Reviews over Better Places

Pagina 5 van 8 met 790 resultaten

op 5 augustus 2018 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2018

Wij hebben een fantastische reis gemaakt door Madgascar. Het was een geweldig programma en enorm goed georganiseerd door Frank van Better Places. We hebben veel van dit prachtige land gezien mede dankzij Thierry, onze goede, geduldige en vriendelijke gids/chauffeur!
We sliepen op heel mooie en bijzondere locaties, waar we altijd hartelijk ontvangen werden door vriendelijk personeel. De lokale gidsen lieten ons veel van de flora en fauna van het land zien. Deze onvergetelijke reis was erg indrukwekkend in vele opzichten en onze chauffeur kunnen we iedereen aanbevelen!

  • Algemeen 10
op 5 augustus 2018 bestemming: Tanzania, reisperiode: juli 2018

Afgelopen maand zijn we met ons gezin (dochter 20 jr en zoon 18 jr) op vakantie geweest naar Tanzania. We zijn door een vriend van onze zoon enthousiast gemaakt voor dit land en voor Better Places en mede door hun organisatie is het een onvergetelijke vakantie geworden. Bij de indrukwekkende safari’s in Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongoro krater hebben we kennis gemaakt met de prachtige natuurlandschappen en dieren in het land. Maar daarnaast hebben we ook kennis kunnen maken met de mensen en hun cultuur. Het verblijf bij Rothia Valley en het bezoek aan het kindertehuis was geweldig. De Nederlandse eigenaren zijn enorm gepassioneerd en het is mooi dat een aanzienlijk gedeelte van de opbrengst van de lodges naar het kindertehuis gaat. Ons verblijf in Maasai Lodge was indrukwekkend. Prachtige lodges op een superlocatie en supervriendelijke mensen. Mooi dat de opbrengsten van de lodge ook hier aan goede doelen ten behoeve van de lokale bevolking komt. Tot slot nog enkele dagen heerlijk kunnen ontspannen op het tropische eiland Zanzibar als afsluiting van deze fantastische vakantie.
De organisatie door Better Places was prima. Karin heeft al onze persoonlijke wensen verwerkt in het reisplan en was zowel in het voortraject als gedurende de reis gemakkelijk te bereiken en gaf snel antwoord op vragen. Alles was goed georganiseerd en mooi op elkaar afgestemd. Kortom super, we zullen Better Places zeker bij iedereen aanbevelen!

  • Algemeen 9




op 4 augustus 2018 bestemming: Indonesië / Sumatra en Java, reisperiode: juli 2018

BetterPlaces stelde een reis samen die precies aan onze wensen voldeed. En de reis klopte gewoon! Fijn dat de busjes van het vervoer steeds erg ruim waren, belangrijk voor ons gezin met drie pubers

  • Algemeen 10
op 1 augustus 2018 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2018

Wij (gezin met 3 kids 20j-20j-18j) zijn net terug van een rondreis van 3 weken door Madagascar.
Als je begint je reis te plannen check je natuurlijk verschillende reisaanbieders - je gaat zelfs naar infosessies- vraag informatie aan...en op een bepaald moment moet je een keuze maken...Wij kozen voor BetterPlaces voor volgende redenen:
- zeer snelle respons op al onze vragen
- contactpersoon woont in Madagascar (Frank en Jolijn)
- reis werd op maat voor ons gezin gemaakt/aangepast
- nuttige tips bij het plannen
- uitgebreide informatie en suggesties
- concurrentiële prijzen
- ....
En maakten wij de juiste keuze? Zeker en vast !!!
Ken je het gevoel: 'met je gat in de boter gevallen zijn'? - wel, dat was het gevoel dat we regelmatig hadden...
Onze chauffeur (waar je toch veel uren per dag mee doorbrengt) was 'goud' waard. Hij hielp ons met praktische zaken (waar kopen we een SIM-kaart? Waar vinden we postkaarten?...) maar speelde ook een rol als gids (we bezochten verschillende ateliers: Hoe wordt papier gemaakt? Aluminiumpotten? Zijden sjalen? ....Ook zorgde hij dat de check-in in de hotels en de nationale parken vlekkeloos verliep.
De gidsen in de nationale parken waren allen zeer enthousiast en we vonden dat we altijd als eerste op de beste plaatsen waren om bijvoorbeeld dieren te spotten. De boottocht op de Tsiribihina-rivier was een unieke ervaring en ook daar: de gids en de bemanning kenden hun job. De gids liet ons kennis maken met de bevolking - hij regelde een kampvuurdans door plaatselijke kinderen - hij vertelde veel over het leven en de geschiedenis van Madagascar.
En dan de hotels/accomodaties: niet de grote Westers luxe - maar dat wisten we op voorhand - en dat verwachtten we dus ook niet. Maar wel kleinschalige hotels - proper - soms met zwembad - soms kleine kamers - soms zeer grote kamers -...maar ieder hotel had zijn charme. En waren het niet de kamers, dan was het we de bediening of het eten die eruit sprongen, of de omgeving, de ligging....
3 weken - vele kilometers - 13 verschillende hotels -...en alles is vlekkeloos verlopen. We houden er heel leuke herinneringen en vele foto's aan over en zullen zeker in de toekomst nog reizen met BetterPlaces.

  • Algemeen 9
op 1 augustus 2018 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2018

Onze reis in Madagaskar was een top-ervaring! Heel onze familie, wij met onze 4 jongeren tussen 22 en 26 jaar oud vonden het super, gevarieerd en erg verrijkend. Frank heeft voor ons een heel mooi programma in elkaar gebokst, rekening houdend met onze wensen:
• De activiteiten waren fijn en erg gevarieerd.
o De 3-daagse trekking was top, al zouden we misschien voor een ander parcours gekozen hebben als we vooraf hadden geweten hoe veel uren we zouden moeten stappen en hoeveel hoogtemeters we zouden moeten doen. Maar eens op pad liep het als een trein, dankzij de goede begeleiding van gids/dragers. Onze gids was Orla, een heel bekwame gast (die bv. onze opmerking over ‘geen afval in de natuur gooien’ meteen ter harte nam). Zelf vond ik de trekking de fijnste activiteit van de hele reis.
Fijn dat Orla nu weet dat afval niet thuis hoort in een natuurpark, maar misschien verdient dit probleem wel aandacht op grotere schaal.
o De wandelingen in de natuurparken waren heel fijn en de gidsen waren steeds erg professioneel. Soms hadden we wel eens behoefte om zonder gids op pad te gaan, maar dat kan blijkbaar niet in Madagaskar.
o De mogelijkheden aan zee waren ook leuk, mee zeilen, snorkelen, mangroven bezoeken...
• De hotels en lodges waren heel goed en het personeel ook. We hadden wel opmerkingen over één lodge: ratten hebben ons het leven er zuur gemaakt: uitwerpselen op en in bed, geknabbeld aan onze persoonlijke spullen en aan het beddengoed, tot zelfs meenemen van een aantal spulletjes. Onze twee zonen zijn er bovendien ziek geworden (buik/darmen).
• Onze chauffeur vonden we heel vriendelijk en professioneel, het enige minpuntje: zijn communicatie was niet altijd optimaal.

Madagaskar met Better Places: een echte aanrader!

  • Algemeen 9
op 1 augustus 2018 bestemming: Peru, reisperiode: juli 2018

We hebben een prachtig op maat gemaakte rondreis door Peru gemaakt. Better Places is een organisatie met een mooie filosofie. Het contact met de lokale gidsen en reisleiding verliep perfect. Alles was goed geregeld en duidelijk. Maar het mooiste was het land, de mensen, de natuur. En het feit dat ons vakantiegeld, dankzij de filosofie van Better Places, veel directer bij de plaatselijke bevolking terecht komt.

  • Algemeen 8
op 30 juli 2018 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: juli 2018

Afgelopen maand zijn we met het hele gezin (5 personen- 3 dochters 15, 13 en 9 jaar) op vakantie geweest naar Tanzania. Dit is echt een onvergetelijke vakantie geworden waarbij wij naast de safari's (Tarangire, Serengeti en de Ngorongoro krater ), ook voldoende tijd hebben gehad om kennis te maken met de cultuur. Het verblijf bij de Maasai is echt een hoogtepunt, maar het bezoek aan een school en aan een weeshuis waren echt hartverwarmend! Karin van Better Places had alles super voorbereid en heeft zelfs gezorgd dat het mobieltje van onze dochter (laten liggen in de jeep..)weer terug werd bezorgd! Helemaal top!! Heerlijk om na de redelijk intensieve safari en alle indrukken, de reis af te sluiten op het tropische eiland Zanzibar! Alles was top geregeld, heerlijk eten, de lodges super en de overnachting in de tent (Serengeti) zijn onvergetelijk! De volgende verre vakantie gaat zeker met Better Places!

  • Algemeen 9
op 30 juli 2018 bestemming: Peru, reisperiode: juni 2018

Al twee keer met better places een reis geboekt. Dit jaar Peru en vorig jaar zuid Afrika. Het is super fijn om je eigen reis met tips van een lokale reisagent te maken. Door een grote eigen inbreng kun je al je wensen toevoegen. Onze twee reizen waren top geregeld en hebben onderweg nooit onduidelijkheden of problemen gehad! Vervoer en accomodaties allemaal super. Fijn ook dat better places kiest voor de niet te toeristische activiteiten en dat ze letten op de gezondheid van de natuur! Zeker aan te raden om je reis met better places te boeken.

  • Algemeen 9
op 30 juli 2018 bestemming: Georgië, reisperiode: juli 2018

De reis was heel mooi. Fijne hotels en guesthouses uitgestippeld en mooie originele activiteiten, die ook niet allemaal heel toeristisch waren. Supergeslaagd!

  • Algemeen 9
op 29 juli 2018 bestemming: Indonesië / rondreis, reisperiode: juli 2018

Prima voortraject en persoonlijk reisvoorstel. Emile, de lokale expert, reageerde snel en goed. Accomodatie voldeed aan verwachting of beter. Alles verliep volgens schema. Het was een super vakantie.

  • Algemeen 8
op 29 juli 2018 bestemming: Jordanië / Rondreis, reisperiode: juli 2018

De organisatie via Better Places was tip top in orde, zowel vóór de reis als tijdens ons verblijf. Elena nam regelmatig met ons contact op, de chauffeurs waren erg begaan en deden er alles aan om ons een schitterende reiservaring te bezorgen. Wij zijn erg blij dat we deze reis met Better Places hebben gedaan, we konden volop genieten van al het moois dat Jordanië te bieden heeft.

  • Algemeen 10
op 26 juli 2018 bestemming: Mongolië, reisperiode: juli 2018

Werkelijk alles was tot in de puntjes georganiseerd: de ontvangst, het hotel in Ulaanbaatar, het welkomstdiner en niet te vergeten de show op onze eerste avond waren verrassend en toen moest de reis nog beginnen.
Samen met een vriendin, de gids Shure en onze chauffeur Arts een indrukwekkende afwisselende tocht gemaakt door de Gobi en daarbuiten. Natuur, cultuur, inspanning en ontspanning, alles zat in deze reis. Wat een mooi land en wat een hartelijke mensen!! Vooral ook dank aan Serjee voor de duidelijke en vlotte communicatie.

  • Algemeen 10
op 25 juli 2018 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: juli 2018

Met ons gezin hebben we een prachtige en zeer indrukwekkende reis door het noorden van Zuid-Afrika gemaakt. Op basis van onze wens om in een huurauto een deel van het land en de bevolking te leren kennen, zonder dat we perse alle highlights hoeven te zien, heeft Better Places een prachtige, afwisselende, actieve en indrukwekkende reis voor ons samengesteld. Overnachtingen waren stuk voor stuk prima geregeld. Ons 2-daagse verblijf in Makushu via TAHS-SA (Homestays) was zeker het hoogtepunt van onze reis en is voor alle reizigers een aanrader.

  • Algemeen 9
op 23 juli 2018 bestemming: Ecuador, reisperiode: juli 2018

We hebben zelf de route bepaald en aangegeven dat we zelfstandig met een huurauto wilden reizen, hier is door Better Places vervolgens uitstekend invulling aangegeven met tips en informatie. Aan het begin van de reis in Ecuador is de reis en de hoogtepunten nogmaals doorgelopen en zelfs tijdens de reis heeft de lokale reisagent nog bemiddeld waar nodig.

  • Algemeen 10
op 19 juli 2018 bestemming: Mongolië, reisperiode: juli 2018

"Adembenemend "
Twee weken een tour in mij eentje, met een intermediair Engels sprekende en zeer ervaren chauffeur heb ik genoten van een schitterende natuur met diverse landschappen , zoals onder andere Khognokhaan Natural Reservaat en Orkhon valley .
Het verblijf bij verschillende nomaden families , het beleven van hun gastvrijheid , nomadenleven en paardencultuur, was een heel bijzondere ervaring ; puur en authentiek.
Wat een "Mindset".....
Met grote dank aan Serjee de local expert voor het samenstellen van mijn reis , perfect...! en de chauffeur die van groot belang is geweest voor het intermediaire gedeelte en succesvol maken van deze onvergetelijke unieke reis. Een aanrader voor iedereen die houdt van natuur, rust en puurheid .
Ook de maatschappelijke en duurzame missie van Better Places spreekt mij erg aan.

  • Algemeen 10
op 8 juli 2018 bestemming: Jamaica / Roadtrip, reisperiode: juni 2018

Alles heel goed geregeld, routes erg duidelijk beschreven met tips, hoe om te gaan met verkopers/gidsen. Super locaties om te overnachten: heel goed het echte Jamaica kunnen beleven. Karin heeft ons heel goed geholpen. Onze bagage is niet aangekomen en zij gaf ons de service, die TUI niet gaf. Super!!

  • Algemeen 10
op 8 juli 2018 bestemming: Jordanië, reisperiode: april 2018

We hebben erg genoten van onze reis naar Jordanië. Met dank aan Elena, de vertegenwoordiger van Better Places in Jordanië!
Ze kwam met veel goede adviezen: plaatsen om te bezoeken, accommodaties om te verblijven, wandelingen enz. Alles was goed georganiseerd. Zelfs problemen op het laatste moment, - b.v. toen Air France de service ophield, werden onmiddellijk opgelost. Onze eigen ideeën en wensen werden soepel in de planning opgenomen.
Tijdens ons verblijf checkte Elena dagelijks of we veilig waren aangekomen en vaak adviseerde ze ons een uitstekend restaurant met lekker lokaal eten.
De natuur is indrukwekkend en de mensen zijn erg aardig. Tot onze grote verbazing heeft onze Bedouin gids thee voor ons gemaakt in het midden van nergens.
Er zijn veel interessante monumenten en historische bezienswaardigheden om te bezoeken, waaronder de fascinerende oude Nabateese steden Petra en LittlePetra. In Petra bent u echter niet de enige bezoeker!
Het was een prachtige reis, die we sterk kunnen aanbevelen !!

We hebben een advies voor medereizigers:
Let onmiddellijk op de plaats waar de huurauto wordt achtergelaten door de chauffeur van het verhuurbedrijf: voor het Madaba hotel 1880 is parkeren verboden. Helaas staat het politiebureau ook voor het hotel.

  • Algemeen 9
op 1 juli 2018 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juni 2018

Het was de eerste keer dat we een reis via Better Places hebben geboekt. Dit is echt super goed bevallen! Vanaf het eerste contact verliep alles heel soepel. Frank en Jolijn luisterden goed naar onze wensen en hebben goede tips gegeven. Het helpt enorm dat je direct contact hebt met personen die wonen in het betreffende land. Ook de reis zelf verliep soepel en helemaal naar wens. We hadden een erg vriendelijke chauffeur, de gidsen waren heel enthousiast en konden veel vertellen en de accommodaties waren stuk voor stuk heel speciaal.

Al met al is het echt een droomreis geworden! We willen zeker nog een keer terug naar Madagaskar maar ook wanneer wij voor onze volgende reis een andere bestemming kiezen, kijken we zeker weer wat Better Places kan bieden.

  • Algemeen 10
op 30 juni 2018 bestemming: Tanzania / Safari en zanzibar, reisperiode: juni 2018

Heel goed geregeld!

  • Algemeen 10
op 27 juni 2018 bestemming: Suriname / Paramaribo en jungle, reisperiode: juni 2018

Een zeer gevarieerd programma dat ons een prima indruk gaf van het land en zijn historie en huidige cultuur

  • Algemeen 10
op 27 juni 2018 bestemming: Georgië, reisperiode: juni 2018

Ik geef niet graag een tien, maar de reis, de organisatie en het land waren geweldig.

  • Algemeen 9
op 27 juni 2018 bestemming: Peru, reisperiode: juni 2018

Voor het eerst een reis tot in de puntjes laten verzorgen. Voorheen gingen we altijd zelf op de bonnefooi. Maar dit is ons heel goed bevallen!
We kregen na de aanvraag heel snel een uitgebreid voorstel in de mail. Deze konden we geheel aanpassen naar onze wens, waardoor we alles hebben kunnen zien wat op onze wensenlijst stond! Van te voren hebben we vaak met de reisspecialist ter plaatse contact gehad. Leuk om van een Nederlander aldaar tips en tricks mee te krijgen voor de reis. Tijdens de reis was het persoonlijke contact ook heel goed geregeld met een app groep. Hierin kregen we bijvoorbeeld de bustickets. Heel handig en snel! Ook de dag dat we toch nog een extra excursie wilden hebben ze dit binnen nog geen 24 uur ter plaatse kunnen regelen. Heel fijn!
De reden dat we voor BetterPlaces hadden gekozen was het maatwerk wat ze leveren, maar vooral ook de mogelijkheid om bijzondere overnachtingen op te nemen tijdens de reis. Zo hebben we een hele bijzondere ervaring gehad in Chivay bij een lieve familie. Hier waren opeens geen toeristen meer, maar de vriendelijkheid, de kookkunsten en de overnachting leek wel op een 5sterren hotel! Dit hadden we nooit willen missen.
Doordat alles zo goed geregeld was en de extra's die we mee hebben mogen maken die we niet bij andere reisorganisaties hebben gezien zullen we zeker weer bij Better Places gaan boeken!

  • Algemeen 10
op 25 juni 2018 bestemming: Thailand / Bangkok rondreis, reisperiode: mei 2018

Een rondreis samengesteld naar onze wensen, alles perfect geregeld door Seb en Erik. In 14 dagen enorm veel gezien en ondernomen. Top vakantie!

  • Algemeen 10
op 24 juni 2018 bestemming: Peru, reisperiode: mei 2018

We hadden vooraf al een wensen lijstje gemaakt met plekken die we graag wilden bezoeken. Guido heeft hier met zijn team een mooi reisvoorstel van gemaakt. Dit betekende ook dat sommige wensen niet werden geadviseerd met een goede reden, en dat het logistiek erg goed in elkaar zat, zodat we een zorgeloze vakantie konden hebben. Belangrijke rol hierin speelde het privé vervoer en de privé gidsen die allen punctueel op tijd arriveerden.
Een grote wens van ons was om bij een lokale familie enkele dagen te verblijven. Dit was uitstekend geregeld, en het was een erg lieve familie.
Het was prettig om via de groepsapp te kunnen communiceren. Er was altijd iemand van het team bereikbaar.

  • Algemeen 10
op 21 juni 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: mei 2018

Jaren lang hebben wij onze vakanties volledig zelf geregeld. Sinds vorig jaar leggen we toch maar wat van te voren vast. Dit jaar wilden we naar Costa Rica en Nicaragua. Onze ideeën voorgelegd aan 3 organisaties, waaronder Better Places. Het eerste voorstel van Better Places zat al snel in onze inbox, inclusief een paar suggesties voor wat wijzigingen. Helaas konden we de auto niet mee nemen naar Nicaragua en moesten we gebruik gaan maken van allerlei transfers....dat betekent voor ons "weg vrijheid". Dus besloten het Nicaragua deel maat te laten vallen. De dames van Better Places pikten dat snel op en kwamen dezelfde dag nog met een nieuw voorstel. Na nog wat kleine aanpassingen was ons reisplan compleet. Het reisvoorstel van Better Places wordt elektronisch aangeleverd, dus geen papieren rompslomp meer. Alles in een App op je telefoon, vouchers, navigatie, eetsuggesties...En tijdens de reis bleek het allemaal te kloppen.....een heerlijke vakantie gehad dankzij de vriendelijke, persoonlijke en professionele assistentie van de dames van Better Places.

  • Algemeen 10
op 18 juni 2018 bestemming: Jordanië, reisperiode: mei 2018

Jordanië als land is prima meegevallen en voldeed ruimschoots aan de verwachtingen. De reisbegeleiding was goed, de chauffeurs waren stipt op tijd en het vervoer was comfortabel. Enig minpunt het voortdurend moeten stoppen aan "souvenir winkels", voor zogenaamde rustpauzes voor de chauffeurs. Het reisprogramma was goed ik elkaar gestoken, doch een zandstorm heeft wel wat roet in het eten gegooid. Van enige wijziging van het programma of hulp was er dan weinig sprake. We hebben zelf dan maar onze reis omgeboekt. Maar ondanks deze kleine domper was de reis een succes en absoluut aan te raden

  • Algemeen 7
op 16 juni 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: mei 2018

Ik kan niks noemen wat niet goed was. De communicatie vooraf verloopt erg soepel: er wordt snel geantwoord op vragen, adviezen worden gegeven en voorstellen worden aangepast naar wensen.
Tijdens de reis zelf was het erg makkelijk via WhatsApp contact hebben.
De reis zelf was perfect. Goede hotels, op mooie locaties en top activiteiten.
Ik zal mijn volgende reis zeker weer door Better Places laten organiseren!

  • Algemeen 10
op 11 juni 2018 bestemming: Peru, reisperiode: mei 2018

Normaal gesproken regelen en organiseren we onze reis het liefst helemaal zelf. Maar omdat we een aantal specifieke dingen wilden én toch wat beperkte tijd hadden hebben we Better Places gevraagd een deel van onze reis te regelen. Dat hebben ze perfect gedaan. De suggesties die Guido deed waren heel goed. Mooi maatwerk. De organisatie was perfect geregeld. Alles klopte! We hoefde nergens meer over na te denken. De gidsen die we hadden waren prima. Leuke mensen! Het logeren bij een gastgezin was heel speciaal. De overige overnachtingsplekken waren ook goed uitgekozen.
De communicatie vooraf met de mensen van Beter Places was helder, maar ook tijdens de reis waren Guido en zijn Cusco-team altijd bereikbaar. Ze reageerden altijd supersnel. Ook heel fijn was de zorg en ondersteuning die geboden werd, toen een rugzak werd gestolen. (je gelooft het niet, maar de Peruaanse politie vond een deel terug...;-) Kortom, dank voor het regelen en voor de geweldige organisatie.

  • Algemeen 10
op 9 juni 2018 bestemming: Jordanië, reisperiode: april 2018

Better Places werkt samen met lokale reisagenten, waar je direct contact mee hebt. Heel prettig. Wij hadden voor onze Jordanië reis contact met Elena, een zeer behulpzame, vriendelijke en betrokken vrouw. We hebben haar laten weten welke plekken we wilden bezoeken en wat voor soort vakantiegangers wij zijn. Zij heeft een prima voorstel voor ons gemaakt, perfect passend bij onze wensen. Onze vakantie was fantastisch.

  • Algemeen 10
op 6 juni 2018 bestemming: Ecuador / Galápagos Eilanden, reisperiode: april 2018

Prima geregeld door Better Places en René. Prachtige reis door het mooie Ecuador en Galapagos eilanden met gezellige accomodaties.

  • Algemeen 9
op 3 juni 2018 bestemming: Peru, reisperiode: april 2018

Een bijzondere reis in Peru, het zuidelijk rondje. Wisselend landschap; van woestijn t/m jungle, heel apart. Gastvrije gastgezinnen, waarbij je alle gelegenheid krijgt om hen te leren kennen, te proeven van hun uitstekende kookkunsten. De gastgezinnen zijn zo trots op Guido en Agnes! Uitstekende gidsen; allemaal even lief, aardig en zeer kundig. Zelfs bij ziekte kwamen zij persoonlijk langs om het 'anders'; beter voor jou te doen. Zij beheersen het Quechua en geven een heldere interpretatie, zodat je bijna alles te weten krijgt van de Inca-cultuur. De reis voldeed precies aan onze verwachting. Deze is samen met ons zorgvuldig voorbereid. Altijd stonden de juiste mensen op de juiste plek klaar voor ons. Onze complimenten aan Guido en Agnes. Altijd even enthousiast, samen met het team in Cusco. Altijd een vriendelijk woord op de App en zonodig via telefoon. Wij wensen iedereen die ook gebruik maakt van Better Places( Guido, Agnes en alle gidsen), evenveel plezier als dat wij hebben gehad. Nu nog lang nagenieten van alle verhalen, foto's en filmpjes die wij vanuit Peru mee hebben genomen.

  • Algemeen 10
op 31 mei 2018 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: mei 2018

Terug van ruim 4 weken vakantie in Costa Rica kunnen we niet anders dan grote waardering uitspreken voor de fantastische organisatie van Better Places, en in het bijzonder de lokale vertegenwoordiger. De dames van deze organisatie verdienen alle lof voor de snelle en accurate wijze waarop alles is georganiseerd en de snelle reacties op al onze vragen...Vier weken onderweg en alle afspraken en regelingen klopten. Prima hotels, leuke excursies en de persoonlijke aandacht op de verjaardag van onze kleinzoon was klasse. Better Places blijft in beeld voor onze reizen in de toekomst....

  • Algemeen 10
op 31 mei 2018 bestemming: Georgië / Rondreis, reisperiode: mei 2018

Alles was zeer goed georganiseerd door de plaatselijke reisspecialist (Mari). Tot in de puntjes verzorgd en ook tijdens de reis persoonlijk contact!

  • Algemeen 10
op 31 mei 2018 bestemming: Bhutan / rondreis, reisperiode: april 2018

We zijn nu voor de derde keer op pad geweest met Better Places. Dit keer was de reisbestemming Bhutan. En wederom was het een prachtige ervaring. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Een gids die ontzettend veel wist te vertellen over zijn land, de cultuur maar ook de natuur, een chauffeur die echt safe reed. Wij zijn vanaf Guwahati naar oost-Bhutan gereden waar we aan de grens werden verwelkomd door Darjay en Chador (gids en chauffeur). Het eerste onderkomen was volgens de beschrijving van Jan (van Better Places) eenvoudig. Wat heet eenvoudig? Als je het vergelijkt met de andere onderkomens dan klopt dat, maar het is - ook naar westerse maatstaven - een prima onderkomen.
Van daar uit zijn we in 2 weken van oost naar west door het land getrokken. Veel mooie dzongs en tempels gezien. Adembenemende natuur. Onderweg op een mooie plek stoppen voor een kop thee of koffie. En de heren hadden daar altijd weer iets lekkers bij georganiseerd. Op ons verzoek ook vaker geluncht in local guesthouses.
En als de kans zich voordeed "gebeurtenissen onderweg" gezien en beleefd. Voorbeeld: we reden ergens langs een tempel en daar bleek een ceremonie aan de gang. Gaan kijken, mee de tempel is. De mantra's die gereciteerd/gezongen werden over ons heen laten komen. Gedeeld in de boterthee en rijst die aan de monniken werd gegeven.
Thimpu ervaar je na die 2 weken als een drukke stad (van 50.000 inwoners!) Is toch wel apart als je je dat realiseert, komend uit een van de dichtbevolkste landen ter wereld.
Aansluitend hebben we nog een trekking gemaakt van 1 week. Een aanrader!!! Onze gids liep mee. Verder een kok, een manusje van alles en een horse-man (6 paarden voor onze bagage, de tenten en het eten). In die week de korte Jomolhari hike gedaan. Niet helemaal de officiele route kunnen lopen tgv sneeuwval. Dus een hoger gelegen pas was niet te doen. Het is wel heel bijzonder om 's ochtends gewekt te worden (met een kop warme thee in de tent) en dan te zien als je je hoofd uit de tent steekt dat er meer dan 10 cm sneeuw ligt.
Deze tocht is goed te doen, als je maar niet te snel loopt. Een groot deel loop je boven de 4000 meter, dus de lucht is ijl. Wij hadden niet het beste weer, maar het was een prachtige ervaring.
Leuk is - als je eenmaal weer beneden bent - de chauffeur je staat op te wachten met in de auto een lekker drankje en taart. Als beloning voor het volbrengen van de hike.
Dat Bhutan het land is van "het bruto nationaal geluk" hebben we ervaren. Better Places in de persoon van Jan, had in onze beleving zorg gedragen voor een mooie reis met zeer deskundige begeleiding!!

  • Algemeen 10
op 28 mei 2018 bestemming: Jordanië, reisperiode: mei 2018

Jordanië is een heel mooi land, met ontzettend vriendelijke mensen en waar je heel makkelijk zelf kan rondreizen / rijden met je (huur)auto. Zelf hebben wij een rondreis gedaan met o.a. Amman, Jerash, 2 dagen Jerusalem, Dana, Petra, Wadi Rum en de dode zee. Jordanië stond al lang op ons verlanglijstje, we hadden wat twijfels vanwege de onrust in het midden oosten. Na goede verhalen te hebben gehoord van vrienden, hebben we dit jaar besloten om gewoon te gaan. Achteraf bleek dat die twijfels nergens voor nodig waren, in Jordanië voelde we ons nog veiliger dan wanneer je in Nederland bijvoorbeeld Amsterdam bezoekt.

We hadden gekozen om een van de voorbeeldreizen die op de website staan aan te vullen / aan te passen (o.a. door 2 dagen Jerusalem toe te voegen). Elena heeft ons hier erg goed bij geholpen. Ze heeft al onze vragen steeds heel uitgebreid beantwoord, tips geven en reageerde altijd heel snel. Ook gedurende de reis heeft Elena contact met ons gehouden om na te gaan of alles helemaal naar wens verliep. Onze reis is super goed verlopen en alles was perfect geregeld. Voor ons was de reis met Better Places naar Jordanië dan ook zeker een aanrader!

  • Algemeen 10
op 27 mei 2018 bestemming: Cuba / Havana, reisperiode: april 2018

Peroonlijke benadering op maat bij samenstellen reisprogramma.
Contact met deskundige bij Better Places verliep via erg korte lijnen.
In Cuba klopte alles wat we hadden afgesproken tot in de puntjes .
Casas particulares/hotels waren prima.
Programma gaf ons voldoende vrijheid en geen zorg over auto en overnachtingen.

  • Algemeen 9
op 27 mei 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: mei 2018

Om ons 10-jarig huwelijksjubileum te vieren, wilden we met ons gezin ruim twee weken naar Thailand. Van tevoren hadden we globaal een route uitgestippeld en deze naar Seb, de lokale agent van Better Places in Thailand, gemaild. Samen met hem hebben we de reisroute en excursies nader bepaald. De communicatie verliep heel soepel en Seb reageerde steeds snel op onze (veranderde) wensen. Daarbij luisterde hij echt naar wat we wilden en deed hij mooie, passende suggesties. Na het boeken bracht hij ons direct op de hoogte wanneer er bijvoorbeeld vluchtwijzigingen waren.
Toen de reis aanbrak, werden we vanaf de luchthaven van Bangkok opgehaald door een taxibusje en deze bracht ons eerst naar het kantoor van Seb. Daar kregen we wat te drinken en werd de reis nog eens met ons doorgenomen. Seb was ook in levenden lijve heel prettig in het contact en vertelde ons alle van belang zijde zaken. Daarna zijn we naar ons hotel in Bangkok gebracht en kon onze rondreis door Thailand beginnen. We hebben van A tot Z genoten! Niet in de laatste plaats doordat werkelijk alles zo goed geregeld was; alles klopte. Chauffeurs / gidsen waren (ruim) op tijd, alle boekingen waren goed geregeld en alles sloot perfect op elkaar aan. We hebben een supervakantie gehad en zullen zeker opnieuw Better Places inschakelen bij een volgende rondreis!

  • Algemeen 10
op 26 mei 2018 bestemming: Jordanië / ind. rondreis, reisperiode: mei 2018

BetterPlaces.nl heeft een perfect individuele rondreis met Engels sprekende chauffeurs georganiseerd voor ons. Al onze wensen zijn in aanmerkingen genomen, wandelen in de natuur, Dode zee, meerdaags bezoek aan Petra, kamelen tocht in Wadi Rum en snorkelen in de Rode Zee. Waar nodig kwam de landenexpert (Elena) met nuttige aanbevelingen of alternatieven. Mooie schone hotels en ook de bedoeïen tenten voldeden volledig aan onze verwachtingen. Ook tijdens ons verblijf goed contact en waar nodig extra advies ontvangen van de betterplaces.nl, bijvoorbeeld aanpassing van aanvangstijd van activiteiten in verband met temperatuur. Kortom zeer tevreden over betterplaces.nl

  • Algemeen 10
op 22 mei 2018 bestemming: Guatemala / rondreis, reisperiode: april 2018

De voorbereiding van de reis liep via het internet en was vlot. Vragen werden vlug beantwoord. Zoals gepland werden wij netjes en op tijd opgehaald door ons privévervoer. De geplande rit van de hoofdstad naar Antigua duurde al vlug 2uur ipv 1uur, onze eerste kennismaking met het verkeer in Guatemala. Onze eerste slaapplaats was een posada in Antigua. De posada zag er leuk uit maar de kamer was hier wel echt klein. We konden er amper een koffer in kwijt. Het ontbijt werd ook in een andere posada geserveerd, twee blokken verder. Hiervoor hadden we ook bonnetjes nodig. Wij hadden Petra gevraagd bij elke overnachting ontbijt te bestellen wat ze ook heeft gedaan. Bleek echter dat wij het ontbijt tweemaal niet konden nemen door een uitstap of door een transit. Dergelijke zaken kunnen makkelijk vermeden worden dacht ik toch? Antigua is een heel leuke stad om te wandelen en te relaxen. Wij gingen ook de Pacaya vulkaan op. Een heel leuke tocht maar absoluut niet te onderschatten. Sommige stukken waren echt wel stijl. Een wat oudere wandelaar in onze groep had last van beide knieën en werd door de groep en de gids lange tijd achtergelaten. De volgende dag bezochten wij de markt van Chichicastenango. Ondanks het kleurrijk schouwspel in de drukke straatjes stelden wij hier vast dat veel afgestemd was op het toerisme, toch een leuke ervaring. Na opnieuw een langere rit als voorzien kwamen we terug in Antigua. De volgende bestemming was Panajachel. Dit vonden wij een topbestemming. Ook Posada de los Volcanes was een super leuk hotelletje: locatie, inrichting, bed,ontbijt en service waren super. Spontaan werden flesjes koel water aangeboden en het personeel sprak goed Engels. Wij boekten hier zelf een toer naar de dorpjes van het meer. Daarna gingen we op logement bij een gastgezin in Xela. Wij werden door de transitbus afgezet op een verkeerd adres maar Petra is ons dan komen ophalen. Het gastgezin was zeer vriendelijk, graag had ik samen met hen aan tafel gezeten maar ik vermoed dat de taalbarrière hier parten speelde. Xela is weer een andere stad en zeker een bezoek waard ook de bronnen van Fuentas Georginas waren leuk. De volgende dag stond ons opnieuw een lange rit te wachten naar Lanquin. deze lange rit hebben wij gedaan in een vol busje (ook de opklapstoeltjes). Het busje was aftands (niet de eerste keer), de weg naar de bestemming vreselijk. Het verblijf zag er veel belovend uit en lag langs de rivier. De kamer was heel basic en wij hadden lawaaierige buren. Ons bed was eigenlijk erbarmelijk maar de volgende dag hadden wij een toffe dag,.. 's Morgens werden wij opgehaald om Semuc Champey te bezoeken. Een hoogtepunt die wij hadden aangestipt. In de grotten (met de kaarsjes) ging het echter verkeerd. Ondanks speciale antislipschoentjes gleed ik uit en moest ik naar het ziekenhuis met een ontwrichte vinger. De tocht door de grotten is niet zomaar een wandeling door een grot door water. Er moet geklauterd worden, gesprongen in water in het donker, gezwommen. Op veel plaatsen is het smal en onduidelijk wat er je te wachten staat. Eén ding is zeker: je hebt beide handen nodig. Toen ik erin geslaagd was de grot uit te komen, zei de gids mij dat ik niet de eerste was die dit overkwam! Indien dit zo is, is het dringend tijd dat hun concept aangepast wordt. Deze tocht is vol risico's, gevaarlijk en is geen meerwaarde voor een rondreis. Terug in de lodge hebben ze geholpen met mijn bagage. Verder heeft het management van het verblijf eigenlijk niets gedaan, er is geen enkele compensatie aangeboden voor de verloren nacht met ontbijt, zelfs een glas water voor aanvang van de rit naar het ziekenhuis werd mij niet aangeboden. Heel triestige mentaliteit! Petra had voor betalend transport naar een ziekenhuis in Coban gezorgd (rit van 5uur) alsook voor een nieuwe slaapplaats (met kleine korting). Petra heeft ons hier goed geholpen en ook de plaatselijke dokter was zeer begaan met onze situatie. Het incident heeft ons uiteindelijk toch wel wat gekost en heeft de beoordeling over de reis beïnvloed. Dit had vermeden kunnen worden indien wij beter werden begeleid en geïnformeerd. De volgende dag hadden wij terug een lange rit naar Flores opnieuw in een stampvol, oncomfortabel busje. De chauffeur vloog hier door het berggedeelte om dan tweemaal een halfuur halt te houden aan een bureau waar allerhande tickets te verkopen. Ik vroeg hier om ons eerst af te zetten aan ons hotel en kreeg als antwoord dat ik dan maar privetransport had moeten bestellen. Deze klacht werd aan Petra doorgegeven en werd behandeld maar uiteindelijk hadden wij hier zelf niet zoveel aan. Flores is een toffe bestemming en Tikal een hoogtepunt. Wij hadden hier goed transport en een professionele gids! De volgende bestemming was Rio Dulce. Een prachtig gelegen Hacienda aan het water, super. Ons werd verteld dat we ons naar de overkant van de straat moesten begeven naar Bruno's cafe om een hotelbootje te laten komen. Bruno's cafe ligt eigenlijk onder de brug een eindje verder op, dus moesten wij dit even vragen aan een local. Hier boekten wij zelf een boottocht naar Livingston. Dit vinden wij een aanrader, zeker om de caraïbische sfeer eens op te snuiven. Leuke twee dagen! De volgende transit moesten wij nemen met een luxetransitbus. Wij werden hierover toch niet zo goed over ingelicht. De bus bleek een uur later te vertrekken, stopte regelmatig langs de weg en vlak voor het binnenrijden van de hoofdstad moesten wij overstappen op een kleinere bus en werd de bagage nageleverd. Deze hadden wij nodig om nog een volgende bus te nemen naar Antigua, onze volgende bestemming. Indien over dergelijke gang van zaken niet of verkeerd ingelicht wordt, ervaar je dergelijke transit als chaotisch en dit is niet prettig als je op vakantie bent. Ook blaast de AC op dergelijke bus 100%. Wij hadden er genoeg van en regelden een taxi richting Antigua ook omdat we, vermoed ik, ook niet voor de deur gingen afgezet worden in Antigua (niet zo evident in deze stad rondlopen met koffers). Uitgeput en beiden snipverkouden....Het laatste stuk van onze reis verbleven wij in Monterrico aan de Stille oceaan. Hier valt er eigenlijk bitter weinig te beleven. Zwemmen in de zee is veelal onmogelijk door stroming en golven en het stadje stelt niet veel voor. Het hotel Atelie del mar heeft wel een supermooi en goed zwembad en tuin. Het eten viel in deze prijsklasse tegen. De steak die ik kreeg was de kleinste van heel onze trip, het ontbijt schamel en inspiratieloos, de cocktails een ontgoocheling, dit in het land van beef en rum! Wij twijfelden om Belize aan te doen omdat we dan een nieuwe lange transit voor de boeg hadden maar misschien zijn er wel eenvoudigere verbindingen bvb met de boot via Livingston. Deze mogelijkheid werd ons niet voorgeschoteld, jammer. De laatste dag werden wij keurig opgehaald door onze taxichauffeur maar we waren wel veel te vroeg in de luchthaven: 6uur voor boarding.. Over het algemeen waren wij tevreden over de reis ondanks het ongeval. Petra heeft ons geholpen maar vooral transits zorgen voor wrevel omdat geplande reistijden altijd worden overschreden of er wel wat anders aan de hand is. De busjes vonden wij bijna altijd oncomfortabel, soms wordt ook gewisseld van busje, enz. Wij vonden dat wij zeker hierover te weinig en soms onjuist werden ingelicht. Wij vroegen ons soms ook wel eens af of Petra een rondreis in dit land had gemaakt op dezelfde wijze; dan had ze ons toch veel meer details kunnen vertellen. Of werd hier bewust wat vlug over gegaan?

  • Algemeen 7
op 22 mei 2018 bestemming: Indonesië / Flores/Komodo, reisperiode: april 2018

Wij hebben genoten van onze rondreis door Flores en Komodo. Via de mail heeft Emile ons heel goed en vriendelijk geholpen om de reis naar onze wens te krijgen. Eenmaal aangekomen op Flores was alles super goed geregeld. Wij hadden een ontzettend vriendelijke chauffeur die veel over het eiland vertelde en ons super heeft begeleid. Alle gidsen die wij gehad hebben op de excursies en boottocht waren wat dat betreft ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Flores is een heel mooi eiland echt een aanrader. Het meest hebben wij genoten van de 2 daagse boottocht naar Komodo en Rinca. Heel leuk om te overnachten op zo'n bootje.

  • Algemeen 10
op 18 mei 2018 bestemming: Ecuador / Cuenca, Banjos,Manta, reisperiode: mei 2018

Een 10 geven doe je niet snel. In dit geval geen twijfel. Alles perfect georganiseerd. Uitstekende contacten, snel en deskundig. Prachtige accommodaties , perfecte gidsen. Top. We reisden van Guayaquil naar Cuenca over de Andes. Onderweg een bezoek gebracht aan Cajas nationaal park met onze deskundig Engels sprekende Tourist Guide.
Van Cuenca naar Banos met een treinrit Devils Nose. Van Banos naar Manta , onderweg een bezoek aan Chilatoa meer . Vanuit Manta ons sponsor meisje ontmoet. Een onvergetelijke reis mede dankzij BETTER PLACES

  • Algemeen 10
op 17 mei 2018 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: mei 2018

We hebben vanaf het begin heel goed contact gehad met Liesbeth en Nadieh, we hebben aangegeven wat wij graag willen van een vakantie en zij hebben echt een goed voorstel gemaakt. We hebben een top vakantie gehad. Goeie service, kennis van het land is uitstekend en ze luisteren echt naar wat je wil. Ik zou het iedereen aanbevelen. Ik zou ook iedereen aanraden om naar de Bri Bri indianen te gaan, geweldig! Daar was better places ook de enige die dit in hun reisplan had aangeboden.

  • Algemeen 9
op 16 mei 2018 bestemming: Georgië, reisperiode: mei 2018

Reis goed aangepast aan eigen behoefte.
Zeer persoonlijk en snel contact. Ook in het land zelf.
Fantastische roadtrip naar wens gehad met onze eigen 4WD. Zeker een aanrader en zeker bij Better places.

  • Algemeen 10
op 16 mei 2018 bestemming: Jordanië / Rondreis, reisperiode: april 2018

Professionele en klantvriendelijke organisatie.
Flexibele (individuele) reisformules - 'tailor-made'
Persoonlijke service ter plekke van de lokale vertegenwoordiger

  • Algemeen 9
op 10 mei 2018 bestemming: Jordanië / Rondreis, reisperiode: april 2018

Via het internet kwam ik uit bij Better Places. Onze bestemming was al lang duidelijk voor ons; Jordanië. Nadat ik een offerte had aangevraagd en direct contact had met Elena is er een prachtige vakantie ontstaan. Ik heb zelfs nergens anders meer iets aangevraagd! Het contact was zo prettig. Elena luistert erg goed naar wat je wilt en waar ze ook maar kan voldoet ze aan je verzoek. Ze volgt je ongemerkt je hele trip en alles is erg goed geregeld. Ze is eerlijk, betrouwbaar en oprecht. Wij hebben Jordanië ervaren als een bijzonder mooi en gastvrij land. Overal wordt je welkom geheten en ze vinden het erg leuk dat je hun cultuur komt bezoeken. Ze zijn trots op hun land en terecht. Je waant je op vele plekken echt in een sprookje en het is een groot filmdecor waardoor je heen wandelt. Wat wij het meest bijzonder vonden was de wandeltocht van Little Petra naar Petra, wat een gave route is dit door de bergen en je wandelt Petra aan de achterkant binnen, heerlijk rustig en je hebt vele bezienswaardigheden bijna voor je alleen. En wil je The Treasury voor je alleen hebben, ga dan om 06.00! helemaal niemand! Als ik weer een bijzondere trip wil doen zal ik Better Places zeker benaderen. En over Jordanië kan ik maar een ding zeggen DOEN!

  • Algemeen 10
op 10 mei 2018 bestemming: Jordanië, reisperiode: mei 2018

Onze reis naar Jordanië was onvergetelijk. Het is een prachtig land, je kan er heerlijk eten en de mensen zijn heel aardig.
Onze reisexpert Elena, van Better Places, had alles goed georganiseerd. Bovendien heeft ze tijdens de reis nog een aantal keer contact met ons opgenomen om te vragen of alles goed was. Dit vonden we heel fijn!
Ik zou het dan ook iedereen aanraden een reis bij Better Places te boeken. Het is fijn dat iemand met expertise over het land tips kan geven. Aan de andere kant heb je de vrijheid om zelf mee te denken over de invulling van je reis en je wensen in het programma te verwerken. Zo krijg je een reis die precies bij je past en waar je 100% van kan genieten!

  • Algemeen 10
op 4 mei 2018 bestemming: Indonesië / Flores, reisperiode: april 2018

Wat een prachtig eiland is Flores. Wij zijn nog steeds onder de indruk van de mooie natuur en de vriendelijke mensen. Flores biedt alles. Van mooie rustige stranden, de vulkaan Kelimutu, bergen, traditionele dorpen, prachtige eilandjes tot mooie snorkelplekken. Wij hebben ook genoten van de autoritten vanwege de indrukwekkende omgeving. Maar het meest hebben wij genoten van de boottocht bij Riung en de boottocht van 2 dagen naar pulau Rinca, Komodo en Padar. Alles was super goed geregeld via Emile van Better Places. Heel prettig e-mailcontact gehad met als eindresultaat een goed en divers programma. De chauffeur die wij hadden gedurende onze reis was top.

  • Algemeen 10
op 1 mei 2018 bestemming: Peru, reisperiode: april 2018

Perfect uitgewerkt reisvoorstel, heel fijn om sfeervolle hotelletjes af te wisselen met overnachten bij locals die trots zijn op hun (agrarische) werk. Mooi om zowel droge kunststreek, als Andes, als oerwoud in programma te hebben . Opbouw heel goed. Soms wat lang reizen maar we wilden dan ook veel zien. Goede communicatie met team en problemen worden snel opgelost. Duurzaamheid komt overal terug, ook zorg voor kinderen in doelstelling accomodatie op twee plekken. Was fantastische reis samen net mijn volwassen zoon, dank aan team Guido!!
Jose en Elmer

  • Algemeen 9
op 24 april 2018 bestemming: Suriname / Paramaribo en binnenland, reisperiode: maart 2018

Wat een geweldig goed georganiseerde en begeleide reis naar een prachtig land. Geheel naar onze persoonlijke wensen georganiseerd en alles was tot in de puntjes geregeld. Tevoren zeer uitvoerig geïnformeerd over de reis, wat we allemaal nodig hadden en mee moesten nemen voor elk onderdeel. Klopte exact. Vooral hulde aan Sharoma van Better Places/Waterproof Tours, op de achtergrond regelde en corrigeerde ze zaken zonder dat we daar ook maar iets van merkten. Ook de diverse gidsen die ons begeleidden waren geweldig, wat een aardige mannen en een mooie gesprekken hebben we met ze gehad, vol trots lieten ze hun prachtige land zien. Een aanrader.

  • Algemeen 10
op 24 april 2018 bestemming: Jordanië, reisperiode: april 2018

Een geweldige rondreis gehad in Jordanië dankzij een goed samengesteld programma met zeer goede adviezen van Elena. Hierdoor hebben we onze tijd optimaal benut en was alles zeer goed geregeld. We hebben genoten van het contact met de lokale gidsen en met onze 'driver' die ons veel heeft verteld over het leven in zijn land. Downtown Amman was sfeervol. Ga de beste Falafal eten in restaurant Hashem, schuin tegenover het perfect gelegen Art Hotel. De woestijn Wadi Rum is betoverend mooi; geweldige jeeptocht van 6 uur (incl) lunch en overnachting in een kamp. Een ander hoogtepunt was de uitdagende Siq Trail. Een fantastische hike in Dana en bijzonder om in de Dode Zee te liggen. En natuurlijk Petra.... we wandelden van little Petra naar the Monastry, zeer mooie wandeling! Daarnaast hebben we heerlijk gegeten en ons verbaasd over de vriendelijkheid en relaxtheid van de bevolking. April was al behoorlijk warm. Een week vol highlights die we aan iedereen kunnen aanbevelen met Better Places!!!

  • Algemeen 9
op 16 april 2018 bestemming: Mexico / Yucatan, reisperiode: april 2018

Super rondreis gehad in Mexico! Het was voor ons gezin - met 2 jongens van 9 en 12 jaar - de ideale combinatie van cultuur (Maya sites), avontuur (kajak in Bacalar, commando parcours in de jungle, boottocht bij Holbox) en relaxen aan het strand (Playa del Carmen, Holbox).

  • Algemeen 9
op 13 april 2018 bestemming: Jordanië, reisperiode: april 2018

Ik heb mijn zoon bezocht in Amman en daarna samen met hem een week door Jordanië gereisd. Met Elena, de reisspecialiste ter plaatse, had ik vooraf een heel fijn (mail)contact over het samenstellen van deze persoonlijke reis. Ze voelde goed aan wat ik wilde en heeft het reisplan tot in de puntjes verzorgd. Vanaf aankomst op het vliegveld tot de dag van vertrek heeft ze dagelijks even telefonisch contact gezocht; met oprechte belangstelling informeerde ze of alles naar wens verliep en indien nodig heeft zij op de achtergrond nog zaken geregeld. Ze weet waar ze het over heeft. Het was erg prettig om te weten en te ervaren dat zij betrokken reageerde. Mede daardoor heb ik een hele fijne tijd gehad in Jordanië: een prachtig land vol historie. Ik kijk met veel plezier terug op deze reis.

  • Algemeen 10
op 12 april 2018 bestemming: Bhutan, reisperiode: maart 2018

Na een reis naar Nepal in 2016 kozen we voor de tweede keer voor Better Places om deze keer Bhutan te bezoeken. Het concept om via iemand ter plaatse die het land goed kent de reis samen te stellen is ons weer prima bevallen. Er zaten heel wat afhaal momenten in omdat we via Delhi een dag later naar Guwahatti vlogen en van daaruit met de auto naar het oosten van Bhutan werden gebracht. Telkens was chauffeur, Hotel enz prima geregeld. Dwars door Bhutan van oost naar west in twee weken is een ongelooflijke ervaring geweest. Met geen ander land te vergelijken. Boeddhistische festivals, dzongs en schitterende natuur. Fijne accomodaties in lodges en hotels. Tussendoor werd de vinger aan de pols gehouden door Jan, (waarmee we de reis via mail hadden samengesteld) of alles naar wens was.
Ik denk dat er een derde keer komt om met Better Places op stap te gaan.

  • Algemeen 10
op 7 april 2018 bestemming: India / Rondreis, reisperiode: maart 2018

Vanaf het eerste contact was alles zeer persoonlijk en zo is de reis ook samengesteld. Bij aankomst werden we opgewacht door Maaike en Chuda welke vervolgens continue bereikbaar waren voor vragen.
De rondreis voelde goed en betrouwbaar aan doordat het persoonlijk was zoals de gidsen en de privé chauffeurs. Je bent uiteindelijk toch in een land ver weg dus dat maakt het zeker fijn.
Alles was gewoon prima geregeld en nemen Better Places zeker in overweging bij een volgende reis.

  • Algemeen 8
op 5 april 2018 bestemming: Suriname, reisperiode: maart 2018

Fantastisch land en fantastische trips gedaan, ingevuld door Better Places maar rekening gehouden met onze wensen en alles was strak geregeld, geen onduidelijkheden, alle afspraken zijn nagekomen, fijne, kundige gidsen gehad, goede chauffeurs, fantastische koks en heel prettige onderkomens en slaapplekken

  • Algemeen 10
op 28 maart 2018 bestemming: Suriname / rondreis, reisperiode: maart 2018

Wij zijn 19 dagen in Suriname geweest en hebben volop genoten. Vooral de opbouw van de reis was heel goed. Begonnen in Paramaribo, fietsend naar Frederiksdorp,daarna Galibi, Danpaati en Kabalebo bezocht. daartussen wat "vrije tijd" in Paramaribo. Een onbezorgde vakantie , het vervoer, de accomodaties, tripjes , alles was tot in de puntjes geregeld.
We zullen Better Places zeker aanbevelen bij mensen die op deze manier een reis willen plannen!!!

  • Algemeen 9
op 25 maart 2018 bestemming: Suriname, reisperiode: maart 2018

Prachtige reis gemaakt, op maat samengesteld door Lizet, de lokale reisspecialist in Suriname. We zijn zeer tevreden over het contact met Better Places, het maatwerkprogramma en natuurlijk de uitvoering van het programma. Allemaal prima verzorgd. Aanrader!

  • Algemeen 10
op 14 maart 2018 bestemming: Myanmar / Yangon, reisperiode: februari 2018

Onze reis was subliem georganiseerd. Door Better Places werden we in contact gebracht met een lokaal reisbureau (RiverMekong). Met Nwai hebben we via Skype en mailcontact onze reis goed kunnen voorbereiden. Vervolgens was de ontvangst lokaal hartverwarmend. En klopte werkelijk alles wat we met Nwai hadden afgesproken. Zelfs toe we gedurende onze reis nog iets wilden wijzigen werd dat zonder problemen veranderd. We hebben een schitterende herinnering overgehouden aan deze reis, hulde voor Better Places en RiverMekong.

  • Algemeen 10
op 14 maart 2018 bestemming: Jamaica, reisperiode: maart 2018

Dit is de 2e x dat ik via Betterplaces reis, en ik wil niet anders meer. Wat een fantastische persoonlijke service. Heerlijk ook bij de locals thuis

  • Algemeen 10
op 13 maart 2018 bestemming: Ethiopië / Gondar, Bahir Dahr, reisperiode: februari 2018

Fantastisch programma samengesteld perfect afgestemd op onze wensen

  • Algemeen 9
op 11 maart 2018 bestemming: Colombia, reisperiode: januari 2018

Graag hadden we net als vele anderen met een positieve recensie gekomen, maar helaas zou die niet op zijn plaats zijn voor onze Colombia reis. Aangekomen in de Colombia kregen we direct een mail van onze Better Places tourguide Eddy, die aangaf dat door stakingen van piloten onze binnenlandse vluchten tot 2x toe een halve dag extra zouden gaan kosten en dat op beide dagen een tussenlanding in Bogota moest worden gemaakt (dit was aanvankelijk 1x). Een dag later toch maar even een mail naar Eddy gestuurd waarin we aangaven dat we 2x een halve dag vertraging, inclusief lange wachttijd op het vliegveld van Bogota niet heel netjes vonden. Aangezien de eerste vluchtdag voor de deur stond hebben we aangegeven dat we begrepen dat het wijzigen van de vluchten van Bucaramanga naar Armenia wellicht lastig werd, maar dat voor de vlucht van Medellin naar Santa Marta toch nog wel iets mogelijk moest zijn. In een reactie via de mail gaf Eddy aan een zo goed mogelijk alternatief te organiseren, iets waar Better Places voortdurend intensief mee bezig is.
Echter, 5 minuten googlen op vluchten leverde ons voor beide vluchtdagen aanzienlijk betere opties op. Dit heb ik vervolgens netjes geappt naar Eddy, inclusief print screens van de vluchtdata en –tijden. Eddy’s reactie is tot op heden uitgebleven, ondanks dat hij het bericht gelezen heeft. Ik kan niet anders vermoeden dan dat het financiële aspect hier zwaarder woog dan klanttevredenheid. Er is dus ook geen wijziging geweest voor de 2e vluchtdag. Gevolg hiervan was dat we pas laat op de dag in Santa Marta landden en dwars door de regen en bliksem in het pikkedonker in een bootje naar onze cabana werden gebracht. Niet heel erg prettig aankomen. De volgende dag zagen we pas hoe de omgeving eruit zag. Eerlijk is eerlijk, de chauffeurs, gidsen en hotels waren allemaal keurig voor elkaar, maar het serviceniveau door de Nederlandstalige reisleider was zwaar onder de maat. Een flinke smet op onze reis.

  • Algemeen 4
op 9 maart 2018 bestemming: Suriname / Paramaribo, reisperiode: februari 2018

Het was de eerste verre reis voor ons als gezin. (2 kinderen 7 en 9 jaar) We hadden voor Suriname gekozen vanwege de taal en de natuur/jungle.
Wat een fantastisch land! Better Places had een reis gemaakt met heel ons wensenlijstje er in verwerkt. De gidsen, taxi-ritjes, excursies waren allemaal op tijd en door super leuke mensen gedaan. Het netwerk van Better Places in Suriname is erg goed en daardoor voelde het land als een warm bad voor ons. Aanrader!

  • Algemeen 9
op 7 maart 2018 bestemming: Jordanië, reisperiode: februari 2018

Twee weken zijn wij door Jordanie getrokken.Met behulp van de locale reisexpert Elena hebben we onze reis samengesteld. Transfers waren goed geregeld en de hotels aan onze wensen aangepast, zeker het Ecolodge in Feynan mag je niet missen.Tijdens je reis kun je met al je vragen bij Elena terecht..zij is altijd bereikbaar. Betterplaces maakt waar wat ze beloven!

  • Algemeen 10
op 5 maart 2018 bestemming: Cuba / rondreis, reisperiode: november 2017

Voorafgaand aan de reis, hebben we goed overleg gehad met BP in Nederland over een evenwichtig pakket aan bestemmingen. Dat pakte heel goed uit. De (8) casas particulares waar we verbleven,waren gevarieerd en allemaal schoon en met buitenruimte. De eigenaren gastvrij en vriendelijk. De transfers prima geregeld en van de gidsen in Havana en Trinidad hebben we veel opgestoken.

  • Algemeen 9
op 3 maart 2018 bestemming: Tanzania / Serengeti, Ngorongoro Crater, Tarangire National Park en Zanzibar, reisperiode: februari 2018

Wij hebben genoten van een bijzondere safari reis en daarna een verblijf op Zanzibar. Onze Reis expert heeft ons ontzettend goed geholpen met het samenstellen van onze reis en tijdens de safari hebben we het getroffen met een geweldige gids. Kortom een reis om nooit meer te vergeten.

  • Algemeen 9
op 28 februari 2018 bestemming: Chili / Patagonië, reisperiode: januari 2018

Dankzij de perfect georganiseerde reisonderdelen: bustickets, ferrytickets , huurauto, vliegtickets en accomodaties, hebben wij onze aandacht kunnen richten op de prachtige omgeving.

  • Algemeen 9
op 28 februari 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: februari 2018

Individueel reizen is fantastisch. Je kan gaan en staan waar en wanneer je maar wil. Samen met de mensen die het land door en door kennen, kan je je reis samenstellen. We kunnen zelf onze wensen kenbaar maken en zij vertellen je of dit de moeite en/of mogelijk is. Zij werken ook samen met plaatselijke kantoren, zodat deze mensen hier ook iets op kunnen verdienen. Bij onverwachte omstandigheden of problemen kan je hen altijd bereiken en wordt je zo vlug mogelijk geholpen. Ook doordat er geen uurverschil is.

  • Algemeen 10
op 26 februari 2018 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: januari 2018

Voor de eerste keer op reis geweest met Better Places in Zuid-Afrika en op basis van onze wensen werd door een van hun experts een op maat gemaakt reisplan samengesteld. Het was een prachtig uitgestippelde route met onderweg geweldige en kleinschalige accommodaties. We hebben enorm van genoten en kunnen Better Places zeker aanbevelen.

  • Algemeen 9
op 24 februari 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2018

Goed georganiseerd, flexibele mensen, mooie plekjes. Groot voordeel is dat je contact op kunt nemen ter plekke voor vragen en problemen.

  • Algemeen 9
op 23 februari 2018 bestemming: Egypte / Luxor, reisperiode: februari 2018

Als je wilt dat een team van mensen alles perfect regelt dan is Better Places juiste adres. Goeie Chaufeurs, en uitstekende gidsen.
Het draait vaak om de kleinste details. Due zie je hier terug.

  • Algemeen 10
op 22 februari 2018 bestemming: Costa Rica / rondreiz, reisperiode: februari 2018

Voor het eerst op reis via Better Places. Ronduit schitterend georganiseerd via een lokale experte en Nederlandstalig. Alles meer dan prima in orde, en vooral op maat gemaakt. Door de juiste balans tussen activiteiten en rust, heeft het team van Better Places zeer juist ingespeeld op onze aangegeven wensen.

  • Algemeen 10
op 15 februari 2018 bestemming: Jordanië / Rondreis, reisperiode: februari 2018

Ik heb samen met mijn dochter een rondreis door Jordanie gemaakt en ik had mijn wensen aan Elena doorgegeven, zo wilde ik niet zelf rijden en kleinschalige accomodatie’s waarbij wij locatie belangrijker vonden dan sterren. Elena heeft het allemaal heel goed geregeld: de chauffeurs brachten ons van locatie naar locatie, kwamen precies op tijd en ‘s avonds belde Elena vaak om te informeren of alles naar wens was, gaf leuke tips voor restaurants in de buurt en maakte afspraken voor pick up de volgende dag. Mijn dochter en ik hebben genoten en als je een reis op maat wil samenstellen is better places een hele goede reis organisatie met een goede prijs kwaliteit verhouding . De persoonlijke aandacht van Elena maakte er een bijzondere reis van.

  • Algemeen 10
op 15 februari 2018 bestemming: Suriname / Paramaribo, reisperiode: januari 2018

In december 2017/januari 2018 hebben wij een individuele rondreis gemaakt georganiseerd door Beter Places. Het was prima georganiseerd.
Met name de opbouw van de reis dat wil zeggen de keuze van de locaties was prima. We zijn begonnen in Paramaribo en aansluitend op diverse plaatsen geweest in het binnenland. Prachtige resorts in heel mooi regenwoud. We hebben genoten !

  • Algemeen 8
op 14 februari 2018 bestemming: Nepal / rondreis, reisperiode: januari 2018

Opnieuw een geweldige reis

  • Algemeen 10
op 9 februari 2018 bestemming: Cuba, reisperiode: januari 2018

We hebben via Better places een rondreis geboekt naar Cuba, alles was prima geregeld, alle Casas particularis waren goed aangegeven en goed te vinden, ook alle tours die wij geboekt hadden waren prima geregeld, het viel ons op dat de mensen altijd stipt op tijd waren en meestal zelfs eerder.
als we 5 minuten stonden te wachten dan waren er altijd mensen die gingen bellen of de gids of taxi al onderweg was, het was een mooie indrukwekkende reis helaas viel het weer wat tegen maar daar kan niemand iets aan doen. als wij nog een verre reis willen maken dan zullen wij zeker Better Places weer alles laten plannen en reserveren, ze denken met je mee en alles was tot in de puntjes verzorgd.

  • Algemeen 9
op 8 februari 2018 bestemming: Ethiopië / Diverse, reisperiode: januari 2018

Reisspecialist Daniël beschikt allereerst over onwaarschijnlijk veel kennis van Ethiopië en levert 100% maatwerk. Bovendien heeft hij er een enorm netwerk opgebouwd en wordt omringd door een team van geweldige medewerkers. Dit alles heeft gezorgd voor een onvergetelijke rondreis vol (culturele) hoogtepunten. Het is dat ik geen 11 kan geven......

  • Algemeen 10
op 1 februari 2018 bestemming: Jamaica / Rondreis, reisperiode: november 2017

Een bijzonder( niet gevaarlijk ) land, door BP de juiste plekken gezien, op bijzondere plekjes geslapen ,leuke tripjes, heerlijk eten,enorm lieve en gezellige bevolking en natuurlijk de muziek wil zeker terug

  • Algemeen 10
op 23 januari 2018 bestemming: Costa Rica / Op 4 plaatsen, reisperiode: januari 2017

Alles was perfect op uur en tijd geregeld alle verblijven waren goed gemakkelijk is het contact via whatsapp tijdens De reis als je iets wil vragen

  • Algemeen 10
op 19 januari 2018 bestemming: Costa Rica / Tortuguero, Puerto Viejo, Sarapiqui, Arenal, Tenorio, Monteverde, Vergel de Punta Mala, Manuel Antonio, reisperiode: december 2017

Mijn partner en ik hebben een rondreis door Costa Rica gemaakt. We hebben in 3 weken tijd 9 verschillende hotels/plaatsen bezocht. Doordat de dames van Better Places in Costa Rica goed wisten welke activiteiten, lodges en bestemmingen bij onze voorkeuren aansloten, hebben we de reis van onze dromen gemaakt! Er was een goede mix van trips en tours die gereserveerd waren en 'vrije tijd' die we ter plekke nog konden invullen. Daarvoor gaven zij allemaal ideeën, maar ook ter plaatse kwam je goede tips tegen. Voor ons gold: zoveel mogelijk van de diverse natuur en wild genieten. We hebben gebieden van wetlands tot regenwoud, van nevelwoud tot vulkanen bezocht. We hebben alle vier de aanwezige apensoorten gespot, evenals bultruggen en dolfijnen, tapirs, slangen en nog veel meer! Doordat alle reserveringen bevestigd waren, konden we met behulp van de app zonder vouchers zo overal terecht. Ook de mogelijkheid om direct contact op te nemen met de organisatie vonden we erg prettig. Hierdoor hadden we geen hinder van het tijdsverschil van 7 uur (en geen kantooruren!). Niet dat we veel contact met ze hebben opgezocht: het was allemaal erg goed geregeld! Maar dat idee was wel heel fijn! Voor ons was het 3 weken echt 'Pura Vida'!

  • Algemeen 9
op 18 januari 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: december 2017

Wat hebben we genoten van onze privé rondreis door de regenwouden en langs de stranden van Costa Rica!! Samen met Liesbet (en Antoinette), de lokale reisexpert van Better Places hebben we deze reis samengesteld. De expert komt met een reisvoorstel op basis van je opgegeven voorkeuren. Vervolgens geef je zelf aan of je akkoord bent of dat je het reisvoorstel wilt aanpassen/verfijnen. Wil je meer strand of juist meer stad of meer regenwoud? Wil je extra activiteiten inplannen zoals natuurtochten, paardrijden, duiken of als Superman boven het woud zweven aan een kabel?
Alles is mogelijk en de reisexpert zal je zeker fantastische tips geven over plaatsen, activiteiten, restaurants etc..etc..
Wij hebben diverse malen tijdens onze reis gegeten in restaurantjes van de tips en die waren ronduit top! En Better Places maakt gebruik van een reisapp genaamd Trip Plans en dat werkt geweldig!! Al je gegevens van je reis en de routes staan erin (ook offline). Overal in Costa Rica is makkelijk Wifi te krijgen en als je dan je route download en opslaat, kan je gewoon offline navigeren. Vergeet niet alsnog een landkaart ergens te scoren, want dat blijft toch gewoon leuk om te zien waar je je bevindt!

  • Algemeen 9
op 18 januari 2018 bestemming: Indonesië / Java, reisperiode: oktober 2017

Rondreis Java, deels zelf georganiseerd en deel door Better Places, Emile. Emile heeft ons fantastisch geholpen. Een 10. Een rondreis door heel Java zou ik aan niemand meer aanbevelen. Vies, arm, heel druk verkeer, islam, aaneengeschakelde lintdorpen, overal scooters, diesel uitlaatgassen van vrachtauto's. Alles wat Better Places heeft georganiseerd was uitstekend, contact met Emile fantastisch. Emile is op de hoogte hoe wij de reis voorstellen te doen als we het over mochten doen. Ga zeker een volgende keer weer gebruik maken van Better Places.

  • Algemeen 7
  • Reisbegeleiding 10
op 17 januari 2018 bestemming: Guatemala / rondreis, reisperiode: december 2017

In december 2017 / januari 2018 met ons gezin (5 volwassenen) een rondreis van 12 dagen gemaakt door Guatemala. Het was een geweldige reis! Petra van Better Places heeft de reis in overleg met ons op maat gemaakt. Vooraf alle ruimte om te overleggen en zaken aan te passen. Reis zat goed in elkaar. Vervoer stond altijd keurig op tijd klaar, we hadden goede gidsen voor de excursies. We verbleven op vier plaatsen steeds twee of drie nachten in een hotel. Veel gedaan en veel van het land gezien dus. Georganiseerde excursies en ook voldoende tijd om zelf dingen te ondernemen. Service was uitstekend, als we appten of mailen met een vraag kregen we direct antwoord. We zijn zelfs een avond met Petra gaan eten in Xela, super leuk om haar te ontmoeten en haar verhalen te horen! Onze eerste ervaring met Better Places was zeer positief!

  • Algemeen 9
op 15 januari 2018 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: december 2017

Net terug van een fantastische reis naar Zuid Afrika. In het bijzonder Sibuya park. Een super locatie waar je als een koningin wordt behandeld. Deze rondreis was zeer goed samengesteld door Nina van Better Places.

  • Algemeen 9
op 15 januari 2018 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: december 2017

Uitstekend georganiseerde reis naar Costa Rica, echt maatwerk. De specialisten van Better Places luisteren goed naar je wensen en maken vervolgens een goed passend reisvoorstel. Het contact vooraf is heel persoonlijk en ze reageren heel snel. Kortom, een mooie reis op maat en zeer goed persoonlijk contact.

  • Algemeen 9
op 14 januari 2018 bestemming: Peru / Lima, reisperiode: januari 2017

Na een fantastische reis via Arequipa, Condorvallei, Titicacameer, Pisac, Machu Picchu aangekomen in het meest fantastische hotel in Lima. Second home Barranca. Een heerlijke auto (gratis upgrade) en gelogeerd bij Peruaanse families: Amanda en Freddy met hun kinderen en Julia en José. Lieve Guido van Better Places, wat hebben jullie deze prijs verdiend. We zijn veel op reis geweest, maar deze reis staat op nummer 1 ! Heel veel dank! 2 jaar geleden zat ik in de jury van de vakantievakbeurs. Jullie verdienen de reisgraagprijs als geen ander. En Tessa als trendwatcher kan het weten. En ik als schooldirecteur van ROC Mondriaan Toerisme en Recreatie ook wel een beetje!

  • Algemeen 10
op 13 januari 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: juli 2017

Heel goede samenstelling van de rondreis. Voldeed uitstekend aan onze wensen. Fantastische ecolodges. Prettig contact.

  • Algemeen 9
op 10 januari 2018 bestemming: Zuid-Afrika / Kaapstad, reisperiode: december 2017

We waren laat met boeken in het hoogseizoen, maar desondanks heeft Better Places een fantastische reis langs guesthouses geregeld. Bezoek aan Addo Elephant Park was een hoogtepunt. Better Places had ook gezorgd voor een fantastische kerstervaring door de verzorging van een uitgebreide lunch / diner in een fantastisch guesthouse.

  • Algemeen 10
op 10 januari 2018 bestemming: Myanmar, reisperiode: december 2017

Wij zijn ruim op tijd begonnen met plannen en Nwai in Yangon heeft vanaf het begin goed meegedacht en prima suggesties gedaan. Overal stond iemand klaar met een naambordje om ons te verwelkomen. De gidsen waren allemaal prima, spraken goed Engels en weten de plekken die nog niet zo ontdekt zijn. Hotels prima, voldoende tijd op alle bestemmingen en alles vlekkeloos geregeld. Myanmar vergeten wij niet snel, top reis gehad!

  • Algemeen 10
op 10 januari 2018 bestemming: Thailand / Rondreis, reisperiode: december 2017

Interessante reis buiten de gebaande paden waar genoeg ruimte was voor persoonlijke invulling. Top geregeld!

  • Algemeen 9
op 3 januari 2018 bestemming: Peru / rondreis, reisperiode: augustus 2017

We hebben drie weken lang letterlijk elke dag genoten van deze prachtige reis, die qua diversiteit en variatie voor ons echt een unicum was! Alles was PERFECT geregeld, werkelijk alles klopte. En nog belangrijker, toen we heel even een mindere ervaring hadden vanwege een gids die niet zo leuk was, werd hier heel adequaat op gereageerd en kregen we de volgende dag meteen een andere - supergeweldige - gids. Daar gaat het uiteindelijk ook om, hoe men zaken oplost!
De ondersteuning vooraf, de adviezen over wat wel en niet te doen en hoe lang voor bepaalde onderdelen uit te trekken, alles klopte. Guido en Agnes: SUPER!! We hebben onze hele reis als zeer persoonlijk en zeer warm en hartelijk ervaren. Een volgende verre reis kent wat ons betreft maar één organisator: Better Places!

  • Algemeen 10
op 2 januari 2018 bestemming: Peru / Hengelo, reisperiode: augustus 2017

We hebben zelf onze reis kunnen samenstellen met behulp van zeer betrokken en gedegen advies hierbij van Agnes en Guido. Ook de reis zelf werd door hen met hun team begeleid wat een goed en veilig gevoel gaf. Naast de prachtige plekken die we bezocht hebben, was voor ons een grote meerwaarde het contact met de lokale bevolking (oa overnacht op een koffie- en een cacaoplantage), de lokale gidsen met veel kennis over historie en cultuur maar ook met hun eigen beleving en de betrokkenheid van de organisatie bij natuurbehoud en lokale sociale projecten.

  • Algemeen 10
op 29 december 2017 bestemming: Peru / Rondreis, reisperiode: september 2017

De reis was perfect georganiseerd. Afgestemd op onze persoonlijke wensen met vele bijzondere accommodaties en ervaringen. Agnes en Guido of iemand van hun team was 24/7 paraat om ons te helpen indien nodig. Zeer persoonlijke aanpak, wat resulteerde in een fantastische reis met bijzondere ervaringen. We zijn op plaatsen geweest waar andere toeristen nooit komen, hebben veel geleerd van de uitstekende lokale gidsen en hebben in fantastische accommodaties overnacht, die onderling heel verschillend waren, maar stuk voor stuk fantastisch.

  • Algemeen 10
op 28 december 2017 bestemming: Peru / Arequipa, Cuzzo, Ollantaytambo, Aguas Calientes en Huaraz, reisperiode: september 2017

Guido en Agnes van Better places waren de agenten van een deel van onze rondreis in Peru. De gehele trip was heel erg goed gepland en georganiseerd. De communicatie omtrend de trip (ook ter plekke) was erg duidelijk. Better Places bied een mooi en flexibel maatwerk pakket, waarbij de aanbevolen hotels mooi en goed gesitueerd waren, de tours niet de standaard reisroutes waren en er veel flexibiliteit in het programma geboden werd zodat er voldoende ruimte ter plekke was om voor en door ons zelf in te vullen.
Wij raden Better Places als organizatie en hun overtuigingen ten zeerste aan!

  • Algemeen 9
op 26 december 2017 bestemming: Peru, reisperiode: september 2017

Perfecte inschatting van wat de klant wilt , dit aanbieden en waarmaken!! Chapeau!!

  • Algemeen 10
op 23 december 2017 bestemming: Peru, reisperiode: augustus 2017

Wij hebben een geweldige rondreis gehad in Peru. Door Agnes en Guido goed naar onze wensen geluisterd en zo een geheel op maat gemaakte reis voor ons geregeld. Gedurende de reis hadden we door middel van een groepsapp contact met locale begeleiders. Wij wilden graag bij locale mensen overnachten om zo mee te maken hoe mensen leven in Peru. Vooral de verblijven bij het gezin in Coporaque en koffieboer Alejandro en Elvira waren uniek en onvergetelijk. Arequipa en Cusco zijn twee prachtige steden maar ook het kleinere Ollantaytambo is zeer de moeite waard met het knusse Iskay Hostal.

  • Algemeen 9
op 23 december 2017 bestemming: Peru, reisperiode: juli 2017

We zijn gestart in Lima, daarna doorgevlogen naar Puerto Maldanado, om een aantal dagen in de jungle door te brengen. Geweldige accommodatie midden in de jungle en bovendien 2x per dag een tour met een deskundige enthousiaste gids. Daarna naar de heilige vallei, waarbij we een week zijn begeleid door Octavio, een peruaanse gids die (gelukkig) heel goed Nederlands spreekt. Fantastische week gehad, waarbij de Machu Picchu natuurlijk het hoogtepunt was, maar ons verblijf bij Julia thuis was minstens zo imposant. Daarna door naar Puno, Arequipa en het heel bijzondere Huacachina. De reis was buitengewoon goed georganiseerd door Agnes en Guido, waarbij onze wensen perfect zijn verwerkt. Prettig contact vooraf, maar ook het feit dat alle transfers gewoon goed geregeld waren, maakten dat we optimaal konden genieten. Hierdoor is onze Peru-reis echt een aaneensluiting geweest van hoogtepunten, zowel de prachtige natuur als de prachtige mensen die we ontmoet hebben. Echt een aanrader, dus. Agnes en Guido, nogmaals bedankt voor jullie inzet!

  • Algemeen 10
op 21 december 2017 bestemming: Argentinië / Salta, reisperiode: november 2017

Wij hebben een hele mooie reis gehad, 3 weken self-drive in het noord-westen van Argentinië. Better Places heeft ons zeer goed geholpen met het uitstippelen van de self-drive. De hotels waren van topkwaliteit en zeer leuk en authentic. De aangeboden activiteiten zoals wijnproeverij, bezoek aan een finca met paardenrit en barbecue, fietstocht in Buenos Aires waren zeer goed. Bedankt Gwendeline voor de mooie reis.

  • Algemeen 9
op 20 december 2017 bestemming: Colombia, reisperiode: december 2017

Een perfect samengestelde reis die grotendeels aan onze verwachtingen voldeed. Gidsen en chauffeurs waren stipt op tijd op de afgesproken plekken (vaak in the middle of nowhere) en zeer ter zake kundig, enthousiast en vriendelijk. De gekozen accommodaties vonden wij mooi tot zeer mooi en gelegen op goede locaties. Wij hebben erg genoten van de reis door dit prachtige land!

  • Algemeen 8
op 14 december 2017 bestemming: Zuid-Afrika / meerdere, reisperiode: november 2017

HEt was een super mooie reis. we hadden super mooie verblijfplaatsen het is een mooi land met prachtige beesten. Alles was super geregeld door better places en ze heeft echt geluisterd naar onze wensen. wij zijn top tevreden en raden zeker aan om je reis te boeken via better places. fantastische reis om nooit te vergeten.

  • Algemeen 9
op 11 december 2017 bestemming: Suriname, reisperiode: november 2017

Goede en snelle communicatie. Prima georganiseerd.

  • Algemeen 9
  • Vorige
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Volgende