen door een chauffeur die slecht Engels sprak. Hij bleek onze chauffeur/gids te zijn. Van een gids was geen sprake. We hebben contact opgenomen met het lokale reisbureau om onze klacht voor te leggen omdat we wel 3 weken met die chauffeur op reis zouden gaan en we graag veel over het land te weten wilden komen. Ze vonden onze klacht ongegrond maar na veel heisa kregen we uiteindelijk een andere chauffeur. Ook deze sprak onvoldoende Engels. Dat was ontzettend jammer. We hadden verwacht om in de auto uitleg te krijgen over Sri Lanka. Dat gebeurde niet. Soms hadden we een gids ter plaatse maar soms ook niet. Dan werden we bij een monument gedropt zonder verdere uitleg.
De chauffeur viel verder niks te verwijten, het was een vriendelijke en behulpzame man maar niet de chauffeur/gids die ons was beloofd en die we verwachtten.
Wat mij zeer gestoord heeft is dat Better Places Nederland op geen enkele manier contact met ons heeft opgenomen om over "ons probleem" te praten. Aan het einde van de reis hebben we schriftelijk feedback gegeven, daar hebben we ook niks opgehoord.

  • Algemeen 6
op 24 april 2019 bestemming: Chili / Santiago, reisperiode: maart 2019

Wij hadden ook een 10 kunnen geven, maar dat doen wij nooit.
Voor ons is een 9 erg hoog! Dat verdient Better Place ook, omdat wij een onbezorgde en onvergetelijke reis hebben gehad.

  • Algemeen 9
op 17 april 2019 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: april 2019

We zijn net terug van een prachtige rondreis van 12 dagen door Sri Lanka.
We , gezin met 2 kinderen van 6 en 8 jaar, hebben met een prive chauffeur/gids het eiland verkend en dat is ons uitstekend bevallen. We waren op deze manier heel flexibel en dat was super handig met de kinderen, vertrektijden sochtends konden we zelf bepalen en als ze tussendoor honger hadden en we wat eten kunnen kopen onderweg, ook een extra sanitaire stop was zo geregeld.
Wat een prachtige natuur (olifanten, krokodillen, schildpadden, leguanen, waterbuffels, apen en vele vogels) en ook hebben we kennis gemaakt met het boedisme en de prachtige tempels bezocht.
Echt een onvergetelijke ervaring dankzij een goede samenwerking met Better Places. Direct contact met een lokale reisagent en samen je reis kunnen samenstellen is echt ideaal. Ik zou een ieder deze organisatie aanraden.

  • Algemeen 9
op 17 april 2019 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: maart 2019

De reis was prima geregeld door LankaTravel. Better Places werkt met lokale reisorganisaties, zoals LankaTravel. Zij kennen de lokale situatie het best.
We overnachtten in guesthouses en kleinschalige hotels. Soms midden in het groen. Better Places werkt over het algemeen samen met de lokale bevolking en niet met de grote hotelketens. Daardoor zit je bijvoorbeeld niet direct aan het strand in een onpersoonlijk en groot hotel, maar overnacht je in een guesthouse met bijvoorbeeld 3 kamers, waar de familie eventueel ook nog voor je kookt (en je ook mee kunt helpen koken als je wilt). Dat spreekt ons erg aan.
We reisden in een auto met chauffeur. Hij gaf onderweg tips om dingen buiten het programma om te doen. En hij was ook zo flexibel om op onze wensen in te gaan, soms in afwijking van /aanvulling op het programma.
Afhankelijk van onze volgende vakantiebestemming, gaan we vast nog wel een keer via Better Places.

  • Algemeen 10
op 17 april 2019 bestemming: Jordanië, reisperiode: april 2019

Hebben een hele mooie reis achter de rug. Slapen bij een bedoeïenfamilie was een hoogtepunt van de reis! Hele mooie ervaring.

  • Algemeen 8
op 14 april 2019 bestemming: Cuba / rondreis, reisperiode: maart 2019

Na jaren "bestemmingswens" is Cuba realiteit geworden. Vier weken hebben we rondgereisd op dit bijzondere eiland. De positieve levensinstelling van de hulpvaardige en humoristische Cubaan t.o.v. de vaak lastige omstandigheden waaronder hij woont en werkt hebben ons zeer verrast. Door inlezen en oriënteren hebben we onze route samengesteld en die bleek niet helemaal standaard. Vrienden van ons hadden op Cuba positieve ervaring met de organisatie "Better Places", om die reden hebben wij hen ook benaderd.
Een betere tip hadden ze ons niet kunnen geven: de door ons zelf samengestelde route kreeg enkele wijzigingen ten goede, de door Better Places uitgezochte Casas waren zonder uitzondering uitstekend. Het vervoer ter plekke verliep zonder één enkel probleem, alle afspraken klopten en verliepen soepel, mede door de samenwerking van Better Places met de eilandelijke organisatie "Mi Cuba"
Op onze "reiswenslijst" staan nog een aantal bestemmingen, het inlezen en de oriëntatie zullen we zelf blijven doen, de uitvoering ervan geven we voortaan uit handen: aan Better Places!

  • Algemeen 9
op 11 april 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: maart 2019

We zijn in maart 17 dagen naar Costa Rica geweest en hebben genoten van een fantastische reis.
De eerste 3 dagen was in een internationaal gezelschap naar Tortuguero, vanaf dag 4 hebben we individueel rondgereisd met een huurauto, een echte aanrader !
Het contact vooraf met Better Places verliep heel vlot. We hadden zelf vooraf al wat opzoekwerk verricht, maar dankzij de extra informatie invm activiteiten en tips en de info van de website van Better Places konden we een fantastische “reis op maat” samenstellen. Eigen voorstellen / wijzigingen werden zonder problemen opgenomen in het reisplan. Ook ter plaatse konden we een beroep doen op hen dmv. Whatsapp. Elke vraag werd binnen de kortste tijd beantwoord, zelfs in het weekend 😊. Trip informatie en vouchers werden via een app ter beschikking gesteld, super handig !
We hebben op onze reis zeer mooie natuur gezien, heel veel dieren (zelfs van kortbij), mooie stranden, nevelwouden en prachtige parken.
We hebben op 3 dagen regen/bewolking gehad (waarvan 2 tijdens ons bezoek aan de Mystic hanging bridges en Monteverde ->> heel jammer, maar dat is helaas de natuur 😊 ), maar voor de rest heel veel zon.
Het was een reis om nooit te vergeten dankzij het superteam van Better Places : Liesbet, Nadieh, Antoinette en Simone.
Het was gewoon genieten “Pura Vida”

  • Algemeen 9
op 1 april 2019 bestemming: Jordanië, reisperiode: maart 2019

Samen met mijn broer ben ik twee weken in Jordanië geweest. De reis was ontzettend goed geregeld vanaf het begin tot het eind. We konden in het begin onze eigen persoonlijke voorkeuren, qua route, accommodatie maar ook qua activiteiten aangeven (wat, hoe, van te voren of ter plekke beslissen). Onze reisadviseur, Elena reageerde altijd heel snel terug, niet alleen met het voorstel maar ook tijdens de reis zelf. Ik en Elena Skypte vooral tijdens de reis via de app en ze reageerde altijd supernel terug! Elena had veel kennis over Jordanië en gaf ook goede tips qua local restaurants waar we ook heerlijk gegeten hebben! Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit zo van het boeken via reisbureaus of organsiaties was omdat ik de voorstellen altijd niet zo persoonlijk en flexibel vond. Ik reis vaak alleen omdat ik dan zelf kan bepalen wat ik kan doen en wanneer. Echter omdat ik samen met mijn broer graag een prive chauffeur wilde hebben kwamen we toch bij Better Places uit. Ik ben echt blij dat ik toch voor deze georganiseerde reis heb gekozen! De chauffeur was altijd netjes op tijd en tijdens de reis was de communicatie ook snel en duidelijk. De accomodaties zijn ook goed en leuk! Betterplaces is transparant in welke accomodaties ze willen boeken, dus je kunt deze eventueel zelf checken van te voren mocht je dit willen. Mijn broer en ik vonden het echt een topreis!

  • Algemeen 9
op 28 maart 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: maart 2019

We hebben een heel mooie reis gemaakt van 3 weken door Costa Rica. Vooraf hadden we goed contact met de dames ter plaatse en we hebben een heel uitgebreide reisbeschrijving gekregen. Alles is prima verlopen, de meeste accomodaties waren heel goed en we hebben volop genoten.

  • Algemeen 8
op 27 maart 2019 bestemming: Jamaica, reisperiode: maart 2019

We zijn vanaf begin tot eind zeer goed geholpen om onze rondreis zo goed mogelijk in te vullen en werden goed op de hoogte gehouden vsn de vorderingen en aanpassingen zelfs na een kleine klacht werdt er snel op gereageerd en zal er op gecontroleerd gaan worden
We zullen ze zeker vaker benaderen voor andere reizen
Groeten Reinoud en medereizigers

  • Algemeen 9
op 26 maart 2019 bestemming: Suriname / Paramaribo, reisperiode: maart 2019

De reis was uitmuntend georganiseerd door Better Places.
Ze reageerden heel snel en adequaat op onze verzoeken via de mail. Heel deskundieg en betrokken medewerkers!

  • Algemeen 10
op 25 maart 2019 bestemming: Ecuador, reisperiode: maart 2019

Prima reis doordat alles zo goed geregeld was hebben wij er optimaal van genoten! Goede Hotels,prima luxe vervoer,kortom een super vakantie! Dit zal niet de laatste keer zijn.

  • Algemeen 9
op 23 maart 2019 bestemming: Cuba / rondrit, reisperiode: maart 2019

Prima begeleiding vooraf, prima uitgestippeld, professioneel en vriendelijk!

  • Algemeen 9
op 21 maart 2019 bestemming: Guatemala / rondreis, reisperiode: februari 2019

Wat een geweldige en afwisselende rondreis hebben wij gemaakt in Guatemala! Wat een schitterend en veelzijdig land, wat een aardige mensen en wat een indrukwekkende cultuur. Omdat alles perfect was geregeld, hoefden wij alleen maar ontspannen te genieten van alle indrukken die op ons afkwamen: Antigua en omgeving, de drukke en vooral kleurrijke zondagmarkt in Chichicasenango, het schitterende meer van Atitlan waar we ook een weefworkshop volgden, de Mayatempels van Tikal en de mangrovejungle van Rio Dulce. En ontspannen genieten, dat hebben we gedaan! Zonder ons ook maar één seconde onveilig te hebben gevoeld.
Vooraf hadden we uitgebreid contact gehad met onze lokale reisexpert Petra, die voor ons een programma op maat heeft opgesteld. En alles in het programma klopte als een bus. De chauffeurs waren steeds exact op tijd, de excursies waren precies (of meer) wat we ervan verwachten, de hotels waren afwisselend, eenvoudig, schoon en gezellig (voor het hotel met de prachtige tuin in Antigua) en de weefworkshop en ook ons verblijf in het gastgezin in Quetzaltenango gedurende twee nachten waren ervaringen om nooit te vergeten (in positieve zin).
Guatemala: een aanrader, dus! Evenals (Petra van) Better Places!

  • Algemeen 10
op 20 maart 2019 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: maart 2019

Ik reis best veel en ook met agenten maar dit was de slechtste ooit!
Op de hybride auto en het boerderij bezoek na was er niets te merken van doelstellingen van better places.

Het leek wel of de agent nog nooit in Sri Lanka was geweest en het met een incomplete reisgids had geregeld voor een 80-jarige. De bij de aanvraag ingediende verzoeken (veel lokaal, ook van het gebaande pad af en hotels die in een centrum liggen) zijn volledig niet ingewilligd. Van het gebaande pad af betekende bijvoorbeeld dat je in Sigiriya niet naar DE bezienswaardigheid ging. Maar daarvoor was ook niets in de plaats. Je werd van A naar B gereden en volgens mij met het doel om je daar zsm af te zetten. Je moest dus zelf bedenken wat voor leuks er in die reistijd te doen/zien zou zijn. Als je dan om 14.00 uur in een aftands afgelegen hotel was was er niets te doen. In bijv. Habaranera overnachtte ik 3 nachten (bah kakkerlakken) om naar Sigirya, Polowarna en Dambulla te gaan. Daar zijn heel veel leuke dingen te doen ook als je klaar bent met het sightseen. In plaats daarvan zat ik in de middle of nowhere en ruim een kilometer van 2 dorpsstraatjes af. En dat vanaf 14.00 uur.
Ik ben een middag naar Point Pedro geweest. Waarom? Ik zou het niet weten. Het was 3,5 uur rijden voor een wandeling langs het strand. Daar zijn veel meer dingen te doen las ik achteraf maar die kennismaking met locals echt geen idee!

Hun idee van bezoek aan een Ayurvedische arts die de masseur vertelt wat te doen was een man met een bloeddruk meter (die ik ook thuis heb) en de vraag of ik allergisch was. Geen tong lezen, pols voelen of onderzoeken welk type ik ben zodat de olie daarop afgestemd kan worden. Daarna naar een hal waar 16 massages werden gedaan en een generator stond te loeien.
Op mijn vraag aan de agent waar de ayurvedische arts was zeiden ze dat dit veel te duur was en dat ik dat niet kon betalen. Ze snapten ook niet dat ze dit dan niet in de omschrijving moesten zetten.
Bezoek aan de specerijen tuin is ook een tupperware party waar ze willen verkopen en niet uitleggen.

Oftewel, als je naar Sri Lanka gaat, ga niet met Better Places of Travelanka tours zoals de agent heet.

Zo jammer als ik de andere reviews lees. Die betrokkenheid en dat ze je het land willen leren kennen heb ik volledig gemist.

  • Algemeen 1
op 18 maart 2019 bestemming: Jordanië / Rondreis, reisperiode: maart 2019

Een afwisselende, leuke, interessante reis, die conform onze wensen door de reisagent ter plaatse is samengesteld. Tijdens de reis hield de reisagent intensief contact met ons. Wij waren heel blij met haar initiatief gedurende de reis om op enig moment het reisschema aan te passen aan de weersomstandigheden, waardoor toch alle activiteiten konden doorgaan.

  • Algemeen 9
op 16 maart 2019 bestemming: Cuba, reisperiode: februari 2019

Afgelopen januari/februari met een klein groepje (1 stel en 2 losse vrienden, 3 kamers dus) op reis geweest naar Cuba, onze eerste keer in Cuba. En we hebben better places gevraagd ons te helpen. In samenspraak met hen hebben we een rondreis opgezet, waarbij Better places voor ons de casas heeft uitgezocht en geregeld en ze hebben 3 tours met gids voor ons geregeld: in Havana, in Vinales en in Trinidad.
Wij waren heel erg tevreden met het contact vooraf, better places dacht met ons mee over de locaties, hoe lang we ergens zouden blijven e.d. De casas hadden wij zelf zo niet kunnen uitzoeken. De Casas waren echt top, leuke gastvrouwen/heren, mooie plekken, goede voorzieningen en zo nodig lekker eten. De mooiste was degene waar we van tevoren het minst van hadden verwacht, namelijk in Soroa. Daarnaast zijn we nog een aantal dagen in een all inclusive geweest aan een parelwit strand. WOW!!
Bij het boeken van de reis krijg je van te voren ook veel informatie, praktisch, maar ook inhoudelijk over het land en de mensen: heel handig.
de 3 tours die voor ons waren geregeld waren (Het idee daarvoor kwam van better Places, niet van ons) totaal verschillend van elkaar en alle 3 even waardevol. En zo was er gelijk een lokaal contact, voor het geval er nog meer wensen waren om iets te bezoeken met een gids. heel handig.
Er was 1 klein gedoe'tje over een ontbrekende voucher, maar dat was met een telefoontje, naar de lokale contactpersoon ook snel opgelost.
Wij hebben echt een top vakantie gehad. En voor een volgende vakantie (anders dan aan het strand liggen met een boek), zouden wij zeker weer gebruik maken van Better Places om ons te helpen een reis uit te zetten.

  • Algemeen 10
op 15 maart 2019 bestemming: Jamaica / rondreis, reisperiode: februari 2019

We hebben enorm genoten van onze 10-daagse reis. Alles was prima op voorhand geregeld. We hebben alles op het voorziene tempo kunnen doen. Buiten de nachtelijke klim naar de top van de Blue Mountains hadden we geen excursies op voorhand vastgelegd. Ter plaatste bekeken we verder dag per dag wat we wilden zien en doen. Ook het links rijden ging prima, eerst wat wennen, maar eenmaal je mee bent in het verkeer lukt dat goed. Top bestemming, top organisatie.

  • Algemeen 10
op 11 maart 2019 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: februari 2018

Goed georganiseerde reis, prima begeleiding ter plaatse via whatsapp, het dreigde 1 x serieus fout te gaan en na contact is het die dag toch nog goed gekomen, Toppie!

  • Algemeen 9
op 11 maart 2019 bestemming: Nepal, reisperiode: februari 2019

Prachtige reis door Nepal gemaakt. Maaike heeft het vooraf allemaal perfect geregeld! Ook over onze gids zijn we zeer enthousiast. Hij is zeer bekwaam en weet vreselijk veel over Nepal . Ook onze chauffeur verdiend een pluim, we hebben wegen bereden waarvan ik blij was dat ik niet achter het stuur zat. Hij bleef uiterst kalm en heeft ons overal veilig afgezet. kortom, een topteam! Nepal is een prachtig land en we zijn erg blij dat we Beter Places hebben ingeschakeld. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog een beroep op jullie gaan doen.

  • Algemeen 9
op 9 maart 2019 bestemming: Jamaica / Middelbeers, reisperiode: februari 2019

Geweldige reis, schitterend land met heel vriendelijke en behulpzame mensen. We zijn door Better Places heel goed geholpen in het samenstellen van de rondreis en het boeken van de juiste hotels/guesthouses. Hotels waren over het algemeen heel goed, netjes en met goed personeel

  • Algemeen 9
op 9 maart 2019 bestemming: Jordanië / Jordanie, reisperiode: februari 2019

Everything was very well organised and pretty much perfect. Elena was friendly and kept in touch a few times to check things were going as planned. She also booked accommodation with thought with respect to our budget, for example booking super nice accommodation in places where you would want it (aqaba, petra and wadi rum) and cheaper options that were still fine when staying just for a quick stop over, in amman for example. We will Definitely book again.

  • Algemeen 9
op 7 maart 2019 bestemming: India / kerala, reisperiode: februari 2018

Mooie reis, op maat gemaakt programma, vriendelijke mensen, mooi land! Hele goede en vriendelijke chauffeur!

  • Algemeen 9
op 7 maart 2019 bestemming: Colombia, reisperiode: februari 2019

Onze rondreis van 4 weken was geweldig! Colombia is een gevarieerd, schoon en prachtig groen land met hele vriendelijke inwoners. Grote steden, woestijn, regenwoud en strand.....We hebben het allemaal gezien. De reis zat perfect in elkaar en de accommodaties waren prima en heel divers. We hebben excursies gemaakt met locale, meest Engels sprekende gidsen, die allemaal erg trots zijn op hun land. Aster van Better Places heeft ervoor gezorgd dat onze reis een goede mix was van activiteiten, reis- en rustdagen. Wij kijken er dan ook met een heel goed gevoel op terug en kunnen iedereen aanbevelen hun reis te laten samenstellen door Better Places.

  • Algemeen 9
op 4 maart 2019 bestemming: Vietnam, reisperiode: januari 2019

Zowel in Vietnam als Thailand alles perfect geregeld.Snelle response op vragen en goede hotels en excursies. We hebben genoten dank daarvoor

  • Algemeen 9
op 3 maart 2019 bestemming: Colombia, reisperiode: februari 2019

Wat een super mooie reis hebben wij gemaakt. Dit keer konden wij door omstandigheden maar maximaal 3 weken van huis en kozen voor Better Places om alles vast te leggen. En dat scheelt enorm veel tijd ter plekke en wat klopte het allemaal goed. Goeie afwisselende keuze van hotels in de steden en op mooie plekjes in de natuur. De gidsen, die ons het prachtige land lieten zien waren stuk voor stuk prettig, goed ontwikkeld en trots op hun land. Wij hadden zelf veel inbreng en er was ruimte om Spaans te oefenen. Perfect geregeld, wij komen zeker nog een keer terug bij B P

  • Algemeen 9
op 3 maart 2019 bestemming: Cuba / Rondreis, reisperiode: februari 2018

Samen met mijn man een rondreis gemaakt met privé transfers en geslapen in casa's, alles was super goed geregeld.

  • Algemeen 9
op 28 februari 2019 bestemming: Argentinië, reisperiode: februari 2019

Wij hebben bijna 5 weken door argentinie gereisd, wat een geweldige ervaring.
Alles was perfect geregeld door Gwendeline, met onze voorkeur werd rekening gehouden, en het contact was super snel. Alle afspraken waren op tijd, top tijd gehad.
Onze volgende reis organiseren we weer met Better places

  • Algemeen 9
op 27 februari 2019 bestemming: Suriname / diverse plaatsen, reisperiode: februari 2019

We hebben genoten van onze reis die samengesteld was door Betterplaces/Waterproof! De organisatie en opbouw van de reis klopte perfect. Een aanrader om met deze reisorganisatie op pad te gaan. Dank jullie wel.

  • Algemeen 10
op 26 februari 2019 bestemming: Colombia / Rondreis, reisperiode: februari 2019

We hebben een prachtige zeer afwisselende rondreis gemaakt via Bogotá, villavieja, San Agustin, Popayán , Salento, medellin, Palomina en Cartagena, hoe zuidelijker hoe minder toeristisch. Het land heeft een overweldigende flora en een heel afwisselend landschap. Hele vriendelijke sociale bevolking. De lokale gidsen waren uitstekend, vriendelijk en goed geinformeerd. De samenstelling van de reis verliep soepel en was prima maatwerk, Eddy reageerde altijd snel en adequaat op onze vragen. De locatie van de hotels in de grote steden was goed centraal gelegen en buiten de steden lagen ze in prachtig natuurgebied. We hebben vaak gebruik gemaakt van lokale bussen tijdens onze en dat is goed te doen. De reis en de organisatie kunnen wij van harte aanbevelen.

  • Algemeen 10
op 22 februari 2019 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: januari 2019

We hebben echt een geweldige reis gemaakt door dit prachtige land. Omdat dit voor ons de eerste keer Afrika was hebben we dit volledig laten organiseren door Karin. En dat heeft ze fantastisch gedaan. We hebben veel rondgereisd en dus veel taxi's nodig en van hotel gewisseld maar echt, alles liep op rolletjes. Eén keer kwam een taxi niet opdagen, het bleek een fout van het hotel. Karin was toen snel bereikbaar, en het was in een wip opgelost. En vooraf, tijdens het organiseren en boeken: We kregen een persoonlijke behandeling, snelle antwoorden en goede begeleiding. Kortom: een aanrader!

  • Algemeen 10
op 20 februari 2019 bestemming: Indonesië / Bali, reisperiode: februari 2019

Omdat ik niet een nog hoger cijfer kan geven. Als alles perfect is dan is dar een 10 waard

  • Algemeen 10
op 20 februari 2019 bestemming: Indonesië / Sumatra, reisperiode: januari 2019

Het voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. Goed contact met specialist Emiel van het gebied. Hij heeft alles goed geregeld. Ik verbleef op 3 plekken. De Harau vallei, Bukettingi en ecolodge Rimba aan de kust onder Padang. Prachtige en afwisselende plekken waar natuur cultuur en ontspanning elkaar afwisselden.

  • Algemeen 9
op 18 februari 2019 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: januari 2019

Voorbereiding van de reis met Seb was al heel leuk.
Voor ons was belangrijk Kanchanaburie i.v.m. de Birma spoorlijn
en in contact komen met de lokale bevolking.
Dit met daarnaast diverse andere bezienswaardigheden , home stays etc. hebben deze reis , waarvan de uitvoering tot in de puntjes klopte , tot een onvergetelijke ervaring gemaakt.

  • Algemeen 9
op 17 februari 2019 bestemming: Peru / Peru, reisperiode: november 2018

Ruim 50 dagen Peru ! Hoe ga je dat organiseren of juist niet? Altijd zelf gereisd en nooit georganiseerd, erg aan onze vrijeheid gehecht. Wij zagen wel. En dan....op de Byzondere reisbeurs in A'dam komen wij in contact met Guido van Better Places. Duurzaam reizen, verblijf bij locals, en byzondere plekken waar je zelf echt niet komt halen ons met gemak over ! Er wordt meegedacht, gekeken naar wie wij zijn en passende trips aangeboden ( o.a. moutainbiken ) En......... wat was het FANTASTISCH !! zoveel eigen inbreng gehad, genoeg vrijheid voor ons om zelf nog e.e.a. ter plaatste te kunnen regelen, maar ook het gemak van bustickets die al geregeld waren en ook diverse onderkomens en alles méér dan bovenverwachting. Altijd snel contact met de reisbegeleiding ter plaatse en echt gewoon perfect geregeld ! Hulde aan jullie team in Noord- en Zuid Peru Guido en Agnes en natuurlijk ook jullie voor het samen geweldig uitzetten van onze bijzondere reis.

  • Algemeen 10
op 17 februari 2019 bestemming: Peru / Peru, reisperiode: november 2018

Wij hebben werkelijk géén idee wat er nog beter had gekund of gemoeten

  • Algemeen 10
op 15 februari 2019 bestemming: Indonesië / Karimunjawa, reisperiode: februari 2019

Ik geef dit cijfer omdat het Better Places een goed reisvoorstel gaf! Ze gaven mij een goede service! Ze zijn zeker meedenkend, want er viel een vlucht uit van Lion Air en kwamen met een goede oplossing! Het is een reisorganisatie met een PERSONAL TOUCH! Als ik weer een reis ga maken dan zal ik ze zeker weer benaderen. Het is een aanrader om deze organisatie in de arm te nemen. Ik hoop niet als ze groter worden dat hun Personal Touch verleiezen!

  • Algemeen 10
op 15 februari 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2019

Zeer tevreden over zowel de voorbereiding met Better Places als de uitvoering van de reis zelf. Er wordt meegedacht, als er iets wijzigt dan komen de reisbegeleidsters met voorstellen voor aanpassing en tijdens de reis bleek alles perfect geregeld te zijn. Chauffeurs waren steeds op tijd, kundige en aardige gidsen waren in de parken geregeld en de verblijflocaties voldeden geheel aan onze wensen. Heerlijk rustige en schone plekken voor overnachtingen. Topprestatie dus!

  • Algemeen 9
op 10 februari 2019 bestemming: Cuba, reisperiode: januari 2019

Fantastisch geregeld! Er wordt rekening gehouden met al je wensen! Privévervoer is erg prettig en de chauffeurs zijn altijd ruim op tijd! Leuke casa's, ene casa is beter dan de ander. De MiCuba app is zeer praktisch, top idee! Inclusief excursies, verliep uitstekend!

  • Algemeen 10
op 9 februari 2019 bestemming: Cuba / WESTERVOORT, reisperiode: januari 2019

Alles was tot in de puntjes geregeld. Hierdoor was het voor mij en mijn dochters een onvergetelijke, avontuurlijke reis. Fijn om niet in Cuba alles nog te moeten regelen en totaal ontzorgt te zijn.

  • Algemeen 10
op 8 februari 2019 bestemming: Ethiopië, reisperiode: januari 2019

Korte lijntjes met degene die je reis maakt.
Die kijkt echt naar je personelijke wensen.
De reis zat perfect in elkaar.
Hele goede informatie vooraf.
Een volgende reis zou ik zeker weer via Better Places regelen.

  • Algemeen 10
op 7 februari 2019 bestemming: Thailand, reisperiode: januari 2019

De reis was volledig afgestemd op onze wensen. Wij wilden graag een goede indruk van het land krijgen en een beetje buiten de grote trekpleisters blijven. Dat is helemaal gelukt! De reis was van begin tot eind perfect georganiseerd. We konden alles uit handen geven en genieten zonder zorgen over chauffeurs gidsen of hotelboekingen. De plekken die we bezocht hebben zou je zelf niet op gekomen zijn omdat je gewoon niet genoeg weet van het land. Vooral het bezoek aan de homestay in Phrae was een echt unieke ervaring. Thailand zoals het echt is zonder toeristen. Geweldig. Ook met kinderen was tempo prima vol te houden. Kinderen hebben de reis van hun leven gehad en echt iets meegekregen van een heel andere cultuur. Van kennismaking met het eten tot een inwijding van een nieuwe Boeddhistische tempel en de overweldigende natuur. Gelukkig was er ook genoeg tijd voor ontspanning. De resorts waren zeer comfortabel en soms zo luxe dat je echt een beetje beduusd bent. Ik bedoel. Een eigen villa met groot dakterras twee slaapkamers en 3! badkamers en uitzicht op zee. Het enige nadeel is dat dit luxeniveau snel went ;-)
We hebben zonder overdrijven de beste vakantie ooit met ons gezin gehad en raden Better places van harte aan. Wij boeken onze volgende grote reis ook zeker weer via hen

  • Algemeen 10
op 7 februari 2019 bestemming: Ethiopië / Meerdere, reisperiode: januari 2019

Er is goed geluisterd naar onze wensen, we hebben het rustig aan gedaan..ons laten verassen door zo nu en dan van ‘toeristische paden’ af te wijken... en wat langer op een plek te blijven.

  • Algemeen 8
op 5 februari 2019 bestemming: Cuba / Cuba, reisperiode: januari 2019

Voor ons was dit één van de betere vakanties. Aangezien we een relaxte rondreis met ons tweeen wilde maken, hebben we gekozen om de reis voor ons te laten samenstellen en alles van te voren vast te leggen. Better Places heeft ons hiermee geholpen. Nadat wij onze wensen kenbaar hebben gemaakt, ontvingen wij binnen één week een offerte. Hierin werden accomodaties, excursies en prive-tranfser tussen de accomodaties en vliegveld in opgenomen. We hebben overnacht in casa's op verschillende plaatsen. Iedere Casa was verschillend, maar hebben wel allen een goede indruk achtergelaten. Ze waren netjes, goede locatie en de bewonders waren zeer vriendelijk en behulpzaam. De excursies waren goed verzorgt en de chauffeur kwam altijd ruim van te voren aan om ons op te halen en weer verder te brengen naar de volgende bestemming. Indien wij wederom een rondreis voor twee willen laten samenstellen, zouden we zeker weer voor Better places kiezen. De prijs-kwaliteitverhouding vinden wij ook goed. Echt een aanrader!!!!

  • Algemeen 9
op 25 januari 2019 bestemming: Cuba / Rondreis, reisperiode: januari 2019

Geweldige rondreis door Cuba gehad! Het was voor ons eerste kennismaking met Better Places maar het was perfect vanaf het eerste contact. Persoonlijk, snel en voelden onze wensen goed aan. Mijn man en ik hebben van eind december tot half januari rondgereisd door de westelijke helft van Cuba. We reisden met de Viazul bus en overnachtten in casas particulares die allemaal hun eigen karakter hadden. De afwisseling van plaatsen was mooi en de door hen geregelde excursies geweldig. Mede hierdoor hebben we het echte Cubaanse leven gezien en daar kwamen we voor.
Ook bij vragen/problemen ter plekke was er goed en snel contact met Better Places.
De reis app vonden we subliem!! En ook de link om het boek "te gast in Cuba" te downloaden was een echt kadootje.
Ook niet onbelangrijk is de prijs/kwaliteit verhouding, die is erg goed.
Wij bevelen Better Places zeer zeker aan en zullen zelf hopelijk nog vaak met hen waanzinnige reizen maken!

  • Algemeen 9
op 25 januari 2019 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: december 2018

Geweldige rondreis met ons gezin gemaakt! Alles was perfect geregeld.

  • Algemeen 9
op 23 januari 2019 bestemming: Jordanië / rondreis, reisperiode: december 2018

Bijzonder land. Erg leuke ervaring. We hebben gereisd met onze 2 grote kinderen. Veel mooie dingen gezien. En de reis was prima geregeld.

  • Algemeen 9
op 23 januari 2019 bestemming: Nederland / rondreis, reisperiode: januari 2019

Alles was door Better Places weer perfect geregeld. We zijn fans, al 6 keer op reis geweest met better places ondanks dat ze pas 5 jaar bestaan. aansluitingen waaren perfect, en ook de balans tussen relax en avontuur. Prima

  • Algemeen 10
op 19 januari 2019 bestemming: Tanzania, reisperiode: januari 2019

Een reis naar Tanzania, we wilden natuur zien. En het liefst met zoveel respect voor die natuur als mogelijk. We namen contact op met Better Places en hebben aangegeven wat onze interesses waren. De reis heeft onze verlangens meer dan overtroffen. Om te beginnen zat de reis goed in elkaar. Rustige opbouw, genoeg afwisseling. En prachtige hoogtepunten.
Waarover we ook zeer te spreken zijn: de accomodaties. Mooie ruime kamers, heerlijk eten. Kortom echt een goede selectie.
En het ging natuurlijk om de natuur. Nou wat dat betreft zeer aan onze trekken gekomen. Een gids die liefde heeft voor de natuur en het wild. Accomodaties in het wild - en tegelijk goed verzorgd. Oh en laat me de vriendelijke ontvangst aan het begin van de reis door een reisagent niet vergeten. Ja, het was echt top. Ik zou het iedereen aanraden, ben blij dat we ons dit gegund hebben.

  • Algemeen 10
op 15 januari 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: december 2018

We hebben een hele mooie reis gehad, super georganiseerd. Erg fijn dat je zelf het reisschema kan samenstellen en dat better places meedenkt over de mogelijkheden. Ze reageren snel op vragen en het is fijn om ook tijdens de vakantie een whatsapp bericht te kunnen sturen met een vraag. De accomodaties waren op erg mooie locaties die perfect aansloten bij onze wensen: in de natuur, je ziet de dieren al rondom de accomodaties en ook in toeristische locaties op een rustig plekje. Een aanrader!

  • Algemeen 9
op 13 januari 2019 bestemming: Jordanië, reisperiode: december 2018

Jordanie is een prachtig land, waar veel te zien en te doen is. De natuur is ronduit fantastisch en de mensen zijn erg vriendelijk. Met behulp van 'Better Places ' (Elena) is een mooi afwisselend programma samengesteld, waardoor we alle dagen konden genieten van dit bijzondere land! (Drijven in de Dode Zee, verwondering in Petra, buitenaards kamperen in Wadi Rum onder de mooiste sterrenhemel en chillen aan het strand van Aqaba.)

  • Algemeen 10
op 11 januari 2019 bestemming: Costa Rica / westkust van zuid naar noord, reisperiode: december 2018

Er was vanaf het begin een vlot en goed contact met Better Places, zij pikten onze wensen goed op qua invulling van de reis en accommodaties, zij hadden ook zelf suggesties zodat je goed in het reisplan kon kijken of dit voldeed aan je wensen . We (ouders met 2 kinderen van 18 en 15) zijn met een huurauto rond getrokken en dat ging perfect. Ter plekke was het handig om via what's app contact te hebben en vragen werden direct beantwoord, dat vonden we zeker een pluspunt.
Costa Rica overtrof onze verwachtingen. De natuur is overweldigend mooi, wij hebben enorm genoten.

  • Algemeen 10
op 11 januari 2019 bestemming: Suriname / Paramaribo en de jungle, reisperiode: december 2018

We hebben met ons gezin, Sylvia, Bram, Suze en Hans, een hele mooie reis gehad naar Suriname rond Kerst en Nieuwjaar. Het programma samengesteld met Lizet van Better Places was heel gevarieerd en interessant. Kortom top. Op advies van Better Places hadden we ons goed voorbereid en oa "Hoe duur was de suiker" gelezen.
Het verblijf in het in koloniale stijl opgetrokken La Petite Maison aan de Waterkant in Paramaribo was erg leuk en het personeel was bijzonder gastvrij. De Surinamers zijn sowieso hele aardige vriendelijke mensen. Vanuit Paramaribo ondernamen we 2 keer een tocht naar de jungle. Eerst een reis met bus en boot naar Kunzu-eiland waar we met een groep van 11 en begeleiding met de Kerst een paar dagen verbleven en prachtige wandelingen maakten. Met name de beklimming van de Volzberg was pittig maar erg de moeite waard. De beloning boven wat het werkelijk schitterende en indrukwekkende uitzicht over de jungle. We genoten van de kookkunsten van Audry, die werkelijke met beperkte middelen heerlijke maaltijden klaarmaakte. Alles was prima geregeld.
Na terugkeer in Parmaribo volgde een fietstocht naar Frederiksdorp. Ook hier ademden we koloniale sferen door verblijf in een politiewoning. De historische rondleiding deed ons weer beseffen hoe wreed onze voorouders konden zijn. Zeer de moeite waard was het.
Terug in Paramaribo hebben we genoten van het oud- en nieuwjaarsfeest. Het vuurwerk dat al vroeg op oudjaarsdag begint is werkelijk oorverdovend als de duizendklappers worden aangestoken. De oordopjes die worden uitgedeeld zijn dan ook geen overbodige luxe
Onze laatste toch ging naar Gunsi, wederom met auto en boot naar de jungle. We hadden hier in Olan een geweldige gids die zelf hogerop aan de rivier geboren is en alles weer over de jungle en de cultuur van de Marrons. Het verblijf in het ecoresort van 2 nachten was toch wat te kort, een nacht erbij was beter geweest. Door een echte enorme regenbui viel de wandeling door het dorp om wat meer kennis te maken letterlijk en figuurlijk in het water. Bram had al snel bij aankomst een paar piranha's gevangen die we vervolgens bij het avondeten smakelijk hebben gegeten.
Het zwemmen bij een stroomversnelling was zeer ontspannen.
We hebben een geweldige paar weken gehad in Suriname, vaak lekker gegeten in de restaurantjes in Paramaribo en mooie tochten gemaakt.
Alles was door Better Places bijzonder goed geregeld. Taxi's en bussen kwamen ook bijna altijd op tijd. Het is zeer de moeite waard om Suriname te bezoeken
Better places bedankt

  • Algemeen 10
op 10 januari 2019 bestemming: Ecuador, reisperiode: december 2018

Vanaf het eerste contact met de lokale vertegenwoordiger in Quito was het prettig. We hadden zelf een reisvoorstel, daar is goed op ingehaakt, feedback op gegeven en op basis daarvan reis nog wat aangepast en door BP zijn locaties gezocht. Alle accomodaties zijn heel goed bevallen. En de reis ook! Ecuador is een prachtig en afwisselend land. Het contact met de lokale vertegenwoordiger is erg prettig, mede omdat we aanpassingen moesten doen gedurende de reis. Ook fijn dat veel locale mensen worden ingeschakeld. Er werd op een prettige, adueqate maar niet opdringerige manier meegedacht. Plannen met Better Places is zeker voor herhaling vatbaar.

  • Algemeen 9
op 10 januari 2019 bestemming: Argentinië / Zoetermeer, reisperiode: december 2018

Wij hebben als (kritische) pensionado's al vele (verre) reizen mogen maken. Deze reis die ons in vijf weken door Argentinië geloodst heeft heeft onze verwachtingen meer dan overtroffen. Samen met Gwendeline en Iris hadden we de reis samengesteld en alles wat de dames ons aangegeven en geadviseerd hadden klopte. Regelmatig hebben we in elkaars armen geknepen of het allemaal wel echt was wat we meemaakten. Zo overweldigend was het regelmatig. Vooral het bezoek aan het noordwesten, Salta en omgeving, was een geweldige ervaring. Het stond in eerste instantie niet op ons lijstje. Maar hebben we op hun advies gedaan. Een meer dan goed advies.
Hun "achtervang" is van grote klasse. Bij dreigende problemen door een aangekondigde staking van Aerolinas Argentinas zorgde Gwendeline er voor dat wij ons geen zorgen hoefden te maken door een plan B, een plan C en zelfs een plan D voor ons achter de hand te hebben als de staking onverhoopt door zou gaan. Op de meest onmogelijke tijden was ze bereikbaar.
Alles wat we afgesproken hadden klopte. Als het mogelijk zou zijn om meer dan een tien te geven zouden we dat zeker gedaan hebben.
Ton en Ria Glissenaar

  • Algemeen 10
op 8 januari 2019 bestemming: Argentinië / rondreis, reisperiode: december 2018

We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles was goed en naar onze wensen georganiseerd. We zijn begonnen in Buenos Aires waar we een fietstour door de stad gedaan hebben met een nederlandse gids die ons veel over de stad en het land kon vertellen. Vandaar uit zijn we naar El Calafate gevlogen waar we Perito Moreno en Estancia Christina bezocht hebben. Allebei erg mooi om te zien, vooral Perito Moreno. Daarna werden we met een busje naar El Chalten gereden waar we prachtige wandelingen gemaakt hebben. Zeker de wandeling naar Laguna de los tres is heel erg mooi. Vanaf hier zijn we terug gegaan naar El Calafate van waaruit we naar Iguazu met zijn prachtige watervallen zijn gegaan. Beide kanten zijn het bezoeken waard, net zoals de tocht met de boot erdoor. Na Iguazu hebben we nog een paar dagen in Buenos Aires doorgebracht waar we o.a. teatro Colon, Recoletra cemetry en het rozenpark bezocht hebben.
Argentinie is een echte aanrader, een mooi land en vriendelijke mensen die je graag helpen.

  • Algemeen 10
op 6 januari 2019 bestemming: Ethiopië, reisperiode: november 2018

Wij hebben in november dit prachtige fascinerende land bezocht en het was geweldig! We verbleven in mooie accommodaties en alles was perfect geregeld. Joop en Cora

  • Algemeen 10
op 5 januari 2019 bestemming: Tanzania / Noordelijke national parks & Zanzibar, reisperiode: december 2018

We hadden vooraf hoge verwachtingen van de safari's en deze zijn zeker waargemaakt! We zijn naar Tarangire, Serengeti en Ngorongoro geweest, en alle plekken waar we kwamen hadden hun eigen unieke karakteristieken. We hebben heel veel dieren kunnen zien en mooie inzichten in scenario's die je normaal gesproken alleen op tv ziet. We kozen wederom om met Better Places te gaan, omdat onze voorgaande ervaring (Costa Rica) ook zeer goed was. De communicatie is persoonlijk, vriendelijk en duidelijk. De accommodaties zijn zorgvuldig gekozen en alle zaken eromheen zijn goed geregeld. Onze chauffeur (Chui) was ervaren, wist ons veel te vertellen over de omgeving en reed veilig/goed. We kozen deze reis ook vanwege de combinatie met de mogelijkheid om te relaxen op Zanzibar. Ook dit is zeer goed bevallen! Stonetown was ietsje minder wat ons betreft, maar dat is ook omdat we niet heel erg van de drukte houden en bijbehorende toeristische aspecten houden. We hebben echter op alle plekken erg mooie momenten beleefd en zijn erg blij met deze ervaringen!

  • Algemeen 9
op 4 januari 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: november 2018

Fantastische reis en goede voorbereiding en begeleiding tijdens de reis. Communicatie erg fijn, informeel en zeer vriendelijk.

Een aanrader

  • Algemeen 10
op 4 januari 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: december 2018

Vanaf het eerste contact met Better Places( Liesbet en Nadieh) viel de uitstekende samenwerking op. Persoonlijk advies, snelle reacties, helemaal zoals het hoort!
Costa Rica was fantastisch, en de samen met BP vastgelegde reis was boven verwachting. Wat een prachtige natuur, zeer aangename mensen, wat een ervaring. Ook ter plekke konden we een beroep doen op BP, zowel qua info als bij eventuele vragen. In een land waar je de taal niet machtig bent, vonden wij dat toch een heel grote plus!
Als je twijfelt aan Costa Rica, niet doen. Als je twijfelt of je met BP wil samenwerken: ook niet doen. Prima organisatie!!!

Dank jullie wel, Liesbet, Nadieh en Simone!!

  • Algemeen 9
op 3 januari 2019 bestemming: Thailand / Chiang Rai, Sukhothai, Bangkok en Hua Hin, reisperiode: november 2018

Alles liep volgens plan. Elke keer was de altijd vriendelijke chauffeur en/of gids(Engelssprekend) er op het afgesproken tijdstip. Tripjes met locals waren verrassend met veel informatie en goed georganiseerd. Verrassend hotels. Onze eerste keer met Better Places maar beslist niet de laatste.

  • Algemeen 9
op 2 januari 2019 bestemming: Indonesië / Java, reisperiode: december 2018

Doordat we maar een beperkt aantal dagen hadden, hebben we Emile ingeschakeld om voor ons een reis op maat te maken door Java. We wilden Java op een zo goed mogelijke manier ervaren en dat hebben we gedaan! Het waren 10 intensieve dagen, maar we hebben enorm genoten. De balans tussen luxe en basic was perfect. Het verblijf in de homestay vonden we het gaafst! Zo'n ervaring blijft toch het langst hangen.

De reis was goed geregeld: leuke chauffeurs en altijd op tijd, goede accommodaties op bijzondere plekken, mooie bezienswaardigheden.

We zullen hier nog lang met plezier op terug kijken!

  • Algemeen 10
op 29 december 2018 bestemming: Cuba / rondreis, reisperiode: november 2018

Het reisplan dat we zelf hadden gemaakt heeft Better Places geregeld precies zoals we wilden. Uitstekende overnachtingsplekken; alles klopte. Goede landinformatie gekregen. Persoonlijke benadering.

  • Algemeen 10
op 27 december 2018 bestemming: Chili / San Pedro de Atacam, reisperiode: november 2018

Super bestemming. Mooie mix van bijzondere natuurelementen en leuk stadje. Heerlijk hotel om te relaxen. Ik geef net geen 10 omdat ik iets meer praktische informatie over de bereikbaarheid van sommige excursiebestemmingen fijn had gevonden.

  • Algemeen 9
op 23 december 2018 bestemming: Thailand / Divers, reisperiode: november 2018

Reis was super geregeld. We hadden behoorlijk wat activiteiten en verplaatsingen en alles klopte ! De sfeer in de hotels was heel goed en betrokken. Concept met aandacht om vooral met lokale mensen te werken is ins heel goed bevallen. Wij gaan zeker weer met Better Places

  • Algemeen 10
op 19 december 2018 bestemming: Jordanië / Amman, reisperiode: november 2018

Reis perfect op maat en tot in de puntjes geregeld. Persoonlijk contact met de lokale reisexpert. Jordanië is een absolute aanrader!

  • Algemeen 9
op 18 december 2018 bestemming: Thailand / rondreis, reisperiode: november 2018

Het is de 2 de keer dat we via better places geboekt hebben en het was wederom perfect geregeld, je kunt zelf veel inbrengen en zij zorgen dat het allemaal geregeld wordt.
Wij zijn er erg tevrede over

  • Algemeen 10
  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende